|
![]() |
#6692 |
Premium
Datum registracije: Feb 2008
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6693 |
Premium
Datum registracije: Jun 2007
|
Pa dali je moguće da je T-com onemogučio pristup ruteru. Mislim i dalje mu se može pristupiti preko IP-a ali imaš samo osnovne informacije na njemu, a za mjenjanje SSID-a i ostalog moraš se obratiti njima. Postoji li neka druga alternativa? i čemu takve gluposti? za gašenje firewalla moraš im navesti razlog? Dali je samo meni ovo totalna glupost? |
![]() |
![]() |
![]() |
#6694 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Ne pratiš na nastavi 😁 Potraži šta smo pisali, to je tzv. RDK platforma. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6695 |
Premium
|
Dobro,koji ruter da najbolje da uzmem i zamjenim ga svojim ruterom? Želim imati pristup svemu kako je mene volja, živcira me što mi firewall blokira neke random stranice. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6696 |
Moderator
|
Da ne bude zabune, optika ? Šta imaš od usluga ? Manje - više sve smo opisali pa potraži. Prvo moraš tražiti da te maknu sa RDK platforme, poslat će ti ONT + (vjerojatno) Speedšrot router. Preko e-mail - a traži da ti daju sve podatke .... Onda dođe custom router ... potraži šta smo pisali ... koliko centi toliko muzike ... |
![]() |
![]() |
![]() |
#6697 |
Premium
|
Optika da, imam samo internet. Ma ne znam dali mi treba sva ta igrarija ionako je kuća za iznajmljivanje,nek se vide dvije mreže briga me (podesio sam dva dodatna AP-a sa svojim SSID-om) pa je ok. Više mene zanima jedna stvar,pošto imam firmu koja se bavi ugradnjom videonadzora,alarma i između ostalog i access pointova, kako ću ja mjenjati SSID na ruteru kod klijenata, nikako? Morat ću svaki put zvati SZK i tražiti poziv na broj, vamo tamo. Kako to objasniti švabi koji čeka da mu internet proradi i kojemu je ime mreže najbitnije. Svašta. Totalni downgrade za T-com po meni. Totalni. Dobro pa sam lani odustao od DDNS-a pošto manje više svi snimači sad i alarmne centrale imaju NAT,inaće ne znam šta bi u ovom slučaju radio. Ne vidim svrhu toga,ali dobro to sam samo ja. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6699 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2008
|
Citiraj:
Ako se ne varam poslovni korisnici su dobivali FritzBox po kojem se normalno može prčakti ![]() Poslano sa mog SM-S928B koristeći Tapatalk |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6700 |
Torrent freek
Datum registracije: Mar 2005
|
Ne znan je li T-com nešto dodatno mijenjao, odnosno postrožavao, ali ako nije putem njihove aplikacije se može podesit (skoro) sve što se prije moglo podesit konzolno preko routera...
![]() |
#6702 |
Registered User
Datum registracije: Nov 2023
|
Pozdrav ekipa. Evo nakon 9 mjeseci čekanja skinuo se s DOCSIS-a jer je napokon stigla optika. Tražio sam odmah bridge odmah, ali su greškom donijeli prvo Technicolor FGA2235 (RDK smeće), pa su zatim makli toga i donijeli FGA2233. Podesio bridge na webu i u samom Technicolor-u, sve uredno radi preko mog routera sa pppoe konekcijom. E sad pitanje za vas iskusne; s obzirom da imam novi XZ000-G7 ONT, ima li smisla da izbacujem Tehnicolora? Ako da, mogu li ga spojiti downstream sa prosljeđenim vlanovima za VOIP i IPTV - da starcima mogu ostaviti telefon i STB? Znam da to radi kad je kombinacija ONT + Speedport, ali ne znam hoće li raditi na Tehnicoloru, pa ako netko zna, bio bih zahvalan na informaciji! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6703 |
Premium
Datum registracije: Jul 2006
|
Kad su ti donesli tehnicolor jesi im dao da ga spoje ili si odma rekao da želiš da te maknu s RDK platforme? Meni danas napokon doveli optiku u kuću. Sad čekam priključenje, pitati ću odma ga arcadyan.
![]() |
#6704 |
Premium
Datum registracije: Apr 2017
|
Koliko su ti rekli da treba za priključenje? Meni ormarić stavili prije par mjeseci, a kabel dovukli prije par tjedana... |
![]() |
![]() |
![]() |
#6705 |
Premium
Datum registracije: Jul 2006
|
Nisu mi rekli točno, prije mjesec dana su rekli 1 do 2 mjeseca ukupno, ali ja čekam već duže od godinu dana, neki problemi su bili i s susjedima tako da je ovo da mi je fizički optički kabel u kući već uspjeh.
![]() |
#6706 | ||
Registered User
|
Citiraj:
![]() Samo meni vrag ne da mira, ja bi ga izbacio ![]() Citiraj:
8. mjesec prošle godine podnio zahtjev 2. mjesec ove godine doveli optički kabel i stavili kutiju 3. mjesec splice-ali optički kabel u kutiji 4. mjesec evo sad donjeli modem i spojili Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 23.04.2025. u 17:04. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#6707 | |
Premium
Datum registracije: Jun 2020
|
Citiraj:
vlan za STB kofiguriraš na svom ruteru, a za VOIP proslijediš na tehnicolor, ja sam slično napravio na ht 5g internetu: https://forum.pcekspert.com/showpost...&postcount=474 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6708 | |
Registered User
|
Citiraj:
To je info koji mi treba, hvala! Nemam iskustva sa HT terminalnom opremom, zato sam pitao. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6710 |
Premium
|
Kako uopće dobiješ obavijest da je dostupna optika? Oni nazovu, ili svaki dan moraš provjeravati na webu? Ja bih uzeo Telemach preko HT infrastrukture, valjda neće raditi probleme.. Pun mi je kufer HTa! |
![]() |
![]() |
![]() |
#6711 |
49%winner
Datum registracije: Sep 2007
|
Zna li netko koliko treba vremena da drugi operateri ponude svoje usluge preko friske HT optike? Cuo sam info da prvih par mjeseci od dovlacenja optike mozes odabrati samo HT ili Iskon. Navodno tek nakon par mjeseci dolazi u obzir rentanje niti A1 i ostalima... Jel imao tko takav slucaj vec da moze potvrditi? Info dolazi od A1 SZK na upit jesu li dostupni na lokaciji gdje je taman stigla HT optika i trenutno je dostupan HT/Iskon.
![]() |
![]() |
#6712 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Imao ja. Prvih godinu dana nisu dali nikome i to su mi tada i iz hta neslužbeno potvrdili. Do isteka ugovora od 2g već je A1 i iskon mogao, ali su me ipak u startu iz hta vezali za sebe na 2g. Telemach sam kontaktirao nedavno, ne žele preko hta. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6713 | |
Premium
|
Zašto ne žele? Znači sad kad mi HT uvede optiku mogu uzeti samo kod njih ili kod Iskona?🙄 Citiraj:
Zadnje izmijenjeno od: RedSky. 24.04.2025. u 16:59. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6714 |
Moderator
|
Ne mogu / nedaju im ili ne žele (previše) plaćati ht - u za najam parice / niti. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6715 |
Premium
|
Ja sam čuo da je dosta ljudi uzelo Telemach tako bez problema... |
![]() |
![]() |
![]() |
#6716 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6717 |
Premium
|
Za moju lokaciju stoji ovo: "Pristup i korištenje SDM-a: mjesečna naknada za korištenje svjetlovodne niti od distribucijskog čvora do korisnika, uključujući i dio instalacije u zgradi: 5,97 EUR * mjesečna naknada za najam prostora u distribucijskom čvoru za smještaj pasivne opreme (djelitelja, kazete itd.) – jedinica 1RU (44,45 mm) visine: 2,89 EUR* |
![]() |
![]() |
![]() |
#6718 |
Premium
Datum registracije: May 2014
|
ako je ht-ova optika, za svaku lokaciju piše (ili je ranije pisalo) cijena najma niti. nisam previše proučavao ali mi se čini da je cijena varirala od lokacije do lokacije. ps - koji je problem da se prvih 2 godine vežeš za iskon? mislim da je to trenutno najjeftinija ponuda na tržištu, 19-20 eura. dsl je skuplji... pps ovdje kad su uvodili optiku u zgrade (pred cca 3 godine) su ht-ova djeca trčkarala okolo i popisivala ljude koji žele optiku. to je bila vojska koja je sa nekim formularima trčala po zgradama skupljat potpise. i tad si MORAO uzet ht da bi uopće dobio nit. kasnije kad je infrastruktura položena, ponudili su se i alternativni provideri. bitno da lokacija (kuća, zgrada, parcela...) ima doveden optički kabel. frendici već mjesecima "dovlače" optiku sa stupa kojeg ima u dvorištu jer je izabrala iskon. nekako sam uvjeren da je izabrala HT da bi ju odavno spojili. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6719 |
Premium
|
Problem je jer je Iskon HTov, a njima ne želim dati više ni jedan jedini cent... Telemachova ponuda je taman ono što mi treba! |
![]() |
![]() |
![]() |
#6720 |
Registered User
|
Evo ja napokon sve riješio. Zanimalo me može li raditi dok je još bio spojen FGA2233 u bridge-u, pa sam probao svoj ONT direktno i iako je imao "O5 registered" status nije radilo (probao i MAC clone). Danas kad su me prebacili na Huawei ONT + Arcadyan samo prepisao SN u svoj ONT i proradilo odmah. Proslijedio VLAN-ove za ACS/VOIP/STB i njega ostavio starcima za telefon i TV. Sve kuri, ja sretan. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|