Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > ISP > HT
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 14.04.2025., 21:17   #6691
myroman
Premium
Moj komp

myroman's Avatar

Datum registracije: Jan 2015
Sve sam rijesio telefonom. Papire jos nisam dobio.
myroman je offline   Reply With Quote
Staro 14.04.2025., 21:36   #6692
dart_tom
Premium
Moj komp

dart_tom's Avatar

Datum registracije: Feb 2008
Citiraj:
Autor myroman Pregled postova
Sve sam rijesio telefonom. Papire jos nisam dobio.
Pa ako si dobio neki mail od njih ili na stranica mojht medju tvojim dokumentima imas kada si sklopio ugovor tada imas pravo ako kasne na penale,ja sam dva puta prosle godine dobio po 450€ 😁
dart_tom je offline   Reply With Quote
Staro 18.04.2025., 10:17   #6693
Astra
Premium

Datum registracije: Jun 2007
Pa dali je moguće da je T-com onemogučio pristup ruteru. Mislim i dalje mu se može pristupiti preko IP-a ali imaš samo osnovne informacije na njemu, a za mjenjanje SSID-a i ostalog moraš se obratiti njima. Postoji li neka druga alternativa? i čemu takve gluposti? za gašenje firewalla moraš im navesti razlog? Dali je samo meni ovo totalna glupost?
Astra je offline   Reply With Quote
Staro 18.04.2025., 10:54   #6694
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Ne pratiš na nastavi 😁
Potraži šta smo pisali, to je tzv. RDK platforma.
Nikky je online   Reply With Quote
Staro 19.04.2025., 09:45   #6695
Astra
Premium

Dobro,koji ruter da najbolje da uzmem i zamjenim ga svojim ruterom? Želim imati pristup svemu kako je mene volja, živcira me što mi firewall blokira neke random stranice.
Staro 19.04.2025., 10:20   #6696
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Da ne bude zabune, optika ?
Šta imaš od usluga ?
Manje - više sve smo opisali pa potraži.
Prvo moraš tražiti da te maknu sa RDK platforme, poslat će ti ONT + (vjerojatno) Speedšrot router.
Preko e-mail - a traži da ti daju sve podatke ....
Onda dođe custom router ... potraži šta smo pisali ... koliko centi toliko muzike ...
Staro 19.04.2025., 10:26   #6697
Astra
Premium

Optika da, imam samo internet. Ma ne znam dali mi treba sva ta igrarija ionako je kuća za iznajmljivanje,nek se vide dvije mreže briga me (podesio sam dva dodatna AP-a sa svojim SSID-om) pa je ok.
Više mene zanima jedna stvar,pošto imam firmu koja se bavi ugradnjom videonadzora,alarma i između ostalog i access pointova, kako ću ja mjenjati SSID na ruteru kod klijenata, nikako?
Morat ću svaki put zvati SZK i tražiti poziv na broj, vamo tamo. Kako to objasniti švabi koji čeka da mu internet proradi i kojemu je ime mreže najbitnije. Svašta. Totalni downgrade za T-com po meni. Totalni.
Dobro pa sam lani odustao od DDNS-a pošto manje više svi snimači sad i alarmne centrale imaju NAT,inaće ne znam šta bi u ovom slučaju radio. Ne vidim svrhu toga,ali dobro to sam samo ja.
Staro 19.04.2025., 11:45   #6698
spawn
Premium
Moj komp

spawn's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Jednostavno. Ako ti treba sve to, makni se iz RDK. Ako ti ne treba, ostani. 2 izbora.
spawn je offline   Reply With Quote
Staro 20.04.2025., 07:19   #6699
the chosen one
Premium
Moj komp

the chosen one's Avatar

Datum registracije: Sep 2008
Citiraj:
Autor Astra Pregled postova
Optika da, imam samo internet. Ma ne znam dali mi treba sva ta igrarija ionako je kuća za iznajmljivanje,nek se vide dvije mreže briga me (podesio sam dva dodatna AP-a sa svojim SSID-om) pa je ok.
Više mene zanima jedna stvar,pošto imam firmu koja se bavi ugradnjom videonadzora,alarma i između ostalog i access pointova, kako ću ja mjenjati SSID na ruteru kod klijenata, nikako?
Morat ću svaki put zvati SZK i tražiti poziv na broj, vamo tamo. Kako to objasniti švabi koji čeka da mu internet proradi i kojemu je ime mreže najbitnije. Svašta. Totalni downgrade za T-com po meni. Totalni.
Dobro pa sam lani odustao od DDNS-a pošto manje više svi snimači sad i alarmne centrale imaju NAT,inaće ne znam šta bi u ovom slučaju radio. Ne vidim svrhu toga,ali dobro to sam samo ja.
To je za privatne korisnike.
Ako se ne varam poslovni korisnici su dobivali FritzBox po kojem se normalno može prčakti

Poslano sa mog SM-S928B koristeći Tapatalk
the chosen one je online   Reply With Quote
Staro 20.04.2025., 18:04   #6700
Mr.Ex.President
Torrent freek

Mr.Ex.President's Avatar

Datum registracije: Mar 2005
Ne znan je li T-com nešto dodatno mijenjao, odnosno postrožavao, ali ako nije putem njihove aplikacije se može podesit (skoro) sve što se prije moglo podesit konzolno preko routera...

CPU: AMD Ryzen 5 1600X MHz - cooling: Corsair H100x
MBO: MSI B450 Gaming Plus
RAM: 2x 8 GB DDR4 G.SKILL 3000 MHz (Aegis F4-3000C16D-16GISB)
VGA: Asus GeForce 970 4 GB STRIX
HDD: SSD Kingston 256 GB [KC400] || Toshiba 3 TB [DT01ACA300]
Case: NZXT S340 - Rear exhaust 120mm - 7V
PSU: Corsair RM550X 550W

Periferija

LCD: HP ZR24w
Keyboard: Logitech Illuminated Keyboard
Mouse: Logitech G400
Gaming Wheel: Driving Force™ Pro
Sound: Genius SP-HF1201A
Printer: HP LaserJet 1020
Scanner: HP ScanJet 4300
Headphones: Philips SHC 2000
ADSL: Siemens Gigaset SX763 router [T-com Flat - 10/640]
Switch: D-Link DGS-1005A 5-port giga

CPU: AMD X2 A4-5300 cooling: BOX
MBO: Gigabyte GA-F2A85XM-HD3
RAM: Kingmax 1x4GB DDR3, 1600 MHz CL9 [FLGF]
HDD: WD Green 2TB [WD20EZRX]
PSU: Antec SU380
Case: Antec NSK2400 (ispuh: 120mm - 5V)

TV: Samsung 43E450 @HDMI
Remote: Logitech K230 + Logitech M180 mouse

LINK

Mr.Ex.President je offline   Reply With Quote
Staro 20.04.2025., 21:21   #6701
myroman
Premium
Moj komp

myroman's Avatar

Datum registracije: Jan 2015
Ja kao fizicka osoba imam fritzbox. Placam mjesecno premium uslugu. Trebalo mi dosta truda da dodjem do fritza.
myroman je offline   Reply With Quote
Staro 21.04.2025., 23:44   #6702
=EVO=
Registered User

=EVO='s Avatar

Datum registracije: Nov 2023
Pozdrav ekipa. Evo nakon 9 mjeseci čekanja skinuo se s DOCSIS-a jer je napokon stigla optika. Tražio sam odmah bridge odmah, ali su greškom donijeli prvo Technicolor FGA2235 (RDK smeće), pa su zatim makli toga i donijeli FGA2233.
Podesio bridge na webu i u samom Technicolor-u, sve uredno radi preko mog routera sa pppoe konekcijom.

E sad pitanje za vas iskusne; s obzirom da imam novi XZ000-G7 ONT, ima li smisla da izbacujem Tehnicolora?
Ako da, mogu li ga spojiti downstream sa prosljeđenim vlanovima za VOIP i IPTV - da starcima mogu ostaviti telefon i STB?
Znam da to radi kad je kombinacija ONT + Speedport, ali ne znam hoće li raditi na Tehnicoloru, pa ako netko zna, bio bih zahvalan na informaciji!

=EVO= je offline   Reply With Quote
Staro 22.04.2025., 20:01   #6703
Matijac
Premium
Moj komp

Matijac's Avatar

Datum registracije: Jul 2006
Kad su ti donesli tehnicolor jesi im dao da ga spoje ili si odma rekao da želiš da te maknu s RDK platforme?

Meni danas napokon doveli optiku u kuću. Sad čekam priključenje, pitati ću odma ga arcadyan.

Matijac je offline   Reply With Quote
Staro 22.04.2025., 20:57   #6704
RedSky
Premium

RedSky's Avatar

Datum registracije: Apr 2017
Koliko su ti rekli da treba za priključenje? Meni ormarić stavili prije par mjeseci, a kabel dovukli prije par tjedana...
RedSky je offline   Reply With Quote
Staro 22.04.2025., 21:52   #6705
Matijac
Premium
Moj komp

Matijac's Avatar

Nisu mi rekli točno, prije mjesec dana su rekli 1 do 2 mjeseca ukupno, ali ja čekam već duže od godinu dana, neki problemi su bili i s susjedima tako da je ovo da mi je fizički optički kabel u kući već uspjeh.

Staro 23.04.2025., 12:34   #6706
=EVO=
Registered User

=EVO='s Avatar

Citiraj:
Autor Matijac Pregled postova
Kad su ti donesli tehnicolor jesi im dao da ga spoje ili si odma rekao da želiš da te maknu s RDK platforme?

Meni danas napokon doveli optiku u kuću. Sad čekam priključenje, pitati ću odma ga arcadyan.
Krenuo je lik spajat, pitao sam ga jel to RDK, kaže da je. Objasnim da je dogovoreno prije 9 mjeseci da će ići bridge mode i da ne može preko tog modema. Lik ode do kombija, donese korišteni modem i kaže "imam samo ovo, ali radit će" Pa sam pustio da spoji toga - i evo radi sve OK na bridge-u.
Samo meni vrag ne da mira, ja bi ga izbacio

Citiraj:
Autor Matijac Pregled postova
Nisu mi rekli točno, prije mjesec dana su rekli 1 do 2 mjeseca ukupno, ali ja čekam već duže od godinu dana, neki problemi su bili i s susjedima tako da je ovo da mi je fizički optički kabel u kući već uspjeh.
Ma nema tu točnosti... Meni su prekoračili svaki rok kojeg su rekli, i kod svakog upita/razgovora je bio drugi datum dolaska/spajanja.
8. mjesec prošle godine podnio zahtjev
2. mjesec ove godine doveli optički kabel i stavili kutiju
3. mjesec splice-ali optički kabel u kutiji
4. mjesec evo sad donjeli modem i spojili

Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 23.04.2025. u 17:04.
Staro 23.04.2025., 14:19   #6707
Ivan357
Premium

Datum registracije: Jun 2020
Citiraj:
Autor =EVO= Pregled postova
Krenuo je lik spajat, pitao sam ga jel to RDK, kaže da je. Objasnim da je dogovoreno prije 9 mjeseci da će ići bridge mode i da ne može preko tog modema. Lik ode do kombija, donese korišteni modem i kaže "imam samo ovo, ali radit će" Pa sam pustio da spoji toga - i evo radi sve OK na bridge-u.
Samo meni vrag ne da mira, ja bi ga izbacio
izbaci ga slobodno
vlan za STB kofiguriraš na svom ruteru, a za VOIP proslijediš na tehnicolor, ja sam slično napravio na ht 5g internetu: https://forum.pcekspert.com/showpost...&postcount=474
Ivan357 je offline   Reply With Quote
Staro 23.04.2025., 21:34   #6708
=EVO=
Registered User

=EVO='s Avatar

Citiraj:
Autor Ivan357 Pregled postova
izbaci ga slobodno
vlan za STB kofiguriraš na svom ruteru, a za VOIP proslijediš na tehnicolor, ja sam slično napravio na ht 5g internetu: https://forum.pcekspert.com/showpost...&postcount=474

To je info koji mi treba, hvala!
Nemam iskustva sa HT terminalnom opremom, zato sam pitao.
Staro 24.04.2025., 15:14   #6709
Matijac
Premium
Moj komp

Matijac's Avatar

Evo nakon 2 dana došli spliceati kabel, sad još tehničar htov da spoji. Nisu ni zvali dobro da je žena doma bila, valjda budu zvali prije da mogu za ruter reci.

Staro 24.04.2025., 16:26   #6710
RedSky
Premium

RedSky's Avatar

Kako uopće dobiješ obavijest da je dostupna optika? Oni nazovu, ili svaki dan moraš provjeravati na webu?

Ja bih uzeo Telemach preko HT infrastrukture, valjda neće raditi probleme..

Pun mi je kufer HTa!
Staro 24.04.2025., 16:33   #6711
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Zna li netko koliko treba vremena da drugi operateri ponude svoje usluge preko friske HT optike? Cuo sam info da prvih par mjeseci od dovlacenja optike mozes odabrati samo HT ili Iskon. Navodno tek nakon par mjeseci dolazi u obzir rentanje niti A1 i ostalima...

Jel imao tko takav slucaj vec da moze potvrditi? Info dolazi od A1 SZK na upit jesu li dostupni na lokaciji gdje je taman stigla HT optika i trenutno je dostupan HT/Iskon.
Staro 24.04.2025., 16:37   #6712
c-shadow
Premium
Moj komp

c-shadow's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Imao ja. Prvih godinu dana nisu dali nikome i to su mi tada i iz hta neslužbeno potvrdili. Do isteka ugovora od 2g već je A1 i iskon mogao, ali su me ipak u startu iz hta vezali za sebe na 2g. Telemach sam kontaktirao nedavno, ne žele preko hta.
c-shadow je offline   Reply With Quote
Staro 24.04.2025., 16:52   #6713
RedSky
Premium

RedSky's Avatar

Zašto ne žele?

Znači sad kad mi HT uvede optiku mogu uzeti samo kod njih ili kod Iskona?🙄

Citiraj:
Autor xlr Pregled postova
Zna li netko koliko treba vremena da drugi operateri ponude svoje usluge preko friske HT optike? Cuo sam info da prvih par mjeseci od dovlacenja optike mozes odabrati samo HT ili Iskon. Navodno tek nakon par mjeseci dolazi u obzir rentanje niti A1 i ostalima...

Jel imao tko takav slucaj vec da moze potvrditi? Info dolazi od A1 SZK na upit jesu li dostupni na lokaciji gdje je taman stigla HT optika i trenutno je dostupan HT/Iskon.
Probaj pitati Telemach!

Zadnje izmijenjeno od: RedSky. 24.04.2025. u 16:59.
Staro 24.04.2025., 17:07   #6714
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Ne mogu / nedaju im ili ne žele (previše) plaćati ht - u za najam parice / niti.
Staro 24.04.2025., 17:18   #6715
RedSky
Premium

RedSky's Avatar

Ja sam čuo da je dosta ljudi uzelo Telemach tako bez problema...
Staro 24.04.2025., 17:24   #6716
c-shadow
Premium
Moj komp

c-shadow's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Citiraj:
Autor Nikky Pregled postova
Ne mogu / nedaju im ili ne žele (previše) plaćati ht - u za najam parice / niti.

Da, sve se svodi na cijenu najma vodova.
U Istri, barem u mojem kraju Telemach ne želi raditi preko HTa ako imaju blizu Rune kao opciju. Samo je Rune spor,...
c-shadow je offline   Reply With Quote
Staro 24.04.2025., 17:34   #6717
RedSky
Premium

RedSky's Avatar

Za moju lokaciju stoji ovo:

"Pristup i korištenje SDM-a: mjesečna naknada za korištenje svjetlovodne niti od distribucijskog čvora do korisnika, uključujući i dio instalacije u zgradi: 5,97 EUR * mjesečna naknada za najam prostora u distribucijskom čvoru za smještaj pasivne opreme (djelitelja, kazete itd.) – jedinica 1RU (44,45 mm) visine: 2,89 EUR*
Staro 24.04.2025., 20:20   #6718
jp_rv
Premium

Datum registracije: May 2014
ako je ht-ova optika, za svaku lokaciju piše (ili je ranije pisalo) cijena najma niti. nisam previše proučavao ali mi se čini da je cijena varirala od lokacije do lokacije.

ps - koji je problem da se prvih 2 godine vežeš za iskon? mislim da je to trenutno najjeftinija ponuda na tržištu, 19-20 eura. dsl je skuplji...

pps ovdje kad su uvodili optiku u zgrade (pred cca 3 godine) su ht-ova djeca trčkarala okolo i popisivala ljude koji žele optiku. to je bila vojska koja je sa nekim formularima trčala po zgradama skupljat potpise. i tad si MORAO uzet ht da bi uopće dobio nit.
kasnije kad je infrastruktura položena, ponudili su se i alternativni provideri. bitno da lokacija (kuća, zgrada, parcela...) ima doveden optički kabel.
frendici već mjesecima "dovlače" optiku sa stupa kojeg ima u dvorištu jer je izabrala iskon. nekako sam uvjeren da je izabrala HT da bi ju odavno spojili.
jp_rv je offline   Reply With Quote
Staro 25.04.2025., 18:17   #6719
RedSky
Premium

RedSky's Avatar

Problem je jer je Iskon HTov, a njima ne želim dati više ni jedan jedini cent...

Telemachova ponuda je taman ono što mi treba!
Staro 05.05.2025., 23:10   #6720
=EVO=
Registered User

=EVO='s Avatar

Evo ja napokon sve riješio.

Zanimalo me može li raditi dok je još bio spojen FGA2233 u bridge-u, pa sam probao svoj ONT direktno i iako je imao "O5 registered" status nije radilo (probao i MAC clone).
Danas kad su me prebacili na Huawei ONT + Arcadyan samo prepisao SN u svoj ONT i proradilo odmah. Proslijedio VLAN-ove za ACS/VOIP/STB i njega ostavio starcima za telefon i TV. Sve kuri, ja sretan.

Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Isključeno

Idi na