|
![]() |
#5641 |
aka Striko
Datum registracije: Nov 2007
|
zdravo ekipa. Trebam neke savjete. Imam dvije terase (Kuca) koje trebam poplociti, na obje je samo gola deka stara 40+ god. E sad jel na to staviti strojnu ili glazuru na "žgance/mješalicu"... Jedan majstor je reko da strojne se znaju "napuhnut" na vanjskim terasama koje nisu natkrivene. ( obje ne natkrivene ) Vaša iskustva, ideje? Nije mi želja da to idem raditi pa da ne bude dobro.. I ako netko ima preporuku krovopokrivaca koji bi radio u KZŽ ( tocnije Krapina ) slobodno nek šibne PM.
Pošten trgovac : 1 , 2 , 3 , 4 , 5 , 6 , 7 , 8 , 9 , 10, 11 , 12 , 13 , 14, 15, 16 . …but it is better to learn wisdom late than never to learn it at all. Arthur Conan Doyle Zadnje izmijenjeno od: Ati freak. 10.04.2025. u 07:28. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5642 |
Premium
Datum registracije: May 2008
|
Pa koja je razlika između strojne i ručne? Pa obje se rade skroz isto, ubace se staklena vlakna za armaturu. Ili staviš žičanu mrežu. Pa možeš i na tu deku ljepiti pločice, očistiš, ispereš, namažeš prajmerom
![]() |
#5643 |
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
Strojna je izi pizi, gotovi su za niti sat vremena ^^ Obavezno ide kvalitetna hidroizolacija. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5644 |
aka Striko
Datum registracije: Nov 2007
|
Nemam pojma.. za to sam daleko od experta. Tako je rekao jedan od majstora na neviđeno stanje, |
![]() |
![]() |
![]() |
#5646 |
Premium
Datum registracije: Mar 2018
|
Trebam preporuku za napraviti pripremu i popločiti dvorište.. imam cca 260m2 |
![]() |
![]() |
![]() |
#5648 |
Premium
|
Ma da.. Htio bi da se to napravi kak spada, a vjerujem da kad bi si sam napravio nakon par god imao bi probleme ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5649 |
Agent 0
Datum registracije: Feb 2007
|
Mislim da ti je bolje da radiš sam. Napravit ćeš bolje. Ako hoćeš raditi sam, uz kavu ti sve objasnim. Ako hoces majstore to će te koštati puno a mislim da nećeš biti zadovoljan. Računaš da su kocke oko 20 eura m2. A majstor su bili oko 50 eura m2. Bojim se da je sada skuplje. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5650 |
Premium
|
dobio sam od jedne firme cijene. Sve mi miriši na to da ću sam raditi. Javim se kada dođe do toga. Hvala ti. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5651 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Adaptacija kuće/stana
@Gilbert5 Kad se vec prica o poplocavanju, meni bi također trebalo popločiti - betonirati 40-ak kvadrata, pa ako možeš negdje opisati sto si radio i kako , te koje ploce si koristio bilo bi super, hvala Zadnje izmijenjeno od: spawn. 16.04.2025. u 12:25. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5652 |
Agent 0
|
Prvo sam proucio dokumentaciju tj upute za postavljanje oplocnika. Od oblaka, beton lučko i semmelrocka Pogledao malo kako to drugi rade i zaključio što je najbolje za mene. Iskop mi je bio 80cm gdje su auti i oko 60cm gdje nisu. To je bilo oholo novaca, pa oholo novca za kamen. Ide u slojevima po veličinama, sve moraš dobro utisnuti vibro pločom ili vibro valjkom. Sve imaš u dokumentaciji, pa i kako se betoniranje rubnjaci. Na kraju ide riža, tj sitan kamen bez nule i na to idu kocke. Ja sam uzeo ove. https://ljiljan-s.hr/shop/okucnica/o...rno-prosarana/ Puni je tu stvari. Padovi ti trebaju biti umjereni kako vecina kocka dobro upija vodu. Imaš sablone za slaganje ali ja nisam koristio. Slaganje u nizu mi se ne sviđa pa sam slagao bez jasne fuge, gdje u pravilu nemaš fige duže od metra. Lom nije baš lako napraviti, ali sve se može. Probaš da bude što manji kut. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5653 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Adaptacija kuće/stana
Razmisljao sam o vecim kockama. Bar 60x60 i vece. Nemam neki pad i krivulje, pa bi mi vece pasale. I jos jedno pitanje, jesi li fugirao sitnim pjeskom ili necim posebnim ili nista Zadnje izmijenjeno od: spawn. 17.04.2025. u 22:58. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5655 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
pitanje u vezi wpc daski za podove/ograde. Jel istina da od toga rade ograde, kolko je to trajno? piše 10 god, to mi je nekak malo. Ima sad neka akcija u javoru na lučkom, pa razmišljam uzet jer mi se ograda raspada na balkonu, postavljo bi ih okomito duljine 90 do 100 cm. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5656 |
Registered User
Datum registracije: Mar 2016
|
Ima li netko kakav savjet kako da pristupim zvučnoj izolaciji tavana? Plan je urediti potkrovlje za neki vid game rooma, no problem je pod i fert deka kroz koju se trenutno čuje gotovo pa svaki korak. Ono što je glavni problem je da su postavljeni prozori i balkonska vrata gdje od deke do krila vrata imam nekih 6.5-7cm. Nekakva ideja mi je bila 3cm ploče od kamene vune poput Steprock, pa barem 15mm OSB i na to laminat, ali me nekako strah da će to i dalje jako plesati. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5658 | |
motion graphics freak
Datum registracije: Jun 2010
|
Citiraj:
Ovi šuplji su podložni pucanju i vitoperenju. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5660 |
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
Adaptacija kuće/stana
Na teži način sam naučio da je danas moderno ne stavljati podne sifone u WCe i kupaonice. WTF!? Kupaonica u renoviranom stanu mi je spuštena niti pola centimetra u odnosu na ostatak stana a kada nije walk-in pa ako poplavi u kupaonici voda nema kamo nego u ostatak stana. Arhitekt je smatrao da sifon nije potreban… Obratite pažnju na to kada budete dogovarali adaptacije jer se to naravno ne može naknadno postaviti bez razbijanja kupaonice. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5661 |
Fresh Juice
Datum registracije: Sep 2007
|
Je, više se ne stavljaju. Pravila struke više ne nalažu podni sifon, a i sifoni su najčešće mjesto curenja u zgradama s kata na kat pa vjerojatno je to doprijenolo izbacivanju. Ja isto u kupaone nisam stavio, al su mi obje spuštene oko 1-1.5 cm. Stavio sam samo u vešeraj |
![]() |
![]() |
![]() |
#5662 | |
Premium
|
Citiraj:
Što ti je poplavilo ostatak stana? Upravo dolazim do faze renovacije gdje kreće vodoinstalater i isto po projektu nemam sifon u podu. Iz iskustva s drugim stanom, kupljena novogradnja prije 15g i koji ima taj sifon stvarno bih rekao da nije potreban. Srećom nisam imao nikakvih curenja, ali poklopac tog sifona svako malo otpadne, skuplja se unutra prašina i treba to čistiti povremeno jer se malo-pomalo ipak zaštopava. Tako da kužim zašto to ne stavljaju više ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5663 |
49%winner
Datum registracije: Sep 2007
|
Sta nije fora da je tus kanalica kao zamjena za sifon. Nisam znao da ga izbacuju i kada je kada u pitanju. Zaplivali su i moji doma kad je propisao vodokotlic. Novorenovirano, sifona jasno nema, nagib u kupaoni bio valjda toliko los i umjesto u walk in tus sve je islo prema vratima. Suludo! Vise slucajeva sam vidio gdje je voda kat ispod pustala i mufa se stvarala oko koljena skoljke (one stare skoljke gdje cijevi idu u pod) nego oko sifona. U nekim stanovima sam morao cistiti sifon svako par mj jer je valjda lose slozen. U nekim stanovima ne znam da postoji, nikad nije ciscen. Najjaci su oni sifoni koje postave ispod elementa od lavandina, pa kad stavis ormaric mozes se jebat kad ga treba ocistiti ![]()
![]() |
![]() |
#5664 |
Premium
Datum registracije: Mar 2019
|
Meni pred 8 godina majstor nije namjeravao staviti sifon ali sam inzistirao pa ga je postavio. Kupaonica je niža nekih pola cm od ostatka prostorija. Nalazi se ispod perilice rublja i moguće da je zaštopan od prašine ali u glavi sam miran da ga imam 🤣 |
![]() |
![]() |
![]() |
#5665 |
Premium
Datum registracije: Sep 2011
|
Ja isto nemam sifon u kupaonici u novokupljenom stanu, i taman gledam kada budem mijenjao kadu i malo razbijao po kupaonici da ću ga staviti. Nego, jel mijenjao tko kadu za walk in tuš? Prednosti i nedostatci ? To se da relativno brzo promjeniti, što ne ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#5666 |
Vocna iglica u mudante
Datum registracije: Oct 2005
|
razumijem da je sve to moderno, žene navaljuju da tako bude a tko može ženi reći ne, walk in tuš, kanalica u podu, i tako dalje.. izgleda super na oko.. ali gdje kupate bebe i čukove (pse)? nije valjda da i jedno i drugo date nekome na pranje? kad/ako budem radio kupaonu u zgradi iz 1976, umjesto stare kade ide nova kada.. u čošak perilica, ako bude trebala sušilica ide na nju, ili neki combo.. i bog te veseli.. pločice na zid da se može vlaga brisati.. jbg funkcionalnost prije pomodarstva.. a nitko neće priznat da je tako.. nego bacaj pare, lupaj na novo nešto što iz prve mora da bude ko sisa Lidije Bačić a usralo se pri postavljanju ko Ivan Perišić pametnjaković.. mogao je više puta ovako samo jednom evo renovira se kuća kod jednog lika, isto zapeli na kupaoni.. došli "majstori" pa mu slučajno nabacali maltera u kanalicu na podu.. kuće/stanovi bez sifona? bog te pomozi.. ne znaju napravit kako spada pa je lakše izbacit i reći dosta je kanalica u podu od walk in tuša.... edit: kod mene u bivšoj firmi arhitektica stavila preuske cijevi za wc školjke, začepilo se svako malo.. na balkonu gdje smo pušili stavila likuša ventilaciju odmah pored da uvlači sav taj dim.. ne vjerujte nikome Zadnje izmijenjeno od: John Creasy. 19.05.2025. u 12:29. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5667 |
Premium
Datum registracije: May 2008
|
Da je moderno mazati kakicu po zidovima, da to promoviraju ovi bezposli..... pardon infujenceri, i to bi se radilo. U sva tri uređivana objekta sam stavljao kadu ili duboku tuš kadu. Ovo walk in tuševi su defekacija isto ko i el. otvaranje prtljažnika na autu
![]() |
#5668 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2018
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
|
|