|
![]() |
#80641 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Gubitak na mazdi je 17% ak se ne računa inflacija zadnjih pet godina koja je pogotovo u automobilima ogromna, jer nova Mazda 2 je 25 000 eura pa na dalje a ne više 16 000 eura. 15,6-15,7 k € je danas najjeftini novi auto na tržištu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#80642 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Automobili
Citiraj:
U pravu si. Samo uz njega ovisi kakav posao i zivotne navike imas. Ako imas takav da treba palit gasit cesto, ici gore dolje, dacia je mrak i svoga zadrzis za uzivanje na daleko. U cijeloj toj prici je samo problem koliko danas kosta Dacia, jer ne bi trebala kostati nova vise od 20k€. A sto se uzivanja tice, vjeruj mi dosta ljudi nije briga, ja sam se vozio i zeninom c4 exclusive i trpio zujanje guma i lezajeva i pitam ju da li joj smeta zujanje. Kaze “koje zujanje”. Uzmem njen auto platim nive lezajeve i nove gume, vracam se doma , milina, tisina i uzivanje. Pitam zenu sta nije bolje sada, kaze da ne cuje razliku. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#80643 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Da, ali se u tom slucaju ne kupuje Dacia za 30k€ nego se kupi Clio za 1500€ i ostavi se jos 500€ u rezervi za slucaj da mu crkne motor ![]() Ali svakom svoje. Nismo svi isti i ne vesele svakoga iste stvari. Samo eto, nelogicno mi... |
![]() |
![]() |
![]() |
#80645 |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
2000 eura, Peugot 206 dizel, garancija od automehaničara, svi papiri u ruke, godina dana registriran, auto praktički ne troši ništa, preporuka. Potrošio sam u godinu dana 50 eura na servis. Ako je u pitanju auto za obitelj onda bolje ne štediti. Sigurnost&prostor su prioriteti. Ja koristim svoj samo za do posla birtije i nazad. Vozio do sada golfa 3 1992., passat 1994. - moja ljubav, seicento, fiesta, opel astra 1998. (relativno loše iskustvo). Za japance, auti iz 90-ih čujem da su jako dobri za svoju cijenu. Kad god sam vozio manji auto alatka bi bila veća. Čujem da je na ovom topicu u prosjeku manja svima. U dvije trećine života plin, ostalo benzin i sada dizel prvi put. Nevezano, ali preporuka isto, način vožnje bez naglih ubrzavanja i usporavanja definitivno štedi gorivo i djelove. Zadnje izmijenjeno od: Deamon101. 18.05.2025. u 15:33. |
![]() |
![]() |
![]() |
#80646 | |
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
![]() Možeš si to priuštiti. Gledam što kupiti zadnja 2 mjeseca. Kupujem gotovinom. Nisam nikad digao kredit ni kupovao na rate, nit planiram. Baratam onim što imam. Krenuo sam stavljati na listu aute koji mi se sviđaju i koje si mogu priuštiti Nakon tog sam krenuo na papir stavljati troškove tog auta (osiguranje, potrošni dijelovi, radni sat servisa/cijena malog/velikog servisa) i koliko me taj auto košta kroz godinu, dvije ili tri. Cijela lista auta koji mi se sviđaju je završila u smeću ![]() Druga lista je sadržavala aute koji su ekonomični i koje bih kroz posao isplatio bez da ih uopće osjetim. Prius? Nema šanse ![]() Treća lista je kompromis. Nisu maksimalno ekonomični, nisu ni najljepši. Mogu cjepidlačiti do sutra oko svakog. Gledao sam i Daciu Sandero Bi-Fuel (LPG). Maksimalno opremljena, košta me jednako kao i auti s prve liste. Košta skoro jednako kao BMW M5 ![]() Da je LPG ovdje rašireniji i da ne moram tražiti pumpe povećalom, vjerojatno ne bih puno ni razmišljao.
![]() |
![]() |
#80647 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#80648 |
Brat od Đon Vejna
Datum registracije: Nov 2007
|
Ne mozes si priustit F30 u M paketu za 15k al Daciu od 30k da, jer šta ako treba dat 1000€ za lanac zamjenit. Pa da godisnje mijenjas set lanaca na bekeru 10 godina ne bi nabio cifru do 30k ![]()
![]() |
#80649 | |
Premium
|
Citiraj:
Dosta toga dolazi od slobode govora na internetu, pa eto vlada misljenje da ce se svaki BMW kad tad samozapaliti, a dosta ide i na racun da je danasnji muskarac jednostavno nesposoban bilo sto sam i svojim rukama uraditi na tom autu, pa je ovisan o skupim ovlastenim ili neovlastenim servisima, jer se ni ne usudi pokusati istraziti kako to sve funkcionira. Ne znam, ja cu uvijek za iste novce radije kupiti dobro odrzavan BMW (ili bilo sto drugo iz tog segmenta), pa i sa 200000 na satu nego novi auto klase Dacie. Nemam ja nista protiv tog brenda jer ocigledno ima svoju publiku, ali jednostavno ne bih mogao sebi opravdati da sam dao novce za nesto u sto mi se gadi sjesti. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#80650 |
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
Ljudi misle da kupnjom tri godine starog auta jeftini kupuju novi auto u koji nema ulaganja ![]() Slažem se s Ivanom. Rvati malo previše zabrijavaju pogotovo s autima. Osobno vozim Clia dvojku i keširam arhitekta za renovaciju i opremanje stana. Većina ljudi ima kredu za auto, kredu za renovaciju za koju se natežu i snalaze s fušerima a govore mi da puno plaćam arhitekta i da si konačno kupim auto ![]() Zanimljivo je da ljudi koji imaju dakeko viš €€€ nego svi ti zajedno nemaju nikakvih pametnij komentara na auto koji vozim i na moj način života. |
![]() |
![]() |
![]() |
#80651 |
Brat od Đon Vejna
Datum registracije: Nov 2007
|
Pa dobro, voziš Clia dvojku dok imaš radove doma, nisi kupio Nov auto od 30k € da uštediš na popravcima Ja zato vozim O2 sa evo 372 000km
![]() |
#80652 |
Premium
Datum registracije: May 2016
|
GYEON Q² CanCoat EVO, 50€ bocica (traje cca 12mj. i sa jednom bocicom mozes auto premazat 10-15 puta). Jedino je bitno da se auto prije toga dobro opere (sa rukavicom) i posuši, i kad se stavlja taj keramicko kvarcni premaz treba gledat da ga stavljas u hladu i da ne bude kise u narednih 12 sati. Ja sam kupio bocicu i moram ga aplicirat na 2 auta, izgleda da od slj. tjedna nista jer izgleda bude kisa svaki dan, ali proizvod kao proizvod govore da je tip top pogotovo za cijenu i koliko ga puta mozes aplicirat. |
![]() |
![]() |
![]() |
#80657 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2011
|
Šestica je odlična, no dosta dojam kvare felge...na tim starijim modelima guma mora biti mesnatija...ovo mi je baš loše... ovako to treba izgledat... https://en.wikipedia.org/wiki/BMW_M6...35CSi_-_11.jpg |
![]() |
![]() |
![]() |
#80658 |
PRO
Datum registracije: Apr 2010
|
Ja obožavam svoj Mercedes A170 CDi. Uvik se okrećem za njih, prejeben je, pogotovo u toj zelenoj boji. Zelena strijela. Ne tribas dati bubreg da bi se okretao za autom. Samo se trebas - okrenuti ![]()
![]() |
#80659 | |
Registered User
Datum registracije: Oct 2013
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#80660 |
life is a rollercoaster..
Datum registracije: Dec 2003
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#80661 |
Hejter
Datum registracije: Mar 2005
|
Okrenuo sam i ja na nesto staro za vikend barem, Mercedes C 180 automatic iz 1995, od prvog vlasnika sa cca 210t km, pravi gušt za otvoriti šiber i lagano vožnjica bezbrižna i udobna. Tražio sam nekoliko mjeseci i na kraju prelomio za eto poprilično nikakve novce imati drugi auto, jer zapravo bolje nije potrebno kad službeni preko tjedna može sve |
![]() |
![]() |
![]() |
#80663 | |
#erase startup-config
|
Citiraj:
Možda malo glinom očistiti lak prije aplikacije toga? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#80664 |
Premium
Datum registracije: Oct 2002
|
Vracam temu na aute do 30kEUR... Ako koga zanima Audi od ovlastenog njemackog Audi partnera, imate Audi Boerse (https://www.audi.de/de/gebrauchtwagenboerse/) pa si nadjite sto vam se svidja... Osim cijene auta, treba platiti i unos auta u Hrvatsku, al to se ionako gleda po tablicama i placa hoces-neces... Cjenkanja bas i nema, to su Nijemci!! Realno, Audi A6 iz 2018 sa 50-60.000km ce uvijek i zauvijek biti 10x bolji auto od bilo koje nove Dacie, Skode, Opela, itd itd. za te novce... Mogucnosti, kvaliteta izrade, i sigurnost takvog auta je drasticno veca od ovih novih igracki... Kod mene je slucaj da sam uzeo A6 Allroad 3.0TDI iz 2018 sa 45.000km... Tada je imao 3 godine kada sam ga uzeo (2021), dosao je sa 1 godinom Audi jamstva... Vozim ga relativno malo, obicno jednom-dvaput tjedno i uglavnom vece relacije, to ionako nije bas auto za gradsku voznju... Sada ima nekih 83.000km, tako da, jesam li mjerodavan ili nisam, ne znam... No, cinjenica je da me zamjena ulja i filtera kostala prosle godine 360EUR i da su to jedini troskovi koje imam na godisnjoj razini... Gume su 19" pa kostaju cca. 200EUR po gumi, ali kako vozim cjelogodisnje, plan je mijenjati ih svake 3 godine... Od ostalih troskova imam jedino mjesecnu parking kartu i trosak pranja auta svakih par mjeseci ![]() Ove price Dacia i slicno da su to super auti za obitelj, ne, nisu... To su kante na kotacima i jedino sto dobijes za 30kEUR je kanta sa jamstvom... Te novce ne bih nikad dao za Daciu pa da je od zlata... Za te novce, radije 2-3 godine stari Audi A4 Avant sa 30-60.000km od ovlastenog Audi partnera pa da znam da je auto pregledan u bezbroj tocaka i da nema niceg laziranog... Kostat ce me manje od 30kEUR sa unosom... Ko ne vjeruje, imate cca. 95 komada A4 Avanta na Audi Boerse ispod 30.000EUR sa manje od 60.000km...
![]() |
#80665 | |
#erase startup-config
|
Automobili
Citiraj:
S tim u sebi sam saznao da mi je firma uvjetno rečeno muljala sa pasivnom dežurom i prijavljivala ju na HZZO kao sate rada pa su mi tako obračunavali 500-tinjak sati mjesečno. Kako HZZO naknade računa po prosječnoj satnici (plaća/broj_sati_rada) ispalo je da sam s plaće od cca 8500kn počeo dobivati naknadu od HZZOa 1900kn ![]() Da sam tada “živio punim plućima” umjesto da sam se pokrio koliko sam dugo i širok osobno bi bankrotirao. A bojim se pomisliti kakav bi to utjecaj imalo na moje psihofizičko stanje s onim u sebi i na (kemo)terapijama od kojih mi je bilo JAKO loše. Eto, iz prve ruke… hvala na pitanju, 15god poslije sam živ i trkeljam po PCE ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#80666 | |
Premium
|
Citiraj:
Sto se tice tvoje price, drago mi je da si opet dobro. Ako zelis, mogu ti i ja nekoliko takvih ispricati, ako si u tome, ali se javi na PM jer nema smisla tu. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#80667 |
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
Vidim otišli ste u intimne vode. ![]() ![]() Nego jučer sam napravio prvi veči "put" sa Mazgom. 200km Samobor-Križevci-Samobor. Uspoređujem naravno sa škodom. Mazga plusevi: Adaptivni tempomat Nadzor mtvrog kuta HUD Kamere kod pakiranja gdje je usko i ne vidiš recimo kaj ti je na podu Mazga minusi: armrest je koma. Nema podešavanja po niti jednoj osi. Možeš ga otvoriti ili zatvoriti. Stvarno iritantno. 19ice stvarno nisu za taj auto. Apsolutno sve se osjeti na cesti i to je loše. 225/55 R19 Škoda ima manje HP ali je živahnija (turbo). Potrošnja oko 7,8 litara. Vozio sam od 120-150kmh. Tu bi sa čehinjom imao oko 2l manje. |
![]() |
![]() |
![]() |
#80668 |
Hejter
Datum registracije: Mar 2005
|
Odličan, bio je garažiran oduvijek i karoserija je bez tragova, podnica prtljažnika kao iz tvornice. I kod mene će biti u garaži a službeni škodilak novi nek stoji vani. Udobnost tih starih autiju je ono što me privuklo,kao i jednostavnost. Navukel sam se ko naivec zadnji |
![]() |
![]() |
![]() |
#80669 | |
#erase startup-config
|
Citiraj:
Priča je bila vezana za Ivanov raniji post. Shit happens. Mi u rvackoj to previše ignoriramo pod izgovorom “jednom se živi”. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#80670 |
Premium
|
Da, razumijem. Zato sam i napisao gore, ako se vec sve to gleda i pokusava se usparati, onda se kupi Clio za 1500€ a ne Dacia za 30k€. Al dobro, valjda je nekima gust da prvi prdnu u taj sic. Meni to ne vrijedi toliko. Radije vozim premium za te novce. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|