|
![]() |
#80611 |
Fresh Juice
Datum registracije: Sep 2007
|
Ne uspoređuje se nego čisto dva auta koja su mi bila u izboru za kupnju. Bigster iz razloga jer mi je izvana okej pa reko ak je i ostalo okej nema razloga potrošit više. No nakon probe je otpao. Tayron mi je izvana odličan, unutra super dojam. Isprobat vožnju još. A nakon toga se došlo da se auto kupuje radi sela ![]() Kaj se tiče koštanja auta, svi koštaju previše danas. Počevši od Dacie, preko VW, pa japanca i ostalih. To je jednostavno tako danas kao i sa svim ostalim. |
![]() |
![]() |
![]() |
#80612 |
Registered User
Datum registracije: Jan 2018
|
ma ima vjerojatno i jos opcija osim ta dva,osobno ne volim takav tip auta pa mi nisu napeti ni jedan ![]() a sto god kupis bit ce dobro,sve ja danas skupo jbg |
![]() |
![]() |
![]() |
#80613 |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
mene nebi bilo sram voziti NOVU Daču jogger, ali nema motora koji odgovaraju mojim idealima vožnje i nebim ju kupil. vizualno i prostorom je identična Grande scenicu koji sad vozim ali s niš korisnim motorima. "zeleni" u EU imaju zaleđe i time se unazaduju kvalitetni OTTO i DIESEL motori |
![]() |
![]() |
![]() |
#80615 | |
Brat od Đon Vejna
Datum registracije: Nov 2007
|
Citiraj:
Misljenje James Maya o autu mi je relevantno otprilike kao članci koje Coconut objavljuje u ovoj temi Sic u ovoj je neudoban za poludit, pola sica je mekano, onda na pola sica štanga i prednji dio tvrd, podsjeca me na Astru G (?) moji u Ibizi od Golfa 6 su svemirski brod, a da ne pričam o Octy RS2 Vjerujem da je u 159ki onaj smeđe narančasti kožni sic teški show, ali nisam probao pa ne znam… Dal je auto izrauban od prije ili ne, ne znam, znam da ga je poznanik kupio prije 5 godina sa 100tkm… Ni mene, al bi me bilo sram dat 30k€ za nju ![]() Jbt uzmem Rline Passata BiTDi i ostane mi još za drugi motor, turbine i Dq500 ako zatreba
"South-Korea is the only nation whose national sport has a sequel." Zadnje izmijenjeno od: zkljaja. 17.05.2025. u 19:36. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#80616 |
Registered User
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#80617 |
Brat od Đon Vejna
|
Ne, ne, možda me nisi shvatio, da ju dobijem kao sluzbeni hvalio bi ju na sva zvona, cepala bi Seka i ruka visila kroz prozor, ali dat 30k da ju vozim je ključno ![]() taj svemir ne postoji
![]() |
#80618 |
Premium
Datum registracije: Jul 2006
|
Juice, to je i meni bila opcija. Još od prošle godine gledam kupiti auto, gledao sam rabljene do 30.000€. Kad sam skužil da za to mogu dobiti 1-2 godine stare sportage, tuscon, qasqai ili 5 godina stari x3 ili xc60 sa dosta kilometara sam odlučil uzeti novi, razmišljal sam između x traila, tayrona,.kodiaqa, rav4. Na kraju sam uzel tayron jer sam dobil dosta dobar popust, 40k je ispal. Sve sam ih pogledal, x trail mi je iznutra najkvalitetniji, ali dosta manje mjesta ima nego tayron/kodiaq, isto tako i rav4. Kodiaq i tayron su mi tu negdje, možda malo kvalitetniji je tayron iznutra. To bude mi primarni auto obiteljski kojeg planiram imati bar 10 god., zato sam uzel novi. 1-2 godine stari auti koliko sam gledao nije da gube cijeni toliko, uz popust neki skoro kao novi ispadne.
![]() |
#80619 |
Omicron Alpha resident
Datum registracije: Jun 2009
|
Dača nesiguran auto za familiju ali nijedna ne gori zbog EGR-a ili grli bandere na Bolonji ![]() Ja sam na kraju stal na loptu, gledal sam kao auto do max 32k s uvozom i onda sam skužil da nema smisla jer imam druge prioritete za potrošiti pare. Skresal sam za 10k budžet na 22k i ak bu sve kak spada idem sljedeći tjedan po auto u Nemčiju - Nije zgodan ko Arteon, ni prostran ko Superb, ni luksuzan ko Volvo nit ima snage ko Octavia RS ali ima svih tih atributa dovoljno da mislim da nisam fulal. Kia Proceed GT. Rešavam dogovor sa čovekom, kartu za vlak sam kupil već, ćemo da vidimo
![]() |
#80620 |
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
Kia proceed gt je liepi komad auta. ![]() I 30k eura je gro novaca. Za to se u rvata radi dvije i pol godine. ![]() ![]() I ne mora biti novi auto..dapače auto star 1-2-3-4 godine je super. |
![]() |
![]() |
![]() |
#80621 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Automobili
Da sad nađem c5 x7 120kw full auto exclusive oprema alcatara koza, cenon blabla sa 50tkm uzeo bih ga odmah. Najbolja voznja za malo para. Kad se sjetim da je taj auto i ajmoreci slican od VW grupe kostao nov koliko sada Dacia ne mogu vjerovat. Ja sam bio dao 12000 za 3 god star 100tkm. Svemirski brod za sve navedeno danas u toj cijeni. Za 2-3 godine moram kupiti slican radi dugih voznji, vidim da cu se namuciti u odabiru Zadnje izmijenjeno od: spawn. 17.05.2025. u 23:07. |
![]() |
![]() |
![]() |
#80622 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#80623 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Kad su ženina sestra i njen muž tražili el čipo kola da imaju tri sjedalice umjesto Rapidke ispalo im najbolje uzet Dustera. Vezano za interijer i siceve u švabi na 300 kila, u pravilu tu sicevi moraju bit u jako jako dobrom stanju. Problem je kaj švabo od 300 kila na balkanu u pravilu znači švabo od minimalno 500 kila kilometara ![]() Nego neki dan napokon skinuo zimulje s kedija. Hankokice, jedna sezona, 30 i kusur tisuća kilometara. ![]()
![]() |
#80624 | |
Brat od Đon Vejna
|
Citiraj:
Eo ne znam, ne razumijem se u levele unutrasnjosti u talijana, sic je bio vaki: ![]() Guzica upadne u mekani dio, onda ide štangica za koju se kači tkanina sjedala i nakon toga tvrda spužva, kao da sam “upao” u sjedalo ![]()
![]() |
![]() |
#80626 |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#80627 | |
prof.dr. gospodar svemira
Datum registracije: Nov 2003
|
Citiraj:
Mazda 2, kupljena 06/2019 za 118-118,5k kn (ne sjecam se tocno koliko, negdje izmedju te dvije cifre). Znaci preracunato nekih 15,6-15,7k €. Prodana 2025, dakle 6 godina star auto za 13k €. Pad vrijednosti u 6 godina svega nekih cca. 17% i to NOVOG auta. Mislim ono, meni super, pad vrijednosti moje investicije stvarno minimalan, ali realno to je podosta suludo. 6 godina star auto bi trebao izgubiti puuuuuuno vise vrijednosti, ali auti prije Covida i poslije Covida su neke sasvim druge dimenzije cijena.
![]() |
![]() |
#80628 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
@zkljaja Bez obzira što moja malenkost ovdje priča gluposti, ja biram prvo razum, onda emocije. Kada budem išao nabavljati auto, prvo ću si odrediti kakav auto hoću i za kakav budžet. Budžet mi nije bitnija stavka jer si mogu priuštiti auto kakav hoću (Sv. Trojstvo bez problema, za keš). Ali, ne želim takvog jer mi ne treba. Za moje potrebe, takav auto je 2much. Kolega u branši si je nabavio polovnog Cayenna samo zato da bi se qr*io. Vozi ga uglavnom po gradu, rijetko kada više od 50km dnevno što znači da posrče popriličnu količinu goriva. Svako malo mu nešto crkne na njemu i nikad ne iskešira manje od 5k za popravak. A meni je dovoljan službeni Captur koji košta duplo manje, loče bar duplo manje i servis košta bar 5x manje. I opet, ako i on, dođem od točke A do točke B.
![]() |
#80629 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
Automobili
Citiraj:
Taj na slici je izgledom dosta drugačiji od ovih koje sam opisao pa moguće da si u pravu. Ovima su navlake skroz nategnute, bez ikakvih nabora, taj izgleda kao da ima navlaku od nekog drugog sica. Ove su bile oko 2010 godiste. Ne znam ni ja levele unutrašnjosti kod Giuliette ali mi je generalno lošija od 147 i 916 sa kojima mogu usporediti. Sestra je imala Mito sa bež kožnim Pelle Frau sicevima koji su isto bili top. Talijani znaju kvalitetno usrat motku na svim razinama, pa zašto nebi i sa sicevima koji su uvijek bili među najboljima u klasi, zato i jesu tu di jesu ✌️ Sent from my iPhone using Tapatalk Zadnje izmijenjeno od: murina. 18.05.2025. u 09:50. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#80630 | |
Registered User
|
Citiraj:
Meni bi bilo cak neugodno dat velike pare za auto ![]() Odnosno sve mi mora bit uskladeno,ne mogu imat skup auto ako zivim u nekoj rupi ili nemam sta za jest...a nazalost kod nas su upravo suprotni primjeri...da ne spominjem dizanje kredita za auto,ako ga ne mozes u kesu platit onda ga ni ne kupuj |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#80631 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Automobili
Ja ne bih nikad kupio auto na cash. Nijedan dosad nisam kupio na cash. Cash je sredstvo koje ti moze sutra zatrebati pa ga treba drzati u rezervi. Naravno pricamo o kolicini za auto. Ako imas milijun eura na racunu, onda lako das cash za auto ako ne kupujes bugattija ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#80632 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
![]() |
#80633 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Ok, sve ja vas kuzim, kupujete auto glavom pa su vam te Dacie i Skode za po 30k€ nove nekako logican izbor jer auto je od a do b, al kako vam se da toliku lovu izvaliti za auto za kojim se necete barem 2x okrenuti kad ga parkirate i krenete doma? Ne znam, evo mom BMW-u je 10 godina, ne vjerujem da mogu vise od 20k€ za njega dobiti, ali je u vrhunskom stanju, jos nikad nije imao neki veci kvar i sigurno cu se prije u njemu zaputiti na put od 5-6kkm nego sa novom Daciom. Iako je vec 6 godina kod mene i iako vise stoji nego sto ga vozim, jos uvijek mi srce brze zakuca kad sjednem u njega jer za mene auto nije samo a do b. |
![]() |
![]() |
![]() |
#80634 |
Premium
Datum registracije: Feb 2008
|
Kupio sam polovni auto (2019. god) pa bi ga malo osvježio. Koju zaštitu izabrati odnosno koji auto detailing a da me cijeli skeč ne košta kao pola auta?
![]() |
#80635 | |
49%winner
|
Citiraj:
Kupio novi usrani suzuki, sad ce godina dana a imam svega 3 njegove slike i to na dan kad sam ga utjerao u dvoriste. Boli me ona stvar tko ga gleda i dal je lijep mojoj zeni ili susjedima. Meni nije lijep, to i moja zena zna ![]() Usporedjujem ga samo sa tim jadnim pezoom jer sam jedino njega imao duze od godinu dana. Ovo ostalo sto sam vozio je bilo koristenje na mjesec-dva i prekratko da bi uopce iznosio neko misljenje na forumu, kamoli kenjao po autu (superb, golf 7 i pony lol).
![]() |
![]() |
![]() |
#80636 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Da, gledas to kroz financijsku stranu. Ja to gledam malo drugacije: bolje da su mi novci u necemu sto me veseli nego da stoje na banci ili u carapi. Radi toga i imamo 2 auta iako fakticki skoro da ne trebamo niti jedan, a i ona dva motora u garazi pricaju slicnu pricu. Nekome je auto potreba, nekome hobi i nesto sto ga veseli. Uvijek zaboravim da sam na IT forumu i da tu u temi "Automobili" vlada sasvim druga atmosfera i zakoni fizike nego na auto-moto forumima ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#80637 |
49%winner
|
Veselim se na druge nacine, ali auto vise jednostavno nije to gdje trazim veselje. Simple as that. I ja sjednem u auto, odradim 50ak km djir bez razloga samo da se provozam, volim se voziti ![]()
![]() |
![]() |
#80639 | |
Moderator
Datum registracije: Jun 2003
|
Citiraj:
Kak si ti dobro prošao, tako sam i ja dobro prošao. Ja sam nedavno uzimao Insigniu 2018 koja je nova koštala 30k eura, a ja sam ju sad platio 12,5k eura. Pala joj je cijena 58%. Malim autima manje pada cijena nego velikima. Vidi koliko je pala cijena Mazdi 6.
![]() |
![]() |
#80640 | |
Moderator
Datum registracije: Jun 2003
|
Citiraj:
Ima auta koji su mi lijepi i iako znam da će se kvarit kupit ću ga. Volim lijepi auto. Jbg.
![]() |
![]() |
|
|