|
![]() |
#9661 |
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
![]() |
#9662 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Samo jedan mali detalj, šugavi fan port su "morali" staviti svoj / ne std. ..... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9663 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Znam da nebi ali ono... Moderni MAC hardwer u tako bezvremenskom dizajnu ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9664 |
The mighty pirate
|
![]() |
#9665 |
Registered User
Datum registracije: Jun 2021
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9667 |
The mighty pirate
|
Update… Malo je potrajalo dok nije stigao dobar ATA-SATA adapter. Stavljen je 64GB Sandisk SSD umjesto 40 GB Maxtor HDD-a. Očišćeno, stavljen Honeywell thermal pad umjesto paste. Sklopljeno, upaljeno i radi OSX 9.2 trenutno usred instalacije Dok se sve to čekalo, tipkovnica sa slike je kompletno rastavljena, očišćena i izbijeljena. Izgleda kao iz dućana ![]() ![]() ![]()
![]() |
#9668 |
Moderator
|
Fino, nego, možel' to čudo na Internet (bar za čitat novine) ? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9669 |
The mighty pirate
|
Može, kabelom jedino jer mu treba AirPort kartica za wifi (ima pripremu i antenu). Update je čak skinuo ![]() Problem je što sve stranice odbijaju browser zbog zastarjelosti. Ak netko ulovi na otpadu nekakav stari Mac ovih godina, nek provjeri jel kartica unutra Ovako izgleda gdje ide https://www.ifixit.com/Guide/iMac+G4...placement/6665 Ovako izgleda kartica https://ebay.us/m/FGwALn
![]() |
#9670 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2002
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#9671 |
The mighty pirate
|
Koliko sam dosad uspio naći, InterwebPPC se često spominje. Pokušavam ga sad dići na najmoderniji podržani OS, pa probam. Ovaj 9 je zabavan i tek sad vidim koliko su Windowsi tog doba izgledali smiješno u usporedbi. Nevjerojatno je kako leti kroz sve s tih svojih 700 MHz ![]() Moraš imat poseban i posebno spržen CD da bi ovaj uopće htio nešto. Svaki stroj ima svoj poseban komplet CD-a i ništa drugo ga ne zanima
![]() |
#9672 |
Premium
|
![]() |
#9673 |
The mighty pirate
|
Da mi je netko prije dva mjeseca rekao da ću kupovati eksternu pržilicu i CD-R i CD-RW medije, nasmijao bih mu se u facu. Evo me, pržim valjda 25. medij u zadnjih par dana. Gad odustane na pola instalacije ako je instalacija na CD-RW (ima ugrađen DVD/RW). Sad pržim isto sve, samo na CD-R. Naravno, na najmanjim brzinama je išlo i prije i sad…da ne bi bilo. OS 9 je instalirao s RW-a bez ikakvih problema ![]() Prste u OSX je očito imao nekakav sadist
![]() |
#9674 |
Premium
|
Hehe, a meni stigo Kenwood TrueX 72X... ![]() ![]() Collectors item, budem ovih dana stavio fotkicu... ![]()
![]() |
#9675 |
E Pluribus UNIX
|
Vrtio sam ja PcE i na starijem: https://www.pcekspert.com/clanak/min...radi-nas/?pg=2 (4. slika) ![]()
![]() |
![]() |
#9676 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
PCE bi otvorio i danas, kad sluša i na portu 80, bez TLS-a ![]() Nego, jel netko zapazio novi projekt: ![]() Tema na vogonsima: https://www.vogons.org/viewtopic.php?t=100871 https://www.youtube.com/watch?v=LtFDmgQNKEY Zadnje izmijenjeno od: stef. 16.05.2025. u 16:39. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9677 |
E Pluribus UNIX
|
![]() |
![]() |
#9678 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Opa, kad se to dogodilo ? EDIT: Unutar godine dana |
![]() |
![]() |
![]() |
#9679 | |
The mighty pirate
|
Citiraj:
Lakše je do softvera na novijim verzijama. Može i 10.5 ganjati navodno, ali neću ga mučiti. Idem u potragu za igrama koje su kompatibilne s PPC i 10.4, da malo namučim GeForce 2 MX ![]()
![]() |
![]() |
#9681 |
The mighty pirate
|
Ovaj sam uzeo https://www.ebay.co.uk/itm/126603854421 Nakon što sam prvo brzopleto naručio ovaj, pa onda ovaj... Brži prst od pameti. Ovaj gore na vrhu je pravi. Naravno, ramica i SSD s adapterom više ne pašu rupa na rupu... Obostrano ljepljive trake taman sad više nisam imao, do dućana mi se nije dalo, pa je izolir traka riješila problem ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Op, evo me na netu ![]() ![]()
Zadnje izmijenjeno od: 1v@n. 16.05.2025. u 18:57. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9682 |
E Pluribus UNIX
|
Ajde bogati, sredinom 11. mjeseca prosle godine sam to sredio jos. ![]() Uz malo srece, @1v@n uskoro nece vise moci s tim starim krampom ni na forum... ![]() Da ne budem prost, ali zasto ne vidis ide li neki fini Linux gore? To bi mu udahnulo operativnu svjezinu, siguran sam...
![]() |
![]() |
#9683 | |
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
Stari hardware za kojim se slinilo
Citiraj:
Ali eto ako nisi u toku sa hardwareom izvisio si kod Applea. Zato obrišeš Vistu sa prastarog Core2Duo piceka, digneš gore neki najnoviji Linux s nekim laganim Desktop Environmentom i učitaš PCE web. A stari dobro optimizirani Mac iz tog doba nasloniš na vrata da ih propuh ne zalupi… |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9685 |
Premium
Datum registracije: Jun 2020
|
Kuzi li se netko ovdje u CRT telke? Imam TV na kojeg spajam stare konzole i sve sto je PAL ima nekakav color bleed, kao nekoc stripovi kada bi se krivo otisnula jedna od 4 ploce za boju. ![]() Isprobano na dvije razlicite konzole, RF i composite. Iste konzole isprobane na drugoj telki i sve izgleda dobro. Nasao sam tajnu sifru preko koje se ulazi u service menu. TV ima odvojene settings za 120Hz i 100Hz input. 100, tj. 50 ce biti PAL. Pokusavao sam tu brljat po opcijama ali pola ih ne kuzim i ne vidim nikakav pomak u boji. ![]() ![]() Nisam nikad otvarao CRT i ne vjerujem da treba posto slika iz NTSC konzola izgleda super. Isprobano na druge dvije konzole, composite i RGB-SCART. Ima li netko mozda ideju kako da fixam? |
![]() |
![]() |
![]() |
#9686 |
Moderator
|
Bila je tema o crt - u di smo dosta toga objašnjavali. Pokušaj naći service manual telke (često je po ozn. šasije). Nemoj mijenjati postavke za šta nisi sifuran. Po slici na mobu, prvo treba podesit fokus a to treba znati jer se radi unutra. Ako nisi tu doma nađi starog čiku rtv servisera. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9687 |
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
![]() |
#9688 |
The mighty pirate
|
Rade sigurno ali sam zaboravio da postoje dvije vrste IDE konektora. 44 i 40 pinski. 44 pinski ima gušće pinove i daje napon. Zato nema molex na sebi. 40 pinski je standardni koji je na diskovima, CD/DVD čitačima… Postoji još 34 pinski koji je za floppy, ali fizički je razlika vidljiva. Ova dva izgledaju isto dok ih ne pokušaš utaknuti. Brzopletost, ali eto, sad imam i to kad jednom zatreba ![]()
![]() |
#9689 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9690 | |
The mighty pirate