|
![]() |
#80521 |
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#80522 |
Registered User
Datum registracije: Jan 2008
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#80523 | |
Treba kaj skurit??
Datum registracije: Jan 2004
|
Vidio jednu u New Yorku prošle godine....zažalio nad siročekom ![]() Citiraj:
Veli on, to ti je normalno....reko nije jer nije tak bilo do sad. Koluta on očima... Pol sata kasnije...gospon, pa vama je auspuh puko po pola i dim ulazi u kabinu. Ma nemoj srat, veliš to je normalno ![]() 3 god i cca 40k km tada |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#80524 |
Nikad sit, uvijek žedan
Datum registracije: Jun 2005
|
Sent from AS/400. Zadnje izmijenjeno od: Pupo. 14.05.2025. u 22:22. |
![]() |
![]() |
![]() |
#80525 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2018
|
Zgodan video. Kad se rade pojedinačni odljevci ili male serije tad se lijeva najčešće upravo na taj način kako počinje ovaj video od 5 min. Ništa staromodno ili loše. Ovdje jedino može biti problematično što su ulili u taj kalup odnosno što se topi u onoj peći s početka videa. Valjda ne pretapaju prazne konzerve od paštete ![]()
![]() |
#80527 | ||
Flajing super šiiiip
Datum registracije: Aug 2006
|
Citiraj:
![]() ![]() Citiraj:
![]() Držim fige da je to to i nadam se da ćeš imat više sreće ubuduće.
![]() |
![]() |
#80528 |
Treba kaj skurit??
Datum registracije: Jan 2004
|
Prodo, dobio službeni i ne želim čut ni vidjet račun za auto ubuduće |
![]() |
![]() |
![]() |
#80529 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#80530 |
Flajing super šiiiip
|
E da, jedno od boljih rješenja za takve probleme ![]() Znam da na ovom forumu nije popularno mišljenje ali sa strane održavanja je EV stvarno bolje rješenje. Kakva ulja, svjećice, auspusi, DPF-ovi i druge pm... Iskreno jedva čekám preći na EV, još patim za neuspjelom kupovinom Kia EV6 od prije par godina, ali doće maca na vratanca ![]()
![]() |
#80531 | |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Citiraj:
Pa problem skoro nikad nije nov auto. Ako ga održavaš u normalnom servisu koji zna što radi većina modernih automobila može preći dosta km bez većih kvarova duži period. Problem je u kakvom će stanju biti ti EV-i nakon 150k km i 10 godina. To je ono radi čega većina skeptika kuka. Jer ako takvi auti kao novi nemogu zimi ni 150km odgurat bez punjenja što će tek biti nakon 10-15 godina? Nije nov EV problem već što će biti sa tržištem rabljenih. Eno vidio neki dan kinezi nešto rade po pitanju dugotrajnosti baterija al sve je to još friško.
Lenovo LOQ 15AHP9: AMD Ryzen 5 8645HS / 16GB DDR5 / Micron M.2 2230 1TB / Sandisk Extreme Pro 1TB / Intel AX210 / Radeon 760M + Geforce RTX 4050 / Windows 11 Pro Acer Aspire V3-574G: Intel i3 5005U / 8GB DDR3 / Seagate 1TB HDD / Geforce GT 940M / OpenSuse Tumbleweed XFCE |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#80532 |
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
idelano rjesenje je kako je vga_killer to rijesio sluzbeni auto polovni EV nikada, novi jedino ako mi ga netko pokloni. Do tad, Octavia 1 1.9tdi sa 400000km na satu majka |
![]() |
![]() |
![]() |
#80533 | |
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
Dobro pa to nije trošak koji računaš. Bavi pogled koliko koštaju high load gume u 18 i 19” kakve većina modernih EV/hibrida ima. Ovjes vjerojatno isto pati zbog težine. Baterije i ekstra elektronika… Neće doći na naplatu odmah, ali kad dođe, bit će veselo. Sve se to izjednači s vremenom.
![]() |
![]() |
#80535 | |||
Flajing super šiiiip
|
Citiraj:
A za trajnost baterije, koliko vidim ove nove generacije LFP-a će trajati duže nego ostatak auta ![]() Kažu od 500 000 do 1 000 000km, ovisno o proizvođaču i modelu. Nije auto ali je slična/ista kemija - moja LFP baterija za kuću od huaweia ima 15 godina garancije. Citiraj:
![]() Citiraj:
Ne znam što bi ti rekao, ili voziš dosta teži auto od tog volva, ili voziš agresivnije od njega, ili su te posrale loše gume, ili su u šumi... Ako su stvarno riješili trajnost baterija, onda ne stoji baš da se to sve izjednači, onda šiša EV dobrano ICE glede troškova održavanja. Od ovih potrošnih stvari koje i ICE i EV imaju - diskovi i pločice se brutalno manje troše na EVu, jer većinu kočenja odrađuješ preko regeneracije.
![]() |
![]() |
#80537 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
U HR stigao Bigster. Cijena od 24,1k do 32k https://www.dacia.hr/CountriesData/C...ik_Bigster.pdf
![]() |
#80538 |
The mighty pirate
|
Ovo mi je 3. službeni auto ovdje. 2 benzinca iste klase/veličine i ovaj hibrid sad. Isti uvjeti, kilometraža, isti stil vožnje. Prednje gume sam na oba mijenjao na 27-30k km. Sad sam prednje mijenjao na 15. Tvornički su došle Bridgestone Turanza T005, sad prednje imam Continental PremiumContact 7
![]() |
#80539 |
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
Ja ću sad mijenjati 7god stare PremiumContact5 jer su stare. Moj auto ih ne može potrošiti. To je već drugi se PC guma koje mijenjam nakon toliko vremena. |
![]() |
![]() |
![]() |
#80541 | |
Fresh Juice
|
Citiraj:
Meni je prvi pick, čekam probnu vožnju pa ću odlučit naručit il ne. Gledam hibrid automatik verziju |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#80542 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Ako bi morao birati između njega i Kineza, da su slične veličine i cijene, ja bi si uzeo Kineza.
![]() |
#80543 |
The mighty pirate
|
![]() |
#80544 | |
Fresh Juice
|
Citiraj:
Osobno mi kinezi trenutno nisu u izboru. Prvenstveno jer su friški na tržištu te upitna trajnost marke na tržište, podrška koja nestane ako marka nestane s tržišta i nabava dijelova. Za 5-10 godina kada se etabliraju bi ih mogao uzeti u obzir, sada ne. A i cjenovno nisu toliko ispod, štoviše, vozila te klase su i skuplja čak. Jasno, nude u opremi milijardu drugih stvari (ventilirana sjedala i ostale điđe) no velika većina te dodatne oprema mi nije potrebna ni dealbreaker. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#80545 |
Samo polako
Datum registracije: Oct 2014
|
Pitanje: Dnevno vozim cca 90km na posao s posla, auto je Opel Astra cdti 1.7 2007, razmišljam o ugradnji plina. Auto je zdrav i mislim da će voziti još podosta. Isplati li se ugraditi plin radi smanjenja potrošnje? da, ne, plusevi, minusi?
![]() |
#80546 |
Premium
Datum registracije: Feb 2010
|
dat ces soma za ugradnju, radije kupi auto sa vec ugrađenim pllinom ili neki mali dizelaš I bitno je da li je otvorena cesta ili grad Bio sam u sličnoj situaciji Imo sam Spark 1.0, pa vago Na kraju sam kupio punta 1.3d (trosi 4l).
![]() |
#80547 |
Samo polako
Datum registracije: Oct 2014
|
Da, i moje mišljenje je da je najbolja opcija kupiti drugi auto sa već ugrađenim plinom, no kažem, iz razloga što je ovaj dobar, ne kvari se, zdrav je, doslovno pali vozi teško mi se rastati od njega, pa sam razmišljao o opciji ugradnje. Otvorena cesta, ali puna brda i zavoja (na djelovima i jedna traka). Od tih cca 45km u jednom smjeru, nema sve zajedno 2 km ravnice.
![]() |
#80548 | |
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
Bit će to Bugster ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#80549 |
Premium
Datum registracije: Aug 2009
|
@Zé.; ugradnja plina u diesela ti ne bude donijela tako veliku uštedu, bar koliko znam jer kod diesel motora isti ne radi kompletno na plin nego se miješaju oba goriva. Na taj način se diže okretni moment i smanjuje potrošnja 25-40% recimo.
![]() |
#80550 |
Premium
Datum registracije: Feb 2010
|
Sad tek vidim da je dizel u pitanju, Zaboravi na plin onda Pa koliko ti trosi ta astra da razmisljas o plinu ? Ajde da je benzinac onda da , ali u dizela ma kaki One su inace ok po potrosnji
![]() |
|
|