|
![]() |
#80312 | |
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
Tu je pak proces da prvo treba stisnuti P na onda stisnuti nogom parkirnu i onda ugasiti auto. Prema manualu, čak i na ravnom.
![]() |
![]() |
#80313 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
Citiraj:
Poslano sa mog Samsung S23 Ultra koristeći Tapatalk
![]() |
![]() |
#80315 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Ako ugasim auto i mjenjač nije u P, odmah mi počne zvoniti i na ekranu napiše da ga prebacim u P.
![]() |
#80316 |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
A ne moraš, ali imaš realno više opcija. Ako stojiš na uzbrdici i ne gasiš auto: 1. Držiš kočnicu 10-15 sekundi i auto je u D i to je to, kreneš. 2. Prebaciš u N, upališ ručnu. 3. Prebaciš u P, sve odradi sam. Nemam auto hold, tako da su ove 3 opcije za mene moguće jedine. |
![]() |
![]() |
![]() |
#80317 |
Premium
Datum registracije: Oct 2002
|
A sta te briga za te iza? Na semaforu si, na uzbrdici, naravno da ces sjedit na kocnici ko i ostalih 99% vozaca... ![]() Kad si na ravnom, izbaci u N i pusti kocnicu... No, prevarit ce te i to 'ravno', jer nece uvijek biti potpuno ravno, pa ces lagano krenut nazad ili naprijed... Stani na kocnicu i zdravo... Ne uzbudjuj se previse oko toga, nije da si im maglenke upalio...
![]() |
#80318 |
Premium
|
Kod mene na Audiju ako nisi prebacio u P na mjenjacu, a auto je ugasen, neda ti da ga zakljucas... Na starim Audijima gdje sam imao jos kljuc i kljucanicu, nije mi dao da kljuc izvucem ako mjenjac nije bio u P...
![]() |
#80319 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
Citiraj:
![]() Pogotovo dok se ne navikneš na automatik. Eventualno kasnije kad si siguran šta se kako ponaša možeš koristiti N ili P za odmorit nogu od stiskanja papučica ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#80320 |
Premium
|
Mozda najbitniji savjet u vezi automatika - lijeva noga stoji negdje sa lijeve strane i odmara... Nedotibog stiskat kocnicu sa lijevom nogom jer ces se ukopat u mjestu, nemas osjecaj za kocnicu na lijevoj nozi... ![]() ![]()
![]() |
#80322 | ||
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
Citiraj:
Citiraj:
Poslano sa mog Samsung S23 Ultra koristeći Tapatalk
![]() |
![]() |
#80323 | ||
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
Ako i imaju tu u autu, masa ljudi ni ne zna da to postoji ![]() Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#80324 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() ![]() Prvi dodir sa automatikom je bio BMW 650i... ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#80325 |
Premium
|
Ja to imam, al meni to beskorisno, zapravo mi cak i smeta kod parkiranja, tako da drzim taj auto-hold ugasenim... Pa cak i ono automatsko gasenje motora sam preslozio da mi se motor ne gasi po defaultu, jer mi je par puta ugasio auto dok sam se parkiro, sto je suludo jer na automatiku fakat ti treba pol sekunde da prebacis iz D u R i obratno... I dok ti hoces parkirat, ovaj ti 5 puta ugasi auto... E neces vise... :/
![]() |
#80328 |
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
Ekški je puno gore. Mikrovalka dere na 2.4GHz što se lako izolira. EV emitira niskofrekventno EM zračenje koje je jako skupo i teško izolirati a magnetska komponenta tog polja raste s pritiskom pedale gasa ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#80329 |
PRO
Datum registracije: Apr 2010
|
moja žena primjerice ima ogromne glavobolje kad se vozi el vozilom. A nije ni kužila, dok nismo ušli u EV -> ICE -> EV. I stoga kod nas EV nope nope. Kod hibrida joj ne smeta, primjerice, valjda premala baterija/snaga.
![]() |
#80330 | ||
Čika Zeljeni
Datum registracije: Sep 2013
|
Citiraj:
Ima i onaj isječak gdje Anđa sjedne u SUV i vidiš samo vršak glave, ali ne bi našao taj isječak da ga slikaš ![]() Citiraj:
![]() ![]() Kod mene ako otvorim vrata a nije u P - automatski povlači el.ručnu |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#80331 |
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
Mislim da je ovoj forumskoj populaciji jasno, da danasnji (ajmo reci sve novije od 10 godina) auti imaju hrpetinu opreme i asistenata, koji od OEM-a do OEM-a malo drukcije apliciraju te asistente ![]() Treba si uzeti malo vremena, actually procitati manual i na nekoj sigurnoj lokaciji isprobati kako zapravo sve funkcionira. moj radi auto-hold cim stanem i drzi ga do sudnjeg dana. s obzirom da imam decoupled kocnice, onda ni nemora vuci rucnu nakon X minuta, jer nema naprezanja hidr. sustava kao kod nekih realizacija. Stavi rucnu cim ugasim auto i automatski prebaci (automatik) u P. Al opet, samo po pitanju kocnica / auto-holda milijun varijacija, a jos do sveg ostalog... |
![]() |
![]() |
![]() |
#80332 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Citiraj:
Nemogu vjerovati da se tako kuzi kod nekih ljudi. Da li se netko bavio malo tom tematikom? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#80333 |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#80335 |
prof.dr. gospodar svemira
Datum registracije: Nov 2003
|
![]() |
#80336 |
Premium
Datum registracije: Jun 2020
|
to je super kad nešto zablokira pa ne možeš ni zaključat auto inače, auto hold kod mene je aktivan max 10 minuta (po uputama, nisam mjerio ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#80339 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Za sve jugonostalgičare - New Yugo https://www.carmagazine.co.uk/car-ne...ures/new-yugo/
![]() |
|
|