|
![]() |
#80282 | ||
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Citiraj:
Citiraj:
Jedan mali projektić radimo, 2.0 passat, novi interkuler, turbo i mapa idu gore. Auspuh je već riješen, novi injektori, vidjet ću da li mi treba pumpa goriva, ali 280ks bi trebalo ići bez brige. Ali sve je još u fazi planiranja, tražim se još u tome. Zadnje izmijenjeno od: Mommistake. 06.05.2025. u 08:27. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#80283 | |
Moderator
Datum registracije: Jun 2003
|
Citiraj:
Nenad Grilec Dobro radi. Nije skup. Samoborska cesta, Gajnice. Poslano sa mog SM-S721B koristeći Tapatalk
![]() |
![]() |
#80284 |
Brat od Đon Vejna
Datum registracije: Nov 2007
|
TSI? TDI?
"South-Korea is the only nation whose national sport has a sequel." Zadnje izmijenjeno od: zkljaja. 06.05.2025. u 09:08. |
![]() |
![]() |
![]() |
#80286 |
Brat od Đon Vejna
|
Ala ga skrivaš ko zmija noge. 350ks na common-railu je ozbiljan poduhvat, možda i nedostižan bez puno i previše ulaganja, glave motora nisu nešto protočne, 250-280ks je več lakše dostižno. Ako je 16v PD, imaš neke šanse, trebaš sigurno +100% injektore, hard pipe cjevovod, turbo ranga 2265vk od pouzdanog buildera, ispuh od 60+ mm fi, vodi računa da ako nije DSG trebaš i u najmanju ruku lamelu prenitanu tvrđim materijalom sa friškom korpom
![]() |
#80287 | |
Moderator
|
Citiraj:
Jeftinije mu je uzet R36 Passata ili Superbicu. Poslano sa mog SM-S721B koristeći Tapatalk
![]() |
![]() |
#80288 | ||
Premium
|
Citiraj:
Idemo na 280KS po ovome što dobivam ponude prvo. Vidjet ćemo gdje ćemo završiti. Ne skrivam, samo sam tek krenuo u to sve, pa gledamo šta di raditi itd. Pričao sam s Diavelom preko maila, sve se to činilo super na prvu, nema baš puno review-oa na netu itd. Citiraj:
Ovaj Passat je igrača od kuma i mene, imali auto viška, imamo prostor, razgovarali malo i krenuli u to. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#80289 | ||
Brat od Đon Vejna
|
Citiraj:
3.6 Passat ili Superb traže u najmanju ruku kompresor kit da ne budu mrtvo puhalo. To su auti za ljude koji vole vozit polako spuštenih prozora ili na meetovima zabijat u blokadu...dok se ne metne umjetna aspiracija. Daleko od toga da su jeftiniji. Citiraj:
Kakvi injektori su kao kupljeni? Zdravi tvornički su tu na rubu...Za 280ks 2260vk ili 2263vk su dovoljno velike turbine koje bi dosta rano punile..
"South-Korea is the only nation whose national sport has a sequel." Zadnje izmijenjeno od: zkljaja. 06.05.2025. u 09:48. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#80290 |
Premium
|
Za prvi neki korak ćemo ga dati na tuning nekome tko zna da vidimo koliko možemo izvući s turbom i injektorima i koliko mogu izvući iz toga max a da bude vozno. Dalje ćemo dio po dio naručivati i slagati. Biti će DIY projekt, zajebancija kroz ljeto/zimu. Bosio PP764 smo uzeli ako se ne varam, nisu trenutno kod mene. Injektori su kod tog auta bili već na rubu, zato je i stajao jedno 6 mjeseci u garaži. Turbo je bio naručen za drugi auto, pa smo s tim turbom dobili ideju. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#80292 |
Brat od Đon Vejna
|
Neće puno, jer nema 280ks od 0 do 5000 okretaja i ne vozi auto uvijek pun gas i shodno tome ne ostvaruje snagu uvijek. Jedna od čari tuniranog dizela je da snagu imaš na raspolaganju, a potrošnja pri normalnoj vožnji ostaje ista. Potrošnja raste samo ako koristiš snagu, a i tada je niža od ekvivalentnog benzinca. Imam Ibizu 1.9 TDI sa 250ks, otvorenom cestom ju spustim na ispod 5.5l normalne, čak blago dinamične vožnje. Dragog nam Grada Zagreba uzme 10 litara kao od šale jer stojim u koloni i često stisnem između semafora samo da čujem turbo kako fućka. Znači potrošnja benzinca od 70ks, a raspoloživa snaga Golfa 8 GTI
"South-Korea is the only nation whose national sport has a sequel." Zadnje izmijenjeno od: zkljaja. 06.05.2025. u 11:10. |
![]() |
![]() |
![]() |
#80293 |
Premium
|
Moja Superbica trenutno je na 6.2litre jer se vozi po gradu većinom, pali, vozi 5km kroz grad, gasi (DSG tu dosta pati). Kada odem do staraca ili van grada, 40-50km normalne lokalne ceste, 5.2-5.5 litara. A 240ks je pod haubom. A gle, ne radimo to zbog potrošnje ili nešto, to je gušt. |
![]() |
![]() |
![]() |
#80294 | |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Citiraj:
Ja sam za 470€ uzeo Karcher Puzzi 8/1, dodaj na to još par desetaka € deterženata, pinela, četki i većinu posla možeš napraviti sam. Pretpostavljam da već imaš aku-bušilicu, kupiš rotirajuće četke koje se montiraju na nju. Očistio dva auta, trosjed i sve stolice u kući. Svaki put je Puzzi izvlačio crnu vodu, toliko dobro izvlači prljavštinu. Sljedeća investicija je neki dobar parni čistač, to je isto wife-approved igračka koja nije samo za auto. Nakon toga bi auta vozio samo na poliranje i premaz. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#80295 |
Premium
|
Sta je sa Hic-om i njegovim THP? Nisam vec odavno nista o njemu cuo, a nema ga odavno ni na CroTuned da se sa Muhom popickara ![]() Ona dvojica brace iz Drivers Wish su copy-pasteri koji to znaju lijepo prodati koliko znam. Ali da, Muha je doktor za to. Covjek kuzi pricu i ne radi nista na pamet. |
![]() |
![]() |
![]() |
#80297 |
Brat od Đon Vejna
|
Pa Mommi je spominjao maloprije svoju, 220ks cca ako je chargecooler ok Muha ga zavrti stock i odma ces znat na cemu si Polo PD130 sa hibridnim turbom za cca 190-210ks s Driver wish mapom od 200ks je izvrtio 140ks kod Muhe na valjcima…
![]() |
#80298 | |
Vocna iglica u mudante
Datum registracije: Oct 2005
|
Citiraj:
Muha te pita hoćeš s dimom ili bez dima ![]() đaba mi i druge dizne koje čekaju ugradnju kad je turbo na granici već.. veći turbo nosi rizik pucanja mjenjača i poluosovina, i svemu se rok skrati za 30% i više ovisno o stilu vožnje naravno edit: isplati se dat 100injak eura da čovjek odradi mapu, plus može ugasit dpf/adblue šta god ima auto Zadnje izmijenjeno od: John Creasy. 06.05.2025. u 20:11. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#80299 | |
Moderator
|
Citiraj:
Kažem ja njemu, do zadnje lipe. Nebudeš ti meni manje naplatio ako kažem manje. ![]()
![]() |
![]() |
#80300 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() ![]() ![]() ![]() Veli frend bajker, sad nisam siguran za koji je brend govorio, mozda ducati, da kad ih dodjes pogledati u salon, da vecina ima mrlje ispod, od losih brtvi pa moras prvo to srediti na novom motoru ako se zelis odmah voziti ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#80301 |
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
Kupio sam motornu kopačicu EUROSYSTEMS LA ZAPPA koje je made on Italy. Otvorio sam kutju, izvadio kopačicu van i na dnu kutije je bilo ulje. ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#80302 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#80303 | |
Premium
|
Citiraj:
Frend je kod Muhe izvukao nekih 230 na GTD-u, ja sam nekih 238ks izvukao. I auto radi bolje nego ikada. Isti motor, 2019. godište, ali nije 4x4, ne znam jel ima razlike (mislim da je turbina ista). Moj je DSG. Svakako preporuka, već s 225KS se osjeti baš jako velika razlika. Vozio sam službeni passat 150ks, Superbica 190ks je bila skok, ali ne tako veliki skok kao ovih 240-tak ks. Zadnje izmijenjeno od: Mommistake. 07.05.2025. u 09:40. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#80306 |
Vocna iglica u mudante
Datum registracije: Oct 2005
|
momci dajte molim vas ako se može ponovit kako ide s automaticima .. nisam nikad vozio ali dobro dođe za zapamtiti da ne bi bilo belaja s mjenjačem.. znači slično kao na manualu kad je ugašen auto, i ubaciš u prvu brzinu na uzbrdici i pustiš da mjenjač koči auto - to je loše.. to bi bilo da ubacim u P kad stanem ili? (ona neka polugica koja se može sjebat).. nezz evo taj automatik mi je špansko selo kao kad sam počeo polagat pa se brinio kako ću se ja sjetit u vožnji u kojoj sam brzini ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#80307 |
Premium
|
Auto mora biti u P kada je ugašen, samo upali ručnu ako nije automatska. P = parking. Ništa drugo ne trebaš kad je auto ugašen. Čak ti i zvoni auto kada ugasiš i ne staviš u P. Kao da si ostavio svjetla upaljena. |
![]() |
![]() |
![]() |
#80309 | ||
Premium
Datum registracije: Oct 2002
|
Citiraj:
1. Stisnes noznu kocnicu i drzis da se auto ne mice s mjesta 2. Dignes rucnu (povuces tu P polugicu, mora se upaliti) 3. Pustis auto da 'nalegne', bude se on malo pomaknuo 4. Prebacis u P (parking) na mjenjacu 5. Ugasis auto Citiraj:
![]() Nece se nikakva polugica s*jebat na kosini... Nema potrebe na automaticima dizati rucnu na semaforima koji su na kosini, za to mozes koristiti automatsku kocnicu (ako imas oznaku A odmah ispod P na gumbu za rucnu recimo)... Ako drzis u D polozaju i drzis nogu na kocnici, kada krenes, auto ce krenuti naprijed i nikada (pa ni tada) nece krenuti unatrag...
Zadnje izmijenjeno od: Hamm. 08.05.2025. u 09:33. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
|
|