|
![]() |
#2431 |
Premium
Datum registracije: May 2008
|
Nekad davno, kod mene je proveden tako kabel, onaj obični trožilni, al je bio u onoj crnoj plastičnoj cijevi koja se zakapa u zemlju za dovod vode, i to sve skupa je bilo.učvršćeno na nategnutoj žici-sve skupa nekih 10m cca
![]() |
#2432 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2011
|
Citiraj:
Moram pogledati što smo uzeli, ali mislim Chromos. Koliko je dobar ili nije, reći ću ti ovaj mjesec kada odem pogledati kućicu jer na selu. Anyways, na temu rekuperatora topline, moram priznati da su mi napravili čudo u ovom podrumskom stanu. Danas su montirali, ljudi došli iz Slovenije, jako uredni i precizni. Zidovi debeli 70 cm, tako da su se satrali sa bušenjem. Buše sa dijamantnim svrdlima, spojenima na usisavač, tako da stvarno skoro pa ništa od prašine nema. Ljudi otišli, raspalio sam ventilaciju na najjače, u sobama stvarno je velika razlika jer osjetiš razliku u kvaliteti zraka. Što se tiče koliko me ovaj užitak koštao, dva rekuperatora, + ventilator u wcu, montaža i sve ostalo = 2.500,00 eura. Blaženi Visa gold, pa sam razvukao na rate. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2433 |
Suit up!
Datum registracije: Dec 2004
|
![]() |
#2434 | |
Premium
|
Citiraj:
Super izgleda. Razmisli i o online prodaji, mi kada smo kupovali takve igračke, lista čekanja je bila po 90 dana za isporuku, a cijene isto ajme ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2435 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Bravo MAR ! Pomalo isprazna ali u tvom slučaju odgovarajuća: Imaš zlatne ruke ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2436 |
Premium
Datum registracije: Nov 2010
|
Imam dvoja balkonska vrata na koje bi htio staviti komarnike. Ciljam na vratašca od aluminijskih profila koja se po mogućnosti automatski zatvaraju, nešto u stilu ovoga u lidlu: LINK E sad, oba balkonska vrata su dvokrilna pa mi je to malo nezgodno. Zapravo mi nije ni nužno da se pokriju oba krila jer otvaram samo jedno (drugo se otvara samo po potrebi ako se nešto iznosi na balkon). Dimenzije jednog krila su malo specifične 2120x705mm (samo otvor) tako da mi ove iz lidla ne pašu. Još k tome mi je razmak između vrata i roleta nekih 10mm pa bi profili zajedno sa pantima morali biti jednaki ili tanji od toga. Ima tko kakvo rješenje za to, gdje bi mogao nabaviti profile i ostale stvari ili mi ne gine da zovem neke majstore za custom ugradnju? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2437 |
49%winner
Datum registracije: Sep 2007
|
@Moshus Ovo mi stoji na polici za ugradnju evo godinu dana, ali ove godine se bacam na to. Isto dvokrilna, ali koristim jedno krilo. Mene malo manje briga za estetiku pa cu postojecu stolariju sloziti jedan drveni okvir na kojeg cu staviti ta vrata, dok cu drugo polje koje ne koristimo za prolaz pokriti fiksnim komarnikom. https://amzn.eu/d/ijg4LdW Kod nas ih nisam uspio nabaviti, bauhaus ih je nekad imao. Ova se slazu custom, rezu se profili po mjeri i upute izgledaju dosta jednostavno. Mislim da ih neces moci uglaviti kako si zamislio, al baci oko, mozda dobijes kakvu ideju
![]() |
![]() |
#2440 |
Premium
Datum registracije: Oct 2014
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2441 |
Premium
Datum registracije: Jul 2006
|
Je li slagao netko sam panel ogradu? Zanima me koliko je to komplicirano jer ponuda koju sam dobio mi je previše pa razmišljam da sam postavim, na betonski parapet. Treba samo paziti da je u ravnini i to je to?
![]() |
#2442 |
Suit up!
|
Hvala, U Pevexa uzeo set folija+krede za 10e (folija je 2x0.5m). Trenutno radim na ogradi tj vratima za dvorište. Složio sam 3 segmenta 110x90cm od murala sibirskog ariša sa plivajućom ispunom od ostataka brodskog poda od duglazije kojeg sam raspilao i poblanjao. Spojevi su pod 45 stupnjeva sa 10mm drvenim tiplama. No kao što kaže reklama - to nije sve. Odlučio sam si zakomplicirati život pa ću dodati leptir mašne na kutove zbog estetike i kao dodanu strukturalmu komponentu. Za tu namjenu imam neke police od 12mm hrastovih ploča koje sam uspio prerezati laserom. Evo malo slika od danas. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
"When I get sad, I stop being sad and be awesome instead. True story." - Barney Stinson Zadnje izmijenjeno od: Mar. 06.05.2025. u 23:48. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2443 |
Treba kaj skurit??
Datum registracije: Jan 2004
|
Neznam dal pratiš kanal Blacktail Studio, al ima jako dobre tutoriale za ove "leptir mašne" i slične egzibicije https://www.youtube.com/@BlacktailStudio |
![]() |
![]() |
![]() |
#2444 |
MIUI HR Translator
Datum registracije: Jul 2007
|
stan 203 kvadrata zida i plafona posao koji treba napraviti struganje stare boje, impregnacija gletanje 2 ruke brušenje impregnacija akril po kutevima bojanje 2 ruke dobio ponudu 1500-2000 e + materijal nije fiksna cijena kaže lik jer nisu zidovi finoća a i ima dosta krpanja... vaše mišljenje?
![]() |
#2445 | |
Premium
Datum registracije: May 2010
|
Citiraj:
![]() Ne znam koliko je za usporedbu ali ja sam prosle godine mjenjao sindru na ~136m2 krova + neki popratni sitni radovi. 1. Skidanje stare sindre i odvoz iste. 2. Ciscenje osb ploca od zaostalih eksera i bitumena sa uglova limarije. 3. Bojanje lima na dnu krova preko kojeg ide sindra. 4. Bondexiranje bocnih dasaka / 4 daske. 5. Rusanje 2 reda cigle od dimnjaka i nadozidanje novih 7 redi cigle da se povisi dimnjak + omazivanje istoga. 6. Postavljanje nove sindre, odzracnika i snjegobrana itd... Sindru sam sam kupio, ulovio neku akciju pa platio 860€ za ~150m2, ostalo sindre mislim 6-7 tabli viska. Bondex sam isto kupio jer imam i neke druge stvari za bodexirat, bitumen u tubama kupio isto sam. Ciglu sam imao kao i boju za lim. Sve to je kupljeno prije trazenja majstora. Oni su kupili gotov malter za dimnjak, eksere za zakucavanje sindre. Radili 5 dana. Prva ponuda bila 2800€ usmeno za te poslove, reko daj napismeno sluzbeno ponudu sa imenom firme itd... dosao drugi dan ali sa ponudom 2600€. Odlicno, sa tim papirom ja ode kod drugog lika i pokazem mu i reko moze to jeftinije? Veli moze i da mi ponudu na papiru 2150€, hvala - cujemo se, zvati cu vec... ode kod treceg lika i pokazem ponudu i reko meni je i to dalje puno pogotovo jer je sindra moja a niti se po krovu moraju "crtat ponovo linije" jer znam da su tamo od prije 25 godina. Veli lik a mogao bi za 2000€ to napravit mozda... ok, daj mi telefon pa cujemo se. Nakon 5 dana dolazi taj isti lik i nosi papir i veli evo ispod ovoga ja nebi, ponuda bila 1760€. Reko moze, ti kreni kad ti odgovara. Jednostavno sa njima se treba cjenjkati, traziti napismeno ponudu itd... prije 3 godine zastopa mi se odvod u zemlji glavni i zovem lika koji to radi, odstopali i isprali glavnu cijev - ne mogu rec, sve su odradili brzo, uredno i cisto. Veli lik 500kn. Dobro, daj mi racun. Tajac, muk i tisina a Firma su. Zove lik na telefon gazdu a ja drzim pare u ruci, nije problem nikakav decki, sam ocu racun... Veli lik ajd daj mail pa ce tamo poslati racun gazda, ok.., nema problema. Odu do kombija a ja u kucu kad odmah neko zvoni, oni i dalje kod kombija i veli lik ajd ako moze daj 300kn, veli gazda da ne stigne napisati sada racun na mail ![]() Moze, kako nebi moglo.... U nekim situacijama sa tim majstorima moras biti veci "cigan" od klasicnog prosjecnog Roma, drugaciji "jezik" ne razumiju.
![]() |
![]() |
#2446 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Bušio rupu i garaži i pogodim kabel: https://imgur.com/a/W7h3SQr Ovako sam to zakrpao, je li to ok? Kako da zatvorim rupu najbolje s obzirom da su wago kleme u pitanju? Ljepilo, pur pjena ili samo da stavim neki plastični poklopac? Iza tog kabela ima još dva kabela... Edit: ovaj oštećeni vodič sam izolirao izolirkom... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2447 | |
Premium
|
Citiraj:
Meni se čini malo puno, poslovni prostor od 58 m2 su mi izgletali, obojali, sav materijal njihovo, mislim da je bilo 1500 eura. Poslano sa mog REA-NX9 koristeći Tapatalk |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2448 | |
Suit up!
|
Citiraj:
Sad tu lipo stavi razvodnu kutiju da imaš ako zatreba ![]()
![]() |
![]() |
#2449 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2450 | |
MIUI HR Translator
Datum registracije: Jul 2007
|
Citiraj:
jučer pitao jednog knaufera za cijenu po kojoj radi gletanje 2.5 e jedna ruka struganje 2 e bojanje 3 e dvije ruke impregnacija i akril idu u cijenu s time ispada 1500
![]() |
![]() |
#2451 |
Suit up!
|
Ograda i vrata skoro gotovi. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Danas sam zaglađivao kuteve i kitavao pukotine i oštećenja kombinacijom piljevine i ljepila za drvo. Moram se požaliti na kvalitetu drvne građe u nas. Ovo je "AB" kvaliteta sibirskog ariša u JAF-a i Bauhausa. Cijene su ogromne a kvaliteta nikakva. Okume šperploča isto kvaliteta nula bodova, kad je prerežeš svako malo rupe u slojevima. I onda mislite da ne dobivamo smeće od hrane i drugih proizvoda?
![]() |
#2455 |
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
Ima tiple za stiropor, ja montirao 5 kutija bez problema. Samo treba biti njezan i oprezan |
![]() |
![]() |
![]() |
#2456 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Citiraj:
https://www.bauhaus.hr/pribor-za-pri...ale/p/10109114 Drže ko blesave. Ima i ova opcija: https://butimoto.hr/pvc-tipla-za-fasadu-ltx-160 Ali meni nepotrebno. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2457 |
NITKOV
Datum registracije: Oct 2004
|
Citiraj:
![]() |
#2458 |
Premium
Datum registracije: Mar 2019
|
Citiraj:
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2460 |
Premium
|
Imam u dvorištu dva zida međusobno paralelna i udaljena 7 m. Na jednom zidu su lampe, i sad na isto mjesto na drugom zidu trebam postaviti lampe. Imam 360 laser i sad, stavim ja laser na lampu na gotovom zidu i on mi baca liniju na drugi zid. Problem je kako laser postaviti u potpunosti okomito na postojeći zid jer svako ukošenje lasera uzrokuje bacanje linije 10ak cm pogrešno (odnosno nema okomice). Jedan način je staviti laser na sredinu dvorišta i naciljati čošak postojeće lampe (cca 15*8cm). To bi dalo dosta dobru preciznost. Postaviti prvu lampu i druge razmjeriti u odnosu na tu prvu Ima li neki drugi način sa laserom, a da ga propuštam? Općenito kad se sa laserom rade npr pregradni zidovi, kako se dobija pravi kut? Pretpostavljam da se jedan pravac mora uzeti kao referentan i onda dalje u odnosu na taj uzimati kuteve? |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|