|
![]() |
#80071 |
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
Automobili
Na DSGu se troši lamela. On hoće naprijed a ti mu ne dozvoliš jer si na kočnici pa lamela klizi i troši se. Neki DSGovi će automatski odspojiti lamelu kada staneš. U vau-ve koncernu moraš staviti u Neutral pa vratiti u Drive. Nakon toga neće krenuti dok ne stisneš gas. Ne znam da li se to promijenilo s novijim autima. |
![]() |
![]() |
![]() |
#80072 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
Citiraj:
Poslano sa mog Samsung S23 Ultra koristeći Tapatalk
![]() |
![]() |
#80073 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#80074 |
#erase startup-config
|
Kad staneš na semaforu možeš nekada lagano osjetiti kako on otpusti lamelu ali nisam siguran da li baš svi dual-clutchevi to rade i pri tome ne mislim samo na VW. Vozio sam neke gdje kad pustiš kočnicu on se trenutno cimne kao da nikada nije otpustio lamelu dok su drugi imali lag od otpuštanja kočnice pa dok ne bi krenuli pod ler gasom kao da je spajao lamelu u tom trenutku. Ove prve je bilo lako parkirati bočno. U ovima drugima bi izgledao kao vozač početnik kod bočnog parkiranja ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#80075 |
(-(-(-(--)-)-)-)
Datum registracije: Sep 2009
|
Za vikend sam vozio Terramara i on je kada sam stao na semaforu prebacio iz D u N tako da nisam morao držati koćnicu cijelo vrijeme. Mislimda to radi jer je bio autohold uključen i nakon nekoliko sekundi prebaci u N |
![]() |
![]() |
![]() |
#80076 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Citiraj:
I nikad problema. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#80077 | |
PRO
Datum registracije: Apr 2010
|
Citiraj:
Ako stari vozač skrivi prometnu i ustanovi se da je to radi starosti, liječnik koji ga je pustio, a imao je kod njega pregled, gubi licencu. Odmah. Znam iz prve ruke. Nema više zajebancije. Sva odgovornost prebačena na doktore, zato ti doktor može oduzeti vozačku odmah.
![]() |
![]() |
#80078 |
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
Više manje svaki moderan auto ima “hold assist”. Staneš na semaforu, čim pridržiš kočnicu kratko nakon što se auto zaustavio, aktivira se parkirna kočnica. Na starijim autima koje sam vozio je trebalo eventualno još jednom pritisnuti kočnicu da se aktivira. Iz nekog glupog razloga ta funkcija nije negdje na tipki nego je zakopana u menijima ![]()
![]() |
#80084 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Ja se ne sjecam kad sam auto ubacio u P ili N. P se sam aktivira i aktivira rucnu kad ga ugasim, a na semaforu ima auto hold, a i iskreno nije me briga. Moguce da se to lagano haba ako stojim na kocnici dok sam na semaforu, ali ako ce radi toga crknut, onda neka crkne. |
![]() |
![]() |
![]() |
#80085 |
#erase startup-config
|
Automobili
|
![]() |
![]() |
![]() |
#80088 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#80089 |
Premium
|
![]() |
#80090 | |
Premium
|
Citiraj:
Bilo mi čudno u početku dok se nisam navikao, sada ne znam kako bih bez toga. Poslano sa mog Samsung S23 Ultra koristeći Tapatalk
![]() |
![]() |
#80091 | |
Nikad sit, uvijek žedan
Datum registracije: Jun 2005
|
Citiraj:
Po meni sasvim legit, žalostno je tko je danas sve na cesti. Kad gledam susjeda starog, lik ne vlada sobom ni dok pješke ide a uredno vozi auto. Žalosno.
![]() |
![]() |
#80092 |
Premium
|
Mah, nisu samo starci problem. Jednostavno ljudi sve lošije voze, iz koljena na koljeno se prenosi loše znanje, loš feedback, ljudi su sve više u svom filmu i "ja sam glavni na cesti", auti si napravljeni da su sve više gadgeti a ne prijevozna sredstva, sve gluplji klinci polažu vozačke. Tako da, promet je iz godine u godinu lošiji. Stari ljudi osim što su spori, generalno ne smetaju niti izazivaju nesreće. Definitivno malo više treba pripaziti oko njih, ali ne ginu oni niti ljudi ginu zbog njih. |
![]() |
![]() |
![]() |
#80093 |
Bazinga
Datum registracije: Nov 2007
|
![]() |
#80094 | |
Moderator
Datum registracije: Jun 2003
|
Citiraj:
Nemreš ga izvuć iz drajva. Nemreš ga upalit. Šta je radio boga pitaj. Privatno vozi Golfa 3, 1.6 tdi. I kaže fali mu antifriza. Šta da ulije? Kažem mu ulij obične vode da se digne razina pa ćeš vidjet jel plavi ili crveni. Ni čut običnu vodu. Mora destilirana. Oooo bogtej...o, u trulju šta god naliješ dobro je. Brine te voda iz pipe, a to kaj troši litru ulja na 500 km i curi ti nafta iz dizni, to te ne brine.
![]() |
![]() |
#80095 |
#erase startup-config
|
Je li netko probao preko OBDa gledati tlak u kvačilu na DSGu? Ako je kvačilo skroz otpušteno u Driveu kada auto stoji s kočnicom onda bi tlak trebao biti isti kao i kada je mjenjač u Neutralu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#80096 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#80097 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Automobili
Citiraj:
Nije ali ti ljudi ne potrgaju na 100% ravnoj podlozi nego je to puno tisuca KM ubacivanja u P dok je na nizbrdici ili uzbrdici, bez kočnice naravno i nakon nekog vremena pukne. Zadnje izmijenjeno od: spawn. 28.04.2025. u 21:19. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#80098 | |
Premium
|
Citiraj:
https://youtu.be/9xcyOJHUGk0?si=Ur4azJzXfHkWA6ES Poslano sa mog Samsung S23 Ultra koristeći Tapatalk
![]() |
![]() |
#80099 |
Premium
Datum registracije: Feb 2009
|
Idem u Minhen od 1.5. - 4.5., koja mi je najbolja ruta za odlazak/povratak s obzirom da je produženi praznički vikend ![]() a) Samobor - Ljubljana - Villach - Salzburg - Minhen b) Samobor - Maribor - Graz - Minhen |
![]() |
![]() |
![]() |
#80100 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2003
|
U vecini slucajeva a). Upali to jutro kad kreces mapse, i vidi samo da nije negdje neocekivana guzva. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|