Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > ISP > Iskon
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 21.03.2025., 21:15   #6751
c-shadow
Premium
Moj komp

c-shadow's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Citiraj:
Autor spawn Pregled postova
Odlicno. Imam svoj dobar router, ne treba mi njihov uopce, jos bolje samo ont.

Ne smeta mi uopće ako je njihov ONT dok radi kako treba. Stari Raisecom nije zaštekao nijednom u 4g koliko je proveo kod mene, zadnje dvije na 1000/500, nisam ni znao da ga imam

Citiraj:
Autor Doom Pregled postova
Jap, to su čuveni "osvježeni" HT Speedportovi sa Iskon naljom nakoso zalijepljenom preko T-com loga

Ovaj ima t-com logo, kutija neka obična smeđa s naljepnicom s MAC adresom i serijskim brojem
Izbacio sam tog speedporta van čim je korisnička poslala ppp podatke. Router još nekako, ali kutija je neka stara reciklirana, smrdi užasno po cigaretama, fuj.
c-shadow je offline   Reply With Quote
Staro 22.03.2025., 10:59   #6752
medo
#erase startup-config
Moj komp

medo's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Iskon

Imam još od prije korone njihov ONT spojen ethernetom u FortiGatea koji diže PPPoE prema Iskonu. Radilo je i s MikroTikom bez problema. Data VLAN je 3967.

HT/Iskonov SpeedNesto router je od prvog dana pospremljen natrag u kutiju i stavljen u ladicu Trebao mi je kada su mi dizali brzinu za auto provisioning. Tada sam dobio i novi PPPoE account.

Samo treba nazvati support i zatražiti PPPoE podatke.
Staro 02.04.2025., 14:07   #6753
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Dolazi mi danas jedan Arris tv box od Iskona koji ne zeli dobiti IP adresu kad se spoji na Speedport ruter, baca gresku u mrezi.

Speedport je stock setup, nista nije dirano na njemu, a Arris ne radi na toj lokaciji pa cekam da ga dobijem i testiram kod sebe.

Zanima me ima li taj Arris neki custom config koji glasi na korisnika koji je ugovorio uslugu (treba li mi neki user/pass), smijem li ga resetirati na pocetne postavke bez straha, je li mu moguce pristupiti i ima li neki web UI?
Staro 07.04.2025., 15:11   #6754
Bono
Uptime 99.99%
Moj komp

Bono's Avatar

Nazalost Iskon je dotaknuo novo dno, ostavili su me 9 dana bez Interenta, jer idioti ne znaju ni mogu uskladiti bazu sa realnim stanjem. Kod roditelja u kuci su odjavili Internet i oni su automatizmom i meni odjavili optiku, makar je moj prikljucak na moje ime.
I u tih 9 dana su se pravili glupim, a dobro su znali da su idioti odjavili moju opticku nit i tek nakon 9 dana zove HT i kaze dosli smo vam spojiti optiku, da li vec imate prikljucak u kuci?
I sad sam dobio racun za prosli mjesec umanjen za 14 centa i plus jos moram vracati staru opremu, jer mi je ht napravio novi prikljucak.
Otkad ih je HT u potpunosti preuzeo, to vise nema veze sa Iskonom, u korisnickoj ne znas tko je veci idiot, sigurno sam im pet puta rekao da promjene adresu i sad uz umanjenje od 14 centa sam dobio i racun sa krivom adresom, nakon svega.

Uvijek sam ih hvalio, ali nakon desetak godina ovo je dno od kompanije, ako slucajno ste nekad imali vise usluga na isto ime ili samo isti kontakt, pitanje je vremena kad ce vama odjaviti uslugu koja se koristi i onda im treba 15 dana za ponovno ukljucenje.
Staro 07.04.2025., 17:35   #6755
Ico_Zg
Premium
Moj komp

Ico_Zg's Avatar

Datum registracije: Oct 2008
Ja sam prošlo ljeto imao trakavicu sa njima, isto me isključili i ostavili bez svih usluga na tjedan dana..
Ico_Zg je offline   Reply With Quote
Staro 07.04.2025., 17:55   #6756
calypso
Premium
Moj komp

calypso's Avatar

Datum registracije: Oct 2002
Same here... Stavio sam liniju na pauzu preko ljeta jer me nema po 2 mjeseca u Zagrebu... Vratio se nazad, ovi tjedan dana nisu mogli prokljuviti gdje je kvar, dolazila 3 tehnicara... Mijenjali onaj PON adapter, router, testirali jel ima puknuca na optickom kabelu...

Naravno, kvar nije ni bio kvar, nego je neki idiot na centrali krivo spojio moj konektor... I tako jedno 10 dana nisam imao internet... Jesu oni meni to refundirali, ali svejedno drek...

GMKTec K8Plus
AMD Ryzen 7 PRO 8845HS, 3.80-5.10GHz 8-core
64GB DDR5-5200 (2x32GB), quad-channel
NVMe1 - 512GB Micron 3400, PCI-E 4.0 x4
NVMe2 - 512GB Samsung PM981, PCI-E 3.0 x4
AMD Radeon 780M integrirana grafika

2x EIZO EV2336WFS3-BK
23" 1920x1080 IPS

Dell Latitude 7390
intel i7 8650U, 1.90-4.20GHz, 4-core
32GB DDR4
512GB Samsung PM981, PCI-E 3.0 x4
intel UHD 620
13.3" FullHD IPS Touchscreen

calypso je offline   Reply With Quote
Staro 07.04.2025., 21:45   #6757
Bono
Uptime 99.99%
Moj komp

Bono's Avatar

Koliko su refundirali?
Znaci da nisam napisao prigovor, njihovo umanjenje bi bilo 14 centa. Internet kao sam kad radi, radi dobro, ali kad je potrebna podrska, tu krece zrenda koja traje danima.

A ovo im pise u opcim uvjetima:

Citiraj:
Pružatelj usluge oktloniti će kvar na terminalnoj opremi koja je ustupljena Pretplatniku na korištenje u
roku od pet(5) dana od dana prijave kvara, a u roku od najviše tri (3) dana od prijave, obavijestiti
Pretplatnika o vremenu i načinu otklona kvara. Za sve ostale vrste kvarova koji su u području
odgovornosti Pružatelja usluge, iste će otkloniti najkasnije u roku od petnaest (15) dana od dana
prijave kvara, a u roku od najviše tri (3) dana od prijave, obavijestiti Pretplatnika o vremenu i načinu
otklona kvara
A ovo su odstete:

Citiraj:
18. Ako kvar ne bude otklonjen u propisanom roku, a Pretplatnik nije iskoristio pravo na raskid
Pretplatničkog ugovora iz prethodnog stavka ovog članka, Pretplatnik ima pravo na naknadu za
16
nepravovremeni otklon kvara u iznosu od trideset eura (30,00 EUR) po danu za svaki započeti dan
kašnjenja do dana otklona kvara. Iznos naknade se obračunava za najviše petnaest (15) dana
kašnjenja otklona kvara. U tom slučaju Pretplatnik podnosi prigovor na kakvoću usluge uz zahtjev
za isplatom naknade sukladno članku 14. ovih Općih uvjeta korištenja. Kvarom se smatra kvar koji
predstavlja potpuni prekid usluge, odnosno potpunu nemogućnost korištenja usluge od strane
Pretplatnika.
Staro 07.04.2025., 21:47   #6758
calypso
Premium
Moj komp

calypso's Avatar

Datum registracije: Oct 2002
Citiraj:
Autor Bono Pregled postova
Koliko su refundirali?
Znaci da nisam napisao prigovor, njihovo umanjenje bi bilo 14 centa.
Ne sjecam se, ali su umanjili mjesecni iznos za dio koji u kojem je usluga bila nedostupna... Al mislim da sam nesto dramio i trazio da mi naplate manje s obzirom da nisam bio u mogucnosti koristiti uslugu...

GMKTec K8Plus
AMD Ryzen 7 PRO 8845HS, 3.80-5.10GHz 8-core
64GB DDR5-5200 (2x32GB), quad-channel
NVMe1 - 512GB Micron 3400, PCI-E 4.0 x4
NVMe2 - 512GB Samsung PM981, PCI-E 3.0 x4
AMD Radeon 780M integrirana grafika

2x EIZO EV2336WFS3-BK
23" 1920x1080 IPS

Dell Latitude 7390
intel i7 8650U, 1.90-4.20GHz, 4-core
32GB DDR4
512GB Samsung PM981, PCI-E 3.0 x4
intel UHD 620
13.3" FullHD IPS Touchscreen

calypso je offline   Reply With Quote
Staro 08.04.2025., 13:15   #6759
spawn
Premium
Moj komp

spawn's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Iskon

Jedno svježe iskustvo s iskonom VDSL2,ne znam jel isto i na HT-u jer IP adrese dobivene iz Iskon i HT-a nisu iste.
Uglavnom, igram cs2 ,ne mogu ubit nikoga, vidim IP adresu 213, napravim reconnect (BTW na fritzboxu reconnect ide skoro instant ,ne pukne veza uopce u igri,sto je odlicno) ,dobijem ip adresu 141, malo bolje ali opet slabo,napravim opet reconnect, dobijem 89 ,dosta bolje igram i ubijam puno česće, napravim za probu opet reconnect dobijem 141 i opet igram odlicno. Onda odlucim ići na https://whatismyipaddress.com/ i pratiti gdje me prepoznaje. Ja se nalazim u Istri.
Reconnect - 141 - prepoznaje me negdje kod Kopra, igram jako dobro, reconnect-opet 141 - prepoznaje me kod Dubrovnika,igram očajno,reconnect - 141 - prepoznaje me kod Rijeke - igram solidno. Reconnect - ip 89 - prepoznaje me u Zgu - igram odlicno ,reconnect - 89 - preoznaje me u Osijeku, igram bolje nego 141 kod Kopra i Rijeke. Koja je fora sa tim IP adresama i "čvorovima"?. Znači moram reconnectat 5-6 puta prije igranja da me spoji na neki dobar "čvor" da mogu normalno igrat? Nisam jedini,pokažem ovo frendu te on napravi isto i javi da se isto dešava kod njega. SVva sreća pa imam fritzbox 7490 koji se reconnecta u par sekundi i ne pukne veza sa serverom u igri,sa ostalim routerima mi pukne veza sa serverom u igri i disconnecta. Da nadodam, što mi je bliži "čvor" ping je mrvicu veći i bolje igram. Naknadno samo probao i Tplinka vr2100 i asus dsl-ac88u. Jel to slučaj samo kod Iskona? Na poslu imam HT,on uvijek ima 93 ali na poslu ne igram pa ne znam

Zadnje izmijenjeno od: spawn. 08.04.2025. u 14:33.
spawn je offline   Reply With Quote
Staro 08.04.2025., 19:36   #6760
OuttaControl
Premium
Moj komp

OuttaControl's Avatar

Udri tracert pa vidi di koja adresa ide, al sumnjam da imas kontrolu nad tim...
OuttaControl je offline   Reply With Quote
Staro 08.04.2025., 20:16   #6761
Ag008
RESPECT MY AUTHORITAH
Moj komp

Ag008's Avatar

Datum registracije: Jul 2008
Pošalji mail da te maknu s cgnata
Staro 08.04.2025., 20:43   #6762
spawn
Premium
Moj komp

spawn's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Probao tracert, imam jedan hop od routera do ip-a, sluzba za korisnike kaze da nisam na cgnatu, vec sam pitao.
Kažu da je tako njihov sistem složen i da se ne moze drukčije osim reconnect pa gdje me uhvati .
Kada sam bio na optimi nekad, bilo je još gore, ali stalno,nisam mogao ubost uopće dobar link za game,
kada sam prešao na iskon dobio sam ovo, snađem se sa reconnectom, ali me čudi kako je to složeno.
Meh, reconnectat cu se i dalje, vidjet cu sta ce biti kad uleti optika.

Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 09.04.2025. u 14:04.
spawn je offline   Reply With Quote
Staro 11.04.2025., 18:37   #6763
Bono
Uptime 99.99%
Moj komp

Bono's Avatar

Dali su jedan mjesec gratis, nista idemo na drugi stupanj zalbe.

Sent from my SM-S911B using Tapatalk
Staro 17.04.2025., 12:52   #6764
Tualatin
Registered User

Datum registracije: Aug 2023
Citiraj:
Autor c-shadow Pregled postova
EDIT:
Isto dobio stari izgleda kao rabljeni Speedport + novi huawei ONT.
Veli HT tehničar da za iskon korisnike samo tu kombinaciju imaju
Jel možeš pogledat o kojem se modelu radi? Ja u stanu imam skromnu instalacijsku razvodnu kutiju za lan pa su mi bitne dimenzije dal mi stane.
Tualatin je offline   Reply With Quote
Staro 17.04.2025., 13:04   #6765
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Huawei OptiXstar GPON Terminal
HG8010Hv6-10

D85*xŠ70xV30mm

Na duzinu dodaj jos 50ak mm koliko treba mjesta konektoru od optike sa blagim radijusom ako trebas saviti nit.
Staro 17.04.2025., 14:18   #6766
c-shadow
Premium
Moj komp

c-shadow's Avatar

Upravo taj model.
Iako bi ja ostavio više od 50mm.
Kod mene otraga 40mm strši van samo zeleni konektor.
Staro 17.04.2025., 14:37   #6767
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Što više to bolje, ovo bi bio neki apsolutni minimum na koji bi pristao da moram. Dobar dio tog konektora je nit pa je savitljiv već nakon 20ak mm.
Staro 17.04.2025., 15:13   #6768
Tualatin
Registered User

Datum registracije: Aug 2023
ok, hvala. To mi sigurno stane samo neće stat i ruter. Ali našao sam neki mini ruter.
Tualatin je offline   Reply With Quote
Staro 22.04.2025., 15:50   #6769
zbuzanic
fx
Moj komp

zbuzanic's Avatar

Danas mi montirali ONT i speedport, rekoh da stave u bridge, e sad, zakvačio sam mikrotik lan kabelom na speedport, ali PPPOE ne trza uopće, probao sam i direkt u ONT, ništa... gdje griješim? Navodno tu ima negdje cijela procedura za Iskon optiku, jel u ovom threadu negdje prije ili? Naručio sam i SFP module ya MTik pa me i ta igra zanima da izbacim što više njihove opreme
zbuzanic je offline   Reply With Quote
Staro 22.04.2025., 16:04   #6770
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Staro 22.04.2025., 16:19   #6771
c-shadow
Premium
Moj komp

c-shadow's Avatar

Ja sam im poslao email naslova "Podaci za spajanje vlastite terminalne opreme?" na adresu pomoc@iskon.hr.
Unutra upisao:
Code:
Molim podatke za spajanje vlastite terminalne opreme. 
Zadržao bi Iskon ONT i spojio svoj router. 
ugovor broj ... HT infrastruktura, bla bla...
45 minuta kasnije dobio podatke na email, ubacio u router i vozi miško.
Napisali su mi i VLAN koji je, user i pass te napomenu da ne daju podršku
Staro 22.04.2025., 17:14   #6772
zbuzanic
fx
Moj komp

zbuzanic's Avatar

ok, hvala, napravio sam više grešaka u postupku od krivog porta na MTu do krivog kabela tj. nisam uštekao u ONT jer sam petljao kombinacije, pa mi je i podrška dala krive pppoe podatke (imam dvije lokacije) i tako... Sve u svemu, ne mogu preskočiti njihov speedport zasad
Staro 22.04.2025., 17:57   #6773
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Auuuu pripazi ako imas vise lokacija na sebi, netko je ovdje pisao da je imao show sa tim "krivim lokacijama". Da ne bi ostao bez neta/setupa na drugoj lokaciji jer su te eto tamo mozda prebacili u bridge ili resetirali pppoe (a izdavanje tih podataka resetira prethodno izdane pppoe podatke - nikad ih ne ponavljaju dvaput)
Staro 22.04.2025., 20:03   #6774
c-shadow
Premium
Moj komp

c-shadow's Avatar

Citiraj:
Autor zbuzanic Pregled postova
ok, hvala, napravio sam više grešaka u postupku od krivog porta na MTu do krivog kabela tj. nisam uštekao u ONT jer sam petljao kombinacije, pa mi je i podrška dala krive pppoe podatke (imam dvije lokacije) i tako... Sve u svemu, ne mogu preskočiti njihov speedport zasad

Zašto ne bi mogao preskočiti speedport?
Bilo je tu na forumu više tutoriala već za mikrotik i druge routere...
Router uštekaš u ONT i dalje se igraš postavkama. Speedporta nekamo u ladicu da ga ne gledaš više
Staro 22.04.2025., 21:57   #6775
zbuzanic
fx
Moj komp

zbuzanic's Avatar

Eh, ok ok, a ne znam, ovo mi je prvi susret sa optikom, budem ja to prokljuvio pa napišem pošteni blog kako upariti mikrotika i sve kombinacije, ova kombinacija da to pronađeš na forumu u milijun postova je prava lutrija. Upravo dignuo vpn između dvije lokacije, ping nevjerojatnih stabilnih 5-6ms... prije nije išao ispod 15ms na DSL-u i skakao je konstantno. Uglavnom, sve sam jako brzo riješio sa tehničarima i podrškom, sve su mi dali i posložili.
Staro 23.04.2025., 10:18   #6776
Karlo666
Premium
Moj komp

Karlo666's Avatar

Datum registracije: Oct 2010
Citiraj:
Autor zbuzanic Pregled postova
Danas mi montirali ONT i speedport, rekoh da stave u bridge, e sad, zakvačio sam mikrotik lan kabelom na speedport, ali PPPOE ne trza uopće, probao sam i direkt u ONT, ništa... gdje griješim? Navodno tu ima negdje cijela procedura za Iskon optiku, jel u ovom threadu negdje prije ili? Naručio sam i SFP module ya MTik pa me i ta igra zanima da izbacim što više njihove opreme
Mikrotik direkt u ONT,uneseš svoje PPPoE login podatke te tagiraš potrebni VLAN ID.

Sent from my Pixel 7 Pro using Tapatalk
Staro 23.04.2025., 11:23   #6777
c-shadow
Premium
Moj komp

c-shadow's Avatar

Pod pretpostavkom da mtik ima podešen neki port za WAN
Ako su mu svi portovi u istom bridgeu, onda taj port izbaciti iz LAN bridgea, dignuti vlan na taj port pa pppoe na tome i onda podesiti ostalo, adrese itd.
Što zna biti stresno kad se radi prvi put
Staro 23.04.2025., 11:46   #6778
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Po default konfigu obično im je 1. port predviđen kao wan,
inače svaki port može biti wan.
Zbog bolje funkcije treba gledati kako je izveden hw interno.
Za cijeli konfig u konkretnom slučaju, kad se već znaju neke Tik osnove, pametno je krenuti od "praznog konfiga".
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 25.04.2025., 00:12   #6779
OuttaControl
Premium
Moj komp

OuttaControl's Avatar

Kvragu i prisa
OuttaControl je offline   Reply With Quote
Staro 25.04.2025., 08:07   #6780
Bono
Uptime 99.99%
Moj komp

Bono's Avatar

Kod njih je opusteno, na kraju ti naprave ogromnu stetu i napisu zao nam je.
I onda misle da nitko ne cita opce uvjete i da ce se izvuci sa jednim racunom gratis.
Ja sam 9 dana cekao odgovor tehnicke podrske koji nikad nije dosao, makar su po uvjetimi duzni to komunicirati.

Sent from my SM-S931B using Tapatalk

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Isključeno

Idi na