|
![]() |
#2371 |
Premium
Datum registracije: Sep 2018
|
Mislim da se te zabrane uglavnom odnose na pročelja zgrada. Ne znam kakva je tvoja situacija. Duplo staklo ne napravi ništa po pitanju probijanja IR zračenja unutra a bolje izolira tako da ugrijani zrak unutra bolje grije ![]()
![]() |
#2372 |
Samo polako
Datum registracije: Oct 2014
|
Pa cijelo naselje ima isti problem. Valjda je općenito izolacija zgrade za qrac, to je zgrada iz sedamdesetih, zidovi cca 20cm i sa vanjske strane je cijela zgrada obljepljena u ciglu jedinicu, ali očito da je žešće izfušarena jer noću čuješ ovog iznad kad prdne u snu. Kažem, ovo ljeto ću probat sa klimom, termo-reflektirajućim zastorom i termo-reflektirajućom folijom... Iako, ima tko ideju šta da stavim s vanjske strane prozora? Nisam o tome uopće do sad razmišljao, kažem, na pamet mi samo padaju drvene žaluzine.
![]() |
#2373 |
laser
Datum registracije: Oct 2009
|
Meni je stan orijentacije zapad u Splitu i to ti je tako da se grijem nesto slabo do 3. a hladim prakticki od 4.-11. mjeseca. Rolete (izbacene) dosta spase stvar da se prozor ne przi direkt na suncu, ne znam imas li ih ti. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2375 |
[CTN]Mr.Ti
Datum registracije: May 2007
|
Od danas crni Parkside krizni laser u Lidlu za 55EUR, ali verzija sa ugrađenom punjivom baterijom, ima netko taj? https://www.lidl.hr/p/parkside-perfo...ent_Sales_Week
CPU: Ryzen 7 5700G / Noctua D15S; MBO: MSI B550 Tomahawk; RAM:Corsair Vengeance 2x16 3200MHz; GPU: XFX Merc 319 RX 6900 XT; HDD: 1. Samsung 970EVO 256 GB; 2. Crucial P2 500GB; PSU: EVGA Supernova G2 750; CASE: NZXT H440 White; MONITOR: Asus MG279Q; KEYBOARD: Roccat Vulcan 100; MOUSE: Razer ViperMini @ SteelSeries QCK mass; HEADPHONES: Kingston HyperX Cloud (I) - Superlux HD-681 EVO |
![]() |
![]() |
![]() |
#2376 |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Htio bi oko kuće otkopati nekih 20-30cm da mi trava ne dodiruje fasadu i staviti batudu/ukrasni kamen. Šta najbolje staviti između trave i batude? Rubnike (betoniram ili ne?) ili je dosta staviti samo neke plastične rubnike? Vidim da se ljudi žale da se košnjom ta plastika jako uništi. Kod plastike, neće ju trava izgurati prema kući s vremenom? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2377 |
[CTN]Mr.Ti
|
Mi smo malo ukopali, stavili geotekstil pa gore batudu, i vec godinama se trava nije probila. A kao rubnike mi smo stavili betonske ogradne stupove, isto ih jedno 2-3 cm ukopali, i nama je bilo tako OK. Mozes lijepo kositi do njih, nisu velika ruzna barijera. Trava ih ne mice ![]()
CPU: Ryzen 7 5700G / Noctua D15S; MBO: MSI B550 Tomahawk; RAM:Corsair Vengeance 2x16 3200MHz; GPU: XFX Merc 319 RX 6900 XT; HDD: 1. Samsung 970EVO 256 GB; 2. Crucial P2 500GB; PSU: EVGA Supernova G2 750; CASE: NZXT H440 White; MONITOR: Asus MG279Q; KEYBOARD: Roccat Vulcan 100; MOUSE: Razer ViperMini @ SteelSeries QCK mass; HEADPHONES: Kingston HyperX Cloud (I) - Superlux HD-681 EVO |
![]() |
![]() |
![]() |
#2378 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Citiraj:
Rubnike si samo stavio u zemlju ili si nešto betona stavio? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2379 |
[CTN]Mr.Ti
|
samo poslagali na par cm ukopano, i naši su imali kroz sebe rupe za žicu pa smo kroz te rupe zabili 20ak cm rebrastu željeznu šipku da ih nešto fiksiramo
![]() |
![]() |
![]() |
#2381 |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
Kako najlakše uredno ukloniti fuge? Vrli majstor mi je fugirao spoj keramike i kade, pa sad kod intenzivnog prskanja tušem voda procuri ispod kade. ![]() ![]() Planiram sam oguliti i silikonirati Sent from my iPhone using Tapatalk |
![]() |
![]() |
![]() |
#2384 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2387 |
Suit up!
Datum registracije: Dec 2004
|
Evo napokon završio onu montesorri igračku/klupu/stol/štogod ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bome sam se zahebava poprilično. Nažalost uzeo sam Okume šperploču s kojom nisam imao iskustva ali ubuduće samo breza ili bukva. Nije bilo zgodne dimenzije od breze pa sam uzeo ovu koja mi je imala manje otpada. Štapovi su hit - drške za grablje iz Pevexa. Koštaju par eura bukva/hrast i ima čak neki fejk teak (vjerojatno akacija ili nešto slično ali jako tvrdo i teško za par eura). U usporedbi s "stolarskim" okruglim letvicama je bagatela. U Šibeniku nema za kupiti matičnih vijaka s niskoprofilnom glavom pa sam preko alija uzeo M6 s glavom od 2mm od inoxa.
![]() |
#2388 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Koliko obično izdrži rezna ploča za cirkular? Izrezao sam sigurno 30-40 m OSB-a od 12 do 25 mm s jednom pločom i sve više mi rez bude spaljen. Je li vrijeme za zamjenu ili oštrenje? ![]()
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2389 |
Premium
Datum registracije: Jul 2006
|
Kak da pričvrstim drvenu ili metalnu šipku za drvo bez da bušim drvo? Htio bi malome složiti ljuljačku. Imam iza kuće stabla (agacija) i stavio bi poprečnu drvenu gredu ili metalnu šipku pa na to ljuljačku. Ne bi htio bušiti stabla da se ne oštete, a ne znam na koji način da pričvrstim.
![]() |
#2390 |
laser
Datum registracije: Oct 2009
|
Konopom, random primjer: https://youtu.be/VhTLWljrMUc?si=kuYZiGn3ZQ7xzmFv |
![]() |
![]() |
![]() |
#2391 | |
NITKOV
Datum registracije: Oct 2004
|
Citiraj:
Uzdužni rez na drvetu = šajba s manjim brojem zuba. Poprečni rez na drvetu = šajba s većim brojem zuba. Šajbe za iveral imaju veći broj zuba al i specifičnu geometriju istih. Isto tak, npr. Parkside i CMT ili Freud šajba nemaju puno dodirnih točaka. No i skuplje šajbe se tupe s vremenom i treba ih oštrit. Nedavno mi došle 4 šajbe s oštrenja kod Hudeka. U svakom slučaju, kolko para toliko i muzike.
![]() |
![]() |
#2392 |
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
Ima li netko dobar how-to za rabiciranje zidova? Koja je uopce "sluzbena" ili njemacka rijec za to? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2393 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
Citiraj:
Krasno za vidjeti i sakriti ali ako ćeš otvoriti 3 puta godišnje, da to moram svaki dan spuštat ja bih iskreno poludio. Ostavio sam čak nešto veću dubinu, da čovjek sakrije unutra jastuke i pokrivač. Gornja ploča koliko god se trudio na 2300 mm mora odvisiti pa sam s unutarnje strane radio alu profil koji je ujedno bio i stoper. Donji okvir sam slagao na punu ploču + Alu "L" Profil 4 mm stijenka i to sve bušio direkt u moj složeni okvir u koji je upao madrac. Cijena okova je bila oko 450-500€ ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#2394 |
NITKOV
Datum registracije: Oct 2004
|
![]() |
#2395 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Ne znam odakle, ali kod mene ima ormara s 20 mm iveralom, čini mi se da je doveženo iz Austrije kad smo se riješili stana. Kad sam tražio police za povećati prostor za spremanje, naravno nigdje za kupiti... Pošto se razlika ne vidi kad je ormar zatvoren, uzeo sam bojom najbliži 18 mm.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2396 |
Premium
|
Citiraj:
Super, hvala! Gdje si kupio okove? Radim projekt interijera za turistički apartman i to bi bio pomoćni krevet u dnevnom boravku. U projekt sam stavio Schachermayer krevet (mislim da je oko 2500€) ali investitor ima stolara koji smatra da može proći puno jeftinije, a ja baš ne nalazim jeftina rješenja. Sent from my iPhone using Tapatalk |
![]() |
![]() |
![]() |
#2397 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
Citiraj:
https://bastler.hr/Katalog/Detalj/33...REVET-BETTLIFT https://bastler.hr/Katalog/Detalj/90...900N/200H/14mm https://bastler.hr/Katalog/Detalj/72...TTLIFT-UZDUZNI https://bastler.hr/Katalog/Detalj/76...900N/200H/14mm Jedino koliko se sjecam ako je isla kocnica moze ici 900N ako je okomito "višlji" krevet trebao bi ici ovaj od 1900N, u njihov katalogu negdje postoje računice.
![]() |
![]() |
#2398 | |
Premium
|
Hvala na linkovima. Stolar je našao jeftinije rješenje od Schachermayera: Elgrad Slim, stranica 18 kataloga https://www.elgrad.hr/wp-content/upl...e_09_02-24.pdf Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2399 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Citiraj:
Ako si na nju mislio, onda ti mogu samo reći iz iskustva dok sam bio mali od morta svom starom, a to je da u principu je to najjednostavniji postupak "armiranja" žbuke na zidu kako ista ne bi pokazivala pukotine na završnoj površini. Postavljanje i metoda je da koristiš građevinsko ljepilo (mi smo koristili ono za postavljanje pločica, fleksibilno), odrežeš jednu duljinu (visinu) zida i ponoviš rezanje za cijelu kvadraturu koju misliš pokriti te istu "pričvrstiš" po rubovima sa ljepilom, nakon što si postavio jedan red, drugi postaviš tako da se sa par cm (do 5) preklopi već postavljeni kako bi nastao vez i tako redom. Prepreke na zidu moj stari nikada nije izrezivao iz mrežice, kako ne bi gubio vezivnu snagu iste, nego je samo prorezao mrežicu tek toliko da može proći pored ili uz prepreku (cijev, vodilice...) a rupe bi prekrio mrežicom i tek kasnije samo izrezao istu po rubovima rupe. Dakako, na kraju betonfix i onda glet masa da to lijepo sve ugladiš. ![]()
![]() |
![]() |
#2400 |
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
Ima li netko iskustva sa sredstvima za skidanje silikona? WC školjka mi ima grešku tako da ću je morati uklanjati i postavljati novu. Silikonirana je + nogice, a silikon je bijele boje na plolicama koje su uzorak drveta. ![]() Jasno vam je da ne smije ostati nikakvih tragova. ![]() https://www.pevex.hr/sredstvo-za-cis...silikona-100ml |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|