Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Svaštara
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 10.04.2025., 11:19   #2371
mkey
Premium
Moj komp

Datum registracije: Sep 2018
Mislim da se te zabrane uglavnom odnose na pročelja zgrada. Ne znam kakva je tvoja situacija.

Duplo staklo ne napravi ništa po pitanju probijanja IR zračenja unutra a bolje izolira tako da ugrijani zrak unutra bolje grije
But there’s a reason. There’s a reason. There’s a reason for this, there’s a reason education sucks, and it’s the same reason that it will never, ever, ever be fixed. It’s never gonna get any better. Don’t look for it. Be happy with what you got. Because the owners of this country don't want that. I'm talking about the real owners now, the real owners, the big wealthy business interests that control things and make all the important decisions. Forget the politicians. The politicians are put there to give you the idea that you have freedom of choice. You don't. You have no choice. You have owners. They own you. They own everything. They own all the important land. They own and control the corporations. They’ve long since bought and paid for the senate, the congress, the state houses, the city halls, they got the judges in their back pockets and they own all the big media companies so they control just about all of the news and information you get to hear. They got you by the balls. They spend billions of dollars every year lobbying, lobbying, to get what they want. Well, we know what they want. They want more for themselves and less for everybody else, but I'll tell you what they don’t want: They don’t want a population of citizens capable of critical thinking. They don’t want well informed, well educated people capable of critical thinking. They’re not interested in that. That doesn’t help them. Thats against their interests. Thats right. They don’t want people who are smart enough to sit around a kitchen table to figure out how badly they’re getting f*cked by a system that threw them overboard 30 f*cking years ago. They don’t want that. You know what they want? They want obedient workers. Obedient workers. People who are just smart enough to run the machines and do the paperwork, and just dumb enough to passively accept all these increasingly shittier jobs with the lower pay, the longer hours, the reduced benefits, the end of overtime and the vanishing pension that disappears the minute you go to collect it, and now they’re coming for your Social Security money. They want your retirement money. They want it back so they can give it to their criminal friends on Wall Street, and you know something? They’ll get it. They’ll get it all from you, sooner or later, 'cause they own this f*cking place. It's a big club, and you ain’t in it. You and I are not in the big club. And by the way, it's the same big club they use to beat you over the head with all day long when they tell you what to believe. All day long beating you over the head in their media telling you what to believe, what to think and what to buy. The table is tilted folks. The game is rigged, and nobody seems to notice, nobody seems to care. Good honest hard-working people -- white collar, blue collar, it doesn’t matter what color shirt you have on -- good honest hard-working people continue -- these are people of modest means -- continue to elect these rich c*cksuckers who don’t give a f*ck about them. They don’t give a f*ck about you. They don’t give a f*ck about you. They don't care about you at all -- at all -- at all. And nobody seems to notice, nobody seems to care. That's what the owners count on; the fact that Americans will probably remain willfully ignorant of the big red, white and blue dick that's being jammed up their assholes everyday. Because the owners of this country know the truth: it's called the American Dream, because you have to be asleep to believe it.
mkey je offline   Reply With Quote
Staro 10.04.2025., 19:45   #2372
Zé.
Samo polako
Moj komp

Zé.'s Avatar

Datum registracije: Oct 2014
Pa cijelo naselje ima isti problem. Valjda je općenito izolacija zgrade za qrac, to je zgrada iz sedamdesetih, zidovi cca 20cm i sa vanjske strane je cijela zgrada obljepljena u ciglu jedinicu, ali očito da je žešće izfušarena jer noću čuješ ovog iznad kad prdne u snu.

Kažem, ovo ljeto ću probat sa klimom, termo-reflektirajućim zastorom i termo-reflektirajućom folijom... Iako, ima tko ideju šta da stavim s vanjske strane prozora? Nisam o tome uopće do sad razmišljao, kažem, na pamet mi samo padaju drvene žaluzine.
Staro 10.04.2025., 20:05   #2373
prileee
laser
Moj komp

prileee's Avatar

Datum registracije: Oct 2009
Meni je stan orijentacije zapad u Splitu i to ti je tako da se grijem nesto slabo do 3. a hladim prakticki od 4.-11. mjeseca. Rolete (izbacene) dosta spase stvar da se prozor ne przi direkt na suncu, ne znam imas li ih ti.
Staro 11.04.2025., 08:11   #2374
killuminati
Premium
Moj komp

killuminati's Avatar

Datum registracije: Mar 2017
Ima li netko preporuku boje za pločice, trebala bi biti epoksidna za kupaonicu? Zidove ne bih brusio već tretirao primerom, pod bi lagano matirao ekscentričnom brusilicom prije nanošenja.
killuminati je offline   Reply With Quote
Staro 11.04.2025., 08:29   #2375
ti.le
[CTN]Mr.Ti
Moj komp

ti.le's Avatar

Datum registracije: May 2007
Od danas crni Parkside krizni laser u Lidlu za 55EUR, ali verzija sa ugrađenom punjivom baterijom, ima netko taj?

https://www.lidl.hr/p/parkside-perfo...ent_Sales_Week
CPU: Ryzen 7 5700G / Noctua D15S; MBO: MSI B550 Tomahawk; RAM:Corsair Vengeance 2x16 3200MHz; GPU: XFX Merc 319 RX 6900 XT; HDD: 1. Samsung 970EVO 256 GB; 2. Crucial P2 500GB; PSU: EVGA Supernova G2 750; CASE: NZXT H440 White; MONITOR: Asus MG279Q; KEYBOARD: Roccat Vulcan 100; MOUSE: Razer ViperMini @ SteelSeries QCK mass; HEADPHONES: Kingston HyperX Cloud (I) - Superlux HD-681 EVO
ti.le je offline   Reply With Quote
Staro 11.04.2025., 09:32   #2376
Mommistake
Premium
Moj komp

Mommistake's Avatar

Datum registracije: Nov 2008
Htio bi oko kuće otkopati nekih 20-30cm da mi trava ne dodiruje fasadu i staviti batudu/ukrasni kamen.

Šta najbolje staviti između trave i batude?

Rubnike (betoniram ili ne?) ili je dosta staviti samo neke plastične rubnike? Vidim da se ljudi žale da se košnjom ta plastika jako uništi.

Kod plastike, neće ju trava izgurati prema kući s vremenom?
Mommistake je offline   Reply With Quote
Staro 11.04.2025., 09:44   #2377
ti.le
[CTN]Mr.Ti
Moj komp

ti.le's Avatar

Mi smo malo ukopali, stavili geotekstil pa gore batudu, i vec godinama se trava nije probila.

A kao rubnike mi smo stavili betonske ogradne stupove, isto ih jedno 2-3 cm ukopali, i nama je bilo tako OK. Mozes lijepo kositi do njih, nisu velika ruzna barijera. Trava ih ne mice
CPU: Ryzen 7 5700G / Noctua D15S; MBO: MSI B550 Tomahawk; RAM:Corsair Vengeance 2x16 3200MHz; GPU: XFX Merc 319 RX 6900 XT; HDD: 1. Samsung 970EVO 256 GB; 2. Crucial P2 500GB; PSU: EVGA Supernova G2 750; CASE: NZXT H440 White; MONITOR: Asus MG279Q; KEYBOARD: Roccat Vulcan 100; MOUSE: Razer ViperMini @ SteelSeries QCK mass; HEADPHONES: Kingston HyperX Cloud (I) - Superlux HD-681 EVO
Staro 11.04.2025., 09:44   #2378
Mommistake
Premium
Moj komp

Mommistake's Avatar

Citiraj:
Autor ti.le Pregled postova
Mi smo malo ukopali, stavili geotekstil pa gore batudu, i vec godinama se trava nije probila.

A kao rubnike mi smo stavili betonske ogradne stupove, isto ih jedno 2-3 cm ukopali, i nama je bilo tako OK. Mozes lijepo kositi do njih, nisu velika ruzna barijera. Trava ih ne mice
E to, to mi je i ideja, idealno.

Rubnike si samo stavio u zemlju ili si nešto betona stavio?
Staro 11.04.2025., 10:04   #2379
ti.le
[CTN]Mr.Ti
Moj komp

ti.le's Avatar

samo poslagali na par cm ukopano, i naši su imali kroz sebe rupe za žicu pa smo kroz te rupe zabili 20ak cm rebrastu željeznu šipku da ih nešto fiksiramo
Staro 11.04.2025., 10:15   #2380
Mommistake
Premium
Moj komp

Mommistake's Avatar

Jasno, hvala.

Tako ću nešto i ja napraviti.
Staro 17.04.2025., 12:27   #2381
murina
Premium
Moj komp

murina's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Kako najlakše uredno ukloniti fuge?

Vrli majstor mi je fugirao spoj keramike i kade, pa sad kod intenzivnog prskanja tušem voda procuri ispod kade.

Planiram sam oguliti i silikonirati

Sent from my iPhone using Tapatalk
Staro 17.04.2025., 13:42   #2382
lowrider
Premium
Moj komp

lowrider's Avatar

Datum registracije: May 2008
Ti spojevi se inače prođu silikonom, ne moraš kopati fuge van
Imaš smeđi silikon
Staro 17.04.2025., 16:42   #2383
Mar
Suit up!
Moj komp

Mar's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Namaži impregnaciju prije i dobro očetkaj tvrdom četkom da ukloniš mrvice i prašinu.
Staro 17.04.2025., 17:49   #2384
murina
Premium
Moj komp

murina's Avatar

Citiraj:
Autor lowrider Pregled postova
Ti spojevi se inače prođu silikonom, ne moraš kopati fuge van
Imaš smeđi silikon
Mislim da ide silikon umjesto mase, bar sam tako vidio normalne majstore da rade.

Jeli tko radio Murphy bed? (krevet koji se sklopi u ormar)
Staro 17.04.2025., 18:01   #2385
fanATIk
NITKOV
Moj komp

fanATIk's Avatar

Datum registracije: Oct 2004
Radim namještaj no nitko me to još nije tražio.
No po sjećanju, rekao bi da je Fre@k radio...

Asrock FM2A78M-DG3+
Athlon II 860k + Lc Power Lc-cc-120
G.SKILL RipjawsX series 8 GB
Palit GTX 460
Samsung SSD 850 EVO 250 GB, WD 640GB, Hitachi 500GB
Corsair VS550
Thermaltake Core V21
22"LCD LG W2242T
MX Revolution
Logitech X-230
Logitech K740
Canon CanoScan 4400F
Win 10

Unique case by fanATIk

fanATIk je offline   Reply With Quote
Staro 17.04.2025., 20:33   #2386
Silthrax
Premium
Moj komp

Silthrax's Avatar

Datum registracije: Jun 2008
Kad smo već kod toga imate li neke preporuke za kuhinje po mjeri? Uskoro dolazim do toga pa uvijek dobro dođe preporuka.

Poslano sa mog Pixel 7a koristeći Tapatalk
Silthrax je offline   Reply With Quote
Staro 18.04.2025., 16:27   #2387
Mar
Suit up!
Moj komp

Mar's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Evo napokon završio onu montesorri igračku/klupu/stol/štogod

Bome sam se zahebava poprilično. Nažalost uzeo sam Okume šperploču s kojom nisam imao iskustva ali ubuduće samo breza ili bukva. Nije bilo zgodne dimenzije od breze pa sam uzeo ovu koja mi je imala manje otpada.

Štapovi su hit - drške za grablje iz Pevexa. Koštaju par eura bukva/hrast i ima čak neki fejk teak (vjerojatno akacija ili nešto slično ali jako tvrdo i teško za par eura). U usporedbi s "stolarskim" okruglim letvicama je bagatela.
U Šibeniku nema za kupiti matičnih vijaka s niskoprofilnom glavom pa sam preko alija uzeo M6 s glavom od 2mm od inoxa.
Staro 18.04.2025., 16:37   #2388
domy_os
EMP moderator

domy_os's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Koliko obično izdrži rezna ploča za cirkular? Izrezao sam sigurno 30-40 m OSB-a od 12 do 25 mm s jednom pločom i sve više mi rez bude spaljen. Je li vrijeme za zamjenu ili oštrenje? S normalnim drvom to nisam skužio, OSB guši smola.

Nisu slomili u kratko vrijeme. Slamali su godinama, desetljećima pa i stoljećima. Svaka odgledana epizoda Big Brothera, svaki dečko koji ne zna niti promijeniti žarulju, a kamoli uzeti sjekiru i pocijepati drva, svaka cura koja misli da je briga za vlastitu obitelj robija, ali rad za par tisuća kuna u korporaciji 12 sati dnevno blagodat, svako promicanje terora političke korektnosti, svaka podrška promociji svih oblika poremećenosti… Sve to nas je dovelo do ovdje. Korona je samo zakucavanje lopte u gol nakon što je obrana već izigrana i golman odletio u prazno.

Lenovo ThinkPad T14 Gen 2 + Lenovo ThinkPad Universal Thunderbolt 4 Dock

CPU: Intel Core i7-1165G7 @ 2.8 GHz
RAM: 2 x 16 GB DDR4-3200
SSD: Samsung 970 EVO Plus 2 TB NVMe M.2
LCD: 14" FHD IPS 400nits Low Power
WLAN: Intel Wi-Fi 6 AX201
WWAN: Quectel EM120R-GL 4G LTE CAT12

LCD monitor: AOC AG493UCX
Keyboard: Razer Huntsman V2 Analog
Mice: Logitech G502 Proteus Spectrum
SB: Mackie Onyx Producer 2x2
Speakers: 2 x JBL LSR305
MFP: Canon Pixma MP240
NAS: Synology DS420+ with 4 x WD Red Pro 8 TB
HDD Dock: LC Power LC-DOCK-U3-CR + 12 x Hitachi/Samsung/Seagate/WD 1/2 TB

domy_os je offline   Reply With Quote
Staro 21.04.2025., 10:58   #2389
Matijac
Premium
Moj komp

Matijac's Avatar

Datum registracije: Jul 2006
Kak da pričvrstim drvenu ili metalnu šipku za drvo bez da bušim drvo? Htio bi malome složiti ljuljačku. Imam iza kuće stabla (agacija) i stavio bi poprečnu drvenu gredu ili metalnu šipku pa na to ljuljačku. Ne bi htio bušiti stabla da se ne oštete, a ne znam na koji način da pričvrstim.

Matijac je offline   Reply With Quote
Staro 21.04.2025., 11:05   #2390
prileee
laser
Moj komp

prileee's Avatar

Datum registracije: Oct 2009
Staro 21.04.2025., 13:01   #2391
fanATIk
NITKOV
Moj komp

fanATIk's Avatar

Citiraj:
Autor domy_os Pregled postova
Koliko obično izdrži rezna ploča za cirkular? Izrezao sam sigurno 30-40 m OSB-a od 12 do 25 mm s jednom pločom i sve više mi rez bude spaljen. Je li vrijeme za zamjenu ili oštrenje? S normalnim drvom to nisam skužio, OSB guši smola.
Kako koja. Prvenstveno zavisi od kvalitete, al isto tako i od broja zubi te geometrije zubi. Isto tak ak piliš iz ruke, bez vodilice, isto utječe na šajbu.
Uzdužni rez na drvetu = šajba s manjim brojem zuba.
Poprečni rez na drvetu = šajba s većim brojem zuba.
Šajbe za iveral imaju veći broj zuba al i specifičnu geometriju istih.
Isto tak, npr. Parkside i CMT ili Freud šajba nemaju puno dodirnih točaka.
No i skuplje šajbe se tupe s vremenom i treba ih oštrit.
Nedavno mi došle 4 šajbe s oštrenja kod Hudeka.
U svakom slučaju, kolko para toliko i muzike.

Asrock FM2A78M-DG3+
Palit GTX 460
Corsair VS550
Thermaltake Core V21
22"LCD LG W2242T
MX Revolution
Logitech X-230
Logitech K740
Canon CanoScan 4400F
Win 10

Unique case by fanATIk

Staro 22.04.2025., 21:00   #2392
Renesis
Ex-Gastarbajter
Moj komp

Renesis's Avatar

Datum registracije: Sep 2003
Ima li netko dobar how-to za rabiciranje zidova? Koja je uopce "sluzbena" ili njemacka rijec za to?

Abit IS7-E + TR NB-1
Intel Pentium 4 2.8E@3500(250*14, 1.45V) na vodi
2x512Mb DDR Kingston (2.5-3-3-7, 200Mhz)
ATI Radeon 9800PRO 128Mb @ default (412/385 max)
Audigy 2 ZS, SkyStar 2, Hauppauge WinTV, Hitachi 160Gb
Logitech Z-5500, Xerox XA7-19i
Moja makina - tišina je prednost

A. Einstein - Samo su dvije stvari neograničene, ljudska glupost i svemir, a za svemir baš i nisam siguran.

Homemade custom kanta - projekt
Homemade vodeno part1
Homemade vodeno part2
Renesis je offline   Reply With Quote
Staro 22.04.2025., 21:40   #2393
fre@k
Premium
Moj komp

fre@k's Avatar

Datum registracije: Oct 2008
Citiraj:
Autor murina Pregled postova
Mislim da ide silikon umjesto mase, bar sam tako vidio normalne majstore da rade.

Jeli tko radio Murphy bed? (krevet koji se sklopi u ormar)
što bi rekli ne ponovilo se, sva uputstva su po meni bila poprilično glupa jel su naveli da iveral mora biti 20 mm (kod nas dobavljivo 18, 19, 19.2, 22), pa to nisam nikad vidio da je netko definirao točnu debljinu, a da nije dao neke distancere ili opcije za tanje/deblje materijale. Morao sam kupovati svoje šarafe i računati pozicije jel krevet je zamišljen u manjem rasponu za 2300 x 1400 mm. Ovaj sa slike vanjske dimenzije 2350 x 1650 mm, pa sam unaprijed kod kuće sve razmjeravao 5 puta da ne bi bilo pred sam kraj da ne odgovara neki šaraf. Klip od svojih 800-900N koji se napinje mi zadavao najviše glavobolje, 8 sarafa drži nosač tog klipa i doslovno nema 1 mm prostora za grešku, jel u protivnom mi se pri zatvaranju neće poklopit zazor, a od štelanja imaš jedno veliko ništa.

Krasno za vidjeti i sakriti ali ako ćeš otvoriti 3 puta godišnje, da to moram svaki dan spuštat ja bih iskreno poludio. Ostavio sam čak nešto veću dubinu, da čovjek sakrije unutra jastuke i pokrivač. Gornja ploča koliko god se trudio na 2300 mm mora odvisiti pa sam s unutarnje strane radio alu profil koji je ujedno bio i stoper. Donji okvir sam slagao na punu ploču + Alu "L" Profil 4 mm stijenka i to sve bušio direkt u moj složeni okvir u koji je upao madrac.

Cijena okova je bila oko 450-500€

20211116-173318 20211201-214106

CPU: I5 2500k
GPU: MSI TF 660 OC
MBO: Asrock Z68 PRO3
RAM: 2x4gb G. Skill (1333mhz)
PSU: Seasonic 620W
HDD: SSD 180gb Intel 520 | WD Green 2TB
CASE: CM Elite 370
Ostalo: MX518, Logitech Ultra Flat, DELL U2412M, Hyper 212+

Ako Vam je život tužan, ne brinite! Barem Vam je plaća smiješna
fre@k je offline   Reply With Quote
Staro 22.04.2025., 22:19   #2394
fanATIk
NITKOV
Moj komp

fanATIk's Avatar

Citiraj:
Autor fre@k Pregled postova
što bi rekli ne ponovilo se, sva uputstva su po meni bila poprilično glupa jel su naveli da iveral mora biti 20 mm
Ista priča kod arhitekata. Svaki nacrt koji vidim, debljina iverala je 20 mm.

Asrock FM2A78M-DG3+
Palit GTX 460
Corsair VS550
Thermaltake Core V21
22"LCD LG W2242T
MX Revolution
Logitech X-230
Logitech K740
Canon CanoScan 4400F
Win 10

Unique case by fanATIk

Staro 23.04.2025., 08:04   #2395
domy_os
EMP moderator

domy_os's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Ne znam odakle, ali kod mene ima ormara s 20 mm iveralom, čini mi se da je doveženo iz Austrije kad smo se riješili stana. Kad sam tražio police za povećati prostor za spremanje, naravno nigdje za kupiti... Pošto se razlika ne vidi kad je ormar zatvoren, uzeo sam bojom najbliži 18 mm.

Nisu slomili u kratko vrijeme. Slamali su godinama, desetljećima pa i stoljećima. Svaka odgledana epizoda Big Brothera, svaki dečko koji ne zna niti promijeniti žarulju, a kamoli uzeti sjekiru i pocijepati drva, svaka cura koja misli da je briga za vlastitu obitelj robija, ali rad za par tisuća kuna u korporaciji 12 sati dnevno blagodat, svako promicanje terora političke korektnosti, svaka podrška promociji svih oblika poremećenosti… Sve to nas je dovelo do ovdje. Korona je samo zakucavanje lopte u gol nakon što je obrana već izigrana i golman odletio u prazno.

Lenovo ThinkPad T14 Gen 2 + Lenovo ThinkPad Universal Thunderbolt 4 Dock

CPU: Intel Core i7-1165G7 @ 2.8 GHz
RAM: 2 x 16 GB DDR4-3200
SSD: Samsung 970 EVO Plus 2 TB NVMe M.2
LCD: 14" FHD IPS 400nits Low Power
WLAN: Intel Wi-Fi 6 AX201
WWAN: Quectel EM120R-GL 4G LTE CAT12

LCD monitor: AOC AG493UCX
Keyboard: Razer Huntsman V2 Analog
Mice: Logitech G502 Proteus Spectrum
SB: Mackie Onyx Producer 2x2
Speakers: 2 x JBL LSR305
MFP: Canon Pixma MP240
NAS: Synology DS420+ with 4 x WD Red Pro 8 TB
HDD Dock: LC Power LC-DOCK-U3-CR + 12 x Hitachi/Samsung/Seagate/WD 1/2 TB

domy_os je offline   Reply With Quote
Staro 23.04.2025., 08:18   #2396
murina
Premium
Moj komp

murina's Avatar

Citiraj:
Autor fre@k Pregled postova
što bi rekli ne ponovilo se, sva uputstva su po meni bila poprilično glupa jel su naveli da iveral mora biti 20 mm (kod nas dobavljivo 18, 19, 19.2, 22), pa to nisam nikad vidio da je netko definirao točnu debljinu, a da nije dao neke distancere ili opcije za tanje/deblje materijale. Morao sam kupovati svoje šarafe i računati pozicije jel krevet je zamišljen u manjem rasponu za 2300 x 1400 mm. Ovaj sa slike vanjske dimenzije 2350 x 1650 mm, pa sam unaprijed kod kuće sve razmjeravao 5 puta da ne bi bilo pred sam kraj da ne odgovara neki šaraf. Klip od svojih 800-900N koji se napinje mi zadavao najviše glavobolje, 8 sarafa drži nosač tog klipa i doslovno nema 1 mm prostora za grešku, jel u protivnom mi se pri zatvaranju neće poklopit zazor, a od štelanja imaš jedno veliko ništa.

Krasno za vidjeti i sakriti ali ako ćeš otvoriti 3 puta godišnje, da to moram svaki dan spuštat ja bih iskreno poludio. Ostavio sam čak nešto veću dubinu, da čovjek sakrije unutra jastuke i pokrivač. Gornja ploča koliko god se trudio na 2300 mm mora odvisiti pa sam s unutarnje strane radio alu profil koji je ujedno bio i stoper. Donji okvir sam slagao na punu ploču + Alu "L" Profil 4 mm stijenka i to sve bušio direkt u moj složeni okvir u koji je upao madrac.

Cijena okova je bila oko 450-500€

20211116-173318 20211201-214106

Super, hvala!

Gdje si kupio okove?
Radim projekt interijera za turistički apartman i to bi bio pomoćni krevet u dnevnom boravku.
U projekt sam stavio Schachermayer krevet (mislim da je oko 2500€) ali investitor ima stolara koji smatra da može proći puno jeftinije, a ja baš ne nalazim jeftina rješenja.

Staro 23.04.2025., 08:40   #2397
fre@k
Premium
Moj komp

fre@k's Avatar

Datum registracije: Oct 2008
Citiraj:
Autor murina Pregled postova
Super, hvala!

Gdje si kupio okove?
Radim projekt interijera za turistički apartman i to bi bio pomoćni krevet u dnevnom boravku.
U projekt sam stavio Schachermayer krevet (mislim da je oko 2500€) ali investitor ima stolara koji smatra da može proći puno jeftinije, a ja baš ne nalazim jeftina rješenja.

www.bastler.hr

https://bastler.hr/Katalog/Detalj/33...REVET-BETTLIFT
https://bastler.hr/Katalog/Detalj/90...900N/200H/14mm

https://bastler.hr/Katalog/Detalj/72...TTLIFT-UZDUZNI
https://bastler.hr/Katalog/Detalj/76...900N/200H/14mm

Jedino koliko se sjecam ako je isla kocnica moze ici 900N ako je okomito "višlji" krevet trebao bi ici ovaj od 1900N, u njihov katalogu negdje postoje računice.

CPU: I5 2500k
GPU: MSI TF 660 OC
MBO: Asrock Z68 PRO3
RAM: 2x4gb G. Skill (1333mhz)
PSU: Seasonic 620W
HDD: SSD 180gb Intel 520 | WD Green 2TB
CASE: CM Elite 370
Ostalo: MX518, Logitech Ultra Flat, DELL U2412M, Hyper 212+

Ako Vam je život tužan, ne brinite! Barem Vam je plaća smiješna
fre@k je offline   Reply With Quote
Staro 23.04.2025., 11:56   #2398
murina
Premium
Moj komp

murina's Avatar

Hvala na linkovima.
Stolar je našao jeftinije rješenje od Schachermayera: Elgrad Slim, stranica 18 kataloga https://www.elgrad.hr/wp-content/upl...e_09_02-24.pdf

Citiraj:
*Preporuka proizvođača je da se za izradu korpusa koristi materijal minimalno 25 mm debljine.
Staro 23.04.2025., 12:59   #2399
2 die 4
Premium
Moj komp

2 die 4's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Citiraj:
Autor Renesis Pregled postova
Ima li netko dobar how-to za rabiciranje zidova? Koja je uopce "sluzbena" ili njemacka rijec za to?
Nisam stručnjak ali evo kako to Bauhaus zove.
Ako si na nju mislio, onda ti mogu samo reći iz iskustva dok sam bio mali od morta svom starom, a to je da u principu je to najjednostavniji postupak "armiranja" žbuke na zidu kako ista ne bi pokazivala pukotine na završnoj površini. Postavljanje i metoda je da koristiš građevinsko ljepilo (mi smo koristili ono za postavljanje pločica, fleksibilno), odrežeš jednu duljinu (visinu) zida i ponoviš rezanje za cijelu kvadraturu koju misliš pokriti te istu "pričvrstiš" po rubovima sa ljepilom, nakon što si postavio jedan red, drugi postaviš tako da se sa par cm (do 5) preklopi već postavljeni kako bi nastao vez i tako redom.
Prepreke na zidu moj stari nikada nije izrezivao iz mrežice, kako ne bi gubio vezivnu snagu iste, nego je samo prorezao mrežicu tek toliko da može proći pored ili uz prepreku (cijev, vodilice...) a rupe bi prekrio mrežicom i tek kasnije samo izrezao istu po rubovima rupe.
Dakako, na kraju betonfix i onda glet masa da to lijepo sve ugladiš.

RedGreenBlue
2 die 4 je offline   Reply With Quote
Staro 23.04.2025., 13:08   #2400
Hamm
Pod naletima kopita zla
Moj komp

Hamm's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
Ima li netko iskustva sa sredstvima za skidanje silikona? WC školjka mi ima grešku tako da ću je morati uklanjati i postavljati novu. Silikonirana je + nogice, a silikon je bijele boje na plolicama koje su uzorak drveta.

Jasno vam je da ne smije ostati nikakvih tragova.

https://www.pevex.hr/sredstvo-za-cis...silikona-100ml
Hamm je offline   Reply With Quote
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno