|
![]() |
#79801 |
49%winner
Datum registracije: Sep 2007
|
Je, na prvu je sok (i meni bio). Sreca moze se to pinganje trajno stisati na low u onom "servisnom" meniju prije paljenja auta. Dugi klik na desnu sipkicu pored brzinomjera. Onda ga, odgovorno tvrdim, neces ni skuziti ako recimo slusas radio. Ja sam osjetljiv na buku i ne dozivljavam vise to pinganje. A pinga ti sigurno svaki put kada se priblizavas i raskrizju, to se isto da ugasiti kroz infotainment negdje
![]() |
![]() |
#79802 | |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Jebeno, ali zato se po Austriji lik vozio ko bubica. https://www.index.hr/vijesti/clanak/...c/2662975.aspx Citiraj:
N52 bez ikakvog razmišljanja. Po meni najbolji n/a redni šestak koji su napravili i u pravilu je foolproof ako ga se uredno održava. Pod održava mislim na izmjene ulja, tu i tamo poslušat motor kak radi, bacit oko na stanje DISA ventila. Koja su sranja? Pa za početak sranje broj jedan je što nema šipku za provjeru nivoa ulja nego moraš vjerovat senzoru. Drugo nemaš cajger temperature rashladne tekućine nego moraš tražit po izbornicima. Treće, DISA ventili se vole rasut i uletit u usisnu granu a ako se to zanemari onda ponekad i u motor. Gotovo svi imaju ''lifer tick'' ili ti ga hidropodizači se znaju čut nešto glasnije ako se ulje zapjeni. U pravilu se pojavljuje kada se voziš na kratkim relacijama i niskim okretajima. Rješenje nisu nikakvi aditivi ni ostale gluposti nego jednostavna vožnja od cca 100km na cca 3 kile okretaja pa više. (been there, done that) Osobno bi gledao 3.0 motor i verzije s magnezijskim poklopcem ventila a ne one s plastičnim. Razlog je jednostavan, osim što magnezijski ne puca ima i zaseban PCV/CCV sustav. Dok je recimo kod plastičnog membrana integrirana u poklopac ventila. Imaju električnu pumpu vode pa i na to treba obratit pozornost (vidi opasku pod nemaju cajger za temperaturu ![]() U glavnom, definitivno prije ikakvog N20 ili N53.
![]() |
![]() |
#79803 | ||
Moderator
Datum registracije: Jun 2003
|
Citiraj:
Citiraj:
Ovo ti je pravi automatik. https://en.m.wikipedia.org/wiki/GM_6T_transmission
![]() |
![]() |
#79804 | ||
The mighty pirate
|
Kiše sve do Škotske imaš manje nego u Zagrebu, i količinom i intenzitetom. Pogledaj statistike, iznenadit ćeš se ![]() Hrđaju isti auti, istim intenzitetom i nanistom mjestima. Ovdje kod mene jedino nema soli na cestama Citiraj:
![]() Citiraj:
![]() Što se magnezijskog poklopca tiče, samo na starijoj generaciji je išao. Na E89 svi imaju plastični. N52 2.5 vs 3.0 Navodno 2.5 više pije ulja i ima više problema s curenjem. Razlika u snazi mi nije bitna. 3.0 je očito poželjniji za takav moderni klasik. Ne vidim da išta ide u prilog u 2.5. Ok, sve su to stvari koje planiram provjeriti u servisnoj dokumentaciji, skupa s pumpom vode. Dobar dio ovog što sam našao ima barem godinu dana garancije kod prodavača + opciju nadoplate za do tri godine. Čini se da će se ići u tom smjeru
![]() |
![]() |
#79805 | |
Premium
Datum registracije: May 2008
|
Citiraj:
Odličan mjenjač dok je nov i održavan. Ko i Pežoji i Citroeni ![]()
![]() |
![]() |
#79806 | ||
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
Automobili
Citiraj:
Citiraj:
![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#79808 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Citiraj:
Pežoji i Citroeni samo u 1.6 imaju robote. Na 2.0 do novijih krama su imali full automatike ali jbg nisu superbrzi kao monster DSG pa su smeće za kupce koji vole brzinu DSG-a ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#79809 | |||
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
Citiraj:
![]() Citiraj:
![]() Citiraj:
|
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#79810 |
The mighty pirate
|
![]() |
#79811 | |
Omicron Alpha resident
Datum registracije: Jun 2009
|
Citiraj:
![]() Zato volim forume i ekipu ovdje, naletim na neki info koji eto, nikad mi ne bi pal na pamet, thanks! Generalno prije bi uzel auto bez panorame nek s panoramom ali mi ne bi smetala da imam. Ovak znam da onda ipak gledam bez nje.
![]() |
![]() |
#79812 | ||
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
Citiraj:
Pitam se zasto murija nema akciju “blagdni” gdje hvataju te divljake koji jure doma za uskrs, bozici itd. https://www.facebook.com/share/v/1By...ibextid=wwXIfr I onda shvatis da i njih boli ona stvar. Citiraj:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#79813 |
Moderator
|
To ti je krkansko razmišljanje. Gledaš sve kroz novac. Zato i jesmo tu di jesmo. S takvim razmišljanjem dobro da smo izašli iz pećine i izumili kotač. Jer šta fali sanjkama i da ih vučemo. Nema pokretnih djelova, nema se šta strgat. 😂
Zadnje izmijenjeno od: Amdejac. 19.04.2025. u 17:14. |
![]() |
![]() |
![]() |
#79814 | |
Registered User
Datum registracije: Jan 2018
|
Citiraj:
A sta moze policija? nesrece su se i prije dogadale i dogadat ce se jbg,ne postoji nista sto ce to sprijeciti,sve je vise auta i to je tako... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#79815 | ||
Pod naletima kopita zla
|
Citiraj:
![]() ![]() ![]() Citiraj:
Svašta se da kad se hoće. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#79816 | |
jedan i jedini :D
Datum registracije: Sep 2005
|
Citiraj:
(Samo si skini mapu od bih) Prijatelju dragi, znas li ti tko su balije? Sumnjam da je "balija" bio uzrok ove nesrece. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#79817 | ||
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
Automobili
Citiraj:
Usporedba baš ne stoji. Osim toga koliko ljudi znaš da im se rasipala obična ručna getriba u normalnim uvjetima vožnje? Skoro nikome? A koliko ljudi znaš da su imali problema s DSGovima i automaticima? ![]() Citiraj:
![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#79818 | |
Registered User
Datum registracije: Oct 2003
|
Citiraj:
Ocito treba nesto promijeniti, drasticno povecati kazne i provoditi ih. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#79820 |
Moderator
|
Nisu oni imali problem sa automaticima nego automatici s njima. Tu ne govorim o mjenjačima nego o autima u cijelini. Od jednog takvog sam kupio Insigniu. U 70k km je možda jednom promjenjeno ulje, ali i to sumnjam. Ulje u getribi na 196k km nikad. 70k km točnije 3 godine nije filter kabine promjenio. Vidio sam i kako šalta brzine, a na automatiku je sveto pismo da auto mora stajati dok šaltaš. Tak da kad takvom čovjeku nešto ode nije do auta.
![]() |
#79821 |
Registered User
Datum registracije: Jan 2018
|
Automobili
Meni ne pada na pamet nikad u životu manual Ne želim to A koliko vidim automatika je sve vise,i neka je Ove kvarove većinom imaju stare krame,i šta kaže korisnik iznad,nije do auto nego do vozača |
![]() |
![]() |
![]() |
#79822 |
49%winner
|
![]() |
![]() |
#79823 | |
Pod naletima kopita zla
|
Citiraj:
Bili ili jesu? Znam tocno zakaj sam to napisal. Bolje niti ne zalsuzuje nakon toga kaj je napravil. @amdjac…frennda je poceo jebati dsg, a radi 30m km mjesecno maltene na autoputu. Nece u rikverc. Predzadnja serija passata. Fala ali to mi ne treba. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#79824 |
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#79825 | |
Pod naletima kopita zla
|
Majstore, bio je bosanac u audiju. Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#79826 | ||
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
Citiraj:
![]() |
![]() |
#79829 |
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#79830 | ||
Čika Zeljeni
Datum registracije: Sep 2013
|
Citiraj:
![]() ![]() Što se tiče automatika - kakvo skuplje održavanje? Za stani-kreni promet automatik je top izbor, i tko god priča da je manualac super u gradu - ili shere, ili nikad nije vozio u gužvi auto s automatskim mjenjačem (i još ako ima city DCC - alala) Vidim ti (a ni žena) nisi, ali kada probaš i vidiš pozitivne strane takvog mjenjača - nema vraćanja na manualac (osim za one koji imaju auto za gušt, to je totalno druga priča ![]() Citiraj:
Frend vozi A6 2017g (sad je na cca 170k km) - nikad problema nije imao Ja imam Leona 2019 sa 95k km (mojih napravljenih 90k km) - nikad problema Al dobro, ti najbolje znaš pa nećemo u raspravu ići. El Manual je tvoj najbolji izbor. Go for it Zadnje izmijenjeno od: GreenLife. 19.04.2025. u 23:43. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
|
|