|
![]() |
#79772 |
Agent 0
Datum registracije: Feb 2007
|
Meni su ti slične dvojbe, još se dogovaram sa samim sobom. Opcija 1. Superb cca 2019-2021. Opcija 2. Touran Oba bi sa 2.0 motorom. Touran je bezobrazno skup polovan. Opcija B nam je bila Dacia Bigster, uskoro dolazi sa 1.2 plinom. Oko 27.000 eura računam. Meni je octavia 4 ispala skroz jer nema dovoljno mjesta otraga a i cijene su previsoke. Čak sam gledao opciju novih seat leona karavana (možda mrvicu mjesta ima više otraga nego u octaviji) TSI ili TDI. Kreću sa 26k, oko 29k ispadne kada dodaš sitnice, ili čak seat atecu. Relativno puno prostora za te dimenzije. Nov ispod 30k kada poklikaš još neke sitnice. |
![]() |
![]() |
![]() |
#79773 |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Gledao bi 2022. i mlađe. Hyundai Tucson, 2022. 1.6 benzinac. CX-5, 2.0 benzinac. Kia Sportage. Ja bi na SUV išao. I išao bi si van po auto, naravno. Npr. https://www.autoscout24.com/offers/h...d_mia_tier=t40 Ako idete na Škodu, ako je moguće Superb, da, sve preporuke. Ja sam svojevremeno uspio za 30k kupiti Sportline s 50k km, 3 godine staru. Sada vidim da nije više takva situacija. Octavia je isto super, 1.5 benzinjara, toči i vozi. Zadnje izmijenjeno od: Mommistake. 18.04.2025. u 10:30. |
![]() |
![]() |
![]() |
#79774 |
Fresh Juice
Datum registracije: Sep 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#79775 | |
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
Citiraj:
To novo nemreš dobiti za 20k eura. ![]() https://ford-cdn.fsn1.your-objectsto...cftz4w69l70lgr Pola godine sam prtljao i tražio nekaj za cirka 15k eura. Ti svi caddy like su izjebani i potrošeni auti i zato ih prodaju. Zato smo sada prebacili na shemu ženi novi auto, a ja ću sebi staviti kuku i kupiti prikolicu na škodu. I ti stariji 1.0 ecoshitboost su isto kao i 1.2 pure shit imali issue sa traganjem remena u ulju pa se zaštopalo sito što bi na kraju dovelo do halvarije motora. Tak da...... Mislim da su se pure shit psa prebacili na lanac, a za ford ne znam kaj su napravili. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#79776 | |
Fresh Juice
|
Citiraj:
https://ford.hr/brochures_and_pricel...Courier+Cjenik Tog Couriera je šogor uzeo prošle godine po izlasku, i zadovoljan je za sada. On ga koristi za posao, stalno nekaj vuče po gepeku, stavio je i kuku i povuče po potrebi i prikolicu bez problema autić. Za tu cifru da ga izraubaš u 10 godina, čak možda i manje, se isplati. Za radni auto. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#79777 | |
Hejter
Datum registracije: Mar 2005
|
Citiraj:
Zbog nekih budućih ograničenja sa službenim autom, također već mjesecima tražim nešto poput superba karavan ali 3.generaciju prije FL bi htio jer mi se uklapa u budžet do cca 17t, nadam se i pronaći do kraja svibnja nešto dobro. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#79778 |
prof.dr. gospodar svemira
Datum registracije: Nov 2003
|
Kako ce skvo voziti 90% vremena mozda neka Skoda Karoq 1.5 TSI DSG? Zene vole SUV-ove ![]() Ako je "cudna zena", pa ne pada na SUV-ove onda Octavia sa istim motorom/mjenjacem. A dalo bi se za 25k ojrica naci neki mladji primjerak jer kod nas jos uvijek vecina gleda dizelase.
![]() |
#79779 | |||
Pod naletima kopita zla
|
Citiraj:
Citiraj:
Kao samo 80k, a papučice se cakle ![]() Zadnji doblo kaj sam išao gledati hrdjavi prag na strani vozača + kilometraža nije prava + zamjenski DPF. ![]() Cirkus sve u svemu. Citiraj:
![]() Ima polovnih starih godinu dvije za 38k ali su slabi s opremom. |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#79780 | |
|
Citiraj:
- obiteljski auto, što više prostora u bunkeru. Da nema borbe s kolicima, romobilima, dječjim biciklima i slično, da se samo potrpa u gepek - auto će vozit skvo 90% vremena po ZGu, ostalih 10% putovanja (more, izleti, itd...) tak da naginjem benzincu više - automatik - parking senzori, kamera, mrtvi kut - CarPlay bi volio da ima - do cca. 25k eura - stanje što novije to bolje, u prijevodu ne planiram dat 20-25k za A4 il A6 i slično koji su na pragu desete godine. 25k € i vozit zena 90% vremena -> skoda kodiaq. Ovo ostalo sa opremom (senzori, kamere, CarPlay...) valjda svaki noviji auto ima.
![]() |
![]() |
#79781 |
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#79782 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Citiraj:
![]() Škoda nema interijer ljepotu dok XC40 ima? ![]() Razumio bi da si napisao da je XC40 bolji auto, sigurniji, pouzdaniji auto, ali što se interijera tiče, ne može prismrdit novoj Superbici. Naravno, ako žene kažu da je ružan, ružan je, tko smo mi da im prkosimo. ![]() ![]() ![]() Zadnje izmijenjeno od: Mommistake. 18.04.2025. u 13:14. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#79783 |
Pod naletima kopita zla
|
Gledali smo kodiaka u srednjoj opremi. ![]() ![]() Da, nije vozila automatika kao ni ja. ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#79784 |
|
![]() |
#79785 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
Citiraj:
A ovako nešto https://youtu.be/WZr4qoKGfXs |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#79786 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
Citiraj:
Sjecate se ovoga? Zakljucili smo da je najvjerojatnije vrana. Nekidan vozim Vitaru, iznad mene nicega, iz cista mira bum na sofersajbu i pukne na 2 dijela ![]() ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#79787 |
49%winner
|
![]() |
![]() |
#79788 |
The mighty pirate
|
Skvo je dobila prezentiranu Hondu Jazz i hladno rekla da to neće voziti kao prva osoba ispod 60 godina ![]() Izgleda da idemo samo na vikend auto koji će morati biti daily driver. Pitanje za BMW-ovce N20 vs N52 Znam neke očite prednosti i mane oba i mislim da bi šestak bez turbine bio dugoročno bolja (pouzdanija) opcija. Povećana potrošnja vs potencijalni problemi s lancem i turbinom. Na što obratiti pažnju kod jednog i kod drugog? Nekakvi okvirni troškovi održavanja/dijelova? E89 je u pitanju, sumnjam da ima puno iskustava s konkretnim modelom, pa zasad i samo ona oko motora dobro dođu.
![]() |
#79789 |
Avocado
Datum registracije: Aug 2005
|
Zadnji PFI atmosferac od benvea, nemaš puno što razmišljati. Ajnceri (E81, E82) sa ručnim i 3L motorom samo čekaju nekog poznatog jutubera da počne pričat kak je to "kraj ere" i odjednom će cijene podivljati. Nisu niti trenutno jeftini. Pošto gledaš E89, onda se radi o 2.5L mašini, koliko znam 3.0L je dolazio samo u Z4 3.0si. Za kabrio nisam klijentela, tak da neću pričat dalje kak bih na tvom mjestu tražio "pravu stvar". ![]() Da, N20 zaboravi pored N52.
![]() |
#79790 | |
Omicron Alpha resident
Datum registracije: Jun 2009
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#79791 | |
The mighty pirate
|
Citiraj:
![]() 23i je N52 (2.5) i radili su ga do 2011. Nakon facelifta više nema 23i s 2.5 nego samo 30i s 3.0 N52 motorom. U prijevodu, ne možeš iskombinirati noviji auto i slabiji motor s nižom potrošnjom. Još veći problem, nema ih. Svi dostupni facelift modeli su N20 ili N54 (35is - twinturbo). Pratim ih već neko vrijeme i…kako se pojave, odu. Ovo je zasad najbliže. Točno tu kombinaciju boja si je zacrtala https://www.autotrader.co.uk/car-det...o=2016&fromsra
![]() |
![]() |
#79793 | ||
Moderator
Datum registracije: Jun 2003
|
Citiraj:
Sestra mi ima benzinca i ne mogu reči ništa protiv. Sa obje strane klizna vrata. Sjedala se daju pomaknut da možeš vozit frezu i alat. Ja ga natovarim sa pola tone kukuruza. ![]() Citiraj:
A kad ti ode dvomaseni na škodi to je jeftino.
Zadnje izmijenjeno od: Amdejac. 18.04.2025. u 22:41. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#79794 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2007
|
Citiraj:
Ako se odlučiš za VW Arteona izbjegavaj panorama krov, pucaju im plastike oko panorame ( link ). |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#79795 | |
The mighty pirate
|
Citiraj:
https://usedcars.bmw.co.uk/vehicle/2...4-888d484b9d3f
![]() |
![]() |
#79796 | |
Pod naletima kopita zla
|
Citiraj:
Možda je ok kao novi ali kao 10 godina stari automobil stvarno ne. Nemam dvomaseni. ![]() Ne mješam ja ništa. Previše frendova vozi dsg i vidim koliko bizarnih sranja imaju s njima. Hvala ko da jesam. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#79797 | |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
A svašta.... Citiraj:
> Tagesschau > Techspot Zadnje izmijenjeno od: tomek@vz. 19.04.2025. u 07:15. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#79798 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#79799 | |
Premium
Datum registracije: May 2008
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#79800 | |
(-(-(-(--)-)-)-)
Datum registracije: Sep 2009
|
Citiraj:
Boli te briga, super cijene za aute 😁 Zadnjih par dana vozim novu Vitaru. 1.4 hibrida. Dobio zamjensku dok mi je S-Cross na popravku limarije. Ono kaj mogu na prvu primjetit da je dosta tiše unutra, buka zadnje ovjesa kod prelaska tračnica je manja. Sviđa mi se wireless android auto Motor je onak, ne vidim razliku baš u odnosu na moj od 112k, čak mi se čini da je tromiji. Ono kaj me živcira. Konstantno pinganje, promijenilo se ograničenje, voziš iznad ograničenja, neke random notifikacije koje ne mogu skužiti. Čak je i ženu to počelo živcirati u roku 15min 😁 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|