|
![]() |
#1801 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
ja sam uzeo ovaj, WiFi je doduše, Tuya tako da ima local control preko HA. Radi sasvim OK https://www.aliexpress.com/item/1005...28641802tTpIP0 |
![]() |
![]() |
![]() |
#1802 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2015
|
Pozdrav. Molim informaciju, : ima li netko ovakav prekidać i dali je siguran za upotrebu? Tj. zanima me ima li zračenja i dali je štetno s obzirom da koristi MmWave Radar, do sad se nisam susretao s tim inaće sam koristio pir senzore, ali ovo bi bilo elegantnije rješenje, a koliko vidim može se koristiti kao neka vrsta alarma da javlja na mobitel ako u prostorijama ima ljudi a u stvari nebi trebalo biti jer nitko od ukućana nije doma. Znaći zanima me ima li zračenja nekog i dali je sigurno za korištenje. Hvala
![]() |
#1804 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2015
|
aa, ok , vjerujem da ne, mislim dugoročno, čitam da samo površinski djeluje na tijelo, koža i kao da bi oći možda kroz neko duže vrijeme mogle fasovati, ali i to je samo mišljenje sa nekog stranog foruma.
![]() |
#1806 |
Premium
Datum registracije: Sep 2011
|
Jel koristi tko neku električnu bravu na keycode za ulazna vrata? Treba mi za apartman, za ulazna vrata. Koliko vidim ima Yale i puno kineza u ponudi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1807 | |
Nikad sit, uvijek žedan
Datum registracije: Jun 2005
|
Citiraj:
Na bravi je Nuki, koji je spojen na centralnu nuki jedinicu koja je spojena na portafon. Pozvonis apartman, nakon što odzvoni, nuki otvori ulazna od zgrade preko portafona. Dođeš blizu, i onda se spoji BT-om na samu bravu i otvori vrata. Prije samog dolaska, najmodavac mi je poslao invite za nuki app i kod, s kojim sam "dobio prava" na njegov apartman tj. bravu za xy vremenski period. Nama je radilo ok, s tim da je ključ bio unutra i rečeno nam je da obavezno uzmemo i ključ kada jednom uđemo unutra. Naime, poslje po komentarima na bookingu, desilo se bilo da je pao cloud dio aplikacije, pa se nisu mogla otvoriti vrata za taj period. Super stvar za introverte, dao sam sve desetke na bookingu samo zato što se nisam morao susretati s nikim ![]() Ono što treba pripaziti, način na koji se montira mehanizam na vrata i trajanje baterije. Kolega je imao na viksi smart bravu, tokom ljeta kada je sunce upržilo, popustilo je obostrano ljepilo i brava je pala s vrata. Jedva je ušao u viksu spletom još nekih okolnosti. I naravno batke, ako je na batke.
Sent from AS/400. Zadnje izmijenjeno od: Pupo. 18.04.2025. u 21:56. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1809 | |
Premium
|
Citiraj:
Rainzg, koji model ti imaš? Poslano sa mog REA-NX9 koristeći Tapatalk |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1810 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
A di je ona klasika sa numeric keypad kakve stavljaju na ulaze, ne treba Internet / Cloud i ta čudesa .... Kad se unese ispravni pin da komandu za el. bravu, a programiranje / mijenjanje pina ne vjerujem da je nešto komplicirano. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1811 | |
Premium
|
Smart home/Home security - Pametni prekidaci, senzori i hub: Sonoff, Shelly, Aqara...
Citiraj:
Ja sam uzeo Nuki smart lock 3.0 + keypad + onaj njihov gateway koji sluzi za spajanje na cloud. Imas varijantu nuki brave koja ima wifi u sebi ugradjen ali trosi vise baterije, a meni je ovo bilo bolje i radi integracije u home assistant. PS racunaj da ces morati i bravu mijenjati. Ja sam uzeo bravu gdje kljuc moze biti do kraja gurnut s obje strane i moze se otkljucavati/zakljucavati. Ako ostavis obicnu bravu onda zaista riskiras da neces moc uc unutra ako sluceno nesto rikne(baterija, sam Nuki) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1812 | |
Premium
|
Citiraj:
Kod klasike ne mozes generirati kljuc i deaktivirati ga nakon sto ti gosti odu iz apartmana. Svaki gost dobije svoj kod, kad ode kod se obrise i to je to |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1813 | |
Premium
|
Citiraj:
Poslano sa mog REA-NX9 koristeći Tapatalk |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1814 | |
Premium
|
Citiraj:
Što ti se ovo čini? https://amzn.eu/d/8wB3K5T Poslano sa mog REA-NX9 koristeći Tapatalk |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1815 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2009
|
Citiraj:
Pa sam mislio staviti NUKI na kljuc s unutarnje strane, a sa vanjske onda drugi kljuc ne mozes ugurati pa si tako siguran od "cesljanja" cilindra, ali riskiras ako se nesto zblesira da unutra neces moci uci. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1816 | |
Premium
|
Citiraj:
Kupi neki malo sigurniji cilindar, tipa Abus, Kesa, Evva. Uzmi na amazonu ili slično, jer imam osjećaj da kod nas ključari guraju samo sisteme na kojima imaju veliku maržu tipa Titan ili Securemme. Minus ovog postupka gore je da ćeš naručivati rezervne ključeve izvana ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1817 |
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
Stavio sam ovo na 2 apartmana za najam, radi odlicno. Pa provjerite malo, kome treba. Nema.potrebe za strujom, el.magnetnim prihvatnikom. Radi na BT ili gatewaya pa radi i online. https://pametnebrave.hr/pametna-brava-slim-2019/ |
![]() |
![]() |
![]() |
#1819 |
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
Brava plus gateway ako zelis online kontrolu, moze i bez gatewaya. Onda kontrola preko app ali BT pa u krugu brave biti. Cijena koja je na netu 300eur+ 60gateway. Montirao sam sam. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1820 | |
Premium
|
Citiraj:
Sibnuo sam frendu poruku koju je on bravu uzeo, znam da je zadovoljan, a da je bila jeftinija od Nukija |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1822 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2009
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1823 | |
Registered User
Datum registracije: May 2025
|
Citiraj:
Pozdrav, i ja sam u potrazi za video portafonom, riječ je o kući s više stanova, i zapeo mi za oko Unifi Intercom, a unutra sam mislio staviti Intercom Viewer na ulazu u svaki stan + Door Hub preko kojeg bih aktivirao elektroprihvatnik i tako puštao ljude u stan. Zanima me ima li itko navedene uređaje, zanima me dojam iz prve ruke (a i imam par pitanja ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1824 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Nakon skoro pola godine korištenja Nuki brave, evo mali osvrt. Kupio: Smart Lock pro 4th gen univerzalni nuki cilindar 2nd gen keypad Pun q para košta ovako, no dobio sam solidan popust preko frenda pa sam ipak uzeo. Nazajebavao sam se u startu dok to nisam dobro postavio, par puta sam skidao i vraćao, i na kraju uspio kako treba, i malo čačkanja po support forumu dok nisam našao pravu kombinaciju postavki. Na kraju je sve proradilo kad sam locking rotation stavio na 360 stupnjeva (1x, to je mali minus...) i unlatch duration na 3 sec. Problemi koje sam imao s postavljanjem su ipak do protuprovalnih vrata a ne do Nuki brave. Naime, onaj jezičac na kvaki se ponekad ne vraća, a generalno mi se isto čini da bi vrata trebala servis/podešavanje na novo, samo se još nisam uspio s time pozabaviti. Otključavanje preko moba i sam softver na mobu radi ok, nema ispadanja s clouda i nema problema s time, osim što povremeno (rijetko) ne mogu provjeriti status brave kad otvaram app izvana. Baterija na bravi drži 3 mjeseca, a korisitm ju dosta, često se ide nutra van tokom dana, nakon punjenja me traži rekalibraciju otvaranja. S keypadom nisam prezadovoljan što se tiče otiska prsta. Ima problema po zimi kad je hladno, teško očitava otisak, ali generalano, moraš baš pogodit jačinu pritiska, ako stisneš prst prejako na čitač, neće ga prepoznat. Također, moraš prst držat vrlo mirno da bi ga očitao, što je klincu problem, ne može mirno ništa ![]() Otključavanje šifrom na keypadu radi ok, s tim nema problema. Ukratko - zadovoljan sam, no dosta skup sistem, da nisam dobar popust dobio vjerojatno bi išao u nekom drugom smjeru.
![]() |
#1825 |
Freelancer
Datum registracije: Jan 2007
|
Bok, Trazim neki RGB (ili RGBW) LED strip + kontroler/adapter (jos bolje ako je vec neki Smart kit) duzine cca 6+ metara (ili 10m a da se moze rezati/skratit). Htio bi da ima neki nacin WiFi upravljanja recimo sa SOMFY hubom (kojeg vec imam zbog nekih drugih uređaja) i da ima svoj daljinski za on/off i mjenjanje boja i slicno plus preko aplikacije (Somfy podrzava dosta toga). Jos kad bi bila opcija da ima i opciju senzora pokreta to bi bilo super ali nije obavezno. Pa ako netko ima preporuku bio bih zahvalan.
![]() |
#1826 |
Premium
|
Gledam nešto cijene parking barijera. Znači parking barijera sa lancem duljine 8 m, bez ANPR je red veličine 3000 eura plus pdv. Jel ima smisla tu ići na neki diy projekt? Nije mi jasno otkuda cijena od 3k eura, govorimo o motoru, 8 metara lanca, nešto elektrike metalne kutije i to je to. Poslano sa mog REA-NX9 koristeći Tapatalk |
![]() |
![]() |
![]() |
#1827 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Instalirao sam Home Assistant na Synology i ne znam što dalje pa ako može pomoć. Kad idem na add device, nađem Tuya pošto je većina gadgeta njihova, upišem user code i neće dalje. Na Githubu je taj issue otvoren skoro godinu dana, nema rješenja. https://github.com/home-assistant/core/issues/120619 Može li se kako izbjeći dodavanje Tuya accounta? Gdje god odem, traži taj glupi code. I zar ne bi trebao biti neki autodiscovery da nađe sve uređaje na mreži bez da ovisi o drugoj aplikaciji? Našao je samo sam sebe.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1828 | |
Premium
Datum registracije: Dec 2004
|
Citiraj:
Ja koristim ovaj HACS addon: https://github.com/make-all/tuya-local S tim da moraš napraviti Tuya developer account i tamo povezati svoj account iz aplikacije: https://auth.tuya.com Onda moraš pronaći local key za svaki uređaj da bi ga mogao dodati i koristiti lokalno. Ili u tom addonu dodaš account tako da skeniraš QR code iz aplikacije, pa ti sam doda uređaje. U nekim browserima QR code bude prazan (Brave?) Uglavnom ništa od Tuya bez accounta, potreban je barem za dodavanje u Homeassistant, kasnije možeš upravljati uređajima lokalno (dok se iz nekog razloga ne promijeni local key, onda opet na developer portal i preko API traži key) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1829 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Hvala, napravio sam to, samo ne nalazi nijedan device iako sam dodao dva u developer account. ![]() Ako idem ručno, ne znam što upisati pod host i local key, to ne vidim tamo pod devices... ![]() I greškom sam dodao Parkside bateriju, sad je ne mogu maknuti. Bit će ovo PITA, pogotovo što imam 50-ak uređaja, manje više, baš su zakomplicirali u pm... EDIT: Preko API explorera sam maknuo Parkside, a ovo ostalo je bez logiranja u Tuya app nemoguće dodati na neki jednostavan način. A koliko vidim, taj dev. platform se često mijenja i nije pouzdan na duge staze. MELCloud za klime također ne mogu dodati bez prijave u njihov cloud account. Nisam to tako zamislio, bez neta ne može 100% samostalno raditi, šteta, mislim da će ići uninstall svega... ![]()
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 06.06.2025. u 23:49. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1830 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Bok, Renoviram kucu, htio bi dosta toga pametnog, inicijalna ideja je bio home asistant sustav + google home + zigbee uredzaji. Kontrolirao bi grijanje - vise zona, rolete, rasvjetla, vrata, garaza, ulazna vrata....Idem iz 0 pa zice idu kako hocu. E sad, najpametnije bi bilo ici na nesto tipa KNX sustava ili slicno, ali to mi se cini skupo radi miljon zica i extra elektronike. Trenutno imam puno raznih sustava - tuya najvise, lifx, netatmo, reolink, eufy...sve spojeno na google home. Vise manje sve radi ok. Plan je sada uzeti neki home asistant coordinator pa da vidim kako to sljaka. Sto vi kazete? Ok sam sam sa IT stvarima, elektronika ne bas 🫤 Ulozio bi, ali razumno naravno... |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|