|
![]() |
#79591 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Sto se brze pomirite sa sudbinom i svi uzmete nesto iz Svetog Trojstva™, biti ce vam lakse u zivotu i necete morati razbijati glavu da li da date novce za malo manju ili za malo vecu kakicu. I da, naravno - SUV. Ne zavaravajte se, svaki dan ste sve stariji i ledja se sigurno nece "popraviti" ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#79594 |
Premium
Datum registracije: Oct 2002
|
Di je onaj Ivo_Strojnica... Dakle, jutro izasao iz zgrade malo prije 9... Nijednog biciklista nisam vidio u tih 15 minuta sto sam vani vodio klinku u vrtic... Kada sam kasnije oko 11 otisao biciklom do ureda vidio sam ukupno 3 biciklista... Jedan je prostrujao po Boskovicevoj... Na jednog sam u Marticevoj naletio i na jos jednog dostavljaca u Vlaskoj... Kod HNBa sam vidio dosta parkiranih bicikala, nekih 10ak komada... Da ostanemo u temi sa automobilima - vidio sam dosta auta po putu, mislim da su to zapravo biciklisti kojima je je*beno hladno danas ujutro bilo pa su ipak isli autom na posao ili gdje vec idu... ![]()
![]() |
#79597 |
Premium
Datum registracije: Oct 2002
|
Evo bio na rucak skocio dole do Branimirca i vratio se nazad... Vidio dva biciklista i jednog samoubojicu... Majketi, lik neki polumetalac, sav u crnom, crna duga kosa, kapuljaca na glavi, naocale... I ode on preko pjesackog, a uredno crveno za pjesake, samo cujes auto u punoj brzini kako koci ko lud da izbjegne ludjaka... I ovaj jos u cudu gleda i kao mahne autu da prodje... ![]()
![]() |
#79598 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Lenovo LOQ 15AHP9: AMD Ryzen 5 8645HS / 16GB DDR5 / Micron M.2 2230 1TB / Sandisk Extreme Pro 1TB / Intel AX210 / Radeon 760M + Geforce RTX 4050 / Windows 11 Pro Acer Aspire V3-574G: Intel i3 5005U / 8GB DDR3 / Seagate 1TB HDD / Geforce GT 940M / OpenSuse Tumbleweed XFCE |
![]() |
![]() |
![]() |
#79599 |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
Family roadtrip Split - Bologna - Split u hipstermobilu. Povod je bio koncert Jovanottija u Bologni. Koncert je bio u nedjelju, na put smo krenuli u petak popodne ![]() Pošto smo osim ulaznica imali rezerviran samo hotel kraj dvorane za noć koncerta, ostalo smo organizirali u hodu i to je ispalo super. Planirali smo petak prespavati negdje u Istri ali smo skužili da je u Italiji bolji izbor i jeftinije, pa smo produžili do Hotel Vile Condulmer blizu Venecije. 160€ za nas 4 sa doručkom. Parkira se odmah ispred ulaza u sobu (koja je vjerojatno nekad bila konjušnica) što je dosta zgodno ![]() U subotu smo otišli do Venecije, recepcioner iz hotela nas je uputio na dobar jeftini parking (3€/sat). Znate kako se putuje po Veneciji, najveće face ovako ![]() Čuo sam Rivu (2X V8) ulicu dalje, kad sam došao na most, taman se sudarila sa kućom i glupim gondolijerom. Riva je inače Ferrari na vodi, čak su i partneri na neki način Smještaj za subotu smo našli u selu/gradiću Roverbella, trošna grofovska vila je dosta simpatična, isto 160€ sa doručkom ![]() ![]() ![]() U nedjelju smo se našli sa prijateljima iz Zagreba, oni su spavali u Modeni. Kad smo već bili tamo otišli smo u muzej. To iskustvo nas je kostalo skoro 100€ ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() (primjetite ulje ispod alfe) ![]() Imam masu slika i ovako sam pretjerao. Na večer kao odgovorni roditelji ostavili djecu u hotelu na Nintendu, a nas 4 na koncert ![]() Ponedjeljak malo tetrisa poslije shoppinga i direkt prema Splitu ![]() Ukupno nekih 1800km puta, potrošili između 1000 i 1500€ za sve ali smo dosta zadovoljni. Ponovilo se 🙌 Sent from my iPhone using Tapatalk |
![]() |
![]() |
![]() |
#79600 | |
Bazinga
Datum registracije: Nov 2007
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#79601 |
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
Automobili
Vozio sam testni Sandero Stepway baš 2021. Kamera je bila loša i po danu ![]() Kakav je osjećaj tog Sandera u vožnji? Meni je bio OK po gradu ali je lepršao po autocesti. I pritiskanje pedala mi je bilo čudno kao da tamo nešto nije prišarafljeno kako treba… Je li to feature ili je to bio bug testnog modela? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#79603 | |
Bazinga
|
Po danu i može proći. Pod pretpostavkom da gledaš objekte na udaljenosti metar od auta. Sve dalje od toga se teško identificira jer fish eye ubije sve ![]() Na vožnju se ne mogu požaliti. Izrazito udoban i pregledan auto. Iskreno, nisam siguran koji motor je bio unutra. Znam da je bio benzin + tvornički plin. Pretpostavljam da je 1.0/74 kw. Preko 130 je dosta buke u kabini. Uglavnom, mjenjač je bio problematičan. Na nekih 60k km je počeo štekati i dosta se teže šaltao. Inače, ona plava boja mu odlično stoji ![]() Auto je bio praktički nov, pa tvrda plastika još nije počela škripati. U globalu, nemam neke zamjerke, ali imam osjećaj da taj auto u nekom sudaru ne bi dobro prošao. Ne znam, možda je samo takav osjećaj kad čuješ "šuplje" zatvaranje vrata ![]() Citiraj:
Evo npr. kamera mi je super dok imam prikolicu bez cerade. ![]()
The best place to hide a dead body is page 2 of Google search results. Zadnje izmijenjeno od: sinisa1989. 08.04.2025. u 18:41. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#79604 |
(-(-(-(--)-)-)-)
Datum registracije: Sep 2009
|
Na Suzukiu imam sada samo kameru bez senzora i mogu parkirat na 1cm od drugog auta. U centru, gdje mjesta nema baš previše mi dobro dođe da tak nešto mogu izvesti. Još da imam prednju bilo bi super. Mislim da tak nekaj ne bi mogao sa senzorima samo. |
![]() |
![]() |
![]() |
#79605 |
Registered User
Datum registracije: Jan 2018
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#79606 |
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
Evo trik za sve koji ne znaju parkirati. 1. Sjedneš i voziš unatrag (ili naprijed) dok ne čuješ kontinuirani beep 2. Izađeš iz auta i pogledaš koliko još prostora imaš 3. Zapamtiš za idući put Isto se odnosi na oldskul parkiranje bez senzora. Parkiraš koliko misliš da možeš, izađeš van i pogledaš koliko si daleko Zapamtiš za idući put. U koji god auto da sam sjeo, odradio ovo gore i nikad kasnije problema, sa ili bez senzora. (ovo smeće ingolštatsko u S-Line paketu nema prednje senzore, a nit mi trebaju ![]() Masu puta mi se dogodilo da me ili kao pješaka ili kao vozača auta u blizini skoro pokupi budala koja samo bleji u taj ekran umjesto da gleda oko sebe. Da se mene pita, sve te kamere bih ukinuo, nitko više nije svjestan svoje okoline. Ne pomaže nego zaglupljuje
Zadnje izmijenjeno od: 1v@n. 08.04.2025. u 19:04. |
![]() |
![]() |
![]() |
#79607 | |
Bazinga
|
Citiraj:
Khm ![]() ![]() ![]() @Ivan Više od pola vozačkog staža sam parkirao po retrovizorima jer često vozim prikolicu. Nakon toga sam imao auto sa stražnjim senzorima i naravno da olakšava parkiranje. I kamera je dodatna pomoć jer vidiš predmete koje senzor ne može uloviti. Na selu imam kojekakve priključke koji su u sezoni vani i kad se treba okrenuti s prikolicom, naravno da je kamera od pomoći. Jbg, i sam sam postao robom navike, pa sam s autom bez senzora i kamere pogodio rudo prikolice.
The best place to hide a dead body is page 2 of Google search results. Zadnje izmijenjeno od: sinisa1989. 08.04.2025. u 19:37. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#79608 |
(-(-(-(--)-)-)-)
Datum registracije: Sep 2009
|
Vozim od 2001, dok nije bilo ničega, servo su imali tek neki skuplji auti tak da znam kak je bilo parkirat samo na retrovizore 🙂 Al, ne smijemo zaboravit da su i auti bili kraći pa je bilo više mjesta za parkirat. |
![]() |
![]() |
![]() |
#79609 |
The mighty pirate
|
Gledam oko sebe sve ove kokoši koje voze predimenzionirana shopping kolica. Ne možeš se s njima mimoići na cesti normalne širine jer nisu svjesne gabarita tih monstruma koje voze. Nažalost, sve je više takvih vozača na cesti, koji uopće ne znaju gdje im je koji dio auta na cesti.
![]() |
#79610 |
49%winner
|
Do jucer sam parkirao bez ikakve asistencije, ali svejedno kad sam uzimao auto trazio sam da ima sve senzore i kameru, kakva god bila. Senzori su mi li-la, ne vozim jos po njima, kamera mi je top jer se iz prve i u par sekundi parkiram na 5cm. Nema pogadjanja, slusanja, delaya u senzorima, maksimalno iskoristim prostor za manevriranje i odradim sve u manje poteza. Al najveci plus kod kamere mi je kada izlazim u rikverc sa parkinga i ne vidim cestu pa kamera prije mene moze vidjeti ima li koga + jos baci ona upozorenja ako netko prilazi slijeva/sdesna + vidi puuuno sire od mene iz kabine. Taj warning mi je cool stvar (kad nema kise, inace ima dosta false positivea).
![]() |
![]() |
#79611 |
Premium
|
I onda vise ne vjerujes ni sebi ni tehnologiji 😁 Spider mi je uzasan za parkirat jer nista ne vidim, treba mi bar 2 dana intenzivnog koristenja za kalibraciju. Duzi je nego sta mislim da je, pa zbog paranoje kocim na pola metra i izlazim na provjeru. Planiram mu nekad ugradit senzore jer to izgleda smijesno Sent from my iPhone using Tapatalk |
![]() |
![]() |
![]() |
#79612 |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Do prije 2 godine sam imao auto bez senzora i kamere, vozim skoro 20 godina, nikada problema parkirati, a vozilo se od Peugeota 106 do Isuzu kombija s 6 kotača. Nisam se oslanjao na ništa osim na svoje znanje i oči, i to je prolazilo. Sada, uljenio sam se, znam, kamera je super korisna stvar, ali u kombinaciji s senzorima, jer, što većina ljudi krivo radi, pa i ja (a pogotovo bolja polovica), 100% je fokus samo na kameru. Često ju znam gledati, parkira na kameru a ne vidi da je kraj drugog auta preblizu pa ne može van iz auta (karikiram, you get the point). Lijepo je imati kameru svakako, uz nekolicinu meni prekopotrebnih stvari kod buduće kupnje auta, kamera je jedna od njih. Panorama nije. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#79613 | |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
Neloš roadtrip ![]() Ali to se trebalo Alfom ići, ipak je taljan ![]() Koliko je ulaz u muzej?
''Of all the things I've lost I miss my mind the most'' Mark Twain Zadnje izmijenjeno od: Hamm. 08.04.2025. u 21:48. Razlog: Trošiš mi scroll. :D |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#79614 | |
OP
Datum registracije: Feb 2013
|
Citiraj:
S koje stranice/dućana kupuješ? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#79615 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
![]() |
#79616 |
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
Meni se čini da sporcki filteri samo puštaju više smetja u motor ![]() BTW: vozili smo mi Pljugiche, Renault 4, Citroen AMI, stojke… pa nam ne pada na pamet opet ih voziti. Sada imam samo ABS ali novi auto bi htio da ima adaptivni tempomat i 360 kamere. |
![]() |
![]() |
![]() |
#79618 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Ne znam kakva je na ovim novim modelima, ali na mom Capturu kamera je kriminalna. U lošijim vremenskim uvjetima i mraku je praktički niš koristi. Qašo iz 2014.g. je imao bolju kameru nego Captur iz 2023.g. iako ni ona nije bila neki vrhunac kvalitete. Logitech webcam od 20 EUR ima bolju sliku od nje. Činjenica je da nas je tehnologija razmazila i ulijenila. Yugo nije ima ni servo ni senzore ni kameru pa sam ga parkirao bez problema. A sada tuli, pišti, crte zelene, žute i crvene - pogubiš se u svemu tome i diže ti tlak. btw, Žaomi kamere nisu ono što su nekad bile. X14T Pro mi daje bolje fotke i videe od duplo skupljeg S22.
![]() |
#79619 |
Premium
Datum registracije: Jul 2019
|
Na Kiji je kamera po danu bila ko teleskop NASA-e, a čim bi se smračilo gotovo, amen, ništa se ne vidi. Citrač ima "normalnu" po danu, ali navečer je upotrebljiva, čist ok. I 360 kamera mu nije za baciti kad sam u specifičnoj situaciji, doduše nisam nikad isprobao auto parking funkciju kak radi, sramota me. Ali uz sva sranja, i dalje se parkiram na retrovizore i osjećaj iako uz 360 kameru su takvi i senzori, nikad ne gledam taj ekran, imam osjećaj da mi odvraća pažnju više nego što pomaže kad sam okružen autima. |
![]() |
![]() |
![]() |
#79620 | |
Premium
|
Citiraj:
Žena je htjela da vodimo djecu 😁 Na jesen smo propustili idealnu priliku za italijanski road trip u Spideru. U Alfinom muzeju je bila organizirana proslava 30 godina modela. ![]() Oko 30€ je ulaznica za Ferrari muzej u Modeni. Postoji još jedan u Maranellu Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|