|
![]() |
#79531 |
Brat od Đon Vejna
Datum registracije: Nov 2007
|
Za sad sam Imao prilike vozit XC60 2019 i Q5 2022 nekidan,, ne vidim ništa osim negativnih stvari na tim vozilima. Veći, bučniji kotači, skuplje gume, veća potrošnja, vozne karakteristike 0, za snagu puno prespori, veliki retrovizori i više buke od vjetra, osjetno više mjesta zauzimaju na parkingu
![]() |
#79532 | ||
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
Citiraj:
![]() Citiraj:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#79533 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Da, zato volim ovaj forum - jer je mjerodavan i odrazava misljenje vecine! Da ne procitah sada ovo da su SUV-ovi smece, jos bih zivio u zabludi da su isti vec godinama u prvih 10 najprodavanijih auta na svijetu. Sad kad to znam, sigurno ga necu kupiti! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#79534 | |
Premium
|
Citiraj:
Shvacas da je to samo zato jer su drzave gdje se isti proizvode omogucile proizvodacima da ih prave (osim Japana gdje su mali KEI auti zakon) - jeftino (jeftnije nego klasicna vozila)? I posto ih je vec masa sad na trzistu najcesce su i kao rabljeni jeftiniji nego Limuzine/Karavani? SUV kao takav je neupotrebljiv kao terensko vozilo, prodaje se kroz "Lifestyle" ali sve sto je @zkljaja napisao - stoji. Jeftinija proizvodnja - veci troskovi odrzavanja (iako ima modela gdje recimo gume nisu vece nego na klasicnom karavanu - primjer Mazda 6 kombi i CX-5) - neprakticniji po gradu. I da naravno da bih ga za sebe kupio jer kako starim primjecujem da teze ulazim i izlazim iz normalnog auta. Dakle - SUV - nuzno zlo kao pomagalo za one "prposnije" i starije gradane. No mladim ljudima cu uvijek radije preporuciti klasicnu limuzinu ili kombi jer su dinamicniji i jeftiniji dugorocno (opet - ne svi). |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#79535 | |
Fresh Juice
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
Ili si mislio da su profitabilniji po vozilu pa samim time jeftiniji? Proizvodnja košta više manje isto samo je prodajna cijena veća (bolje marže) što dovodi do veće profitabilnosti SUVa. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#79536 | |
Premium
|
Citiraj:
Prvih nekoliko sekundi dovoljno. ![]() https://www.cbc.ca/news/suv-small-ca...able-1.7239768 https://carbuzz.com/usa-government-f...suv-crossover/ I vise manje ti je tako svugdje. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#79537 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#79538 |
Premium
|
I sad bi to sve trebalo promijeniti moje misljenje? Sad bih ja trebao reci "O, kako sam samo mogao biti toliko slijep pored zdravih ociju i ne vidjeti da su SUV-ovi najvece smece? O hvala vam mudri forumasi sto mi oci otvoriste!"? SUV-ovi se meni svidjaju (i ocito vecini svjetske populacije). Ne namecem nikome nista, samo kazem. Vozite vi one city autice sa motorom od skutera sto se mene tice, ja vas nikada necu pokusati uvjeriti da je to smece. |
![]() |
![]() |
![]() |
#79539 | ||
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Citiraj:
Ja sam frendu išao napraviti uslugu pa sam mu neki OLED tv trebao prevesti do kuće. Nije išao u Škodu. Došao njegov stari s istom Insigniom, na mm je išao unutra ali je išao. ![]() Znači rekao bi nekih 2-3cm širine iskoristive iz nutra u korist Opela. Citiraj:
Ja sam uvijek za SUV prije nekog karavana, limuzine, hatcbacka. Ne vozim SUV trenutno, ali definitivno ako će se kupovat nešto skoro, mislim da ću ići na nešto povišeno. I naravno, ništa ispod 200ks. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#79540 | |
driver
Datum registracije: Oct 2004
|
Citiraj:
A kaj fali skretanju u Hatzovu? Na sljedećem semaforu si u smjeru Džamije i imaš dvije trake Zvonimirove za napredovanje prema istoku grada, oš' poslije Maksimirskom ili Branimirovom.
![]() |
![]() |
#79541 | ||
Premium
|
Citiraj:
Uzeo si za usporedbu bas SUV koji sam u prijasnjem postu spomenuo ![]() Citiraj:
Pretjerujes. Nitko ne baca kamenje na tebe ni SUV-ove, ja brem pricam o prednostima i nedostacima i jednih i drugih ali "mrznja" prema SUV nije zbog SUV-a kao takvih nego zato sto su proizvodaci vecinom potisnuli klasicne limuzine i karavane iz proizvodnja jer su vlade dopustile da je proizvodnja SUV jeftinija i trziste je preplavljeno automobilima koji u odnosu na vanjske gabarite nude najcesce manje putnog prostora i sve ostalo sto je kolega gore naveo. Draze bi mi bilo da imamo veci izbor neceg tipa Premacy/5 jer za istu velicinu auta su nudili kudikamo vise iskoristivog prostora i prakticnosti + takoder si sjedio poviseno (vozio Premacy 3 godine). Tebi SUV pase i t je ok, meni isto pase iz navedenih vec razloga al to ne pobija cinjenice koje je kolega izjavio. To nije nista novo. P.S.- konacno ne pricamo vise o prometu u ZG u politici ![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#79543 |
PRO
Datum registracije: Apr 2010
|
Znači jutros se vozim po Zagrebu, toliko biciklista na biciklističkoj stazi na zelenom valu, pa to nije normalno. A nigdje nijedne glavice na prozoru koja bi to primjetila. ![]() #volimZagreb #vratiSeCalypso #nedajsefloki Slažem se za sve. SUV je veći, više troši, veće gume ima, bučan je u pm. (#notreally) Evo sinoć sam se vraća sa juga po autocesti, bura dere, ja u suprotnom smjeru, auto ide 120 km/h dok HAC kaže vozi 60 (jer sam hrvat i ČVRSTO DRŽIM VOLAN, pa neće auto pobići ![]() A najgori su ti veliki retrovizori koji mi daju preglednost koju sa Audi A4 nikad nisam ima ![]() Šta sve neću tu pročitati, kiselih mi krastavaca ![]()
![]() |
#79544 | ||
Vocna iglica u mudante
Datum registracije: Oct 2005
|
Citiraj:
Citiraj:
i dalje pravila ne znaš, vozio ti A4 ili suV ![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#79546 |
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
Automobili
Kao prvo treba razlikovati “crossover” od SUVa. Captur, T-Cross i slični su u startu bili puno skuplji od Clia i Pola a bili su lošije opremljeni s lošijim interijerom. I lošije su držali cestu. A kao takvi su se prodavali jako dobro! Čovjek uđe u salon, hoće povišeni auto i uopće ne gleda ništa drugo. Meni je Audi Q5 bio super za voziti. Odmah sam se privikao na njega. XC90 mi je bio još bolji. Škodu Kodiaq sam skoro kupio. Sad mi je žao što nisam - poskupila je u 3pm. Frend je stajao na semaforu u BMW X5. Auto mu je cuknuo. Ništa mu nije bilo jasno a nije puno čuo od glasne muzike. Pogleda u retrovizor - dim i para. Izađe van a lik u Hondi Civic ga je napucao od iza i nema pola haube. Baš me zanima kako bi prošao da je vozio moj Clio umjesto svoje X5-ice… |
![]() |
![]() |
![]() |
#79547 |
Premium
|
Čisto info, kad smo već kod SUV-a. Imao sam neke goste u subotu, došao čovjek s novim 5008, starim 2 tjedna, auto ima nekih 700km. Pitam ga, zadovoljan? On kaže da je jako razočaran, jer ima onaj extendani display, cockpit praktički po cijelom auto. Random, svakih pola sata-sat sve zašteka, dislovno freeza,kaže da mora stati sa strane, upaliti i ugasiti auto. Što mi se nije činio kao ogroman problem. Ali kaže on, voziš se 80, sve zašteka, sat ostane na 80, ne znaš koliko se voziš ni ništa. Čeka update software-a, tako mu rekli u Peugeotu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#79548 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
@medo Ovo zadnje ti baš i nije neka komparacija. Stajao sam s Yarisom (1. gen) na semaforu. U mene od iza udarila custom Fiesta. U 3pm su joj otišle: custom hauba, custom branik i oba blatobrana, hladnjak,... Meni samo komad lima ispod branika. Pišljivih 600kn štete. @mommi Hrpa ljudi ima probleme sa PUG softverom. I ovdje je netko pisao o tome cijele elaborate. Uglavnom, ako Stellantis ne šteka s motorom, šteka sa softverom.
![]() |
#79549 | |
Premium
|
Citiraj:
Ovo je recimo isto dosta bitna stavka. Nije ni svaki "SUV" dobar. Zato kao sto napisah - svakom svoje. Samo je sranje da se industrija samo na SUV kao profitabilnu granu ogranicila. Jebaj ga. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#79550 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2011
|
Citiraj:
O jbt, jesmo došli do toga da nam i auta imaju BSOD. Inače, PUG odavno ima problema sa softwareom, ženi mi je jedna žarulja dvotjedno odlazila na PUG 307, navodno se riješilo sa nekim updejtom softwarea. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#79551 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#79552 | |
Registered User
Datum registracije: Jan 2018
|
Citiraj:
a dobro,nije li peugeot krs auto? ko tu marku kupuje uopce ja ne volim SUV jer glume terence a to nikako nisu(pogotovo ako nemaju 4x4),to su podignuti obicni auti koji kostaju previse...zato hejtam tu vrstu auta...nje mogu prismrdit terencu |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#79555 |
Premium
|
Po čemu je to krš? Dacia je krš. Peugeot ima bolesti, ali ga nikad ne bi svrstavao u krš. Osim eventualno ovih novih benzinaca i 1.6 dizela koje forsiraju u aute od 2 tone. Kupuju ga milijoni ljudi diljem svijeta, već godinama. |
![]() |
![]() |
![]() |
#79556 | |
Brat od Đon Vejna
|
Citiraj:
Da si ti pogodio s Yarisom nju od iza, ista stvar bi bila i tvojem Yarisu. Zone gužvanja su sastavni dio sigurnosti automobila, prednji kraj je puno mekši od zadnjeg.
![]() |
![]() |
#79557 | |
Registered User
Datum registracije: Jan 2018
|
Citiraj:
pa dobro,svasta kupuju milijuni ![]() meni se cak i svida peugeot dizajnerski... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#79558 |
Premium
|
Pffff, sta su milioni koji to kupuju naspram ovoj nasoj forumskoj populaciji? Kad ti forum i Bagrameli kazu da to ne valja, onda se sakrij iza kante za smece i kad ga vidis da prolazi cestom. ![]() Da je pitati ovaj nas forum, davno bi propalo sve osim Skode i Renaulta, ali njima bi dopustili samo jos Clio da proizvode jer je sve ostalo smece ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#79559 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Svojevremeno sam gledao PUG 2008. Izvana je krasan, ali unutra ergonomija 0 bodova. Posebno me ubijao u pojam volan kojeg nisi mogao dignuti visoko jer je neki dizajner zamislio da ti kroz njega moraš vidjeti kontrolnu ploču. A to što ti je istovremeno strugao koljena, nikom ništa. Debilana je bila i sa ventilacijom koju si kontrolirao isključivo preko toucha i što nisi mogao zatvoriti otvore za zrak na neki jednostavni način pomoću gore/dole polugice ili okretanjem kotačića neka si ga morao okrenuti skroz lijevo/desno da bi zasutavio protok zraka kroz njega.
![]() |
#79560 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() Sto se tice dacie, pa to je space shuttle po pouzdanosti u odnosu na pezoa, imo... Ali na kraju krajeva tako nebitno sto netko misli, svako zna za sebe sto je dobro, ilitiga svatko je mate miso kovac svoje srece ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|