Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Svaštara
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 06.04.2025., 23:09   #79531
zkljaja
Brat od Đon Vejna
Moj komp

zkljaja's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Citiraj:
Autor WraGG Pregled postova
Opet tema "hejtamo SUV-ove" i ja opet ne kuzim otkud toliki hejt. Meni su SUV-ovi super.
Ali ok, nastavite o tome, samo nemojte o politici, molim vas.
Za sad sam Imao prilike vozit XC60 2019 i Q5 2022 nekidan,, ne vidim ništa osim negativnih stvari na tim vozilima. Veći, bučniji kotači, skuplje gume, veća potrošnja, vozne karakteristike 0, za snagu puno prespori, veliki retrovizori i više buke od vjetra, osjetno više mjesta zauzimaju na parkingu
Staro 07.04.2025., 05:54   #79532
Hamm
Pod naletima kopita zla
Moj komp

Hamm's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
Citiraj:
Opet tema "hejtamo SUV-ove" i ja opet ne kuzim otkud toliki hejt. Meni su SUV-ovi super.
Ali ok, nastavite o tome, samo nemojte o politici, molim vas.
Jer si star i debeo.

Citiraj:
Autor calypso Pregled postova
Nevjerojatno! Dajte si malo provjerite HAC ENC profile! Sad sam skuzio da su napravili neku promjenu na stranici i podaci osobe koji su linkani pod mojim profilom (na moje ime i prezime i mojom email adresom) uopce nisu moji! Niti broj ENC uredjaja, niti adresa, OIB, doslovno nista...

Poslao sam im dopis da to srede, ali ako ima netko voljan da to provjeri kod sebe da li je isto sve krivo linkano...
Sve ok. Podaci su ispravni ništa nije krivo nalinkano.
Hamm je offline   Reply With Quote
Staro 07.04.2025., 07:07   #79533
WraGG
Premium

WraGG's Avatar

Datum registracije: May 2006
Da, zato volim ovaj forum - jer je mjerodavan i odrazava misljenje vecine! Da ne procitah sada ovo da su SUV-ovi smece, jos bih zivio u zabludi da su isti vec godinama u prvih 10 najprodavanijih auta na svijetu. Sad kad to znam, sigurno ga necu kupiti!
WraGG je offline   Reply With Quote
Staro 07.04.2025., 07:19   #79534
tomek@vz
Premium

tomek@vz's Avatar

Citiraj:
Da, zato volim ovaj forum - jer je mjerodavan i odrazava misljenje vecine! Da ne procitah sada ovo da su SUV-ovi smece, jos bih zivio u zabludi da su isti vec godinama u prvih 10 najprodavanijih auta na svijetu. Sad kad to znam, sigurno ga necu kupiti!

Shvacas da je to samo zato jer su drzave gdje se isti proizvode omogucile proizvodacima da ih prave (osim Japana gdje su mali KEI auti zakon) - jeftino (jeftnije nego klasicna vozila)? I posto ih je vec masa sad na trzistu najcesce su i kao rabljeni jeftiniji nego Limuzine/Karavani? SUV kao takav je neupotrebljiv kao terensko vozilo, prodaje se kroz "Lifestyle" ali sve sto je @zkljaja napisao - stoji. Jeftinija proizvodnja - veci troskovi odrzavanja (iako ima modela gdje recimo gume nisu vece nego na klasicnom karavanu - primjer Mazda 6 kombi i CX-5) - neprakticniji po gradu. I da naravno da bih ga za sebe kupio jer kako starim primjecujem da teze ulazim i izlazim iz normalnog auta. Dakle - SUV - nuzno zlo kao pomagalo za one "prposnije" i starije gradane. No mladim ljudima cu uvijek radije preporuciti klasicnu limuzinu ili kombi jer su dinamicniji i jeftiniji dugorocno (opet - ne svi).
tomek@vz je offline   Reply With Quote
Staro 07.04.2025., 08:13   #79535
Juice
Fresh Juice

Juice's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Citiraj:
Autor tomek@vz Pregled postova
Shvacas da je to samo zato jer su drzave gdje se isti proizvode omogucile proizvodacima da ih prave (osim Japana gdje su mali KEI auti zakon) - jeftino (jeftnije nego klasicna vozila)?
Kako misliš jeftinije nego klasična vozila?
Ili si mislio da su profitabilniji po vozilu pa samim time jeftiniji?
Proizvodnja košta više manje isto samo je prodajna cijena veća (bolje marže) što dovodi do veće profitabilnosti SUVa.
Juice je offline   Reply With Quote
Staro 07.04.2025., 08:34   #79536
tomek@vz
Premium

tomek@vz's Avatar

Citiraj:
Autor Juice Pregled postova
Kako misliš jeftinije nego klasična vozila?
Ili si mislio da su profitabilniji po vozilu pa samim time jeftiniji?
Proizvodnja košta više manje isto samo je prodajna cijena veća (bolje marže) što dovodi do veće profitabilnosti SUVa.

Prvih nekoliko sekundi dovoljno.
https://www.cbc.ca/news/suv-small-ca...able-1.7239768
https://carbuzz.com/usa-government-f...suv-crossover/

I vise manje ti je tako svugdje.
Staro 07.04.2025., 08:47   #79537
Master_Hrc
Premium
Moj komp

Master_Hrc's Avatar

Citiraj:
Autor tomek@vz Pregled postova
Shvacas da je to samo zato jer su drzave gdje se isti proizvode omogucile proizvodacima da ih prave (osim Japana gdje su mali KEI auti zakon) - jeftino (jeftnije nego klasicna vozila)? I posto ih je vec masa sad na trzistu najcesce su i kao rabljeni jeftiniji nego Limuzine/Karavani? SUV kao takav je neupotrebljiv kao terensko vozilo, prodaje se kroz "Lifestyle" ali sve sto je @zkljaja napisao - stoji. Jeftinija proizvodnja - veci troskovi odrzavanja (iako ima modela gdje recimo gume nisu vece nego na klasicnom karavanu - primjer Mazda 6 kombi i CX-5) - neprakticniji po gradu. I da naravno da bih ga za sebe kupio jer kako starim primjecujem da teze ulazim i izlazim iz normalnog auta. Dakle - SUV - nuzno zlo kao pomagalo za one "prposnije" i starije gradane. No mladim ljudima cu uvijek radije preporuciti klasicnu limuzinu ili kombi jer su dinamicniji i jeftiniji dugorocno (opet - ne svi).
Sto se tice SUVova, i ja sam ih hejto dok nisam sjeo u prvog. CX5, dok mi je trojka bila na servisu. S obzirom da se skvo u to isto vrijeme vozila isto u volvachu, rekli smo to je to. Za terenske sposobnosti me zaboli, gume ajde moze biti arguement iako slabi (kupis za 30-40k suva i onda nemas par stotina eura vise za gume ), neznam zasto bi bio nepraktican po gradu kad su svi auti danas napucani dimenzijama. Netko je spomenuo da je u voznji pusiona, naravno to isto ne stoji, ja svog ne cujem do nekih 130, znaci odlicna izolacija i kao sto sam vec napisao sasvim odlicno ide (150 ks s turbinom), bez nekih brodskih ljuljanja. Neznam da li je multilink od iza ili nesto drugo, ali obicna sipka nije, s obzirom da fino upija i hupsere i ostale benefite rvackih cesta. Tako da ljudi fino odite na testnu voznju jednog, nista vas ne kosta osim malo vremena i iz prve ruke se uvjerite, prije hejta. Evo recimo ja sam hejtao Jabucne proizvode prije nego sam ih imao, a hejtam ih i sada nakon sto imam meka i ajFona. Taj hejt je opravdan i sasvim je druga stvar.
Master_Hrc je offline   Reply With Quote
Staro 07.04.2025., 08:50   #79538
WraGG
Premium

WraGG's Avatar

I sad bi to sve trebalo promijeniti moje misljenje? Sad bih ja trebao reci "O, kako sam samo mogao biti toliko slijep pored zdravih ociju i ne vidjeti da su SUV-ovi najvece smece? O hvala vam mudri forumasi sto mi oci otvoriste!"?
SUV-ovi se meni svidjaju (i ocito vecini svjetske populacije). Ne namecem nikome nista, samo kazem. Vozite vi one city autice sa motorom od skutera sto se mene tice, ja vas nikada necu pokusati uvjeriti da je to smece.
Staro 07.04.2025., 08:53   #79539
Mommistake
Premium
Moj komp

Mommistake's Avatar

Datum registracije: Nov 2008
Citiraj:
Autor listerstorm Pregled postova
Odlično izgleda.

Ali koliki auto...sad kad gledam dimenzije, karavan je 5m dužine, a limuzina duža od Skode superb.
I šira.

Ja sam frendu išao napraviti uslugu pa sam mu neki OLED tv trebao prevesti do kuće. Nije išao u Škodu. Došao njegov stari s istom Insigniom, na mm je išao unutra ali je išao.

Znači rekao bi nekih 2-3cm širine iskoristive iz nutra u korist Opela.

Citiraj:
Autor AndroiOs Pregled postova
Ja isto mislim da je razlog povisenost i veći auto izgleda

Ne volim SUV vrstu auta,povišeni obični auti
Kažu ljudi, jednom kad navikneš na taj položaj sjedenja, nema nazad na ove jurilice gdje sjediš na podu.

Ja sam uvijek za SUV prije nekog karavana, limuzine, hatcbacka. Ne vozim SUV trenutno, ali definitivno ako će se kupovat nešto skoro, mislim da ću ići na nešto povišeno. I naravno, ništa ispod 200ks.
Mommistake je offline   Reply With Quote
Staro 07.04.2025., 09:18   #79540
panoramix
driver
Moj komp

panoramix's Avatar

Datum registracije: Oct 2004
Citiraj:
Autor calypso Pregled postova
Necu komentirat ono iznad jer nemam doticaja bas sa time... No ovo sto si rekao vezano za povezanost sjever-jug, to je totalna istina, apsolutna katastrofa... Osim tih pravaca koje si naveo, naveo bih jos Medvescak-Ribnjak-Palmoticeva... I naravno, Mozemovci su i tu uspjeli napraviti generalno sra*nje kada su pretvorili Staru Vlasku u, kakti, pjesacku zonu, iako su tamo skoro i mene i klince zgazili neki idioti koji su odlucili sjeci prema Vlaskoj... Ovako je idiot koji je to osmislio napravio apsolutno totalni krkljanac jer da bi dosao sa Medvescak-Ribnjak poteza na Vlasku ili Marticevu pa dalje prema Dubravi, moras prvo ici Palmoticevom skroz dole do Hatzove i onda uletiti u totalni krkljanac i onda se vracati po Draskovicevom gore ili nastaviti na Zvonimirovu... Prije si jednostavno preko Stare Vlaske presjekao na Vlasku i nastavio ravno prema Maksimirskoj... Barem se nisu stvarali totalno katastrofalne guzve po Zelenom valu...
Vrlo jednostavno objašnjenje, namjera je smanjiti broj automobila u Vlaškoj zbog pogodovanja tramvajima. Ionako tek poslije Vončinine imaš dvije trake, do tada smetaš tramvaju...
A kaj fali skretanju u Hatzovu? Na sljedećem semaforu si u smjeru Džamije i imaš dvije trake Zvonimirove za napredovanje prema istoku grada, oš' poslije Maksimirskom ili Branimirovom.
Staro 07.04.2025., 09:33   #79541
tomek@vz
Premium

tomek@vz's Avatar

Citiraj:
Autor Master_Hrc Pregled postova
Sto se tice SUVova, i ja sam ih hejto dok nisam sjeo u prvog. CX5, dok mi je trojka bila na servisu. S obzirom da se skvo u to isto vrijeme vozila isto u volvachu, rekli smo to je to. Za terenske sposobnosti me zaboli, gume ajde moze biti arguement iako slabi (kupis za 30-40k suva i onda nemas par stotina eura vise za gume ), neznam zasto bi bio nepraktican po gradu kad su svi auti danas napucani dimenzijama. Netko je spomenuo da je u voznji pusiona, naravno to isto ne stoji, ja svog ne cujem do nekih 130, znaci odlicna izolacija i kao sto sam vec napisao sasvim odlicno ide (150 ks s turbinom), bez nekih brodskih ljuljanja. Neznam da li je multilink od iza ili nesto drugo, ali obicna sipka nije, s obzirom da fino upija i hupsere i ostale benefite rvackih cesta. Tako da ljudi fino odite na testnu voznju jednog, nista vas ne kosta osim malo vremena i iz prve ruke se uvjerite, prije hejta. Evo recimo ja sam hejtao Jabucne proizvode prije nego sam ih imao, a hejtam ih i sada nakon sto imam meka i ajFona. Taj hejt je opravdan i sasvim je druga stvar.

Uzeo si za usporedbu bas SUV koji sam u prijasnjem postu spomenuo CX-5 nije sto se guma tice nista skuplja od 6-ice (iste su velicine jel) a meni se nakon probne voznje 6-ice i CX-5 - 6-ica vise dopala zbog dinamicnije voznje a CX-5 bas radi ovog 40+ faktora. No nesto manji gepek s obzirom na velicinu auta.

Citiraj:
I sad bi to sve trebalo promijeniti moje misljenje? Sad bih ja trebao reci "O, kako sam samo mogao biti toliko slijep pored zdravih ociju i ne vidjeti da su SUV-ovi najvece smece? O hvala vam mudri forumasi sto mi oci otvoriste!"?
SUV-ovi se meni svidjaju (i ocito vecini svjetske populacije). Ne namecem nikome nista, samo kazem. Vozite vi one city autice sa motorom od skutera sto se mene tice, ja vas nikada necu pokusati uvjeriti da je to smece.

Pretjerujes. Nitko ne baca kamenje na tebe ni SUV-ove, ja brem pricam o prednostima i nedostacima i jednih i drugih ali "mrznja" prema SUV nije zbog SUV-a kao takvih nego zato sto su proizvodaci vecinom potisnuli klasicne limuzine i karavane iz proizvodnja jer su vlade dopustile da je proizvodnja SUV jeftinija i trziste je preplavljeno automobilima koji u odnosu na vanjske gabarite nude najcesce manje putnog prostora i sve ostalo sto je kolega gore naveo. Draze bi mi bilo da imamo veci izbor neceg tipa Premacy/5 jer za istu velicinu auta su nudili kudikamo vise iskoristivog prostora i prakticnosti + takoder si sjedio poviseno (vozio Premacy 3 godine). Tebi SUV pase i t je ok, meni isto pase iz navedenih vec razloga al to ne pobija cinjenice koje je kolega izjavio. To nije nista novo.

P.S.- konacno ne pricamo vise o prometu u ZG u politici
Staro 07.04.2025., 09:50   #79542
Master_Hrc
Premium
Moj komp

Master_Hrc's Avatar

Ma zapravo sam isao vise u smjeru SUV opcenito, cx5 mi je bio prvi doticaj sa SUVom.

Hahah da i to sto kazes, mozemo o bilo cemu samo da one proljeve o guzvama u gradu nemoram citati...
Staro 07.04.2025., 10:14   #79543
Ivo_Strojnica
PRO
Moj komp

Ivo_Strojnica's Avatar

Datum registracije: Apr 2010
Znači jutros se vozim po Zagrebu, toliko biciklista na biciklističkoj stazi na zelenom valu, pa to nije normalno.
A nigdje nijedne glavice na prozoru koja bi to primjetila.
#volimZagreb #vratiSeCalypso #nedajsefloki

Slažem se za sve. SUV je veći, više troši, veće gume ima, bučan je u pm. (#notreally)

Evo sinoć sam se vraća sa juga po autocesti, bura dere, ja u suprotnom smjeru, auto ide 120 km/h dok HAC kaže vozi 60 (jer sam hrvat i ČVRSTO DRŽIM VOLAN, pa neće auto pobići ), auto troši 7.4L, ima 220ks i dite spava jer ga je vjetar jako prestrašija. radi loše izolacije zvuka.

A najgori su ti veliki retrovizori koji mi daju preglednost koju sa Audi A4 nikad nisam ima

Šta sve neću tu pročitati, kiselih mi krastavaca
Staro 07.04.2025., 10:25   #79544
John Creasy
Vocna iglica u mudante
Moj komp

John Creasy's Avatar

Datum registracije: Oct 2005
Citiraj:
Autor Ivo_Strojnica Pregled postova
Jopis je u pravu, ovo je T raskrižje i zbog toga zadržavanje smjera kretanja ima prednost.
Tako da si je možeš SAM SEBI REZAT

Citiraj:
Autor Ivo_Strojnica Pregled postova
Znači jutros se vozim po Zagrebu, toliko biciklista na biciklističkoj stazi na zelenom valu, pa to nije normalno.
A nigdje nijedne glavice na prozoru koja bi to primjetila.
#volimZagreb #vratiSeCalypso #nedajsefloki

Slažem se za sve. SUV je veći, više troši, veće gume ima, bučan je u pm. (#notreally)

Evo sinoć sam se vraća sa juga po autocesti, bura dere, ja u suprotnom smjeru, auto ide 120 km/h dok HAC kaže vozi 60 (jer sam hrvat i ČVRSTO DRŽIM VOLAN, pa neće auto pobići ), auto troši 7.4L, ima 220ks i dite spava jer ga je vjetar jako prestrašija. radi loše izolacije zvuka.

A najgori su ti veliki retrovizori koji mi daju preglednost koju sa Audi A4 nikad nisam ima

Šta sve neću tu pročitati, kiselih mi krastavaca

i dalje pravila ne znaš, vozio ti A4 ili suV
John Creasy je offline   Reply With Quote
Staro 07.04.2025., 10:28   #79545
Ivo_Strojnica
PRO
Moj komp

Ivo_Strojnica's Avatar

ja nisam ni položija još.
Staro 07.04.2025., 10:51   #79546
medo
#erase startup-config
Moj komp

medo's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Automobili

Kao prvo treba razlikovati “crossover” od SUVa. Captur, T-Cross i slični su u startu bili puno skuplji od Clia i Pola a bili su lošije opremljeni s lošijim interijerom. I lošije su držali cestu. A kao takvi su se prodavali jako dobro! Čovjek uđe u salon, hoće povišeni auto i uopće ne gleda ništa drugo.

Meni je Audi Q5 bio super za voziti. Odmah sam se privikao na njega. XC90 mi je bio još bolji. Škodu Kodiaq sam skoro kupio. Sad mi je žao što nisam - poskupila je u 3pm.

Frend je stajao na semaforu u BMW X5. Auto mu je cuknuo. Ništa mu nije bilo jasno a nije puno čuo od glasne muzike. Pogleda u retrovizor - dim i para. Izađe van a lik u Hondi Civic ga je napucao od iza i nema pola haube.

Baš me zanima kako bi prošao da je vozio moj Clio umjesto svoje X5-ice…
Staro 07.04.2025., 11:16   #79547
Mommistake
Premium
Moj komp

Mommistake's Avatar

Čisto info, kad smo već kod SUV-a. Imao sam neke goste u subotu, došao čovjek s novim 5008, starim 2 tjedna, auto ima nekih 700km.

Pitam ga, zadovoljan?

On kaže da je jako razočaran, jer ima onaj extendani display, cockpit praktički po cijelom auto.

Random, svakih pola sata-sat sve zašteka, dislovno freeza,kaže da mora stati sa strane, upaliti i ugasiti auto.

Što mi se nije činio kao ogroman problem. Ali kaže on, voziš se 80, sve zašteka, sat ostane na 80, ne znaš koliko se voziš ni ništa.

Čeka update software-a, tako mu rekli u Peugeotu.
Staro 07.04.2025., 11:16   #79548
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
@medo
Ovo zadnje ti baš i nije neka komparacija. Stajao sam s Yarisom (1. gen) na semaforu. U mene od iza udarila custom Fiesta. U 3pm su joj otišle: custom hauba, custom branik i oba blatobrana, hladnjak,... Meni samo komad lima ispod branika. Pišljivih 600kn štete.

@mommi
Hrpa ljudi ima probleme sa PUG softverom. I ovdje je netko pisao o tome cijele elaborate. Uglavnom, ako Stellantis ne šteka s motorom, šteka sa softverom.
Staro 07.04.2025., 11:17   #79549
tomek@vz
Premium

tomek@vz's Avatar

Citiraj:
Autor medo Pregled postova
Kao prvo treba razlikovati “crossover” od SUVa. Captur, T-Cross i slični su u startu bili puno skuplji od Clia i Pola a bili su lošije opremljeni s lošijim interijerom. I lošije su držali cestu. A kao takvi su se prodavali jako dobro! Čovjek uđe u salon, hoće povišeni auto i uopće ne gleda ništa drugo.

Ovo je recimo isto dosta bitna stavka. Nije ni svaki "SUV" dobar. Zato kao sto napisah - svakom svoje. Samo je sranje da se industrija samo na SUV kao profitabilnu granu ogranicila. Jebaj ga.
Staro 07.04.2025., 11:23   #79550
Colop
Premium

Datum registracije: Sep 2011
Citiraj:
Autor Mommistake Pregled postova
Čisto info, kad smo već kod SUV-a. Imao sam neke goste u subotu, došao čovjek s novim 5008, starim 2 tjedna, auto ima nekih 700km.

Pitam ga, zadovoljan?

On kaže da je jako razočaran, jer ima onaj extendani display, cockpit praktički po cijelom auto.

Random, svakih pola sata-sat sve zašteka, dislovno freeza,kaže da mora stati sa strane, upaliti i ugasiti auto.

Što mi se nije činio kao ogroman problem. Ali kaže on, voziš se 80, sve zašteka, sat ostane na 80, ne znaš koliko se voziš ni ništa.

O jbt, jesmo došli do toga da nam i auta imaju BSOD.
Inače, PUG odavno ima problema sa softwareom, ženi mi je jedna žarulja dvotjedno odlazila na PUG 307, navodno se riješilo sa nekim updejtom softwarea.
Colop je offline   Reply With Quote
Staro 07.04.2025., 11:35   #79551
Master_Hrc
Premium
Moj komp

Master_Hrc's Avatar

Citiraj:

Pitam ga, zadovoljan?

Ipak nas je vecina u Ajtiju pa ajmo biti malo precizniji. To je feature a ne bug.
Staro 07.04.2025., 14:56   #79552
AndroiOs
Registered User

AndroiOs's Avatar

Datum registracije: Jan 2018
Citiraj:

Pitam ga, zadovoljan?

a dobro,nije li peugeot krs auto? ko tu marku kupuje uopce

ja ne volim SUV jer glume terence a to nikako nisu(pogotovo ako nemaju 4x4),to su podignuti obicni auti koji kostaju previse...zato hejtam tu vrstu auta...nje mogu prismrdit terencu
AndroiOs je offline   Reply With Quote
Staro 07.04.2025., 14:59   #79553
Ivo_Strojnica
PRO
Moj komp

Ivo_Strojnica's Avatar

nEmAš PoJmA, reži vozačku.
Staro 07.04.2025., 15:10   #79554
spawn
Premium
Moj komp

spawn's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Automobili

Za leđa i noge, dušu dali. Inače kao ljubitelj limuzina, sljedeci auto mi je ipak malo povišeni “krš” DS7. Suv,muv,bli bla, nazovi ga kako želiš. I da , režem vozačku malo kasnije
spawn je offline   Reply With Quote
Staro 07.04.2025., 15:12   #79555
Mommistake
Premium
Moj komp

Mommistake's Avatar

Citiraj:
Autor AndroiOs Pregled postova
a dobro,nije li peugeot krs auto? ko tu marku kupuje uopce
Po čemu je to krš? Dacia je krš. Peugeot ima bolesti, ali ga nikad ne bi svrstavao u krš. Osim eventualno ovih novih benzinaca i 1.6 dizela koje forsiraju u aute od 2 tone.

Kupuju ga milijoni ljudi diljem svijeta, već godinama.
Staro 07.04.2025., 15:26   #79556
zkljaja
Brat od Đon Vejna
Moj komp

zkljaja's Avatar

Citiraj:
Autor coconut Pregled postova
@medo
Ovo zadnje ti baš i nije neka komparacija. Stajao sam s Yarisom (1. gen) na semaforu. U mene od iza udarila custom Fiesta. U 3pm su joj otišle: custom hauba, custom branik i oba blatobrana, hladnjak,... Meni samo komad lima ispod branika. Pišljivih 600kn štete.

@mommi
Hrpa ljudi ima probleme sa PUG softverom. I ovdje je netko pisao o tome cijele elaborate. Uglavnom, ako Stellantis ne šteka s motorom, šteka sa softverom.

Da si ti pogodio s Yarisom nju od iza, ista stvar bi bila i tvojem Yarisu. Zone gužvanja su sastavni dio sigurnosti automobila, prednji kraj je puno mekši od zadnjeg.
Staro 07.04.2025., 15:35   #79557
AndroiOs
Registered User

AndroiOs's Avatar

Datum registracije: Jan 2018
Citiraj:
Po čemu je to krš? Dacia je krš. Peugeot ima bolesti, ali ga nikad ne bi svrstavao u krš. Osim eventualno ovih novih benzinaca i 1.6 dizela koje forsiraju u aute od 2 tone.

pa dobro,svasta kupuju milijuni sorry

meni se cak i svida peugeot dizajnerski...
AndroiOs je offline   Reply With Quote
Staro 07.04.2025., 15:43   #79558
WraGG
Premium

WraGG's Avatar

Pffff, sta su milioni koji to kupuju naspram ovoj nasoj forumskoj populaciji? Kad ti forum i Bagrameli kazu da to ne valja, onda se sakrij iza kante za smece i kad ga vidis da prolazi cestom.
Da je pitati ovaj nas forum, davno bi propalo sve osim Skode i Renaulta, ali njima bi dopustili samo jos Clio da proizvode jer je sve ostalo smece
Staro 07.04.2025., 15:44   #79559
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Svojevremeno sam gledao PUG 2008. Izvana je krasan, ali unutra ergonomija 0 bodova. Posebno me ubijao u pojam volan kojeg nisi mogao dignuti visoko jer je neki dizajner zamislio da ti kroz njega moraš vidjeti kontrolnu ploču. A to što ti je istovremeno strugao koljena, nikom ništa.
Debilana je bila i sa ventilacijom koju si kontrolirao isključivo preko toucha i što nisi mogao zatvoriti otvore za zrak na neki jednostavni način pomoću gore/dole polugice ili okretanjem kotačića neka si ga morao okrenuti skroz lijevo/desno da bi zasutavio protok zraka kroz njega.
Staro 07.04.2025., 15:50   #79560
Master_Hrc
Premium
Moj komp

Master_Hrc's Avatar

Citiraj:

I milijun ljudi je kupovalo wartburge pa je opet bio krs
Sto se tice dacie, pa to je space shuttle po pouzdanosti u odnosu na pezoa, imo...
Ali na kraju krajeva tako nebitno sto netko misli, svako zna za sebe sto je dobro, ilitiga svatko je mate miso kovac svoje srece
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na