|
![]() |
#79503 |
Premium
Datum registracije: Oct 2002
|
Nevjerojatno! Dajte si malo provjerite HAC ENC profile! Sad sam skuzio da su napravili neku promjenu na stranici i podaci osobe koji su linkani pod mojim profilom (na moje ime i prezime i mojom email adresom) uopce nisu moji! Niti broj ENC uredjaja, niti adresa, OIB, doslovno nista... Poslao sam im dopis da to srede, ali ako ima netko voljan da to provjeri kod sebe da li je isto sve krivo linkano...
![]() |
#79505 |
Premium
|
Inace, ako koga zanima, ispod je prezentacija mojeg vidjenja inteligentnog upravljanja prometom koju sam napravio pocetkom 2004 godine, jos dok sam na faksu bio... Prezentacija je rezultat jednog drugog idejnog projekta koji sam radio za tvrtku koja je razvijala neki napredni sustav prepoznavanja vozila i putnika za Luku Split... Navodno je prezentacija dosla do nekih ljudi u tadasnjoj vladi i Gradu Zagrebu, no to je meni sve rekla-kazala, s obzirom da sam to saznao preko kolege koji me uvukao u projekt... Vezano za tehnikalije spomenute u samoj prezentaciji, uzmite u obzir da je to bila 2004 godina, tako da bi te specke danas totalno drukcije izgledale... Inteligentno upravljanje prometom - https://www.dropbox.com/scl/fi/d1g4b...mg8vm4ryc&dl=0 Poanta price - recimo da se malo vise od svekolikog pucanstva razumijem u upravljanje prometom i problematikom vezanom uz isto, da ne bi ispalo da tu se*rem i kenjam bezveze o necem o cem pojma nemam... Sve te brljotine koje Mozemoci izmisljaju su obicna gradjevina (za koju ima je trebalo 4 godine), tu nema nikakve inteligencije... U danasnje doba, sa silnom upotrebom naprednih sustava upravljanja, pocevsi od interaktivnih sustava navigacije tipa Waze ili Google Maps, pa do sveprisutnog AI-ja, mislim da bi Zagreb, uz neke malo pametnije likove na celu mogao napraviti vrhunski sustav za inteligentno upravljanje prometom koji bi stvarno dobro funkcionirao, pogotovo za javni prijevoz i interventna vozila koji bi imali prioritet...
![]() |
#79506 | |
Registered User
Datum registracije: Apr 2011
|
Citiraj:
Zašto žene toliko vole SUV...ne znam... No sad s odmakom...osjeti se razlika kad ne moraš skoro 100kg podizat na lijevu nogu nego samo siđeš ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#79507 |
NITKOV
Datum registracije: Oct 2004
|
![]() |
#79508 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Lenovo LOQ 15AHP9: AMD Ryzen 5 8645HS / 16GB DDR5 / Micron M.2 2230 1TB / Sandisk Extreme Pro 1TB / Intel AX210 / Radeon 760M + Geforce RTX 4050 / Windows 11 Pro Acer Aspire V3-574G: Intel i3 5005U / 8GB DDR3 / Seagate 1TB HDD / Geforce GT 940M / OpenSuse Tumbleweed XFCE |
![]() |
![]() |
![]() |
#79509 | |
prof.dr. gospodar svemira
Datum registracije: Nov 2003
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#79510 | |
prof.dr. gospodar svemira
Datum registracije: Nov 2003
|
Citiraj:
Zena pilila da hoce SUV. Onak, slaze se ona sa BMW jedinicom, ali kada dodje neka da se malo bolje razmotri i postoji opasnost da se i kupi, pocinje "patnja" i kako ona hoce SUV. Evo, kupljena Cupra Terramar ![]() Zasto vole SUV? Pa moja teorija je zato jer je to pomodno. SUV-ovi su onako u modi i "cool" i onda se zene lijepe na njih. Naravno da je njen argument laksi ulazak i izlazak ![]()
![]() |
![]() |
#79511 |
PRO
Datum registracije: Apr 2010
|
moja žena je tila SUV jer joj je sigurniji i jer je na višoj poziciji pa bolje vidi oko sebe. Ja sam tija Škodu Octaviju RS. Imamo Kiu Sportage. ![]()
![]() |
#79512 |
Registered User
Datum registracije: Jan 2018
|
Ja isto mislim da je razlog povisenost i veći auto izgleda ![]() Ne volim SUV vrstu auta,povišeni obični auti |
![]() |
![]() |
![]() |
#79513 | |
Premium
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#79514 |
Moderator
Datum registracije: Jun 2003
|
Moja žena je drugačija. 😍 Njoj je mali crveni auto ženski auto. Zaljubila se u Alfu MiTo, 1.4 TB, imaš auto nemaš vozačku. To joj je onak tiha patnja. Stvarno sam se trudio naći dobar primjerak, ali sve su bile ili razvaljene ili neodržavane. Na kraju sam našao dobru Rapidku za OK cijenu i rekla je da joj se sviđa. A sebi sam tražio veliku limuzinu, potrošnja nebitna, da imam s čime na posao i da imamo auto za putovanja.
![]() |
#79515 | |
Registered User
Datum registracije: Oct 2003
|
Citiraj:
Koliko znam, oni su daleko manje sigurni kod bocnih udaraca (zbog rolloveranja), i nesto sigurniji kod frontalnih sudara (prvenstveno zbog vece mase). Malo sad guglam, i ima puno izvora koje mi je tesko summarizeati, ali djeluje mi kao da nije uopce ocito da su SUV-ovi sigurniji. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#79516 |
PRO
Datum registracije: Apr 2010
|
Nisu ništa sigurniji od normalnih auta. Prije su bili sigurniji jer su krivo složeni bili, odnosno, mjesto deformacije i udarca je bilo više nego na limuzinama, pa bi se suv prakticki popeo na limuzinu.
![]() |
#79517 |
Premium
Datum registracije: Dec 2011
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#79518 |
Premium
Datum registracije: Mar 2010
|
Ja sam htio monovolumen, ali ih više skoro nitko ne radi pa sam uzeo SUV, ženi je bitno samo da auto nije bijeli ili srebreni ![]() P.S. Ja sam htio bijeli auto, ali vozim sivi (kompromis između neću bijeli ili srebreni) ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#79519 |
Registered User
Datum registracije: Feb 2022
|
Prvo bi trebalo definirati što je SUV jer danas se svašta gura u tu klasu. Ispada da su npr. Hyundai Kona i Opel Mokka u istoj klasi kao jedan tenk XC90, svi se oni vode kao SUV. Pravi veliki SUV je sigurno sigurniji od ostalih na cesti, ovi manji mlinci nisu, to govori i cijena.
![]() |
#79520 |
Premium
Datum registracije: Jul 2017
|
Kalipso, dosadan si. Odi na forum politika i tam politiziraj kolko hoćeš. Vidim da je predizborna kampanja počela, a ti imaš svoju političku opciju. No, ovo nije dio foruma za to... Ako strastveno voliš neki auto, piši o tome, nikom nebuš dosadan kao sa svojim politiziranjem😀 |
![]() |
![]() |
![]() |
#79521 | |
Brat od Đon Vejna
Datum registracije: Nov 2007
|
Citiraj:
![]() Iduci veliki auto planiram preuzet ja, a njoj za češanje felgi, ivičnjaka i sl. uzet nekaj malo gradsko, makar znam da ću svejedno ja završit na tom govancu
![]() |
![]() |
#79524 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Opet tema "hejtamo SUV-ove" i ja opet ne kuzim otkud toliki hejt. Meni su SUV-ovi super. Ali ok, nastavite o tome, samo nemojte o politici, molim vas. |
![]() |
![]() |
![]() |
#79525 |
Premium
Datum registracije: May 2016
|
Trebam neke preporuke sto se tice detailinga izvana i iznutra. Gledam kupovat u DLSu i Autopartesu. Prvo je stvar da zelim aplicirat GYEON Q˛ CanCoat EVO, prvenstveno mi je on super jer je aplikacija lagana i jer dugo traje, i sa jednom bocicom mogu auto namazat hrpu puta i stvarno recenzije su mu top. Rukavica za pranje, DLS orange wash mitt ok ? Za zastitu plastike/gume iznutra bi volio Meguiars Natural Shine Protectant, isto tako navodno tiptop proizvod i taman je sad na akciji za 10,50€, kakva su lokalna iskustva sto se tice njega ? E sad... imam Civica 9gen koji ima plastike oko kotaca i zelio bi njih sto vise zastitit i da se "sjaje", ne znam sta vise gledat, onaj sonaxov gel traje cca 2tj, kakav je meguiarsov gold class trim detailier ? I zadnje, ciscenje i zastita koze, da ima "matt" izgled a ne da se sve sjaji ? Sta uzet ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#79528 | ||
Premium
|
Citiraj:
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |