|
![]() |
#1771 |
Premium
Datum registracije: Dec 2004
|
A što sa bojlerom? Recimo da automatizacija zatvori sve ventile, tko će isključiti bojler? I odmah da pitam, kakva je preciznost tom Shelly H&T Gen3? Ovi kineski kad ih stavim jedan do drugog, temperatura varira 2-3 stupnja, a vlaga unutar 30%. Najgore je što jedan pokazuje dobro temp, a drugi vlagu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1772 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
A jel ima kakvu kalibraciju ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#1773 |
Premium
Datum registracije: Jan 2009
|
Bojler se riješi smart termostatom i automatizacijom da nakon što je jedan ventil otvoren, pali i bojler. Kada su svi ventili zatvoreni, gasi se i bojler. To mi je za sada teorija, ne mogu se odlučiti koji glavni termostat uzeti. Što se Shellya tiče, može se offsetirati temperatura i vlaga. Ja nisam ništa dirao, od 6 termostata, svi su tu negdje što se tiče vrijednosti. Ne mogu znati koji bi mi bio referentan. Uz njih imam i xiaomi mi purifier koji mi pokazuje temperaturu i neki stari dumb termostat. Svi su tu negdje u pola stupnja i 2-3% vlage. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1774 |
Premium
Datum registracije: Dec 2004
|
Znači ipak treba i termostat za bojler. Meni to ne treba ali ako imaš neke kandidate izlistaj ih pa da ljudi vide opcije. Za senzore, shelly očito vrijedi 3x više od ovih mojih “xiaomi” e-ink i ostalih čajniz. Kupujem |
![]() |
![]() |
![]() |
#1775 |
Pijem samo KAJ
Datum registracije: Jan 2004
|
Kako na Shelly 2pm gen3 složiti opciju za nagib vanjskih žaluzina? Imam samo gore/dolje. Edit: moraju biti u cover, a ne switch modu i treba pokrenuti kalibraciju. Nakon toga još uključiti opciju Blinds tilt control. Zadnje izmijenjeno od: Problem. 04.03.2025. u 12:13. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1776 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Ima li netko iskustva s naknadnom ugradnjom motora za rolete? Koliko je komplicirano i ima li smisla? Prema nekim tvrdnjama nije dovoljno samo ugraditi motor nego bi trebalo dodatno raditi i neke prilagodbe za lamele kako bi one uvijek bile u potpunosti poravnate s obje strane. Je li netko možda ugrađivao naknadno motor i kako se to pokazalo u nekom duljem vremenskom roku korištenja? |
![]() |
![]() |
![]() |
#1777 | |
Freelancer
Datum registracije: Jan 2007
|
Citiraj:
Evo imas jednog DIY decka is Srbije koji ima dobar YT kanal, pokazuje ovdje kako je prepreavio obicne rolete u ove na struju.. https://youtu.be/CYcdfefRLEY https://youtu.be/9j2JQVNI2Go
![]() |
![]() |
#1778 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1779 |
Registered User
Datum registracije: Nov 2014
|
Jel misliš na one tkz čepove koji idu u svaku pojedinačnu lamelu zbog poravnajnja? Poslano sa mog RMX2170 koristeći Tapatalk |
![]() |
![]() |
![]() |
#1781 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Sto bi bilo dobro provuci od kablova za napajanje vanjske kamere za nadzor? 3x1.5 kabel ili mozda bolje razmisljati o napajanju preko UTP pa provuci UTP? Ili mozda povuci oba kroz isti buzir? |
![]() |
![]() |
![]() |
#1783 |
Premium
Datum registracije: Mar 2018
|
Provlačio sam UTP.. mislim da je najbolje rješenje, staviš poe switch i bez brige si i mislim da ti nema smisla vuci 2 kabla, samo ćeš imati dodatan trošak Sent from my iPhone using Tapatalk |
![]() |
![]() |
![]() |
#1784 |
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
Dovoljan ti je jedan kvalitetniji UTP do svake kamere. Ne treba poseban kabel za napajanje. Na njega možeš spojiti IP kameru pa napojiti sa PoE. Ili IP kameru bez PoE na (4 žice ethernet , 4 žice 12V napajanje). Ili dvije analogne 12V kamere preko BNC baluna (do 100 m sa dobrim cat6). Ako imaš WiFi kamere za koje samo trebaš napajanje jeftiniji ti je i tanji alarmni kabel, 6x0.22 - to radi ok na 12 V do cc 25m. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1785 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2017
|
Citiraj:
Ring intercom radi odlicno i dobra stvar za postara kad ti treba paket ostaviti da ti ne baca preko zida ako te nema doma. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1786 |
Premium
|
montirao sam Beninca bull 424 motor i radi sa original daljinskim, da li netko zna koji bi mogao zamjenski daljinski koristiti jer nigdje ne pronalazim koji je modul unutar daljinskog. u pitanju je BENINCA TO.GO 4VA 64 roll-kod ARC |
![]() |
![]() |
![]() |
#1788 | |
Premium
|
Citiraj:
imas na aliexpresu zamjenske za taj model. E sad, da li ce raditi pojma nemam, riskiraj 5€ |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1789 |
Premium
|
uzeo sam 4 komada, svaki 20€ al mi treba jos zbog turista. za garazna od hormanna sam potrefio. kupio sam zamjenske al ne pase. ocito ce biti jos originala i tjt. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1790 | |
Premium
|
Citiraj:
https://www.njuskalo.hr/sigurnost/da...-oglas-4616592 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1791 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Koje CR2032 baterije su vam se najbolje pokazale za senzore? Imam neke čunga lunga iz Lidla, u senzorima ne rade, u satovima rade. Senzore sam testirao na napajanju i živi su do 2.5 V, znači da im treba više struje koje te baterije ne mogu dati.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1792 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1793 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1794 |
Premium
Datum registracije: May 2004
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1796 |
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
Smart home/Home security - Pametni prekidaci, senzori i hub: Sonoff, Shelly, Aqara...
Moj bankarski token je jeo IKEA PLATTnesto CR2032 baterije. Ja ih kupujem u JYSKu. Inače “alkalne” AA(A) baterije i lz Lidla se popišaju kad se isprazne. To je feature cink-carbon baterija a ne alkalnih koliko se sjećam. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1797 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Vartine AAA se isto popišaju i kao nekorištene, bacio sam pola jednog paketa od 8 komada, rok trajanja još ohoho. Kupio tek toliko da imam, na kraju sam bacio cijeli paket.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1798 |
Premium
|
Ebay seller iz Litve, ima sve vrste tih malih baterija, obicno uzimam Maxell. |
![]() |
![]() |
![]() |