|
![]() |
#3601 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
Citiraj:
Ali dobar je i ovako signal, ne smeta mu crijep ni nista. Sent from my OnePlus 12 using Tapatalk
![]() |
![]() |
#3602 | |
Poludrago kamenje
Datum registracije: Apr 2023
|
Citiraj:
Piše samo da ima za Android i Apple mobove, nema za PC. Na PC-u se možeš ulogirati preko browsera u Zyxel ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3603 |
Premium
|
![]() |
#3604 | |
Premium
Datum registracije: Jun 2020
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3605 |
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3606 |
Premium
Datum registracije: Aug 2017
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3607 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2024
|
https://community.home-assistant.io/...gration/871628 Ako se bolje ko razumije dal se isplati eksperiment sa ovim za Xiaomi 5G CPE Pro? |
![]() |
![]() |
![]() |
#3608 |
Premium
|
Otkrio sam što mi je zblesiralo Zyxela NR7302 neki dan.... Prvo sam bio podesio APN, Wireless, IP Passthrough.... I onda sam kasnije ovo bio prebacio na Indivudial... i nakon toga se modem boota i resetira i tako u krug.... Uspije se dobiti na minutu dvije webGUI i to je to... Ali jučer sam bio uspio preko webGUIa na brzinu ga resetirati na tvorničke postavke i onda opet sve radi... Našao sam na Talijanskom forumu da ako se želi prebaciti na Individual Setting da se to mora napraviti odmah nakon što se prođe Wizard kod prvog pokretanja.... Također je tamo pisalo da je razlika između Individual i Standard u tome što Standard odmah postavlja neke predefinirane vrijednosti za APN settings i da se može disableati IPv6 464XLAT translation... Sad sam postavio na Individual pa ću vidjet ima li neke razlike.... Od jučer vidim da A1 sada isto nudi paket od 2 SIM-a za turističku... tako da naručeno :-D https://www.a1.hr/tourist-offer/en
Zadnje izmijenjeno od: snake29o3. 03.04.2025. u 10:20. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3610 | ||
Premium
|
Citiraj:
Citiraj:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#3611 |
Premium
Datum registracije: Nov 2001
|
Je li onda Zyxel NR7302 (ili 01 ili 03?) dobar i pouzdan izbor za nasa tri operatera? U kombinaciji s nekim WLAN AP-om "iza" samog 5G-a? Ako da, gdje ga je najbolje kupiti? |
![]() |
![]() |
![]() |
#3612 | |
Premium
|
Citiraj:
Ima ih na eBayu i Amazonu isto. Ja sam ga prebacio na Customized settings, uključio Bridge mode, ugasio Firewall i stavio Cell Lock i uštekan je u Xiaomi AX3000T sa openWRT-om. Za sada mi se čini da radi ok. Trenutno sam na HT Turističkoj, stiže mi A1 Turistička pa ću i nju probati. U usporedbi sa ZTE MC889 sa DNA firmwareom, imam bolji upload. Kaj se tiče firmwarea, Nikox ima švedski, isto nema eSIM... Na talijanskom forumu sam vidio da Austrijski A1 firmware ima eSIM ako ti je to bitno. Također na tom forumu su pisali da su imali problema u Router modu da im je pucala veza nakon cca 4 sata i tak neka općenito pucanja veze. U Bridge modu da nije bilo problema. Trenutno mi je 24h veza online ( kad jos čačkam po njemu pa ga resetiram). Isto tako Talijanin su testirali 5G agregacije i radi im N38 + N78 agregacija... Kod nas nema tih bandova pa ne možemo probati. Prednost je Cell Lock sto možeš listu dodati. Ja sam npr. dodao B3 na 2 tornja koja lovim dobro pa se spaja uvijek na jedan od ta dva. Na ZTE preko skripte možeš samo jedan lockati. Sent from my OnePlus 12 using Tapatalk
![]() |
![]() |
#3613 | |
Premium
|
Citiraj:
Stigle kartice i ovo su upute gdje piše da se obnavlja automatski ako imaš na računu. Isprobam pa javim kod prve obnove radi li. Sent from my OnePlus 12 using Tapatalk
![]() |
![]() |
#3614 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2008
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3615 | |
Premium
|
Citiraj:
Baš sam pitao A1 o tome, pa kažu da više nema tog ograničenja. Al budem downloadao nekaoj preko 100GB pa ću vidjeti ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#3616 |
Premium
Datum registracije: Nov 2001
|
Hvala na komentaru. eSIM ili fiz. sim realno nije toliko bitno. Ima li mogucnost remote monitoringa ako je u bridge modeu (i "iza njega" obicni router s WLAN-om, itd.)? Ako da, kako? VPN? Neki njihov cloud servis? ...? P.S. Gdje ga najbolje kupiti? EU-based shop? Amazon.de? … Zadnje izmijenjeno od: sNNooPY. 06.04.2025. u 10:26. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3617 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2018
|
Evo javljam se mjesec ipo dana nakon sto sam kupio Xiaomi 5G Cpe pro, i otkad je tcom kod mene ugasio 3G mrezu. Tada su mi 4g i 5g frekvencije bile samo b3+b20...ovih dana sam slucajno skuzio da mi se jednom pojavio b8 nakratko. Sad mi nesto se odspojio ruter,pisalo nema mreze. Ja resetiram ruter i vidim neku promjenu u frekvencijama i na 4g i 5g. Evo slike: 4g - https://ibb.co/nNMSvV7C 5g - https://ibb.co/Q7yngz5X Sto se dogada sad to? Tcom poceo pustati signal na frekvencijama gdje se pustao 3G ili ? Brzine su mi za sad jednake nista bolje |
![]() |
![]() |
![]() |
#3618 | |
Poludrago kamenje
|
Citiraj:
![]() Taj B8 (900 MHz) je band sa ugašene 3G mreže - prebacuju ga na 4G ali ne odjednom nego toranj po toranj pa si ga sada i ti očito dobio. Isti je kao i B20 i B28 al toranj ti sada ima jednu frekvenciju više tako da rastereti B20. Btw. ako si u Osijeku kako ti piše, Osijek već mjesecima ima B8 band, vjerojatno si tek sada primijetio B8 jer je možda B20 zagušen pa je toranj počeo tvom Xiaomiju govoriti da koristi B8 umjesto B20 banda u agregacijama. A to što ti piše malo 4G, malo 5G, to ti je sve 4G dokle god pod "Frekvencijski pojas" ne ugledaš najmanje jedan N band ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3619 | |
Premium
|
Citiraj:
Ovo su ćelije koje lovim sa Zyxelom.... Trenutno mi je A1 turistička u njemu i uspoređujem PCI i RFCN sa onim što je oko mene u Kutini i vidim da se PCI sa ovim skeniranim i onim na CellMapperu ne poklapaju... izgleda da bi trebalo updateati mapu... A1 mi se spaja na B28, B1, B3 ali brzine oko 100 Mbita A što se tiče A1 5G, ne lovim niti jedan N28 signal od A1... kao da to nije aktivno u Kutini. Jedini 5G koji lovim je ovaj od HT-a:
![]() |
![]() |
#3620 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2017
|
Citiraj:
Bila je spika da je tamo neka gaming škola/kamp te su medu prvima dobili 5g. Morat ces azurirat sa karticom u mobu cellmapper, tako t je najlakse. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3621 |
Premium
|
![]() |
#3623 |
Poludrago kamenje
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3624 |
Registered User
Datum registracije: Aug 2009
|
Odabir routera
Ekipa, u ljetnim mjesecima na moru mi treba Internet (područje u blizini Starigrada-Paklenice). Plan mi je kupiti turistički ili neki sličan SIM i zaseban router. Na njuškalu sam našao ove opcije:
Unaprijed hvala svima! |
![]() |
![]() |
![]() |
#3625 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3626 | |
Premium
|
Citiraj:
Nikak uloviti vremena da ti ovo pošaljem. Evo ovo su Cell-ovi koje lovim sa Zyxelom, a ispod su Cellovi kako su označeni na ta dva A1 tornja na Cellmapperu. Vidiš da se niti jedan PCI koji ja lovim ne nalazi na Cellmapperu. A 5G Cell mi lovi isključivo ovaj od HT-a: PCI: 80 RFCN: 634080
![]() |
![]() |
#3627 | ||
Premium
|
Citiraj:
Citiraj:
frend ima istu potrebu, ali nažalost nema optičku vidljivost na taj toranj na hotelu p.s. vjerojatno će uskoro moj mc889a u prodaju ako mi ht uspije posložiti sve kako treba, ne znam kolko ti je hitno za nabavku modema |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#3628 | |
Premium
|
Citiraj:
Zadnje izmijenjeno od: Nikox. 17.04.2025. u 10:21. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3629 | |
Registered User
Datum registracije: Aug 2009
|
Citiraj:
Uskoro bih trebao ići prema Starigradu i volio bih sve riješiti do tada. No vidjeti ću, ako se plan promijeni - javim se. Zadnje izmijenjeno od: lexman. 17.04.2025. u 11:39. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3630 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2008
|
Citiraj:
![]() Ne znam jel sam tebi ili nekome drugome već objašnjavao, bio sam ljetovao tamo blizu kampa pa sam malo i testirao... Kak je već netko napisao, toranj na hotelu gađaj, i uzmi router koji ima cell lock da ga možeš zaključati, a ne da skaće s jednog tornja na drugi ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|