Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > NVIDIA
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 28.03.2025., 21:19   #781
maXonja
bu
Moj komp

maXonja's Avatar

Datum registracije: Jan 2017
Ma jasno, zezam malo
maXonja je offline   Reply With Quote
Staro 29.03.2025., 09:37   #782
Blue Spirit
Premium
Moj komp

Blue Spirit's Avatar

Datum registracije: Apr 2004
Yes, znam.

... to mi je bila prilika da se požalim / da ponovim da se od implementacije DirectStorage-a i dobitka na bržem učitavanju igra ocekivalo daleko više.

Doslovce nas bombardiraju vijestima sa novim hardverskim / softverskim tehnologija i njihovim fičurima te onda od njih imamo visoka očekivanja.

Vezano za novu grafu.. kolega koji je upućen, prvo me pitao dal imam pripremljen požarni apart pored kompa.

Druga dva prijatelja vec odma traže pravo prvenstva da im prodam staru 3080 a nisu u toku sa dolje navedenim problemima ...

Rekoh im 3080 ostaje za rezervu u starom kompu, pa ko bu cekao u naboljem slucaju 40 dana za bilo kakvu reklamaciju grafe i / ili napajanja - dok servis obradi, dok se odobri, dok stigne nova komponenta.

* Sa 5000 serijom prvi problemi sa crnim ekranom tj drajverima i BIOS -om. - bilo je za očekivat dok ne ispeglaju dječje bolesti a još i rade na kompletnom prelasku sa starog Nvidia control panela na novi Nvidia app.

* ROP-ovi koji fale - gubitak performansi u odnosu na "punokrvnu" 5090

CPU-Z now alerts you about missing ROPs in RTX 50-series cards

* Ponovo melting problemi i sa novim 12V-2x6 konektorom koji je ATX 3.1 i PCIe 5.1 sukladan, mada su krajem 2023 -ce prvotno govorili da nema problema i da ce novi konektor sve riješiti ...

25.09.2023 New 12V-2x6 PSU Connector Tested: Keeps Cool, Even When Improperly Inserted - Thermals on the new connector are significantly lower compared to its 12VHPWR predecessor, even in worst-case scenarios.

08.03.2025 Nvidia RTX 5090's 16-pin power connector hits 150C in reviewer's thermal camera shots. Andreas Schilling of Germany's Hardware Luxx says the power connector issue will 'forever remain a weak point of this generation.

* ogroman pad performasi u igrama koje koriste 32bitne PhysX instrukcije koje padaju na teret CPU-a - Nvidia has quietly retired 32-bit PhysX support on RTX 50 series GPUs - list of games

Slična je stvar i sa UE5 (Unreal Engine 5) sa novim Lumen -om i Nanite -om, navuku te sa prezentacijskim videima - doslovno mi za njega na YT iskaču preporuke, a na mobu u Chromu novi Discover članci, te onda kasnije vidiš da UE5 ima problema sa stuttering -om.

PSO - Pipeline State Objects

Citiraj:
Epic priznao da je UE5 odgovoran za stuttering u igrama. Objasnio u čemu je problem i otkrio što će napraviti

U nedavnim ažuriranjima pokretača implementirao je tzv. PSO precaching koji jednim dijelom popravlja stvari. No idemo prvo objasniti problem.

Shaderi su GPU programi koji upravljaju svjetlosnim efektima i drugim grafičkim procesima. No svaka GPU arhitektura ima vlastiti instrukcijski set, što znači da se shaderi ne mogu unaprijed kompajlirati za sve grafičke kartice. Umjesto toga, igre distribuiraju shadere u jeziku koji GPU razumije, a zatim ih GPU drajveri kompajliraju u realnom vremenu. Upravo to uzrokuje povremene zastoje, tzv. stutter, instrukcija je više nego što ovaj može progutati.

Dok su igre bile jednostavnije, taj problem nije bio toliko izražen, a sada s upotrebama 8K tekstura, Ray Tracinga i drugih grafičkih blagodati modernog vremena, imamo globalni problem za koji Epic ipak nije toliko kriv sam po sebi, osim što još nije uspio pronaći unisono rješenje. Još.

Dok su igre bile jednostavnije, taj problem nije bio toliko izražen, a sada s upotrebama 8K tekstura, Ray Tracinga i drugih grafičkih blagodati modernog vremena, imamo globalni problem za koji Epic ipak nije toliko kriv sam po sebi, osim što još nije uspio pronaći unisono rješenje. Još.

Veće i kompleksnije igre koje engine (još) nije pohvatao
Tu sada nastupa stanoviti PSO Cache. Umjesto da generira shadere po učitavanju igre ili levela, što je postalo gotovo pa standardna praksa u PC igrama, on tijekom učitavanja igre analizira materijale i grafičke postavke te kompajlira samo najpotrebnije PSO-ove. Primjerice, u Fortniteu se za jednu partiju generira oko 30 tisuća PSO-ova, dok bi ih klasični sustav morao pripremiti milijune. Dakle, manje posla za GPU. Ali svejedno je na developeru prilično pripreme u preselekciji PSO-va itd.

PSO je, kažu, značajno smanjio stuttering, ali istovremeno i dalje ima utjecaj performansi na memoriju, što je ujedno i glavni razlog zašto sada grafičke kartice moraju imati gomile VRAM memorije. No nastavit će raditi na poboljšanjima, a osobito na onom ultimativnom koje slijedi – Unreal Engine 5 će u jednom u budućoj verziji potpunosti automatizirati taj proces i u PSO predmemoriju spremati samo ono što treba, što će eliminirati potrebu developera za ručnim prilagodbama.

Dakle, bolja vremena stižu.

https://ffa.hr/vijesti/epic-priznao-...raviti/104809/

Unreal Engine 5 Shader Compilation Systems Designed to Prevent Stuttering Reportedly Don’t Function Properly Without Additional Work - from developers

https://wccftech.com/unreal-engine-5...work-properly/

/connect 185.107.96.125:28990

server rcon: oldschool

COD2 PCekspert ekipa https://discord.com/invite/zZ4PeqVpBv

Zadnje izmijenjeno od: Blue Spirit. 29.03.2025. u 10:27.
Blue Spirit je offline   Reply With Quote
Staro 29.03.2025., 14:35   #783
mkey
Premium
Moj komp

Datum registracije: Sep 2018
Debelo previše je to posla oko dogradnje grafičke Vidim da sam ja jedva drugorazredni mazohist u usporedbi, a mislio sam da sam kao neki ozbiljniji igrač.
But there’s a reason. There’s a reason. There’s a reason for this, there’s a reason education sucks, and it’s the same reason that it will never, ever, ever be fixed. It’s never gonna get any better. Don’t look for it. Be happy with what you got. Because the owners of this country don't want that. I'm talking about the real owners now, the real owners, the big wealthy business interests that control things and make all the important decisions. Forget the politicians. The politicians are put there to give you the idea that you have freedom of choice. You don't. You have no choice. You have owners. They own you. They own everything. They own all the important land. They own and control the corporations. They’ve long since bought and paid for the senate, the congress, the state houses, the city halls, they got the judges in their back pockets and they own all the big media companies so they control just about all of the news and information you get to hear. They got you by the balls. They spend billions of dollars every year lobbying, lobbying, to get what they want. Well, we know what they want. They want more for themselves and less for everybody else, but I'll tell you what they don’t want: They don’t want a population of citizens capable of critical thinking. They don’t want well informed, well educated people capable of critical thinking. They’re not interested in that. That doesn’t help them. Thats against their interests. Thats right. They don’t want people who are smart enough to sit around a kitchen table to figure out how badly they’re getting f*cked by a system that threw them overboard 30 f*cking years ago. They don’t want that. You know what they want? They want obedient workers. Obedient workers. People who are just smart enough to run the machines and do the paperwork, and just dumb enough to passively accept all these increasingly shittier jobs with the lower pay, the longer hours, the reduced benefits, the end of overtime and the vanishing pension that disappears the minute you go to collect it, and now they’re coming for your Social Security money. They want your retirement money. They want it back so they can give it to their criminal friends on Wall Street, and you know something? They’ll get it. They’ll get it all from you, sooner or later, 'cause they own this f*cking place. It's a big club, and you ain’t in it. You and I are not in the big club. And by the way, it's the same big club they use to beat you over the head with all day long when they tell you what to believe. All day long beating you over the head in their media telling you what to believe, what to think and what to buy. The table is tilted folks. The game is rigged, and nobody seems to notice, nobody seems to care. Good honest hard-working people -- white collar, blue collar, it doesn’t matter what color shirt you have on -- good honest hard-working people continue -- these are people of modest means -- continue to elect these rich c*cksuckers who don’t give a f*ck about them. They don’t give a f*ck about you. They don’t give a f*ck about you. They don't care about you at all -- at all -- at all. And nobody seems to notice, nobody seems to care. That's what the owners count on; the fact that Americans will probably remain willfully ignorant of the big red, white and blue dick that's being jammed up their assholes everyday. Because the owners of this country know the truth: it's called the American Dream, because you have to be asleep to believe it.
mkey je offline   Reply With Quote
Staro 29.03.2025., 19:03   #784
Lynnfield
Zmaj od Bosne
Moj komp

Lynnfield's Avatar

Datum registracije: Dec 2011
Citiraj:
Autor Blue Spirit Pregled postova
Čeka se srijeda da stigne Sisa 1600W NE.

Brutala
Staro 29.03.2025., 19:49   #785
d0X
Kostolomac
Moj komp

d0X's Avatar

Datum registracije: Jun 2006
Citiraj:
Autor MAGARAC Pregled postova
7800xt je duplo jeftinija rtx 5070ti i 5079 imaju velikih problema sa driverima, ne samo black screen nego i ocajan 1% low cak i u Nvidijinim igrama. Danas sam gledao dva reviewa i oba iste stvari. Tako da ono, good luck.
Tnx, ma ne bojim se baš, često razni problemi budu samo skill issue. Što se cijene tiče, uletjela mi je posve nova ispod cijene preko forumskog kolege.
Moram priznati da mi se odmah na startu nije svidio novi power konektorić. Izgleda tako maleno i slabašno, ne ulijeva povjerenje. Ne znam kakav je to Intelov kolega inđenjer mekušac sa malim rukicama dizajnirao. Također sam morao resetirati CMOS da bih dobio sliku, a Radeonka je bila plug'n'play koliko se sjećam. Barem su svi ROP-ovi na mjestu (za sad)

Evo nekih testova: Google Shits

@Blue Spirit, nadam se da nećeš zapaliti kuću sa tom mrcinom :P
Staro 01.04.2025., 11:59   #786
Dr. Strange
Registered User

Datum registracije: Aug 2020
Ništa pozitivno od njih za pročitati, samo problemi, što softverski, što hardverski. Gdje su oni zeleni ratnici koji koriste argument kako su zeleni driveri stabilniji? Nestali kao svinjska gripa.

https://wccftech.com/game-developers...572-xx-rtx-40/
Dr. Strange je offline   Reply With Quote
Staro 01.04.2025., 12:55   #787
tomek@vz
Premium

tomek@vz's Avatar

Datum registracije: May 2006
Citiraj:
Autor Dr. Strange Pregled postova
Ništa pozitivno od njih za pročitati, samo problemi, što softverski, što hardverski. Gdje su oni zeleni ratnici koji koriste argument kako su zeleni driveri stabilniji? Nestali kao svinjska gripa.

https://wccftech.com/game-developers...572-xx-rtx-40/

Najbolje objasnjenje u jednom postu dole:

Citiraj:
Not only Nvidia shift focus production for datacenter, software as well, gamer is second rate citizen now
tomek@vz je offline   Reply With Quote
Staro 01.04.2025., 16:42   #788
mkey
Premium
Moj komp

Datum registracije: Sep 2018
Gamin je imao dobrih nekoliko desetljeća, sada je vrijeme da se to malo iznivelira. Nije najgora stvar na svijetu.
But there’s a reason. There’s a reason. There’s a reason for this, there’s a reason education sucks, and it’s the same reason that it will never, ever, ever be fixed. It’s never gonna get any better. Don’t look for it. Be happy with what you got. Because the owners of this country don't want that. I'm talking about the real owners now, the real owners, the big wealthy business interests that control things and make all the important decisions. Forget the politicians. The politicians are put there to give you the idea that you have freedom of choice. You don't. You have no choice. You have owners. They own you. They own everything. They own all the important land. They own and control the corporations. They’ve long since bought and paid for the senate, the congress, the state houses, the city halls, they got the judges in their back pockets and they own all the big media companies so they control just about all of the news and information you get to hear. They got you by the balls. They spend billions of dollars every year lobbying, lobbying, to get what they want. Well, we know what they want. They want more for themselves and less for everybody else, but I'll tell you what they don’t want: They don’t want a population of citizens capable of critical thinking. They don’t want well informed, well educated people capable of critical thinking. They’re not interested in that. That doesn’t help them. Thats against their interests. Thats right. They don’t want people who are smart enough to sit around a kitchen table to figure out how badly they’re getting f*cked by a system that threw them overboard 30 f*cking years ago. They don’t want that. You know what they want? They want obedient workers. Obedient workers. People who are just smart enough to run the machines and do the paperwork, and just dumb enough to passively accept all these increasingly shittier jobs with the lower pay, the longer hours, the reduced benefits, the end of overtime and the vanishing pension that disappears the minute you go to collect it, and now they’re coming for your Social Security money. They want your retirement money. They want it back so they can give it to their criminal friends on Wall Street, and you know something? They’ll get it. They’ll get it all from you, sooner or later, 'cause they own this f*cking place. It's a big club, and you ain’t in it. You and I are not in the big club. And by the way, it's the same big club they use to beat you over the head with all day long when they tell you what to believe. All day long beating you over the head in their media telling you what to believe, what to think and what to buy. The table is tilted folks. The game is rigged, and nobody seems to notice, nobody seems to care. Good honest hard-working people -- white collar, blue collar, it doesn’t matter what color shirt you have on -- good honest hard-working people continue -- these are people of modest means -- continue to elect these rich c*cksuckers who don’t give a f*ck about them. They don’t give a f*ck about you. They don’t give a f*ck about you. They don't care about you at all -- at all -- at all. And nobody seems to notice, nobody seems to care. That's what the owners count on; the fact that Americans will probably remain willfully ignorant of the big red, white and blue dick that's being jammed up their assholes everyday. Because the owners of this country know the truth: it's called the American Dream, because you have to be asleep to believe it.
mkey je offline   Reply With Quote
Staro 03.04.2025., 08:11   #789
Disco
Prvoklasni Krkan
Moj komp

Disco's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Evo čak je i DF okrenuo ploču...premda spominju neke trivijalne probleme:

Ja sam po preporuci na 56x.xx za sada. 57x.xx očito ne valjaju, ne razumijem više što se dešava...vj dali juniorima da krpaju drivere.
Staro 03.04.2025., 08:34   #790
The Exiled
McG
Moj komp

The Exiled's Avatar

Datum registracije: Feb 2014
Nema se kaj više za reći kad je cijela Blackwell arhitektura sfušana u startu, neovisno da li je riječ o serverskim, mobilnim ili desktop izdanjima. Kaj se tiče trivijalnih problema, bome ništa od ovoga kaj spominju i kaj se već mjesecima vrti po netu nije baš za odmahnuti rukom. Crni ekran koji traži hard-reset cijelog računala, nova nVidia aplikacija koja ne radi kak spada, pa samim tim ne rade ni nove DLSS 4 + MFG mogućnosti u igrama, kao najčešći primjeri koji se non-stop spominju. Moguće da im AI sad razvija drivere, pa usput halucinira i sad imaju to kaj imaju - zahvaćeno i novo i staro.
EDIT:
The great nVidia switcheroo | GPU Shrinkflation
AMD Ryzen 9 9950X | Noctua NH-U12A chromax.black | MSI MAG B650 Tomahawk Wi-Fi | 128GB Kingston FURY Beast DDR5-5200 | 256GB AData SX8200 Pro NVMe | 2x4TB WD Red Plus | Fractal Define 7 Compact | Seasonic GX-750
AMD Ryzen 5 7600 | Noctua NH-U12A chromax.black | MSI MAG B650 Tomahawk Wi-Fi | 128GB Kingston FURY Beast DDR5-5200 | 256GB AData SX8200 Pro NVMe | 2x12TB WD Red Plus | Fractal Define 7 Compact | eVGA 650 B5

Zadnje izmijenjeno od: The Exiled. 03.04.2025. u 20:24.
The Exiled je online   Reply With Quote
Staro 05.04.2025., 11:52   #791
Dr. Strange
Registered User

Datum registracije: Aug 2020
Danas ovo vrijedi i za Windowse
Dr. Strange je offline   Reply With Quote
Staro 05.04.2025., 12:18   #792
ODO
Premium
Moj komp

Datum registracije: Feb 2015
Citiraj:
Autor Disco Pregled postova

Ja sam po preporuci na 56x.xx za sada. 57x.xx očito ne valjaju, ne razumijem više što se dešava...vj dali juniorima da krpaju drivere.
Također, bio sam u kušnji instalirat nove jer mi je u SW Outlaws cijelo vrijeme u gornjem desnom kutu parala oko poruka da instaliram nove drivere (jer s njima je sve odlično )

Sreća, pa me drži skepsa prema instaliranju novih drivera.
ODO je offline   Reply With Quote
Staro 06.04.2025., 17:43   #793
tomek@vz
Premium

tomek@vz's Avatar

Citiraj:
Nvidia RTX 5090 graphics card power cable melts at both ends, bulge spotted at PSU side
Citiraj:
This bulge won't boost your performance

> Techspot

Staro 06.04.2025., 18:56   #794
gmax
Tuco “the Rat” Ramirez
Moj komp

gmax's Avatar

Datum registracije: Nov 2009
Kad isti problem prenose iz prijašnje u aktualnu seriju, onda je jasno koliko im opako puca neka stvar.

Tko zna, možda i njih uskoro stigne sudbina Intela.
gmax je offline   Reply With Quote
Staro 07.04.2025., 06:00   #795
Disco
Prvoklasni Krkan
Moj komp

Disco's Avatar

Staro 07.04.2025., 08:06   #796
The Exiled
McG
Moj komp

The Exiled's Avatar

To su sve izdvojeni slučajevi, isto kao i oni s problematičnim kablovinjem, adapterima i samozapaljujućim 12VHPWR/12V-2x6 konektorima.
AMD Ryzen 9 9950X | Noctua NH-U12A chromax.black | MSI MAG B650 Tomahawk Wi-Fi | 128GB Kingston FURY Beast DDR5-5200 | 256GB AData SX8200 Pro NVMe | 2x4TB WD Red Plus | Fractal Define 7 Compact | Seasonic GX-750
AMD Ryzen 5 7600 | Noctua NH-U12A chromax.black | MSI MAG B650 Tomahawk Wi-Fi | 128GB Kingston FURY Beast DDR5-5200 | 256GB AData SX8200 Pro NVMe | 2x12TB WD Red Plus | Fractal Define 7 Compact | eVGA 650 B5
Staro 07.04.2025., 09:41   #797
RimtuTiTuki
Premium
Moj komp

RimtuTiTuki's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Mislim da su se skalperi lagano zaje... ovaj put. Vidim ima 5090 na lageru po cijenama koje se približavaju msrp cijenama

https://www.alternate.de/Palit/GeFor...uct/100111693?
Staro 07.04.2025., 10:35   #798
Dottore
Extrema Thule
Moj komp

Dottore's Avatar

Datum registracije: Feb 2005
Citiraj:

Najstabilniji driver RTX 566.36

HP 845 G8

CPU: AMD Ryzen 7 PRO 5850U
RAM: 32GB SK Hynix DDR4-3200 + 32GB SK Hynix DDR4-3200
SSD: Kioxia/Toshiba XG6 512 GB NVMe M.2
Graphic: AMD Radeon 680M
LCD: 14" Touch Matte IPS @ 1920 x 1080

Mice: Logitech MX Master 3S
External storage: uGreen M.2 enclosure USB-C + WD SN570 2 TB

Connected To A1 optical 2 Gbit

Lenovo ThinkPad P15v Gen 3

CPU: AMD Ryzen 7 PRO 6850H
RAM: 64GB DDR5
SSD: Samsung 980 Pro Plus 1Tb NVMe M.2
SSD: Samsung 980 Pro Plus 2Tb NVMe M.2
Graphic: AMD Radeon
LCD: 15" IPS @ 3840x2160

Lenovo ThinkPad T14 Gen 3

CPU: AMD Ryzen 7 PRO 6850
RAM: 16GB soldered LPDDR4
SSD: Micron 3400 1 TB NVMe M.2
Graphic: AMD Radeon 680M
LCD: 14" IPS @ 1920 x 1200

Mice: Logitech VX Nano
External storage: uGreen M.2 enclosure USB-C + Samsung 980 1TB

Lenovo X1 Carbon 7th Gen

CPU: Intel Core i7-8665U
RAM: 16GB soldered LPDDR3
SSD: Samsung 970 EVO Plus 512 GB NVMe M.2
Graphic: Intel HD 620
LCD: 14" IPS @ 2560x1440

Lenovo X1 Carbon 10th Gen

CPU: Intel Core i7-1260p
RAM: 16GB soldered LPDDR4
SSD: Sk Hynix 512 GB NVMe M.2
Graphic: Intel Iris Xe
LCD: 14" IPS @ 1920x1200

Dottore je offline   Reply With Quote
Staro 07.04.2025., 10:55   #799
Disco
Prvoklasni Krkan
Moj komp

Disco's Avatar

Citiraj:
Autor RimtuTiTuki Pregled postova
Mislim da su se skalperi lagano zaje... ovaj put. Vidim ima 5090 na lageru po cijenama koje se približavaju msrp cijenama

https://www.alternate.de/Palit/GeFor...uct/100111693?
A nije 500+ baš mala razlika, MRSP u EU bi trebao biti 2229€.
Doduše, svakako bolje od 6k€.

@Exiled: Kako je Stevo rekao: ''How the turns have tabled''
Office FTW
Staro 07.04.2025., 11:07   #800
The Exiled
McG
Moj komp

The Exiled's Avatar

Da, doveli su se u poprilično tragikomičnu situaciju, a driveri su samo jedan od aktualnih problema.

I onda onaj švapski nVidia predstavnik dođe pred kameru i priča/laže kak je sve OK.
Staro 07.04.2025., 11:10   #801
RimtuTiTuki
Premium
Moj komp

RimtuTiTuki's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Citiraj:
A nije 500+ baš mala razlika, MRSP u EU bi trebao biti 2229€.
Doduše, svakako bolje od 6k€.
To je novi msrp za FE, stari je bio 2329€, a proizvođači su već generacijama imaju veće cijene.

Ali slažem se da je i dalje preskupo... osobno midlim da bi cijena trebala biti između 1500€ i 2000€.

Svejedno, mislim da su cijene relativno brzo krenule dole u odnosu na prošle generacije... do čega je nije ni bitno... da li su problemi sa pregrijavanje, driverima, Trump koji je srušio cijenu $, štagod... drago mi je da su se skalperi opekli
Staro 08.04.2025., 11:52   #802
Disco
Prvoklasni Krkan
Moj komp

Disco's Avatar

nV nastavlja u revijalnom tonu i ponašaju se kao da su sami:

NVIDIA GeForce RTX 5060 Ti Price Revealed: MSRP and Expected Launch Date

TLDR: 5% brža od 4060Ti i cijene:
8gb 399$
16gb 499$

Staro 08.04.2025., 12:13   #803
slavonac90
Premium
Moj komp

slavonac90's Avatar

Datum registracije: Sep 2008
Dakle kod nas možemo očekivati onda i 5% veću cijenu od rtx 4060 modela, taman jedna rtx 5060 ti 16gb kod nas bude nekih 650 eura i slabija od rtx 4070, što ju pored potonje čini totalno neisplativom kupnjom, bravo Nvidia
Najisplativije će biti preskočiti novu seriju u cjelosti i nadat se da za 3 godine bude bolji scenarij, ali poznavajući Nvidiu, teško.
slavonac90 je offline   Reply With Quote
Staro 10.04.2025., 05:40   #804
Disco
Prvoklasni Krkan
Moj komp

Disco's Avatar

Ipak idu mrvu niže cijene:

New GeForce RTX 5060 Ti Prices: 8GB at $379, 16GB at $429

Ali i dalje je to očajno, pogotovo jer će cijena u dućanu biti sigurno 550+.

Zadnje izmijenjeno od: Disco. 10.04.2025. u 08:05.
Disco je offline   Reply With Quote
Staro 10.04.2025., 08:09   #805
MAGARAC
Premium
Moj komp

MAGARAC's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
650-700 eura, 16gb 5060ti..
MAGARAC je offline   Reply With Quote
Staro 10.04.2025., 08:21   #806
slavonac90
Premium
Moj komp

slavonac90's Avatar

Po meni cijena od 650 eura ne bi bila toliko ni loša da se rtx 5060 ti približi rtx 5070 kao što je bio slučaj sa rtx 3060 ti i rtx 3070, ali mislim da ovaj puta razlika performansi bude veća, pa ova nova nema smisla pored rtx 4070, jer sumnjam da bude jača ili jednaka njoj.
Staro 10.04.2025., 10:35   #807
Disco
Prvoklasni Krkan
Moj komp

Disco's Avatar

Ma loša je loša, ovo su grafe od 300e max, ovo je rang 1050Ti svojedobno.
Staro 10.04.2025., 12:52   #808
Kristijan1
Premium
Moj komp

Kristijan1's Avatar

Datum registracije: Jun 2006
Upravo tako , cijene su sulude .

Ništa se tu neće promijeniti dok se kartice dobro prodaju .

Možda tek tamo u zimu bude nekog ozbiljnijeg korigiranja cijena , ovisno o tome što će napraviti konkurencija .
Kristijan1 je offline   Reply With Quote
Staro 11.04.2025., 08:49   #809
slavonac90
Premium
Moj komp

slavonac90's Avatar

Leakovi kažu da rtx 5060 ti bude jača od rtx 4060 ti svega 13-14%, još kad naši bubnu cijenu od 650 eura, bude najbolja za izbjegavati

https://videocardz.com/newz/first-le...t-over-4060-ti
Staro 14.04.2025., 13:29   #810
tomek@vz
Premium

tomek@vz's Avatar

Untisumpora....
Citiraj:
RTX 5070 cable melts in latest Nvidia Blackwell card incident: another case of user error?

> Techspot
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno