Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Svaštara
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 18.02.2025., 09:10   #1411
Matijac
Premium
Moj komp

Matijac's Avatar

Datum registracije: Jul 2006
Moja iskustva su da nećeš stići u 10 minuta od slijetanja biti u autu koje si rentao. Računaj kad to nađeš, nekad ti imaju poslovnice unutar zračne luke, a nekad su one vani kod parkinga (dogodilo mi se da je u unutarnjoj poslovnici pisalo da se javimo u vanjsku iako je radno vrijeme bilo otvoreno). Pa kad ispuniš sve papire, trebaš dati osobnu, kreditnu, potpisati ugovor i onda dobiješ ključeve. Znaju ti parkinzi biti veliki pa ti samo do auta treba par minuta. Uglavnom nemoguća misija. Probaj unajmiti unaprijed auto da te čekaju samo ključevi, a papirologiju riješiš online (pošalješ osobnu i kreditnu). Nekad funkcionira i revolut, ali zadnje vrijeme baš i ne.

Uzmi si full kasko obavezno, ja to uvijek uzmem jer te znaju teretiti čak i mjesecima nakon što vratiš auto. I depozit se daje koji dobiješ par dana to tjedana nakon rentanja.

Jesi gledao da uzmeš taxi do tamo? Uber, bolt? Pa onda u švicarskoj iznajmiš ako ti baš treba auto.

Matijac je offline   Reply With Quote
Staro 18.02.2025., 09:12   #1412
Mommistake
Premium
Moj komp

Mommistake's Avatar

Datum registracije: Nov 2008
I uzeti u obzir jednu glupu stvar koja je mene počekala baš prošle godine u Berlinu. Uzeli smo rent-a-car na 2 dana, gdje sam morao doplatiti još osiguranje nekakvo 120EUR po danu. Nije mi jasno kakvo i zašto, probao sam riješiti kasnije, platio na kraju i nisam se zajebavao.

Pitati možda i za to. Nisam često bio u rent-a-caru, ali taj trošak od 240EUR nije bio naveden kad smo rezervirali auto.
Mommistake je offline   Reply With Quote
Staro 18.02.2025., 09:16   #1413
Juice
Fresh Juice

Juice's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Ma prođe i s debitnom karticom, samo što skinu iznos "osiguranja" odmah pa ga vrate kad se vrati auto. Naravno, ovisi o rent-a-caru.
Zadnje što sam rentao je u Njemačkoj prošle godine. Trebao nam je samo za prijevoz Frankfurt-Leipzig, frend provukao najnormalnije preko Revoluta, poslije mu vratili iznos. Koristili smo Europcar. Koliko vidim ima ih u Bergamu, čak se može preuzet auto to 23:45, bar tak nudi kad se pretražuje samo se dodatno naplaćuje preuzimanje do 23:45.
https://www.europcar.it/it-it/reserv...OfResidence=HR
Juice je offline   Reply With Quote
Staro 18.02.2025., 09:18   #1414
Colop
Premium

Datum registracije: Sep 2011
Znači sigurno će biti naplaćen ulaz preko granice u drugu zemlju (švica) i nekakvo osiguranje, makar pokrivalo ništa.

Postoje neka "globalna" osiguranja koja ti omogućuju da ne uzmeš RAC osiguranje ali nisam siguran u slučaju nesreće kako će to proći.
Colop je offline   Reply With Quote
Staro 18.02.2025., 16:17   #1415
p3c3k
Premium
Moj komp

Datum registracije: Mar 2019
Dobio sam odgovor od bookinga da je moguce sa debitnom ali moram imati 3500€ koje ce skinuti kao polog i moze trajati do 28dana da ga vrate.

The deposits are confirmed below:
Deposit: 200,00 € incl. tax
Damage Excess: 1300,00 € incl. tax
Theft Excess: 2000,00 € incl. tax
p3c3k je offline   Reply With Quote
Staro 19.02.2025., 11:11   #1416
SPLiFF
Premium
Moj komp

SPLiFF's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Pa da, to je sranje ako nemaš credit card. Ja sam rentao Budget prošlo ljeto u Rimu, bila smiješna cijena (cca 25€ po danu). Pokušat će ti uvaliti kojekakva osiguranja ali nisu obavezna, ne daj se prevariti.

Sent from my iPhone using Tapatalk
SPLiFF je offline   Reply With Quote
Staro 19.02.2025., 12:13   #1417
vga killer
Treba kaj skurit??

vga killer's Avatar

Datum registracije: Jan 2004
Evo da se javim da sam preživio Kilimanjaro i da je uspon bio uspješan.
Moram preslozit i slike a i dojmove u glavi pa napišem duži osvrt, ali jedna od težih stvari koje sam napravio u životu, prvenstveno zbog visinske jer to ne zbilja ne ovisi o tvojoj fiziskoj spremnosti jer i neki u puno boljoj formi od mene su imali gore simptome.
Mene je jedan dan rastavilo, najgori mamurluk i mučnina, ali nakon toga je bilo relativno ok.
vga killer je offline   Reply With Quote
Staro 19.02.2025., 12:14   #1418
Ivo_Strojnica
PRO
Moj komp

Ivo_Strojnica's Avatar

Datum registracije: Apr 2010
pa šta piješ dok se penješ!

svaka čast, definitivno čekamo pokoju sliku, bome je to fini pothvat!
Staro 20.02.2025., 07:32   #1419
SPLiFF
Premium
Moj komp

SPLiFF's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Svaka čast, ne znam tko bi me natjerao...
SPLiFF je offline   Reply With Quote
Staro 21.02.2025., 09:30   #1420
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Trebao bi apartman za 2 osobe + dijete u Osijeku, po mogucnosti negdje u centru, 6-8. ozujka. Ako imate nekoga svoga ili dobroga za preporuciti, javite.
Staro 21.02.2025., 09:34   #1421
Juice
Fresh Juice

Juice's Avatar

Nemam za preporuku apartmana, al ak stignete svakako otiđi u Zoo u Osijeku. Imaju žirafe i tigra koji su jedini u HR.
Staro 21.02.2025., 11:03   #1422
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Citiraj:
Autor Juice Pregled postova
Nemam za preporuku apartmana, al ak stignete svakako otiđi u Zoo u Osijeku. Imaju žirafe i tigra koji su jedini u HR.
To smo svakako mislili proci, ako nas vrijeme posluzi
Staro 06.03.2025., 10:49   #1423
Master_Hrc
Premium
Moj komp

Master_Hrc's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Helou, trebao bih ici na konferenciju u Tallinn u 5om mjesecu. Jel netko mozda bio tamo da podijeli dojmove. Sto se treba vidjeti, sto izbjegavati i slicno. Nikad bio pa reko da priupitam...
Master_Hrc je offline   Reply With Quote
Staro 06.03.2025., 11:28   #1424
TomG
®

TomG's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Je li netko imao problema s detektorom metala na aerodromu? Imao sam operaciju nakon slomljene ruke imam ugraden neki titanium- koji ostaje barem godinu dana sa mnom, sad ne znam znaju li zbog toga zezati na aerodromima?

Ponesem svakako bolnicku dokumentaciju
TomG je offline   Reply With Quote
Staro 06.03.2025., 12:05   #1425
Mommistake
Premium
Moj komp

Mommistake's Avatar

Datum registracije: Nov 2008
Neće zezati.

Sve više manje danas što je ugrađivano zadnjih 20-tak godina prolazi na detektoru u većini slučajeva.

Ako će i zazvonit, pozvat će te sa strane, proći s onim ručnim, ideš dalje. Uzmi papire i gotovo, ništa te ne košta.
Mommistake je offline   Reply With Quote
Staro 06.03.2025., 14:33   #1426
Ivo_Strojnica
PRO
Moj komp

Ivo_Strojnica's Avatar

nećeš imati problema, nisam ni ja.
možeš poniti dokumentaciju, no iskreno, u 6 puta me nisu nijednom pitali.
Staro 24.03.2025., 12:40   #1427
Slash555
Premium
Moj komp

Slash555's Avatar

Datum registracije: Mar 2007
Pozdrav, ekipa.
Trebam savjet.
Bukirao sam jučer apartman na Pašmanu preko Booking.com za 7mj. Danas dobivam molbu od iznajmljivača da je kao kriva cijena i zahtjev za otkazivanjem.
Pošto prvi put koristim booking zanima me što napraviti?
Poslao sam i supportu slično pitanje.
Hvala

Poslano sa mog Oneplus koristeći Tapatalk
Slash555 je offline   Reply With Quote
Staro 24.03.2025., 13:04   #1428
RAUL
Registered User

Datum registracije: May 2006
Mozes otkazati ili samo se pojaviti tamo u terminu kada si rezervirao.Vlasnik apartmana je ocito stavio krivu cijenu i sada bi da ti otkazes i da on onda moze podici cijenu.
RAUL je offline   Reply With Quote
Staro 24.03.2025., 13:33   #1429
GoGzS
Premium

GoGzS's Avatar

Datum registracije: Jul 2005
Ako oni otkazu, booking ih penalizira (bilo novcano, losiji ranking etc.) zato sad zicaju da vi otkazete kako bi izbjegli to. Meni se to desilo tokom one lude COVID sezone, imao sam unaprijed smjestaj za normalne novce, al je onda ekipa skuzila da svi idu u RH i da mogu dobit puno vise nego je bilo oglaseno prije 6 mjeseci pa su me isto tako kontaktirali i jos kao "imamo slucaj u obitelji bla bla bla"...
Slobodno im recite da oni otkazu da vi nemate veze sa time sta oni imaju i sta oni zele.
GoGzS je offline   Reply With Quote
Staro 24.03.2025., 13:35   #1430
Ivo_Strojnica
PRO
Moj komp

Ivo_Strojnica's Avatar

ako im smeta, neka oni otkažu. imaju mogućnost, ali i penale
Staro 24.03.2025., 13:42   #1431
Colop
Premium

Datum registracije: Sep 2011
Njihova je greška, to je sigurno.
Sad hoćeš li ići do kraja i ustrajati, pa onda da ti se desi "puknuće" cijevi prije dolaska, to je pitanje.

Ovo govorim iz iskustva
Booking koristim valjda 12 godina, i jedino loše iskustvo sam imao u Osijeku.
Znači sestra i nećakinja su mi išli u Osijeku upisati malu na faks.
Kako je to bilo sve na ho ruk, zaboravili su rezervirati smještaj.
Petak oko 13:00, počinje panika i rezervacija smještaja.
Znači tražio se smještaj za dvoje, na 10 dana.
Tri smještaja u Osijeku koja sam poklikao su baš slučajno imala puknuće cijevi u kupaonici baš taj dan.
Na kraju ih smjestio u hotel jednu noć, i onda ujutro našao 4ti smještaj kojem nije pukla cijev.
Colop je offline   Reply With Quote
Staro 24.03.2025., 14:13   #1432
p3c3k
Premium
Moj komp

Datum registracije: Mar 2019
Cisto da podijelim iskustvo sa rent a car kucom na Bergamu.

Na kraju sam uzel auto preko Europcara.
Rezerviran VW Up koji je bil najjeftiniji i cijena sa svim mogucim doplatama/osiguranjem/pomoc na cesti... ispala 560.5€ za 7dana. (osnovna cijena, bez ikakvih doplata je 200,68€)
Ryanair naravno u polasku iz Zagreba kasni 30minuta, i na Bergamo slijecemo u 23:48, dok smo izasli iz aviona i dosli do Europcara bilo je 00:15.
Iako je radno vrijeme do 00:00, super ljubazna osoba koja nas je docekala na izlazu, rekla da smo zadnji korisnici koje cekaju da preuzmu auto i bez ikakvih nadoplata za kasno preuzimanje bacamo se na papirologiju.
Prvo VW Up nije bil dostupan pa smo dobili Lanciu Y Hybrid po istoj cijeni. Koristena je debitna kartica (tekuci racun) PBZa i proslo je bez ikakvih problema. Skinut je iznos od 660.5€ i objasnjeno nam je da je ovih 100€ polog u slucaju da auto ne vratimo sa punim tankom.
Naknada za prelazak granice (IT-CH) ne postoji, sto se kod drugih kuca naplacivalo oko 60€.
100€ je vraceno na racun u roku 2dana od vracanja auta.

U svakom slucaju za prvo iskustvo sa rent a car kucom, cista petica.
p3c3k je offline   Reply With Quote
Staro 24.03.2025., 16:01   #1433
Šole
Premium
Moj komp

Šole's Avatar

Datum registracije: Aug 2009
Sad nam jos opisi iskustva, dogodovstine sa putovanja
Šole je offline   Reply With Quote
Staro 24.03.2025., 16:01   #1434
Master_Hrc
Premium
Moj komp

Master_Hrc's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Je, europCar je odlican, ja sam prije godinu dana rento seata karavana za 450-500 eura za 9 dana. S tim da sam uzeo i prelazak granice. Kad sam dosao na preuzimanje vise ga nisu imali pa sam dobio C klasu karavana po toj cijeni. Tako da sam bio ugodno iznenadjen.
Master_Hrc je offline   Reply With Quote
Staro 24.03.2025., 16:11   #1435
Slash555
Premium
Moj komp

Slash555's Avatar

Datum registracije: Mar 2007
Citiraj:
Autor GoGzS Pregled postova
Ako oni otkazu, booking ih penalizira (bilo novcano, losiji ranking etc.) zato sad zicaju da vi otkazete kako bi izbjegli to. Meni se to desilo tokom one lude COVID sezone, imao sam unaprijed smjestaj za normalne novce, al je onda ekipa skuzila da svi idu u RH i da mogu dobit puno vise nego je bilo oglaseno prije 6 mjeseci pa su me isto tako kontaktirali i jos kao "imamo slucaj u obitelji bla bla bla"...
Slobodno im recite da oni otkazu da vi nemate veze sa time sta oni imaju i sta oni zele.
Tako sam i napravio, prebacio lopticu njima. Support se u međuvremenu javio da traži njihovu stranu priče.
Čitam okolo da se često rade takve stvari kada se sazna za neka događanja, koncerte i sl. pa se podiže cijena i mulja naveliko.
Uzeo sam s mogućnošću besplatnog otkaza do koji dan prije pa budemo vidjeli.

Ima netko neku drugu preporuku preko čega tražiti smještaj na Jadranu?

Hvala svima!

Poslano sa mog Oneplus koristeći Tapatalk
Slash555 je offline   Reply With Quote
Staro 01.04.2025., 10:23   #1436
Juice
Fresh Juice

Juice's Avatar

Ola, idući mjesec planiram sa ženom i malom (skoro dvije godine klinka) otić do Minhena na 5 dana. U Minhenu nisam još bio osim kaj sam prošao pored par puta kad se išlo još sjevernije.
Pretpostavljam da ovdje ima ekipa koja je bila gore, živi i slično pa bi u principu savjet osim klasičnih znamenitosti, ima nešto za klince zanimljivo? U zoološki planiramo svakak otić, a osim tog ne znam. Može i okolica, idemo s autom tak da smo mobilni.
Što se tiče lokacije smještaja to je ovdje. Ovak mi se čini okej lokacija, izvan "umweltzone", free parking na ulici, stanica za podzemnu je 10-15 min hoda. Za znalce, jel okej lokacija ili da gledam neki drugi kvart?
Staro 01.04.2025., 10:49   #1437
Ivan357
Premium

Datum registracije: Jun 2020
Pozdrav, ovo ljeto planiram provesti cca. tjedan dana u Austriji, nekakav okvirni plan je u dolasku proći preko Gorssglockner-a do Kapruna.

U Kaprunu bi se zadržali par dana, davno sam bio pa se ne sjećam, koliko vremena ode na razgledavanje brane i može li se u istom danu iskombinirat Kitzsteinhorn ili je to bolje ostaviti za drugi dan?

Ima li još nešto u blizini što se isplati obići? Neki slapovi u blizini?
Gledam možda obići Krimml vodopad, u blizini je i Gerlos, prolazio sam samo jednom po noći, isplati li se otići?

U povratku bi stali u Beču, ima li na toj ruti Salzburg-Beč nešto zanimljivo za vidjeti?
Ivan357 je offline   Reply With Quote
Staro 01.04.2025., 11:52   #1438
TomG
®

TomG's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Mozda Hallstatt?
https://maps.app.goo.gl/LR1eLwAkxyyDswtB8

Bio sam tamo 2-3 puta fora je mjesto..

Hallstatt in Austria is known as a fairy tale village. It's located in the Salzkammergut region of the Dachstein mountains, next to a glass-green lake. The village is famous for its colorful houses, cobblestone streets, and rich history.
TomG je offline   Reply With Quote
Staro 01.04.2025., 11:58   #1439
zgmmax
(-(-(-(--)-)-)-)
Moj komp

zgmmax's Avatar

Datum registracije: Sep 2009
Čitao sam da osim onog nekog pogleda na grad nema ništa drugo zanimljivo. Sa si gotov u 20min sa obilaskom
zgmmax je offline   Reply With Quote
Staro 01.04.2025., 14:18   #1440
Renesis
Ex-Gastarbajter
Moj komp

Renesis's Avatar

Datum registracije: Sep 2003
Citiraj:
Autor Juice Pregled postova
Ola, idući mjesec planiram sa ženom i malom (skoro dvije godine klinka) otić do Minhena na 5 dana. U Minhenu nisam još bio osim kaj sam prošao pored par puta kad se išlo još sjevernije.
Pretpostavljam da ovdje ima ekipa koja je bila gore, živi i slično pa bi u principu savjet osim klasičnih znamenitosti, ima nešto za klince zanimljivo? U zoološki planiramo svakak otić, a osim tog ne znam. Može i okolica, idemo s autom tak da smo mobilni.
Što se tiče lokacije smještaja to je ovdje. Ovak mi se čini okej lokacija, izvan "umweltzone", free parking na ulici, stanica za podzemnu je 10-15 min hoda. Za znalce, jel okej lokacija ili da gledam neki drugi kvart?

Jedan dan nije dosta ^^

https://www.deutsches-museum.de/en

Abit IS7-E + TR NB-1
Intel Pentium 4 2.8E@3500(250*14, 1.45V) na vodi
2x512Mb DDR Kingston (2.5-3-3-7, 200Mhz)
ATI Radeon 9800PRO 128Mb @ default (412/385 max)
Audigy 2 ZS, SkyStar 2, Hauppauge WinTV, Hitachi 160Gb
Logitech Z-5500, Xerox XA7-19i
Moja makina - tišina je prednost

A. Einstein - Samo su dvije stvari neograničene, ljudska glupost i svemir, a za svemir baš i nisam siguran.

Homemade custom kanta - projekt
Homemade vodeno part1
Homemade vodeno part2
Renesis je offline   Reply With Quote
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno