|
![]() |
#79261 | |
gadget freak
Datum registracije: Oct 2009
|
Citiraj:
Ajde sad duboko udahni, pročitaj svoj upis, pa pročitaj moj, pa još jednom shvati što je pjesnik htio reći. Al mlad si, naučit ćeš.... OnT - kiša, vidljivost predvečer nikakva, idu ilije iz beča i jovani iz ljubljane kući u RS i Federaciju - 10km od naplatnih do granice - 30ak auta, od toga nabrojanih 20 ili bez svjetala uopće, ili sa dnevnima naprijed, nazad ništa. Sklop u glavama je teško promjenit, neovisno o proizvođaču automobila.
![]() |
![]() |
#79263 | |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
Ali svaki božji petak isto. Već znam da svaki petak ako imam intervenciju u slavoniji da ću izgubit živce zbog bosanskih slovenaca na cesti i sranja koja rade. Ne smiju po Zloveniji pa čim pređu granicu daju si oduška. ____________ Ali evo sad pred sat vremena vozim Držićevom prema autobusnom. Kiša pada, u srednjoj sam traci, dajem žmigavac (znam nemreš bolivit ali eto ulio friški blinkerfluid u BMW pa da pokažem da se ima) i prestrojim se u krajnju lijevu. Ja sam oko tramvajske stanice nakon petlje, iza mene konj/tele/mamlaz kakoveć još nije ni do petlje došao dakle dobrih 6-7 duljina auta razmaka i lik meni blica ![]() ![]() Ne znam čime se tip puca ali opako da drži. Da stvar bude bolja iza mene u srednjoj bila S klasa i on isto laganini žmigavac i u lijevu. Mislim da je tip u crnom premijum prstenjavom vozilu htio iskočit iz kože ![]() Takvima se treba vozačka poderat na mjestu a auto u prešu i amen.
![]() |
![]() |
#79264 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Zanimljivo koliko na ovom forumu ima Vidovitih Milana koji znaju po stilu voznje da se radi o Federalcima na bausteli u Ljubljani... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#79266 |
49%winner
Datum registracije: Sep 2007
|
U moje selo prosli tjedan poceli navirati zlovenci, austrijanci i svajcarci, ima ih gro na cestama, ali apartmani i hoteli i dalje prazni... Kako to kako to ![]() To si prvi vijesnici proljeca, zvukovi trimera, mjesalica i stemalica. I tu i tamo miris janjeta.
![]() |
![]() |
#79267 | |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
Opcepoznato je da slovenci, svi od reda u vagenima, idu na vikend izlet u BiH. Pola ih ode na Staru Gradisku a pola se izdvoji na cvoru Sredanci. Ajd tu i tamo neki zalutali u nekom Peugeotu ili Kiji i taj mozda i je slovenac. A i kad stanes na Inu u Fresh corneru se cuje cisti slovenski. ![]()
![]() |
![]() |
#79268 | ||
gadget freak
|
Citiraj:
![]() ![]() Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#79269 |
Čika Zeljeni
Datum registracije: Sep 2013
|
Obavijest: Svi koji planirate put za Slavoniju (ili idete od Bregane ili od Macelja + zgb obilaznica) u razdoblju 17-18-19.04 pripremite živce ili planirajte unaprijed kao backup - alternativne rute. Pogotovo jer su katolički i pravoslavni Uskrs na isti datum, tako da će bit krkljanac 99% Što se tiče tih vikendaša: - radio sam u firmi gdje su htjeli da svaki vikend idemo kući. Znači četvrtak/petak nakon posla u auto i pravac HR. Doživio sam svakakve stvari u tom periodu i nagledao se debila za koje je upitno kako su uopće dobili vozačku (insajd info - u Bosni 50-100€ prije izlaska na test vožnje sve rješava) |
![]() |
![]() |
![]() |
#79270 | |
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
Automobili
Citiraj:
Majket’ na otoku Viru ista priča. U 7am te probudi bušilica, fleksa, flaksa… zagorac ili bosanac “mora samo nešto na brzinu…” Tim ljudima svaki radni dan počne rano ujutro s power toolsima i njima to ide uz jutarnju kavu čak i na radnom odmoru jer kakav drugi odmor postoji budući da se “na kući uvijek ima nešto za radit”. U protivno riskiraju teža mentalna i fizička oboljenja ako preskoče tu rutinu. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#79271 |
Vocna iglica u mudante
Datum registracije: Oct 2005
|
čuj situacije.. diskovi/pločice (sad je ds uno) su cvilili nakon montaže na starim čeljustima, i mislio sam da je to u redu jel.. još me stari zajebava šta je s tim, reko to tako mora biti na ovim.. dok nisam došao na tehnički i lik mi kaže da su prednje kočnice u 1% tolerancije inače bi me morao srušit, a 10/15 dana prije kad sam došao vanredno na tehnički čisto da mi odradi valjke, stavljao sam ovdje sliku, bilo je sve ok.. i eto, tu skužim da nešto ne štima, na čeljustima je navoj provrtavan, sad na drugim čeljustima ne škripi više ništa.. ae |
![]() |
![]() |
![]() |
#79272 |
PRO
Datum registracije: Apr 2010
|
![]() |
#79273 | ||
gadget freak
|
Citiraj:
![]() Citiraj:
Znači 3 dana na posao s posla umjesto 25km dnevno imat ću 100km ![]()
![]() |
![]() |
#79274 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#79275 | |
#erase startup-config
|
Citiraj:
Kupim drugi auto s tvorničkim kočnicama. Kočnice ne cvile. Donesem mehi Brembo MAX diskove i pločice. On ih montira i za dva dana počne cviliti kao i na starom autu. Od*ebem mehu i odem drugima. Oni to preslože i ništa ne cvili. Kažu da nije trebao staviti bakrenu mast između kliješta i diskova. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#79276 |
Vršni visioc
Datum registracije: Jun 2005
|
![]() |
#79277 | |
E Pluribus UNIX
Datum registracije: Oct 2002
|
Citiraj:
https://imgur.com/a/7QEF9yZ Pri laganom kocenju cvile. Pocisti se "prasina"(?), ne cvile par dana, onda opet pocnu cviliti. Pomirio sam se naprosto s time.
![]() |
![]() |
![]() |
#79278 |
49%winner
|
Meni je isto bilo s ATE+ATE kombinacijom. Istreses gro love da bi se svi okretali za tobom dok se uparkiravas. Da nisam planirao prodati auto isao bi s promjenom plocica, kako su mi vec pisali tu na forumu.
![]() |
![]() |
#79280 | |
#erase startup-config
|
Automobili
Citiraj:
Ponovno sam stavio Brembo MAX diskove nakon skoro 150.000km ali ovaj puta ATE pločice jer Bremba nije bilo (korona). Cvililo je pola kvarta dalje. ATE reklamiran, stavljen Textar. Cvililo je puno manje samo kod laganog kočenja da bi nakon tjedan-dva postupno nestalo. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#79281 |
49%winner
|
Godinu dana je kod mene cvililo takodjer samo kod malih brzina. Meho kaze da je sve oke glede montaze. Nije iskljuceno ni da me vozao. Isto je bilo dana kad je bolje, i dana kad bi cvilio bas svaki put ispod 20ak km/h, nisam nasao pravilo. Prestalo je kad sam proslijedio auto dalje ![]() Nego, hocemo kladionicu: je li bmw ili ev? https://www.regionalexpress.hr/site/...lo-na-ipsilonu
![]() |
![]() |
#79283 |
49%winner
|
A valjda onaj koji ide ravno. Trokut je kao neka blaza varijanta stopa, ali ti ne daje pravo da sjeces traku drugome, tj i dalje moras pustiti onog koji ide ravno. Ne? Ja to gledam sa aspekta "oba auta dolaze na glavnu cestu i tu prate znakove". Jednom kad se krenu ukljucivati na cestu "ponasaju se kao auti jednakog prioriteta koji dolaze sa sporedne ceste" i onda se zna da tko skrece lijevo pusta svih prije sebe Edit: Sole objasnio 👌
Zadnje izmijenjeno od: xlr. 31.03.2025. u 13:32. |
![]() |
![]() |
![]() |
#79284 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2009
|
Oh greska. Da Zeleni je u prednosti. ![]() VOZAČ VOZILA KOJI SKREĆE ULIJEVO DUŽAN JE PROPUSTITI VOZILO KOJE, DOLAZEĆI IZ SUPROTNOG SMJERA, ZADRŽAVA SMJER SVOJEG KRETANJA ILI SKREĆE UDESNO, OSIM AKO POSTAVLJENIM PROMETNIM ZNAKOM NIJE DRUKČIJE ODREĐENO Citiraj:
![]() Zadnje izmijenjeno od: Šole. 31.03.2025. u 13:32. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#79287 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Hehe, dobra fora, mislim da ovakvog primjera nema u real lifu. ![]() Na prvu bih rekao ovo sto su rekli Sole i XLR, ali onda nema razlike u stopu ili trokutu. Iako ako je glavna cesta prazna sivi auto nemora stati dok zuti/zeleni obavezno mora stati. I onda sivi krene ulaziti ljevo na glavnu, a zuti ga i dalje mora propustiti zbog stopa, tako da bih rekao prvo sivi a onda zuti. |
![]() |
![]() |
![]() |
#79288 | |
PRO
Datum registracije: Apr 2010
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#79289 |
Premium
Datum registracije: May 2008
|
Stop znači obavezno zaustavljanje, potpuni prekid kretanja, bilo auta ne cesti ili ne. Trokut ne znači da moraš.zaustaviti auto, možeš lagano kliziti i provjeravati dal ko ide ili ne. Iako su oba na sporednim cestama, pa bi vrijedilo prometno pravilo, po definiciji samih znakova bi bilo drugačije.
![]() |
|
|