Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Svaštara
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 28.03.2025., 19:20   #79201
GreenLife
Čika Zeljeni
Moj komp

GreenLife's Avatar

Datum registracije: Sep 2013
Citiraj:
Autor prileee Pregled postova
Naravno da pratim retrovizore, pokusaj smirit zivce, citati s razumijevanjem i potruditi se shvatiti druge sugovornike.

Živci? Moji? Ajd dobro...
Ja krivo razumio, ti pišeš:
Citiraj:
Ove gluposti gledanje retrovizora i slicno su bas to, gluposti, jer se oslanjanju na ljudski faktor.
Ali ja eto, "krivo razumio" , ok

Citiraj:
Autor prileee Pregled postova
Agresivni raceru, udahni pa citaj. Cinjenica je da velika vecina ljudi ne zna vozit, i to je bio moj point, koji se djelomicno slaze s tvojim, da mentoli ne koriste retrovizore, da ulijecu vama racerima sa 120 u lijevu dok vi letite 160 itd.
I to se nece promijenit, jer ovisi o ljudskom faktoru, a opet kazem, vecina ljudi ne zna vozit ili su optereceni drugim distrakcijama tokom voznje. Zato kad je ogranicenje manje (primjer Austrije) toga nema toliko jer pogodi, svi voze 110.

Disclaimer za ove sa visokim tlakom i poteskocama u razumijevanju: koristim retrovizore, vozim 155 na nasoj autocesti.
Fala mirni čoeče, eto, agresivni rejser neće "svoj visoki tlak" ispuštat ovdje.

Jer čim kreneš pisati činjenice i svoje gledište koje ne odgovaraju pojedincima - odmah si rejser, nervozni papak itd.
Kao da svaki dan idem po autobahnu 260 i hebem svima sve po spisku

Ne vrijedi ovdje pisati neke stvari , vidjeli smo to već nekoliko stotina puta.
Pije se kafica, smijem se nekim izjavama i idemo dalje

Citiraj:
Autor Ivo_Strojnica Pregled postova
ono šta sam naučija da u autu obično p*zde ljudi koji ne znaju organizirati vrijeme i na koncu kasne tamo gdje trebaju stići
Definitivno.

Usporedba UHP budget gume na M3 vs. Premium Allseason na PT Cruiseru:

Zadnje izmijenjeno od: GreenLife. 28.03.2025. u 19:29.
GreenLife je offline   Reply With Quote
Staro 28.03.2025., 21:52   #79202
Cuky
jedan i jedini :D
Moj komp

Cuky's Avatar

Datum registracije: Sep 2005
Citiraj:
Autor Mario92 Pregled postova
Koji k

Koje su to ulice
Semafori - krizanje na remetineckoj kod remetineckog zatvora u smjeru lanista, pa zatim krizanje na remetineckoj kod rotora kod kauflanda u smjeru botinca.

Zatim ceste s izmjenjenim glavnim cestama - krizanje kod dragovoljcevog stadiona prema super andriji, zatim dva krizanja u rapskoj - sa korculanskom i kornatskom, itd itd.

Koji god biser se toga dosjetio je stvarno konj.
Cuky je offline   Reply With Quote
Staro 28.03.2025., 22:25   #79203
Master_Hrc
Premium
Moj komp

Master_Hrc's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Citiraj:
Autor GreenLife Pregled postova
....
Dapače - i sam sam dobio kaznu zbog brže vožnje, i jednom zbog ne održavanja distance.
.....
Ako nije tajna kolika je cifra za neodrzavanje razmaka? Priznaj, da li si blico liku ispred?
Master_Hrc je offline   Reply With Quote
Staro 28.03.2025., 23:40   #79204
jopis
gadget freak
Moj komp

jopis's Avatar

Datum registracije: Oct 2009
Citiraj:
Autor xlr Pregled postova
Upravo to sto calypso kaze, odvozim zimi od Pule do tunela bez puno muke, ali tamo od Zga do SB-a malo umrem iznutra od muke. Nema te asistencije koja bi te odmorila.

Al da, uljenis se kad je mirno i monotono, to stoji. Lane keeping assist mi je zapravo ful koristan kad recimo otvaram bocu (vode), cackam po infotainmentu (sigh), cistim naocale...

I onda si razmisljam, da mi i izleti zivina na autoputu, mogu samo kociti i moliti se da ce proci. Pitam se dal bi mi tu asistencija mogla sta pomoci, because ljudski refleksi i monotonija... Ima tko iskustva s tim situacijama?

Mene je jednom bas nedavno adaptivni tempomat "spasio" kad sam preticao kolonu kamiona na A3, pa se neki kombi odlucio ubaciti ispred mene sa 110 km/h. Auto je prvi poceo kociti dok sam ja stigao stisnuti papucicu. Mislim da sam u tom trenu pricao nesto ili pogledao u drugom smjeru jer kad sam vratio pogled auto je vec kocio.
Kad ti bilo šta izleti na autocesti, gotov si
Moj quattro je preživio 2x. Malo ubijen, ali preživio.
Prvi put jastreb, kojeg sam onak krajičkom oka vidio da dolijeće s lijeve strane u brišućem letu, ali ga je rekao bih sjebao udar vjetra od šlepera iza kojeg je proletio, i aterirao je preko središnje ograde meni u prednje svjetlo i masku. Vozio sam koliko sam vozio (ne ovim tu svetim austrijskim brzinama), i gospon jastreb je završio cca pol metra u unutrašnjosti motornog prostora. Ono što te zanima - iako imam iznimno dobre reflekse, milijun km pređenih za volanom odavno, vrijeme reakcije u takvoj situaciji koja se desi doslovno par metara ispred tebe, u odnosu na brzinu kretanja, moralo bi bit baš tipa flash gordona da išta napraviš. Ja sam prvo checkirao retrovizor (koji gledam non stop dok vozim po ac) još jednom da vidim smijem li uopće leć na kočnicu, na desnu traku nisam smio jer su bili auti tamo, i sve što sam stigao napravit je ugrist se za usnu i reć e jebiga.
Drugi šus je bio čagalj, sa nekih 140kmh, otkud se i kako dovukao ne znam, ali rupa na ogradi ovdje na našem dijelu ac uvijek je bilo uz kanale i mostiće.
Njega nisam vidio sve do cca metar dva ispred auta kad je doslovno istrčao ispred mene, na toj brzini i blizini, reakcija je nepostojeća. Tad sam bio na desnoj traci, mrak, sam na tom dijelu, pa sam svejedno odmah kočio ko luđak, reakcija, refleks, i da što prije stanem i vidim šta je polomljeno.
U oba slučaja sam obzirom na udarac imao minimalnu štetu obzirom na brzinu i događaj.
Ali poanta je da na brzinama kojima se vozi po autocesti vrijeme reakcije čovjeka može bit ne znam kakvo ako se situacija dogodi na nekoj maloj razdaljini ispred vas, tu izbjegavanja nema.
Vozio sam 5,6 godina non stop autocestom 200+km svakodnevno, debila ima napretek - od ovih vozim se stotku i ne jebem nikog ni 5% niti gledam u retrovizore, ekipe koja se ujutro šminka (žene ofc) od ivanića do zagreba neprekidno, ekipe koja vozi 40t šleper i kaže ja sam bog na cesti i izletit ću na lijevu traku kad ja hoću jer sam jači (ili turaka koji čitaju novine ili gledaju filmove na tabletu na volanu, hrpetina...), ekipe koja se vozi lijevom trakom 30km jer im njihova kia ceed ne smije vozit desnom jer će se raspast svaki milimetar ovjesa na apćiha autu (sarkazam ), itd itd itd., da ne idem u daljnje krajnosti, ali svakodnevni sati provedeni na autocesti vide i previše svega za oči normalnog vozača. Presretači umjesto da se malo pozabave takvim pojedincima, njima je lakše stat na lipovljane ili popovaču i čekat da naiđe kosovar ili turčin u mečki,audiju, bmwu, koji se vozi 180+, jer ovi gore navedeni su 'manje zlo'....

Zadnje izmijenjeno od: jopis. 28.03.2025. u 23:54.
jopis je offline   Reply With Quote
Staro 28.03.2025., 23:51   #79205
jopis
gadget freak
Moj komp

jopis's Avatar

Citiraj:
ono šta sam naučija da u autu obično p*zde ljudi koji ne znaju organizirati vrijeme i na koncu kasne tamo gdje trebaju stići
Život s predrasudama i stavom da ZNAŠ kako netko drugi živi je oličenje života u ovoj regiji (da ne napišem balkanu).

Evo dat ću ti svoj vlastiti primjer.
Bolesno dijete sam kupio svaki dan u Slavi Raškaj na tuškancu između 12.10 i 12.20, i stizao kući u jas., presvukao se i došao na vrijeme na posao u 14.00h u bročicama 5km dalje (ukupna dužina vožnje cca 130km). Kasnio sam samo 2x, jednom je bila prometna na britancu, drugi put nekakvi prosvjedi na ilici.
Pizdio sam svaki put na likove koji se voze 100 autocestom, nerijetko lijevom trakom po 10-20km i ne jebu živu silu, kamiondžije koji se izbacuju na 20m ispred mene, na ekipu koja uđe u enc traku a nema enc, na ekipu koja se vozi cijelom dužinom brze enc trake 40kmh, na ekipu koja je na mobitelu non stop na autocesti i vozi se po sredini po obje trake, itd itd itd.

Vidiš, ja sam svoje vrijeme potrebno za put imao dobro organizirano, ali vanjski utjecaji su promjenili tijek događanja pa mi je svaki put bilo vrlo vrlo knap, pa sam pizdio, jer nisam želio kasnit zbog tuđe gluposti
Staro 29.03.2025., 00:09   #79206
GreenLife
Čika Zeljeni
Moj komp

GreenLife's Avatar

Citiraj:
Autor Master_Hrc Pregled postova
Ako nije tajna kolika je cifra za neodrzavanje razmaka? Priznaj, da li si blico liku ispred?
Njemačka - 100€ za razmak + 30€ obrada + 1 punkt (bio mislim 30-35m od auta ispred, trebao biti 60m - pošto sam vozio 120kmh)
Slikalo me kod čvora A8/B995 u smjeru Austrije. Bilo 2018.g dok još nisam upoznao sve čari DE i A
Da sam bio toliko blizu i blicao, ode vozačka bye-bye na 2mj

Zadnje izmijenjeno od: GreenLife. 29.03.2025. u 00:45.
GreenLife je offline   Reply With Quote
Staro 29.03.2025., 09:30   #79207
lowrider
Premium
Moj komp

lowrider's Avatar

Datum registracije: May 2008
Jedan od vrhunaca genijalnosti je ovo spomenuto ulaženje u ENC traku bez ENC uređaja
Staro 29.03.2025., 11:37   #79208
1v@n
The mighty pirate
Moj komp

1v@n's Avatar

Datum registracije: Sep 2007

CPU: Intel Core i7 8809G
MBO: Intel NUC8i7HVK
RAM: 2x16GB Crucial DDR4 2400
GPU: Radeon™ RX Vega M GH

SSD: 2x Samsung 970 Evo Plus 500 GB M.2
LCD: BENQ PD3200Q
Periferija: Microsoft Sidewinder X6, Logitech Performance MX

Zadnje izmijenjeno od: 1v@n. 29.03.2025. u 20:37.
1v@n je offline   Reply With Quote
Staro 29.03.2025., 17:29   #79209
Ivo_Strojnica
PRO
Moj komp

Ivo_Strojnica's Avatar

Datum registracije: Apr 2010
Citiraj:
Autor jopis Pregled postova
Život s predrasudama i stavom da ZNAŠ kako netko drugi živi je oličenje života u ovoj regiji (da ne napišem balkanu).

Evo dat ću ti svoj vlastiti primjer.
Bolesno dijete sam kupio svaki dan u Slavi Raškaj na tuškancu između 12.10 i 12.20, i stizao kući u jas., presvukao se i došao na vrijeme na posao u 14.00h u bročicama 5km dalje (ukupna dužina vožnje cca 130km). Kasnio sam samo 2x, jednom je bila prometna na britancu, drugi put nekakvi prosvjedi na ilici.
Pizdio sam svaki put na likove koji se voze 100 autocestom, nerijetko lijevom trakom po 10-20km i ne jebu živu silu, kamiondžije koji se izbacuju na 20m ispred mene, na ekipu koja uđe u enc traku a nema enc, na ekipu koja se vozi cijelom dužinom brze enc trake 40kmh, na ekipu koja je na mobitelu non stop na autocesti i vozi se po sredini po obje trake, itd itd itd.

Vidiš, ja sam svoje vrijeme potrebno za put imao dobro organizirano, ali vanjski utjecaji su promjenili tijek događanja pa mi je svaki put bilo vrlo vrlo knap, pa sam pizdio, jer nisam želio kasnit zbog tuđe gluposti
Ono šta si napisa jest da nisi ima dovoljno vremena, ergo potvrdio šta sam gore napisao.

I nije to predrasuda, već naučena lekcija.
Koju si i sam sad potvrdio.
Staro 29.03.2025., 20:49   #79210
1v@n
The mighty pirate
Moj komp

1v@n's Avatar

Malo fotki s parkinga i iz paddocka danas za ljubitelje klasike. Ne znam jel ikog zanimaju ove sa staze, pa evo zasad samo malo statičnih.

https://postimg.cc/gallery/jjStNMP

Tuscan i Sagaris su čista perverzija. Takve aute je samo osoba s dijagnozom mogla smisliti
https://streamable.com/surf5r
https://streamable.com/8uqxmm
https://streamable.com/fr5y4x

Staro 29.03.2025., 20:56   #79211
Amdejac
Moderator
Moj komp

Amdejac's Avatar

Datum registracije: Jun 2003
Citiraj:
Autor Bubba Pregled postova
Croatian tragedy. Ide u Wellcum, cmolji za 10€ vinjete.
Baš su gamad ti Alpski Švabe.

Asus N750JK (Upgrade)
CPU: Intel i7-4700HQ (2,4mhz-3,3mhz)
MBO: Asus N750JK
RAM: 2x8 Gb PC3-12800 DDR3
VGA: Intel HD 4600 & GF GTX 850M 2048 MB VRAM, DDR3
HDD: 960 Gb SSD Corsair Force, 256 Gb mSATA mini SSD, 1 Tb Hitachi 7200 rpm
PSU: Asus Li-ion 69486 mWh
Monitor: 17,3 LCD (FHD)
Net: Intel AX210 NGW
Sound: Bang & Olufsen 4 Speakers with subwoofer

CPU: Intel Core i3-12100F, 4100 MHz
MBO: ASRock H610M-HDV/M.2 R2.0
RAM: 16 Gb, Corsair CMK16GX4M1D3000C16
VGA: NVIDIA GeForce GTX 1080, 8 Gb
HDD: NVMe 1 Tb, KINGSTON SKC3000S1024G
Net: TP-Link Archer TX55E
PSU: Xilence, Bronze 550W
Monitor: Samsung

CPU: Intel® Core™ i7-5820K, 6 Cores, 15M Cache, up to 3.60 GHz
MBO: JGINYUE, X99M-PLUS D4 v5.3, LGA 2011-3, 2xM.2 NVMe, 4xSATA3, WiFi NGFF
RAM: 2x8 Gb, Kllisre DDR4, 2666MHz
VGA: ATI RX570, 4 Gb
HDD: NVMe 1 Tb, Patriot
Net: Fenvi WiFi 7, Intel BE200NGW M.2 Wireless Adapter
PSU: Inter-Tech SP750
Monitor: Samsung
Amdejac je offline   Reply With Quote
Staro 29.03.2025., 21:56   #79212
Wolverine
Moderator
Moj komp

Wolverine's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Citiraj:
Autor 1v@n Pregled postova
Malo fotki s parkinga i iz paddocka danas za ljubitelje klasike. Ne znam jel ikog zanimaju ove sa staze, pa evo zasad samo malo statičnih.

https://postimg.cc/gallery/jjStNMP

Tuscan i Sagaris su čista perverzija. Takve aute je samo osoba s dijagnozom mogla smisliti
https://streamable.com/surf5r
https://streamable.com/8uqxmm
https://streamable.com/fr5y4x
Uh Tuscan mi je i dan danas jedan od najljepših automobila. Elegantan a ide ko zvijer.

Intel Core i7 2760QM
2x 8GB DDR3
Intel HD3000
256GB LiteOn mSATA + 500GB Crucial SATA SSD
NEC USB 3.0 ExpressCard
14" 1366x768
Windows 10 Pro x64

Asus P6T SE w/P6T WS Pro BIOS mod
Intel Xeon X5650 @ 4,0 GHz + TT Frio OCK
4x 2GB Mushkin SilverLine Stiletto 1600
Gigabyte GTX 560Ti
Kingston V300 120GB + 640GB WD AAKS + 1TB WD EARS + 2,5'' Hitachi 500GB
DVD-RW LiteOn SATA
Corsair HX520
TT Chaser MK-1
Philips 200WP7ES / LG 32LG6000 Scarlet
Samsung ML-2160 / CL I-Trigue 5600
Logitech MX3200
Windows 10 Pro x64

Intel DP67BG
Intel G1610
2x 2GB Kingston HyperX Limited Edition 1600 MHz
Hitachi 250GB
VTX3D HD6670
DVD-RW Asus SATA
FSP 350 PNF
CoolerMaster Cavalier
ViewSonic VX922
Win7 x64 SP1

Wolverine je offline   Reply With Quote
Staro 30.03.2025., 01:30   #79213
jopis
gadget freak
Moj komp

jopis's Avatar

Citiraj:
Ono šta si napisa jest da nisi ima dovoljno vremena, ergo potvrdio šta sam gore napisao.

I nije to predrasuda, već naučena lekcija.
Koju si i sam sad potvrdio.
Ti il ne čitaš šta sam ja napisao, ili ne želiš pročitat.
Ajde sad duboko udahni, pročitaj svoj upis, pa pročitaj moj, pa još jednom shvati što je pjesnik htio reći. Al mlad si, naučit ćeš....

OnT - kiša, vidljivost predvečer nikakva, idu ilije iz beča i jovani iz ljubljane kući u RS i Federaciju - 10km od naplatnih do granice - 30ak auta, od toga nabrojanih 20 ili bez svjetala uopće, ili sa dnevnima naprijed, nazad ništa.
Sklop u glavama je teško promjenit, neovisno o proizvođaču automobila.
Staro 30.03.2025., 04:56   #79214
Cuky
jedan i jedini :D
Moj komp

Cuky's Avatar

Datum registracije: Sep 2005
Ispravak netocnog navoda. Ide mujo iz ljubljane/maribora 😁
Cuky je offline   Reply With Quote
Staro 30.03.2025., 14:46   #79215
Wolverine
Moderator
Moj komp

Wolverine's Avatar

Citiraj:
Ti il ne čitaš šta sam ja napisao, ili ne želiš pročitat.
Ajde sad duboko udahni, pročitaj svoj upis, pa pročitaj moj, pa još jednom shvati što je pjesnik htio reći. Al mlad si, naučit ćeš....

OnT - kiša, vidljivost predvečer nikakva, idu ilije iz beča i jovani iz ljubljane kući u RS i Federaciju - 10km od naplatnih do granice - 30ak auta, od toga nabrojanih 20 ili bez svjetala uopće, ili sa dnevnima naprijed, nazad ništa.
Sklop u glavama je teško promjenit, neovisno o proizvođaču automobila.
Citiraj:
Autor Cuky Pregled postova
Ispravak netocnog navoda. Ide mujo iz ljubljane/maribora ��

Ali svaki božji petak isto. Već znam da svaki petak ako imam intervenciju u slavoniji da ću izgubit živce zbog bosanskih slovenaca na cesti i sranja koja rade. Ne smiju po Zloveniji pa čim pređu granicu daju si oduška.

Ali evo sad pred sat vremena vozim Držićevom prema autobusnom. Kiša pada, u srednjoj sam traci, dajem žmigavac (znam nemreš bolivit ali eto ulio friški blinkerfluid u BMW pa da pokažem da se ima) i prestrojim se u krajnju lijevu.

Ja sam oko tramvajske stanice nakon petlje, iza mene konj/tele/mamlaz kakoveć još nije ni do petlje došao dakle dobrih 6-7 duljina auta razmaka i lik meni blica
Ne znam čime se tip puca ali opako da drži. Da stvar bude bolja iza mene u srednjoj bila S klasa i on isto laganini žmigavac i u lijevu. Mislim da je tip u crnom premijum prstenjavom vozilu htio iskočit iz kože

Takvima se treba vozačka poderat na mjestu a auto u prešu i amen.

Intel Core i7 2760QM
2x 8GB DDR3
Intel HD3000
NEC USB 3.0 ExpressCard
14" 1366x768
Windows 10 Pro x64

Gigabyte GTX 560Ti
DVD-RW LiteOn SATA
Corsair HX520
TT Chaser MK-1
Logitech MX3200
Windows 10 Pro x64

Intel DP67BG
Intel G1610
Hitachi 250GB
VTX3D HD6670
DVD-RW Asus SATA
FSP 350 PNF
CoolerMaster Cavalier
ViewSonic VX922
Win7 x64 SP1

Staro 30.03.2025., 15:14   #79216
WraGG
Premium

WraGG's Avatar

Datum registracije: May 2006
Zanimljivo koliko na ovom forumu ima Vidovitih Milana koji znaju po stilu voznje da se radi o Federalcima na bausteli u Ljubljani...
WraGG je offline   Reply With Quote
Staro 30.03.2025., 15:22   #79217
1v@n
The mighty pirate
Moj komp

1v@n's Avatar

Pliz, pa svatko zna da rvat katolik vozi isključivo po propisima (+10-15%) i ne radi apsolutno nikakve greške u prometu koje bi iznervirale drugog rvata katolika

Staro 30.03.2025., 15:22   #79218
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

U moje selo prosli tjedan poceli navirati zlovenci, austrijanci i svajcarci, ima ih gro na cestama, ali apartmani i hoteli i dalje prazni... Kako to kako to

To si prvi vijesnici proljeca, zvukovi trimera, mjesalica i stemalica. I tu i tamo miris janjeta.
Staro 30.03.2025., 16:38   #79219
Wolverine
Moderator
Moj komp

Wolverine's Avatar

Citiraj:
Autor WraGG Pregled postova
Zanimljivo koliko na ovom forumu ima Vidovitih Milana koji znaju po stilu voznje da se radi o Federalcima na bausteli u Ljubljani...
A je, tesko ih je skuzit, bas moras bit vidoviti Milan.
Opcepoznato je da slovenci, svi od reda u vagenima, idu na vikend izlet u BiH. Pola ih ode na Staru Gradisku a pola se izdvoji na cvoru Sredanci.

Ajd tu i tamo neki zalutali u nekom Peugeotu ili Kiji i taj mozda i je slovenac.

A i kad stanes na Inu u Fresh corneru se cuje cisti slovenski.

Intel Core i7 2760QM
2x 8GB DDR3
Intel HD3000
NEC USB 3.0 ExpressCard
14" 1366x768
Windows 10 Pro x64

Gigabyte GTX 560Ti
DVD-RW LiteOn SATA
Corsair HX520
TT Chaser MK-1
Logitech MX3200
Windows 10 Pro x64

Intel DP67BG
Intel G1610
Hitachi 250GB
VTX3D HD6670
DVD-RW Asus SATA
FSP 350 PNF
CoolerMaster Cavalier
ViewSonic VX922
Win7 x64 SP1

Staro 30.03.2025., 16:53   #79220
jopis
gadget freak
Moj komp

jopis's Avatar

Citiraj:
Autor WraGG Pregled postova
Ovaj nevidoviti nemilan živi 222 metra od granice, na posao ide JEDINOM cestom do grada, i susreće se sa federalcima s bauštele iz slovenije i austrije svaki dan preko nekoliko puta, a petkom i subotom ujutro da ne spominjem da ne mogu prić kući na 5km zbog istih. Eto, ne nisu muje i ilije iz beča i kranja

Citiraj:
Autor Wolverine Pregled postova
A je, tesko ih je skuzit, bas moras bit vidoviti Milan.
Opcepoznato je da slovenci, svi od reda u vagenima, idu na vikend izlet u BiH. Pola ih ode na Staru Gradisku a pola se izdvoji na cvoru Sredanci.

Ajd tu i tamo neki zalutali u nekom Peugeotu ili Kiji i taj mozda i je slovenac.

A i kad stanes na Inu u Fresh corneru se cuje cisti slovenski.
Da te malo ispravim, prva trećina ti izlazi na novskoj i ide kod mene na granični, gdje su u ljetnoj sezoni(i preko zimskih praznika also, uskrs i božić da ne spominjem uopće, tad pričamo o faktu da se ne može s naplatnih sić nego si odmah u koloni od 10km za granicu) svaki faking tjedan gužve od 5-6km petkom najčešće, a onda ostatak izlazi dalje na okučanima za prijelaz za b.gradišku, i onaj manji dio ispada dalje put broda
Staro 30.03.2025., 19:34   #79221
GreenLife
Čika Zeljeni
Moj komp

GreenLife's Avatar

Obavijest:

Svi koji planirate put za Slavoniju (ili idete od Bregane ili od Macelja + zgb obilaznica) u razdoblju 17-18-19.04 pripremite živce ili planirajte unaprijed kao backup - alternativne rute.

Pogotovo jer su katolički i pravoslavni Uskrs na isti datum, tako da će bit krkljanac 99%

Što se tiče tih vikendaša:
- radio sam u firmi gdje su htjeli da svaki vikend idemo kući. Znači četvrtak/petak nakon posla u auto i pravac HR. Doživio sam svakakve stvari u tom periodu i nagledao se debila za koje je upitno kako su uopće dobili vozačku (insajd info - u Bosni 50-100€ prije izlaska na test vožnje sve rješava)
Staro 30.03.2025., 19:44   #79222
medo
#erase startup-config
Moj komp

medo's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Automobili

Citiraj:
Autor xlr Pregled postova
U moje selo prosli tjedan poceli navirati zlovenci, austrijanci i svajcarci, ima ih gro na cestama, ali apartmani i hoteli i dalje prazni... Kako to kako to

To si prvi vijesnici proljeca, zvukovi trimera, mjesalica i stemalica. I tu i tamo miris janjeta.

Majket’ na otoku Viru ista priča. U 7am te probudi bušilica, fleksa, flaksa… zagorac ili bosanac “mora samo nešto na brzinu…”

Tim ljudima svaki radni dan počne rano ujutro s power toolsima i njima to ide uz jutarnju kavu čak i na radnom odmoru jer kakav drugi odmor postoji budući da se “na kući uvijek ima nešto za radit”. U protivno riskiraju teža mentalna i fizička oboljenja ako preskoče tu rutinu.
Staro 30.03.2025., 22:02   #79223
John Creasy
Vocna iglica u mudante
Moj komp

John Creasy's Avatar

Datum registracije: Oct 2005
Citiraj:
Autor RaneZ Pregled postova
Ces da cvilis ko macici za majkom
čuj situacije.. diskovi/pločice (sad je ds uno) su cvilili nakon montaže na starim čeljustima, i mislio sam da je to u redu jel.. još me stari zajebava šta je s tim, reko to tako mora biti na ovim..
dok nisam došao na tehnički i lik mi kaže da su prednje kočnice u 1% tolerancije inače bi me morao srušit, a 10/15 dana prije kad sam došao vanredno na tehnički čisto da mi odradi valjke, stavljao sam ovdje sliku, bilo je sve ok..
i eto, tu skužim da nešto ne štima, na čeljustima je navoj provrtavan, sad na drugim čeljustima ne škripi više ništa.. ae
John Creasy je offline   Reply With Quote
Staro 30.03.2025., 22:11   #79224
Ivo_Strojnica
PRO
Moj komp

Ivo_Strojnica's Avatar

Datum registracije: Apr 2010
Citiraj:
Ti il ne čitaš šta sam ja napisao, ili ne želiš pročitat....
Pročita sam ja, pročita, ali ti ne kužiš
Doduše, star si, nema više smisla ni pisati
Staro 30.03.2025., 22:20   #79225
jopis
gadget freak
Moj komp

jopis's Avatar

Citiraj:
Pročita sam ja, pročita, ali ti ne kužiš
Doduše, star si, nema više smisla ni pisati
Ti si jedan najobičniji mučki provokator

Citiraj:
Obavijest:

Svi koji planirate put za Slavoniju (ili idete od Bregane ili od Macelja + zgb obilaznica) u razdoblju 17-18-19.04 pripremite živce ili planirajte unaprijed kao backup - alternativne rute.

Pogotovo jer su katolički i pravoslavni Uskrs na isti datum, tako da će bit krkljanac 99%

Što se tiče tih vikendaša:
- radio sam u firmi gdje su htjeli da svaki vikend idemo kući. Znači četvrtak/petak nakon posla u auto i pravac HR. Doživio sam svakakve stvari u tom periodu i nagledao se debila za koje je upitno kako su uopće dobili vozačku (insajd info - u Bosni 50-100€ prije izlaska na test vožnje sve rješava)
Alaa, nisam to ni gledao za ovu godinu kak pada.
Znači 3 dana na posao s posla umjesto 25km dnevno imat ću 100km Pasmtr.
Staro 31.03.2025., 09:33   #79226
Master_Hrc
Premium
Moj komp

Master_Hrc's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Citiraj:
Njemačka - 100€ za razmak + 30€ obrada + 1 punkt (bio mislim 30-35m od auta ispred, trebao biti 60m - pošto sam vozio 120kmh)
Slikalo me kod čvora A8/B995 u smjeru Austrije. Bilo 2018.g dok još nisam upoznao sve čari DE i A
Da sam bio toliko blizu i blicao, ode vozačka bye-bye na 2mj
Pa dobro nije strasno, ovdje je od 700 do 2k, ovisno o opremi, ako si izabrao blicanje onda se cijena penje
Master_Hrc je offline   Reply With Quote
Staro 31.03.2025., 10:01   #79227
medo
#erase startup-config
Moj komp

medo's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Citiraj:
Autor John Creasy Pregled postova
čuj situacije.. diskovi/pločice (sad je ds uno) su cvilili nakon montaže na starim čeljustima, i mislio sam da je to u redu jel.. još me stari zajebava šta je s tim, reko to tako mora biti na ovim..
Frend i ja zajedno kupimo nove identične diskove i pločice u Tokiću. Na mojem autu cvile na njegovom ne cvile. Moje je montirao moj meho a na njegovom njegov. Ni njemu ni meni nije ništa prije cvililo. Moj meho se izmotava da je to do mojih kliješta.

Kupim drugi auto s tvorničkim kočnicama. Kočnice ne cvile. Donesem mehi Brembo MAX diskove i pločice. On ih montira i za dva dana počne cviliti kao i na starom autu.

Od*ebem mehu i odem drugima. Oni to preslože i ništa ne cvili. Kažu da nije trebao staviti bakrenu mast između kliješta i diskova.
Staro 31.03.2025., 10:11   #79228
RaneZ
Vršni visioc
Moj komp

RaneZ's Avatar

Datum registracije: Jun 2005
Citiraj:
Autor John Creasy Pregled postova
čuj situacije.. diskovi/pločice (sad je ds uno)
Ma meni cvilile 3.12 toliko da sam ih skinuo nakon 48h.
Nista od toga, da sam na stazi ajde, no klinci oko skole cepili usi

Na frendovom 3rs-u sa manjim diskovima nista...sve ok.
Staro 31.03.2025., 13:27   #79229
Bubba
E Pluribus UNIX
Moj komp

Bubba's Avatar

Datum registracije: Oct 2002
Citiraj:
Autor medo Pregled postova
Donesem mehi Brembo MAX diskove i pločice. On ih montira i za dva dana počne cviliti kao i na starom autu.
Ja sam silom prilika stavio ovo na Superba (isto kit - diskovi + plocice):

https://imgur.com/a/7QEF9yZ

Pri laganom kocenju cvile. Pocisti se "prasina"(?), ne cvile par dana, onda opet pocnu cviliti. Pomirio sam se naprosto s time.

Programer
Rok od dva mjeseca u stvari znači četiri, ali nikako ispod šest.
Bubba je offline   Reply With Quote
Staro 31.03.2025., 13:43   #79230
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Meni je isto bilo s ATE+ATE kombinacijom. Istreses gro love da bi se svi okretali za tobom dok se uparkiravas. Da nisam planirao prodati auto isao bi s promjenom plocica, kako su mi vec pisali tu na forumu.

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na