Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Svaštara
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 28.03.2025., 09:45   #79231
Mommistake
Premium
Moj komp

Mommistake's Avatar

Datum registracije: Nov 2008
Citiraj:
Autor Amdejac Pregled postova
Imaju suluda ograničenja. 100tka, a zavoj max 70. Sa 100 prođeš sa nekom sportskom jurilicom, ali običnim autom nema šanse.
Prije mjesec dana sam se zaj..o ko zadnja budala. Umjesto da idem preko Italije. Sat vremena duže, ali autoput 3 trake ja kreten idem preko Austrije za Sterzing po cesti uz granicu. Nakon Vilacha se skineš sa autoputa i onda lokalna cesta poput naše D1. Stotka, pa selo i tako u nedogled. U selu 2 pješačka i onda se napravi kilometarska kolona. Ulazim u Linz, ko da sam u ZG ušao. Stani kreni.
I onda se mislim čemu sam platio Austrijsku vinjetu? Za onaj komadić autoputa od granice do malo iza Vilacha, a mogao sam se ko gospodin voziti kroz Italiju.
Zato kod nas, 3km ravnica, ograničenje 90, imaš lagano stotku, zavoj od 90 stupnjeva, iza zavoja 40 i kamera.

Inžinjer prometa koji je to projektirao je faks završio u Travniku... Tj. imao otvoren prozor na autu, diploma upala kroz prozor.

Ili ovaj primjer:
Cesta: https://www.google.com/maps/@46.2565...oASAFQAw%3D%3D

Lagano 90, gore nakon nekih 500m prije zavoja 50 i kamera.

Zadnje izmijenjeno od: Mommistake. 28.03.2025. u 10:25.
Mommistake je offline   Reply With Quote
Staro 28.03.2025., 11:06   #79232
TomG
®

TomG's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Citiraj:
Autor sinisa1989 Pregled postova
Ja konkretno mogu svjedočit kako sam se zbog glupe navike i oslanjanja na senzore zaletio doma u parapet. Svaki dan n puta parkiram unazad na isto mjesto. Ne gledam ni u ekran, samo bacim oko u retrovizor da vidim ravninu. Taj dan uzeo VW-a bez ikakvih pomagala. Idem u rikverc i očekujem bip bip bip. Umjesto bip bip bip čujem tup i pljesak s balkona.
Znaci teski uzas i kod mene ista stvar, naviknuo sam se na nasem autu na senzore i kad sjednem kod mojih u opelijanera cekam bip bip a ono nista ne stize
TomG je offline   Reply With Quote
Staro 28.03.2025., 11:10   #79233
prileee
laser
Moj komp

prileee's Avatar

Datum registracije: Oct 2009
Citiraj:
Autor zgmmax Pregled postova

Kak, gledanje retrovizora može biti glupost?

Dok se vozim gledam "daleko" naprijed da predvidim promet i svakih par sekundi provjerim sva tri retrovizora i znam kaj se dešava iza mene i u svakom trenutku se mogu pripremiti na iznenadne situacije.

Mislim da nas je sve manje i manje, pola ekipe u vožnji gleda u mobitel i opće neprati promet.
Naravno da nije glupost, mislio sam da je glupost oslanjat se na to da ce apsolutno svaki vozac to raditi i voziti besprijekorno, umjesto forsiranja smanjenja brzine ogranicenjima.
Ovo drugo mozes uvjetovat, a to da ce svaki vozac vozit savrseno (samim time i gledati u retrovizore) ne mozes.
Staro 28.03.2025., 11:19   #79234
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Na riječkoj zaobilaznici u smjeru Škurinja su stavili novi željezni portal preko ceste i na njemu kameru (na linku dole se taj portal ne vidi). Nakon izlaska iz tunela Katarina ograničenje je 60. 50m prije kamere oganičenje je 70! Koji dio ceste snima kamera, ono sa ograničenjem 60 ili 70?
https://www.google.com/maps/@45.3349...oASAFQAw%3D%3D
Staro 28.03.2025., 11:28   #79235
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Vozis 65 i miran si. Kamera vjerojatno peca ove sto voze tipa 100. U suprotnom bi napunili proracun u 7 dana
Staro 28.03.2025., 11:32   #79236
Mommistake
Premium
Moj komp

Mommistake's Avatar

Datum registracije: Nov 2008
Ma 70 mora biti, kamera je i postavljena tako.

Ne može kamera biti unutar "range" ali ne poštivati to.

Siguran sam da se to da riješiti na sudu kasnije, ali vjerujem da je kamera postavljena na minimalno 80.
Mommistake je offline   Reply With Quote
Staro 28.03.2025., 11:44   #79237
medo
#erase startup-config
Moj komp

medo's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Automobili

Citiraj:
Autor prileee Pregled postova
Svidalo se to nama ili ne, cinjenica je da manja ogranicenja rezultiraju manjim brojem nesreca.
Ne baš.

Nizozemci su digli neke autoceste sa 110 na 130 pa su skužili da je na 110km/h cestama +17% više smrtnih nesreća nego na cestama sa ograničenjem 130km/h. Slično se dogodilo i u Švedskoj.

Osim toga nisam primjetio da se nešto strašno gine na njemačkim autobahnovima u odnosu na druge EU autoceste…
Staro 28.03.2025., 11:46   #79238
TomG
®

TomG's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Citiraj:
Autor Mommistake Pregled postova
Ma 70 mora biti, kamera je i postavljena tako.

Ne može kamera biti unutar "range" ali ne poštivati to.

Siguran sam da se to da riješiti na sudu kasnije, ali vjerujem da je kamera postavljena na minimalno 80.
Pisu li negdje ogranicenja brzine za odredenu kameru? U samatovcima blizu Osijeku sam vozio 70 a mislim da je 50 ogranicenje
I s obzirom da ne zivim u hr i tablice su na DE kad se prvo moze vidjeti ide li neka kazna i gdje?

Sorry za offtopic
TomG je offline   Reply With Quote
Staro 28.03.2025., 12:17   #79239
GreenLife
Čika Zeljeni
Moj komp

GreenLife's Avatar

Datum registracije: Sep 2013
Citiraj:
Autor Master_Hrc Pregled postova
Nema to veze sa EV vec iz razloga koje sam naveo. Nije mi jasno kako si iscitao iz mojeg komentara da preticem ili da se treba preticati s istom tom brzinom i ugrozavati ikoga u ljevoj traci. Ali otkrit cu ti tajnu, ako je recimo ogranicenje 100, onda se ni ekipa u ljevoj ne vozi 150, pa nema ugrozavanja nikoga (iako to ne radim niti mislim da bi trebalo raditi)
Nisam mislio direktno na tebe, samo dosadašnje iskustvo je pokazalo da 9/10 vozača ne hebe živu silu što vozi 100-110 i tom brzinom krene u preticanje bez da se uvjerilo može li to sigurno učiniti, a uz to još i preticanje izvršava tom brzinom.

Citiraj:

Apsolutno mi je drago za tebe, zato je Nurber savrseno mjesto za takve stvari.
Heh, racetrack je jedno, autobahn drugo. Ako mogu brže stići na odredište, i to mi ograničenja na cesti dozvoljavaju, ne vidim problem. Samo eto, određeni smatraju da ograničenje nisu njima po volji, da trebaju biti niža, pa tjeraju svoje.
Ista stvar na brzoj cesti van naselja. Ograničenje 100, jutro, ljudi idu na posao. Cesta čista, lijepo vrijeme - ali ne, onaj tamo na početku kolone od 15 auta vozi 60-70, jer ON SMATRA DA JE TP DOVOLJNO. Molim te, to je idiot. Ako ne želiš toliko brzo vozit, zastani i pusti ostale da voze po ograničenju.

Citiraj:
Odrastao si covjek i dapace, vozi koliko god hoces, pogotovo dok jednom to ne dodje na naplatu. Jer ovdje po novom policija pljeni aute na licu mjesta, bez sudova.
Zamisli tek kako ces brzo doci avionom koji ide oko 900 km/h

Nakraju, dovoljno je pogledati broj poginulih u RH i u Austriji u prometu i sve ce biti jasno.
Neka plijene, i treba. Nisam ja protiv kažnjavanja i poštivanja pravila. Dapače - i sam sam dobio kaznu zbog brže vožnje, i jednom zbog ne održavanja distance.
I što sad - trebao bih vozit 100 kmh, iskakat kao iz paštete na lijevu traku i prst u uho?

Citiraj:
Svidalo se to nama ili ne, cinjenica je da manja ogranicenja rezultiraju manjim brojem nesreca.

Ove gluposti gledanje retrovizora i slicno su bas to, gluposti, jer se oslanjanju na ljudski faktor. To su stvari koje ne mozes regulirati ni ogranicavati, dok brzinu mozes.
Ček, hoćeš reći da ti ne pratiš retrovizore i promet iza sebe?
E sad si sve rekao. Bravo :facepalm:

Inače u dosta sam se slučajeva našao s ekipom koja vozi 150+ kmh , više nas, vozili sasvim normalno, bez ikakvih problema (dok ne naiđeš na nekoga koji se izbaci bez gledanja retrovizora).

Citiraj:
Naravno da nije glupost, mislio sam da je glupost oslanjat se na to da ce apsolutno svaki vozac to raditi i voziti besprijekorno, umjesto forsiranja smanjenja brzine ogranicenjima.
Ovo drugo mozes uvjetovat, a to da ce svaki vozac vozit savrseno (samim time i gledati u retrovizore) ne mozes.
Znači zbog pacijenata koji ne mogu normalno voziti po ograničenju i držati se osnovnog pravila koje se učio u autoškoli - provjera retrovizora - ostali moraju voziti sporije?
Ajde ne blesaj, molim te

Zadnje izmijenjeno od: GreenLife. 28.03.2025. u 12:28.
GreenLife je offline   Reply With Quote
Staro 28.03.2025., 12:24   #79240
calypso
Premium
Moj komp

calypso's Avatar

Datum registracije: Oct 2002
Citiraj:
Autor zkljaja Pregled postova
Spojite nas na infuziju i metnite nam katetere da se ne moramo ni ustat iz kreveta, nece bit ni nesreca ni co2, jbs 15min gradove, ne treba nam ni to. 2025. Ograničenje na autocesti od 100kmh, ko da vozimo Trabante. Da Europa nestane s lica Zemlje utjecala bi 0% na ekologiju, jbt 100kmh…
Ukratko, nekidan su znanstvenici napokon koristili AI za neke smislene stvari (a ne za pisanje pjesmica i dopisa) i dokazali empiricki da je sve ovo sa ljudskim utjecajem na klimatske promjene totalna idiotarija i CO2 footprint je zanemariv u usporedbi sa onim pravim uzrocima klimatskih promjena, a koji su, ajmo to tako reci, galakticke i planetarne naravi... Znaci, varijacije suncevog zracenja, dinamika oceana i slicno...

Dovoljno je proletiti kroz poglavlje 5. Conclusion u ovom dokumentu - https://scienceofclimatechange.org/w...eview-V5-1.pdf, a mozete i koristiti statisticko pogadjalo da vam napravi summary dokumenta i prevede sve na hrvatski...

The anthropogenic CO₂-Global Warming hypothesis, as articulated by the Intergovernmental Panel on Climate Change (IPCC) and supported by researchers such as Mann, Schmidt, and Hausfather, lacks robust empirical support when subjected to rigorous scrutiny. This analysis integrates unadjusted observational data and recent peer-reviewed studies to demonstrate that the assertion of human CO₂ emissions as the primary driver of climate variability since 1750 is not substantiated. Instead, natural processes—including temperature feedbacks, solar variability, and oceanic dynamics—provide a more consistent explanation for observed trends.

A key finding is the minimal contribution of anthropogenic CO₂ emissions to the global carbon cycle. Human emissions, quantified at 10 GtC per year or approximately 4% of the 230 GtC annual flux, are significantly outweighed by natural exchanges—80 GtC from oceanic processes and 140 GtC from terrestrial respiration and photosynthesis [7]. Koutsoyiannis (2024) [7] provide isotopic evidence, showing a stable δ13C net input signature of approximately -13‰ over two centuries, resulting in a 1‰ shift in the δ13C atmospheric content since 1980 despite an 80 ppm CO₂ increase [7, 12]. This limited deviation, relative to the -28‰ fossil fuel signature, indicates that natural fluxes predominantly govern atmospheric composition, a conclusion supported by the 2020 COVID-19 lockdown data, where a 7% reduction from the 2019 human emissions (0.7 GtC) produced no detectable change in Mauna Loa’s CO₂ curve [22]. Koutsoyiannis (2024) [39] estimate a CO₂ residence time of 3.5 to 4 years via a mass balance approach (230 GtC/year flux), contrasting with the IPCC’s model-based 120-year (or more) projection [38, 39]. Harde’s studies (2017, 2019, 2021) [11, 12, 40] reinforce this, deriving residence times of 3 to 4 years, collectively challenging the hypothesis of significant long-term human CO₂ retention.

GMKTec K8Plus
AMD Ryzen 7 PRO 8845HS, 3.80-5.10GHz 8-core
64GB DDR5-5200 (2x32GB), quad-channel
NVMe1 - 512GB Micron 3400, PCI-E 4.0 x4
NVMe2 - 512GB Samsung PM981, PCI-E 3.0 x4
AMD Radeon 780M integrirana grafika

2x EIZO EV2336WFS3-BK
23" 1920x1080 IPS

Dell Latitude 7390
intel i7 8650U, 1.90-4.20GHz, 4-core
32GB DDR4
512GB Samsung PM981, PCI-E 3.0 x4
intel UHD 620
13.3" FullHD IPS Touchscreen

calypso je offline   Reply With Quote
Staro 28.03.2025., 13:08   #79241
Dragster
Premium

Dragster's Avatar

Datum registracije: Nov 2009
Da

Uglavnom vidi ovaj kit za Folciku

https://www.smythkitcars.com/jetta-golf-ute
Staro 28.03.2025., 13:14   #79242
Mario92
Omicron Alpha resident
Moj komp

Mario92's Avatar

Datum registracije: Jun 2009
Citiraj:
Autor calypso Pregled postova
Ukratko, nekidan su znanstvenici napokon koristili AI za neke smislene stvari (a ne za pisanje pjesmica i dopisa) i dokazali empiricki da je sve ovo sa ljudskim utjecajem na klimatske promjene totalna idiotarija i CO2 footprint je zanemariv u usporedbi sa onim pravim uzrocima klimatskih promjena, a koji su, ajmo to tako reci, galakticke i planetarne naravi... Znaci, varijacije suncevog zracenja, dinamika oceana i slicno...

Dovoljno je proletiti kroz poglavlje 5. Conclusion u ovom dokumentu - https://scienceofclimatechange.org/w...eview-V5-1.pdf, a mozete i koristiti statisticko pogadjalo da vam napravi summary dokumenta i prevede sve na hrvatski...

The anthropogenic CO₂-Global Warming hypothesis, as articulated by the Intergovernmental Panel on Climate Change (IPCC) and supported by researchers such as Mann, Schmidt, and Hausfather, lacks robust empirical support when subjected to rigorous scrutiny. This analysis integrates unadjusted observational data and recent peer-reviewed studies to demonstrate that the assertion of human CO₂ emissions as the primary driver of climate variability since 1750 is not substantiated. Instead, natural processes—including temperature feedbacks, solar variability, and oceanic dynamics—provide a more consistent explanation for observed trends.

A key finding is the minimal contribution of anthropogenic CO₂ emissions to the global carbon cycle. Human emissions, quantified at 10 GtC per year or approximately 4% of the 230 GtC annual flux, are significantly outweighed by natural exchanges—80 GtC from oceanic processes and 140 GtC from terrestrial respiration and photosynthesis [7]. Koutsoyiannis (2024) [7] provide isotopic evidence, showing a stable δ13C net input signature of approximately -13‰ over two centuries, resulting in a 1‰ shift in the δ13C atmospheric content since 1980 despite an 80 ppm CO₂ increase [7, 12]. This limited deviation, relative to the -28‰ fossil fuel signature, indicates that natural fluxes predominantly govern atmospheric composition, a conclusion supported by the 2020 COVID-19 lockdown data, where a 7% reduction from the 2019 human emissions (0.7 GtC) produced no detectable change in Mauna Loa’s CO₂ curve [22]. Koutsoyiannis (2024) [39] estimate a CO₂ residence time of 3.5 to 4 years via a mass balance approach (230 GtC/year flux), contrasting with the IPCC’s model-based 120-year (or more) projection [38, 39]. Harde’s studies (2017, 2019, 2021) [11, 12, 40] reinforce this, deriving residence times of 3 to 4 years, collectively challenging the hypothesis of significant long-term human CO₂ retention.

Ryzen 7 5700G

AsRock B550 Pro4

HyperX Fury DDR4 3000MHz (4 x 16GB)

Kingston A2000 1TB NVMe

Intel 660p 1TB NVMe

Fortron Hexa 400W

Random PC case

Proxmox VE

95% of the world is retarded, I'm glad I am the 10%.
Fujitsu U7311

Intel i5 1135G7

16GB DDR4 3200MHz

SK Hynix P31 Gold 1TB

13.3" FHD IPS

Mario92 je offline   Reply With Quote
Staro 28.03.2025., 13:20   #79243
calypso
Premium
Moj komp

calypso's Avatar

Citiraj:
Autor Mario92 Pregled postova
OK, ovo je debilno...

GMKTec K8Plus
AMD Ryzen 7 PRO 8845HS, 3.80-5.10GHz 8-core
64GB DDR5-5200 (2x32GB), quad-channel
NVMe1 - 512GB Micron 3400, PCI-E 4.0 x4
NVMe2 - 512GB Samsung PM981, PCI-E 3.0 x4
AMD Radeon 780M integrirana grafika

2x EIZO EV2336WFS3-BK
23" 1920x1080 IPS

Dell Latitude 7390
intel i7 8650U, 1.90-4.20GHz, 4-core
32GB DDR4
512GB Samsung PM981, PCI-E 3.0 x4
intel UHD 620
13.3" FullHD IPS Touchscreen

calypso je offline   Reply With Quote
Staro 28.03.2025., 14:03   #79244
1v@n
The mighty pirate
Moj komp

1v@n's Avatar

Citiraj:
Autor GreenLife Pregled postova
Ista stvar na brzoj cesti van naselja. Ograničenje 100, jutro, ljudi idu na posao. Cesta čista, lijepo vrijeme - ali ne, onaj tamo na početku kolone od 15 auta vozi 60-70, jer ON SMATRA DA JE TP DOVOLJNO. Molim te, to je idiot. Ako ne želiš toliko brzo vozit, zastani i pusti ostale da voze po ograničenju.
Sad ću ti reć isto kako su mene poklopili ovdje kad sam došao s istim stavom.
It’s a speed limit, not a speed suggestion.

Smiriš se, prihvatiš da se taj vozi po propisima i ima svako pravo voziti se toliko, dok god na cesti ne postoji minimalna propisana brzina koju krši.

CPU: Intel Core i7 8809G
MBO: Intel NUC8i7HVK
RAM: 2x16GB Crucial DDR4 2400
GPU: Radeon™ RX Vega M GH

SSD: 2x Samsung 970 Evo Plus 500 GB M.2
LCD: BENQ PD3200Q
Periferija: Microsoft Sidewinder X6, Logitech Performance MX
1v@n je offline   Reply With Quote
Staro 28.03.2025., 14:19   #79245
Ivo_Strojnica
PRO
Moj komp

Ivo_Strojnica's Avatar

Datum registracije: Apr 2010
ono šta sam naučija da u autu obično p*zde ljudi koji ne znaju organizirati vrijeme i na koncu kasne tamo gdje trebaju stići
Staro 28.03.2025., 15:29   #79246
prileee
laser
Moj komp

prileee's Avatar

Citiraj:
Ček, hoćeš reći da ti ne pratiš retrovizore i promet iza sebe?
E sad si sve rekao. Bravo :facepalm:

Inače u dosta sam se slučajeva našao s ekipom koja vozi 150+ kmh , više nas, vozili sasvim normalno, bez ikakvih problema (dok ne naiđeš na nekoga koji se izbaci bez gledanja retrovizora).
Naravno da pratim retrovizore, pokusaj smirit zivce, citati s razumijevanjem i potruditi se shvatiti druge sugovornike.

Citiraj:
Znači zbog pacijenata koji ne mogu normalno voziti po ograničenju i držati se osnovnog pravila koje se učio u autoškoli - provjera retrovizora - ostali moraju voziti sporije?
Ajde ne blesaj, molim te
Agresivni raceru, udahni pa citaj. Cinjenica je da velika vecina ljudi ne zna vozit, i to je bio moj point, koji se djelomicno slaze s tvojim, da mentoli ne koriste retrovizore, da ulijecu vama racerima sa 120 u lijevu dok vi letite 160 itd.
I to se nece promijenit, jer ovisi o ljudskom faktoru, a opet kazem, vecina ljudi ne zna vozit ili su optereceni drugim distrakcijama tokom voznje. Zato kad je ogranicenje manje (primjer Austrije) toga nema toliko jer pogodi, svi voze 110.

Disclaimer za ove sa visokim tlakom i poteskocama u razumijevanju: koristim retrovizore, vozim 155 na nasoj autocesti.
Staro 28.03.2025., 15:54   #79247
medo
#erase startup-config
Moj komp

medo's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Citiraj:
Autor Ivo_Strojnica Pregled postova
ono šta sam naučija da u autu obično p*zde ljudi koji ne znaju organizirati vrijeme i na koncu kasne tamo gdje trebaju stići

I ja sam bio jedan od njih pogotovo u mlađim danima. Sad krenem 10ak minuta ranije i no sikiriki

A i svjestan sam da ako ne prođem semafor-dva ili pričekam nekoga da negdje uđe-izađe neću doći puno kasnije tamo gdje moram doći.
Staro 28.03.2025., 17:10   #79248
Bubba
E Pluribus UNIX
Moj komp

Bubba's Avatar

Citiraj:
Autor Amdejac Pregled postova
Nakon Vilacha
...
do malo iza Vilacha
Croatian tragedy. Ide u Wellcum, cmolji za 10€ vinjete.

Programer
Rok od dva mjeseca u stvari znači četiri, ali nikako ispod šest.
Bubba je offline   Reply With Quote
Staro 28.03.2025., 18:20   #79249
GreenLife
Čika Zeljeni
Moj komp

GreenLife's Avatar

Citiraj:
Naravno da pratim retrovizore, pokusaj smirit zivce, citati s razumijevanjem i potruditi se shvatiti druge sugovornike.

Živci? Moji? Ajd dobro...
Ja krivo razumio, ti pišeš:
Citiraj:
Ove gluposti gledanje retrovizora i slicno su bas to, gluposti, jer se oslanjanju na ljudski faktor.
Ali ja eto, "krivo razumio" , ok

Citiraj:
Agresivni raceru, udahni pa citaj. Cinjenica je da velika vecina ljudi ne zna vozit, i to je bio moj point, koji se djelomicno slaze s tvojim, da mentoli ne koriste retrovizore, da ulijecu vama racerima sa 120 u lijevu dok vi letite 160 itd.
I to se nece promijenit, jer ovisi o ljudskom faktoru, a opet kazem, vecina ljudi ne zna vozit ili su optereceni drugim distrakcijama tokom voznje. Zato kad je ogranicenje manje (primjer Austrije) toga nema toliko jer pogodi, svi voze 110.

Disclaimer za ove sa visokim tlakom i poteskocama u razumijevanju: koristim retrovizore, vozim 155 na nasoj autocesti.
Fala mirni čoeče, eto, agresivni rejser neće "svoj visoki tlak" ispuštat ovdje.

Jer čim kreneš pisati činjenice i svoje gledište koje ne odgovaraju pojedincima - odmah si rejser, nervozni papak itd.
Kao da svaki dan idem po autobahnu 260 i hebem svima sve po spisku

Ne vrijedi ovdje pisati neke stvari , vidjeli smo to već nekoliko stotina puta.
Pije se kafica, smijem se nekim izjavama i idemo dalje

Citiraj:
Definitivno.

Usporedba UHP budget gume na M3 vs. Premium Allseason na PT Cruiseru:

Zadnje izmijenjeno od: GreenLife. 28.03.2025. u 18:29.
Staro 28.03.2025., 20:52   #79250
Cuky
jedan i jedini :D
Moj komp

Cuky's Avatar

Datum registracije: Sep 2005
Citiraj:
Autor Mario92 Pregled postova
Koji k

Koje su to ulice
Semafori - krizanje na remetineckoj kod remetineckog zatvora u smjeru lanista, pa zatim krizanje na remetineckoj kod rotora kod kauflanda u smjeru botinca.

Zatim ceste s izmjenjenim glavnim cestama - krizanje kod dragovoljcevog stadiona prema super andriji, zatim dva krizanja u rapskoj - sa korculanskom i kornatskom, itd itd.

Koji god biser se toga dosjetio je stvarno konj.
Cuky je offline   Reply With Quote
Staro 28.03.2025., 21:25   #79251
Master_Hrc
Premium
Moj komp

Master_Hrc's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Citiraj:
....
Dapače - i sam sam dobio kaznu zbog brže vožnje, i jednom zbog ne održavanja distance.
.....
Ako nije tajna kolika je cifra za neodrzavanje razmaka? Priznaj, da li si blico liku ispred?
Master_Hrc je offline   Reply With Quote
Staro 28.03.2025., 22:40   #79252
jopis
gadget freak
Moj komp

jopis's Avatar

Citiraj:
Autor xlr Pregled postova
Upravo to sto calypso kaze, odvozim zimi od Pule do tunela bez puno muke, ali tamo od Zga do SB-a malo umrem iznutra od muke. Nema te asistencije koja bi te odmorila.

Al da, uljenis se kad je mirno i monotono, to stoji. Lane keeping assist mi je zapravo ful koristan kad recimo otvaram bocu (vode), cackam po infotainmentu (sigh), cistim naocale...

I onda si razmisljam, da mi i izleti zivina na autoputu, mogu samo kociti i moliti se da ce proci. Pitam se dal bi mi tu asistencija mogla sta pomoci, because ljudski refleksi i monotonija... Ima tko iskustva s tim situacijama?

Mene je jednom bas nedavno adaptivni tempomat "spasio" kad sam preticao kolonu kamiona na A3, pa se neki kombi odlucio ubaciti ispred mene sa 110 km/h. Auto je prvi poceo kociti dok sam ja stigao stisnuti papucicu. Mislim da sam u tom trenu pricao nesto ili pogledao u drugom smjeru jer kad sam vratio pogled auto je vec kocio.
Kad ti bilo šta izleti na autocesti, gotov si
Moj quattro je preživio 2x. Malo ubijen, ali preživio.
Prvi put jastreb, kojeg sam onak krajičkom oka vidio da dolijeće s lijeve strane u brišućem letu, ali ga je rekao bih sjebao udar vjetra od šlepera iza kojeg je proletio, i aterirao je preko središnje ograde meni u prednje svjetlo i masku. Vozio sam koliko sam vozio (ne ovim tu svetim austrijskim brzinama), i gospon jastreb je završio cca pol metra u unutrašnjosti motornog prostora. Ono što te zanima - iako imam iznimno dobre reflekse, milijun km pređenih za volanom odavno, vrijeme reakcije u takvoj situaciji koja se desi doslovno par metara ispred tebe, u odnosu na brzinu kretanja, moralo bi bit baš tipa flash gordona da išta napraviš. Ja sam prvo checkirao retrovizor (koji gledam non stop dok vozim po ac) još jednom da vidim smijem li uopće leć na kočnicu, na desnu traku nisam smio jer su bili auti tamo, i sve što sam stigao napravit je ugrist se za usnu i reć e jebiga.
Drugi šus je bio čagalj, sa nekih 140kmh, otkud se i kako dovukao ne znam, ali rupa na ogradi ovdje na našem dijelu ac uvijek je bilo uz kanale i mostiće.
Njega nisam vidio sve do cca metar dva ispred auta kad je doslovno istrčao ispred mene, na toj brzini i blizini, reakcija je nepostojeća. Tad sam bio na desnoj traci, mrak, sam na tom dijelu, pa sam svejedno odmah kočio ko luđak, reakcija, refleks, i da što prije stanem i vidim šta je polomljeno.
U oba slučaja sam obzirom na udarac imao minimalnu štetu obzirom na brzinu i događaj.
Ali poanta je da na brzinama kojima se vozi po autocesti vrijeme reakcije čovjeka može bit ne znam kakvo ako se situacija dogodi na nekoj maloj razdaljini ispred vas, tu izbjegavanja nema.
Vozio sam 5,6 godina non stop autocestom 200+km svakodnevno, debila ima napretek - od ovih vozim se stotku i ne jebem nikog ni 5% niti gledam u retrovizore, ekipe koja se ujutro šminka (žene ofc) od ivanića do zagreba neprekidno, ekipe koja vozi 40t šleper i kaže ja sam bog na cesti i izletit ću na lijevu traku kad ja hoću jer sam jači (ili turaka koji čitaju novine ili gledaju filmove na tabletu na volanu, hrpetina...), ekipe koja se vozi lijevom trakom 30km jer im njihova kia ceed ne smije vozit desnom jer će se raspast svaki milimetar ovjesa na apćiha autu (sarkazam ), itd itd itd., da ne idem u daljnje krajnosti, ali svakodnevni sati provedeni na autocesti vide i previše svega za oči normalnog vozača. Presretači umjesto da se malo pozabave takvim pojedincima, njima je lakše stat na lipovljane ili popovaču i čekat da naiđe kosovar ili turčin u mečki,audiju, bmwu, koji se vozi 180+, jer ovi gore navedeni su 'manje zlo'....

Zadnje izmijenjeno od: jopis. 28.03.2025. u 22:54.
jopis je offline   Reply With Quote
Staro 28.03.2025., 22:51   #79253
jopis
gadget freak
Moj komp

jopis's Avatar

Citiraj:
Život s predrasudama i stavom da ZNAŠ kako netko drugi živi je oličenje života u ovoj regiji (da ne napišem balkanu).

Evo dat ću ti svoj vlastiti primjer.
Bolesno dijete sam kupio svaki dan u Slavi Raškaj na tuškancu između 12.10 i 12.20, i stizao kući u jas., presvukao se i došao na vrijeme na posao u 14.00h u bročicama 5km dalje (ukupna dužina vožnje cca 130km). Kasnio sam samo 2x, jednom je bila prometna na britancu, drugi put nekakvi prosvjedi na ilici.
Pizdio sam svaki put na likove koji se voze 100 autocestom, nerijetko lijevom trakom po 10-20km i ne jebu živu silu, kamiondžije koji se izbacuju na 20m ispred mene, na ekipu koja uđe u enc traku a nema enc, na ekipu koja se vozi cijelom dužinom brze enc trake 40kmh, na ekipu koja je na mobitelu non stop na autocesti i vozi se po sredini po obje trake, itd itd itd.

Vidiš, ja sam svoje vrijeme potrebno za put imao dobro organizirano, ali vanjski utjecaji su promjenili tijek događanja pa mi je svaki put bilo vrlo vrlo knap, pa sam pizdio, jer nisam želio kasnit zbog tuđe gluposti
Staro 28.03.2025., 23:09   #79254
GreenLife
Čika Zeljeni
Moj komp

GreenLife's Avatar

Citiraj:
Ako nije tajna kolika je cifra za neodrzavanje razmaka? Priznaj, da li si blico liku ispred?
Njemačka - 100€ za razmak + 30€ obrada + 1 punkt (bio mislim 30-35m od auta ispred, trebao biti 60m - pošto sam vozio 120kmh)
Slikalo me kod čvora A8/B995 u smjeru Austrije. Bilo 2018.g dok još nisam upoznao sve čari DE i A
Da sam bio toliko blizu i blicao, ode vozačka bye-bye na 2mj

Zadnje izmijenjeno od: GreenLife. 28.03.2025. u 23:45.
Staro 29.03.2025., 08:30   #79255
lowrider
Premium
Moj komp

lowrider's Avatar

Datum registracije: May 2008
Jedan od vrhunaca genijalnosti je ovo spomenuto ulaženje u ENC traku bez ENC uređaja
Staro 29.03.2025., 10:37   #79256
1v@n
The mighty pirate
Moj komp

1v@n's Avatar

Zadnje izmijenjeno od: 1v@n. 29.03.2025. u 19:37.
Staro 29.03.2025., 16:29   #79257
Ivo_Strojnica
PRO
Moj komp

Ivo_Strojnica's Avatar

Datum registracije: Apr 2010
Citiraj:
Autor jopis Pregled postova
Život s predrasudama i stavom da ZNAŠ kako netko drugi živi je oličenje života u ovoj regiji (da ne napišem balkanu).

Evo dat ću ti svoj vlastiti primjer.
Bolesno dijete sam kupio svaki dan u Slavi Raškaj na tuškancu između 12.10 i 12.20, i stizao kući u jas., presvukao se i došao na vrijeme na posao u 14.00h u bročicama 5km dalje (ukupna dužina vožnje cca 130km). Kasnio sam samo 2x, jednom je bila prometna na britancu, drugi put nekakvi prosvjedi na ilici.
Pizdio sam svaki put na likove koji se voze 100 autocestom, nerijetko lijevom trakom po 10-20km i ne jebu živu silu, kamiondžije koji se izbacuju na 20m ispred mene, na ekipu koja uđe u enc traku a nema enc, na ekipu koja se vozi cijelom dužinom brze enc trake 40kmh, na ekipu koja je na mobitelu non stop na autocesti i vozi se po sredini po obje trake, itd itd itd.

Vidiš, ja sam svoje vrijeme potrebno za put imao dobro organizirano, ali vanjski utjecaji su promjenili tijek događanja pa mi je svaki put bilo vrlo vrlo knap, pa sam pizdio, jer nisam želio kasnit zbog tuđe gluposti
Ono šta si napisa jest da nisi ima dovoljno vremena, ergo potvrdio šta sam gore napisao.

I nije to predrasuda, već naučena lekcija.
Koju si i sam sad potvrdio.
Staro 29.03.2025., 19:49   #79258
1v@n
The mighty pirate
Moj komp

1v@n's Avatar

Malo fotki s parkinga i iz paddocka danas za ljubitelje klasike. Ne znam jel ikog zanimaju ove sa staze, pa evo zasad samo malo statičnih.

https://postimg.cc/gallery/jjStNMP

Tuscan i Sagaris su čista perverzija. Takve aute je samo osoba s dijagnozom mogla smisliti
https://streamable.com/surf5r
https://streamable.com/8uqxmm
https://streamable.com/fr5y4x

Staro 29.03.2025., 19:56   #79259
Amdejac
Moderator
Moj komp

Amdejac's Avatar

Datum registracije: Jun 2003
Citiraj:
Autor Bubba Pregled postova
Croatian tragedy. Ide u Wellcum, cmolji za 10€ vinjete.
Baš su gamad ti Alpski Švabe.

Asus N750JK (Upgrade)
CPU: Intel i7-4700HQ (2,4mhz-3,3mhz)
MBO: Asus N750JK
RAM: 2x8 Gb PC3-12800 DDR3
VGA: Intel HD 4600 & GF GTX 850M 2048 MB VRAM, DDR3
HDD: 960 Gb SSD Corsair Force, 256 Gb mSATA mini SSD, 1 Tb Hitachi 7200 rpm
PSU: Asus Li-ion 69486 mWh
Monitor: 17,3 LCD (FHD)
Net: Intel AX210 NGW
Sound: Bang & Olufsen 4 Speakers with subwoofer

CPU: Intel Core i3-12100F, 4100 MHz
MBO: ASRock H610M-HDV/M.2 R2.0
RAM: 16 Gb, Corsair CMK16GX4M1D3000C16
VGA: NVIDIA GeForce GTX 1080, 8 Gb
HDD: NVMe 1 Tb, KINGSTON SKC3000S1024G
Net: TP-Link Archer TX55E
PSU: Xilence, Bronze 550W
Monitor: Samsung

CPU: Intel® Core™ i7-5820K, 6 Cores, 15M Cache, up to 3.60 GHz
MBO: JGINYUE, X99M-PLUS D4 v5.3, LGA 2011-3, 2xM.2 NVMe, 4xSATA3, WiFi NGFF
RAM: 2x8 Gb, Kllisre DDR4, 2666MHz
VGA: ATI RX570, 4 Gb
HDD: NVMe 1 Tb, Patriot
Net: Fenvi WiFi 7, Intel BE200NGW M.2 Wireless Adapter
PSU: Inter-Tech SP750
Monitor: Samsung
Amdejac je offline   Reply With Quote
Staro 29.03.2025., 20:56   #79260
Wolverine
Moderator
Moj komp

Wolverine's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Citiraj:
Autor 1v@n Pregled postova
Malo fotki s parkinga i iz paddocka danas za ljubitelje klasike. Ne znam jel ikog zanimaju ove sa staze, pa evo zasad samo malo statičnih.

https://postimg.cc/gallery/jjStNMP

Tuscan i Sagaris su čista perverzija. Takve aute je samo osoba s dijagnozom mogla smisliti
https://streamable.com/surf5r
https://streamable.com/8uqxmm
https://streamable.com/fr5y4x
Uh Tuscan mi je i dan danas jedan od najljepših automobila. Elegantan a ide ko zvijer.

Intel Core i5 2520
8GB DDR3 Patriot
Intel HD3000
256GB LiteOn LMH-256V2M mSATA
NEC USB 3.0 ExpressCard
14" 1366x768
Windows 10 Pro x64

Asus P6T SE w/P6T WS Pro BIOS mod
Intel Xeon X5650 @ 4,0 GHz + TT Frio OCK
4x 2GB Mushkin SilverLine Stiletto 1600
Gigabyte GTX 560Ti
Kingston V300 120GB + 640GB WD AAKS + 1TB WD EARS + 2,5'' Hitachi 500GB