|
![]() |
#79231 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Citiraj:
![]() Inžinjer prometa koji je to projektirao je faks završio u Travniku... Tj. imao otvoren prozor na autu, diploma upala kroz prozor. Ili ovaj primjer: Cesta: https://www.google.com/maps/@46.2565...oASAFQAw%3D%3D Lagano 90, gore nakon nekih 500m prije zavoja 50 i kamera. ![]() Zadnje izmijenjeno od: Mommistake. 28.03.2025. u 10:25. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#79232 | |
®
Datum registracije: Jan 2006
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#79233 | |
laser
Datum registracije: Oct 2009
|
Citiraj:
Ovo drugo mozes uvjetovat, a to da ce svaki vozac vozit savrseno (samim time i gledati u retrovizore) ne mozes. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#79234 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Na riječkoj zaobilaznici u smjeru Škurinja su stavili novi željezni portal preko ceste i na njemu kameru (na linku dole se taj portal ne vidi). Nakon izlaska iz tunela Katarina ograničenje je 60. 50m prije kamere oganičenje je 70! Koji dio ceste snima kamera, ono sa ograničenjem 60 ili 70? https://www.google.com/maps/@45.3349...oASAFQAw%3D%3D
![]() |
#79236 |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Ma 70 mora biti, kamera je i postavljena tako. Ne može kamera biti unutar "range" ali ne poštivati to. Siguran sam da se to da riješiti na sudu kasnije, ali vjerujem da je kamera postavljena na minimalno 80. |
![]() |
![]() |
![]() |
#79237 | |
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
Automobili
Citiraj:
Nizozemci su digli neke autoceste sa 110 na 130 pa su skužili da je na 110km/h cestama +17% više smrtnih nesreća nego na cestama sa ograničenjem 130km/h. Slično se dogodilo i u Švedskoj. Osim toga nisam primjetio da se nešto strašno gine na njemačkim autobahnovima u odnosu na druge EU autoceste… ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#79238 | |
®
Datum registracije: Jan 2006
|
Citiraj:
![]() I s obzirom da ne zivim u hr i tablice su na DE kad se prvo moze vidjeti ide li neka kazna i gdje? Sorry za offtopic ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#79239 | |||||
Čika Zeljeni
Datum registracije: Sep 2013
|
Citiraj:
Citiraj:
Ista stvar na brzoj cesti van naselja. Ograničenje 100, jutro, ljudi idu na posao. Cesta čista, lijepo vrijeme - ali ne, onaj tamo na početku kolone od 15 auta vozi 60-70, jer ON SMATRA DA JE TP DOVOLJNO. Molim te, to je idiot. Ako ne želiš toliko brzo vozit, zastani i pusti ostale da voze po ograničenju. Citiraj:
I što sad - trebao bih vozit 100 kmh, iskakat kao iz paštete na lijevu traku i prst u uho? Citiraj:
E sad si sve rekao. Bravo :facepalm: Inače u dosta sam se slučajeva našao s ekipom koja vozi 150+ kmh , više nas, vozili sasvim normalno, bez ikakvih problema (dok ne naiđeš na nekoga koji se izbaci bez gledanja retrovizora). Citiraj:
Ajde ne blesaj, molim te Zadnje izmijenjeno od: GreenLife. 28.03.2025. u 12:28. |
|||||
![]() |
![]() |
![]() |
#79240 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2002
|
Citiraj:
Dovoljno je proletiti kroz poglavlje 5. Conclusion u ovom dokumentu - https://scienceofclimatechange.org/w...eview-V5-1.pdf, a mozete i koristiti statisticko pogadjalo da vam napravi summary dokumenta i prevede sve na hrvatski... The anthropogenic CO₂-Global Warming hypothesis, as articulated by the Intergovernmental Panel on Climate Change (IPCC) and supported by researchers such as Mann, Schmidt, and Hausfather, lacks robust empirical support when subjected to rigorous scrutiny. This analysis integrates unadjusted observational data and recent peer-reviewed studies to demonstrate that the assertion of human CO₂ emissions as the primary driver of climate variability since 1750 is not substantiated. Instead, natural processes—including temperature feedbacks, solar variability, and oceanic dynamics—provide a more consistent explanation for observed trends. A key finding is the minimal contribution of anthropogenic CO₂ emissions to the global carbon cycle. Human emissions, quantified at 10 GtC per year or approximately 4% of the 230 GtC annual flux, are significantly outweighed by natural exchanges—80 GtC from oceanic processes and 140 GtC from terrestrial respiration and photosynthesis [7]. Koutsoyiannis (2024) [7] provide isotopic evidence, showing a stable δ13C net input signature of approximately -13‰ over two centuries, resulting in a 1‰ shift in the δ13C atmospheric content since 1980 despite an 80 ppm CO₂ increase [7, 12]. This limited deviation, relative to the -28‰ fossil fuel signature, indicates that natural fluxes predominantly govern atmospheric composition, a conclusion supported by the 2020 COVID-19 lockdown data, where a 7% reduction from the 2019 human emissions (0.7 GtC) produced no detectable change in Mauna Loa’s CO₂ curve [22]. Koutsoyiannis (2024) [39] estimate a CO₂ residence time of 3.5 to 4 years via a mass balance approach (230 GtC/year flux), contrasting with the IPCC’s model-based 120-year (or more) projection [38, 39]. Harde’s studies (2017, 2019, 2021) [11, 12, 40] reinforce this, deriving residence times of 3 to 4 years, collectively challenging the hypothesis of significant long-term human CO₂ retention.
![]() |
![]() |
#79241 |
Premium
Datum registracije: Nov 2009
|
![]() |
#79242 | |
Omicron Alpha resident
Datum registracije: Jun 2009
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#79244 | |
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
It’s a speed limit, not a speed suggestion. Smiriš se, prihvatiš da se taj vozi po propisima i ima svako pravo voziti se toliko, dok god na cesti ne postoji minimalna propisana brzina koju krši.
![]() |
![]() |
#79246 | ||
laser
|
Citiraj:
Citiraj:
I to se nece promijenit, jer ovisi o ljudskom faktoru, a opet kazem, vecina ljudi ne zna vozit ili su optereceni drugim distrakcijama tokom voznje. Zato kad je ogranicenje manje (primjer Austrije) toga nema toliko jer pogodi, svi voze 110. Disclaimer za ove sa visokim tlakom i poteskocama u razumijevanju: koristim retrovizore, vozim 155 na nasoj autocesti. ![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#79247 | |
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
I ja sam bio jedan od njih pogotovo u mlađim danima. Sad krenem 10ak minuta ranije i no sikiriki ![]() A i svjestan sam da ako ne prođem semafor-dva ili pričekam nekoga da negdje uđe-izađe neću doći puno kasnije tamo gdje moram doći. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#79248 |
E Pluribus UNIX
Datum registracije: Oct 2002
|
![]() |
![]() |
#79249 | ||||
Čika Zeljeni
|
Citiraj:
![]() Živci? Moji? Ajd dobro... ![]() Ja krivo razumio, ti pišeš: Citiraj:
![]() Citiraj:
![]() Jer čim kreneš pisati činjenice i svoje gledište koje ne odgovaraju pojedincima - odmah si rejser, nervozni papak itd. Kao da svaki dan idem po autobahnu 260 i hebem svima sve po spisku ![]() Ne vrijedi ovdje pisati neke stvari , vidjeli smo to već nekoliko stotina puta. Pije se kafica, smijem se nekim izjavama i idemo dalje ![]() ![]() Citiraj:
Usporedba UHP budget gume na M3 vs. Premium Allseason na PT Cruiseru: Zadnje izmijenjeno od: GreenLife. 28.03.2025. u 18:29. |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#79250 |
jedan i jedini :D
Datum registracije: Sep 2005
|
Semafori - krizanje na remetineckoj kod remetineckog zatvora u smjeru lanista, pa zatim krizanje na remetineckoj kod rotora kod kauflanda u smjeru botinca. Zatim ceste s izmjenjenim glavnim cestama - krizanje kod dragovoljcevog stadiona prema super andriji, zatim dva krizanja u rapskoj - sa korculanskom i kornatskom, itd itd. Koji god biser se toga dosjetio je stvarno konj. |
![]() |
![]() |
![]() |
#79251 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#79252 | |
gadget freak
|
Citiraj:
![]() Moj quattro je preživio 2x. Malo ubijen, ali preživio. Prvi put jastreb, kojeg sam onak krajičkom oka vidio da dolijeće s lijeve strane u brišućem letu, ali ga je rekao bih sjebao udar vjetra od šlepera iza kojeg je proletio, i aterirao je preko središnje ograde meni u prednje svjetlo i masku. Vozio sam koliko sam vozio (ne ovim tu svetim austrijskim brzinama ![]() ![]() Drugi šus je bio čagalj, sa nekih 140kmh, otkud se i kako dovukao ne znam, ali rupa na ogradi ovdje na našem dijelu ac uvijek je bilo uz kanale i mostiće. Njega nisam vidio sve do cca metar dva ispred auta kad je doslovno istrčao ispred mene, na toj brzini i blizini, reakcija je nepostojeća. Tad sam bio na desnoj traci, mrak, sam na tom dijelu, pa sam svejedno odmah kočio ko luđak, reakcija, refleks, i da što prije stanem i vidim šta je polomljeno ![]() U oba slučaja sam obzirom na udarac imao minimalnu štetu obzirom na brzinu i događaj. Ali poanta je da na brzinama kojima se vozi po autocesti vrijeme reakcije čovjeka može bit ne znam kakvo ako se situacija dogodi na nekoj maloj razdaljini ispred vas, tu izbjegavanja nema. Vozio sam 5,6 godina non stop autocestom 200+km svakodnevno, debila ima napretek - od ovih vozim se stotku i ne jebem nikog ni 5% niti gledam u retrovizore, ekipe koja se ujutro šminka (žene ofc) od ivanića do zagreba neprekidno, ekipe koja vozi 40t šleper i kaže ja sam bog na cesti i izletit ću na lijevu traku kad ja hoću jer sam jači (ili turaka koji čitaju novine ili gledaju filmove na tabletu na volanu, hrpetina...), ekipe koja se vozi lijevom trakom 30km jer im njihova kia ceed ne smije vozit desnom jer će se raspast svaki milimetar ovjesa na apćiha autu (sarkazam ![]()
"If everything seems under control, you're just not going fast enough." - Mario Andretti Zadnje izmijenjeno od: jopis. 28.03.2025. u 22:54. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#79253 | |
gadget freak
|
Citiraj:
![]() Evo dat ću ti svoj vlastiti primjer. Bolesno dijete sam kupio svaki dan u Slavi Raškaj na tuškancu između 12.10 i 12.20, i stizao kući u jas., presvukao se i došao na vrijeme na posao u 14.00h u bročicama 5km dalje (ukupna dužina vožnje cca 130km). Kasnio sam samo 2x, jednom je bila prometna na britancu, drugi put nekakvi prosvjedi na ilici. Pizdio sam svaki put na likove koji se voze 100 autocestom, nerijetko lijevom trakom po 10-20km i ne jebu živu silu, kamiondžije koji se izbacuju na 20m ispred mene, na ekipu koja uđe u enc traku a nema enc, na ekipu koja se vozi cijelom dužinom brze enc trake 40kmh, na ekipu koja je na mobitelu non stop na autocesti i vozi se po sredini po obje trake, itd itd itd. Vidiš, ja sam svoje vrijeme potrebno za put imao dobro organizirano, ali vanjski utjecaji su promjenili tijek događanja pa mi je svaki put bilo vrlo vrlo knap, pa sam pizdio, jer nisam želio kasnit zbog tuđe gluposti ![]()
![]() |
![]() |
#79254 | |
Čika Zeljeni
|
Citiraj:
Slikalo me kod čvora A8/B995 u smjeru Austrije. Bilo 2018.g dok još nisam upoznao sve čari DE i A ![]() Da sam bio toliko blizu i blicao, ode vozačka bye-bye na 2mj Zadnje izmijenjeno od: GreenLife. 28.03.2025. u 23:45. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#79256 |
The mighty pirate
|
Zadnje izmijenjeno od: 1v@n. 29.03.2025. u 19:37. |
![]() |
![]() |
![]() |
#79257 | |
PRO
Datum registracije: Apr 2010
|
Citiraj:
I nije to predrasuda, već naučena lekcija. Koju si i sam sad potvrdio. ![]()
![]() |
![]() |
#79258 |
The mighty pirate
|
Malo fotki s parkinga i iz paddocka danas za ljubitelje klasike. Ne znam jel ikog zanimaju ove sa staze, pa evo zasad samo malo statičnih. https://postimg.cc/gallery/jjStNMP Tuscan i Sagaris su čista perverzija. Takve aute je samo osoba s dijagnozom mogla smisliti ![]() https://streamable.com/surf5r https://streamable.com/8uqxmm https://streamable.com/fr5y4x
![]() |
#79260 | |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
|
|