Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Svaštara
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 27.03.2025., 13:19   #79171
Mommistake
Premium
Moj komp

Mommistake's Avatar

Datum registracije: Nov 2008
Citiraj:
Autor listerstorm Pregled postova
Pozdrav društvo,

Dobio poruku za opoziv i javio se Tomiću. Gledam zadnja 2 tjedna tekućinu i vidim da se smanjuje razina.

A naručili me za 26.05.

Pretpostavljam da je onda najbolje ići samo kratke relacije (na posao i u šoping) - cca 5-6 km.
Kakva tekućina?
Mommistake je offline   Reply With Quote
Staro 27.03.2025., 13:29   #79172
Colop
Premium

Datum registracije: Sep 2011
Citiraj:
Pozdrav društvo,

Dobio poruku za opoziv i javio se Tomiću. Gledam zadnja 2 tjedna tekućinu i vidim da se smanjuje razina.

A naručili me za 26.05.

Pretpostavljam da je onda najbolje ići samo kratke relacije (na posao i u šoping) - cca 5-6 km.

Antifriz i EGR opoziv?
Colop je offline   Reply With Quote
Staro 27.03.2025., 13:38   #79173
medo
#erase startup-config
Moj komp

medo's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Automobili

Citiraj:
Autor 1v@n Pregled postova
Ono što me više živcira je automatski mjenjač, a mislim da cijeli VAG koncern ima isti. Barem jednom tjedno se dogodi da ne zna što treba napraviti. Voziš, staneš, hoćeš krenuti, a on ne bi. 2-3 sekunde kasnije se sjeti da bi ipak mogao. Onda stojim na semaforu, a on digne i drži okretaje na 2000 bez nekog razloga. Čuje se dovoljno da me gledaju čudno ovi pored mene jer misle da mi se utrkuje

“Ma nemogućeee, to je deesge, haloo”

Dok sam ih vozio činilo mi se da ga muči prebacivanje po dvije brzine primjerice iz 6. u 4. i sl. pa mu dulje treba da se zbroji. Ovo što opisuješ mi se događalo i na usponima - ja stišćem a on kao da sekundu-dvije ne registrira da sam stisnuo gas. Onda bi ga ja panično opalio refleksno misleći da auto ne ide pa bi motor počeo vrištati…

Inače diže okretaje kada čisti onaj svoj filter čestica (GPF ili kako ga već zovu u VAGu). Motor pri tome ode u dosta više okretaje nego d-zlo.
Staro 27.03.2025., 13:41   #79174
Master_Hrc
Premium
Moj komp

Master_Hrc's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Citiraj:
Autor calypso Pregled postova
Nisam se cesto vozikao po Austriji, ali sjecam se da im je autoput doslovno zak*urac... Ko da je slagan od ploca, stalno nesto lupa... Plus sto je uzasno uzak... Mozda to dio od Slovenije do Graza negdje, ne sjecam se...
Mozda postoji jos jedna Austrija pa pricamo o dvije razlicite
Uglavnom, autoput im je vrh, konstantno ga obnavljaju, ali i onaj "izvorni" im je odlican. U odnosu na njihov, rvacki A1 je sprdacina. Toliko udaraca, ulegnuca, onda onih prelaza kod mostova i vijadukata kao da sam udario u rub ceste, da je to nevjerojatno.

Citiraj:
Ovo drugo potpisujem, teske budaletine... Ko da su roboti, a ne ljudi... Kriticko razmisljanje nula bodova...
Ermm, bio sam sarkastican
Master_Hrc je offline   Reply With Quote
Staro 27.03.2025., 13:43   #79175
sinisa1989
Bazinga
Moj komp

sinisa1989's Avatar

Citiraj:
Pozdrav društvo,

A naručili me za 26.05.

Ako se vidno smanjuje, to je već kritično. Ja u posudi nisam primjetio razliku, a rekli su da je počeo gubiti tekućinu. Prvi pregled sam čekao par mjeseci, ali nakon pregleda su stigli dijelovi i bilo je riješeno unutar 2 tjedna. Konkretno, prošli petak sam pokupio auto (mijenjali su EGR hladnjak i zračni jastuk na volanu). Uglavnom, javi se Tomiću i ovlaštenim u HR pisanim putem. Objasni im situaciju (gubitak tekućine bla bla) i vjerujem da bi trebao doći prije na red. Meni su najprije rekli da ću čekati dijelove nekoliko mjeseci, a na kraju su to riješili unutar 2 tjedna. Drugim riječima, ako je kritično, ideš na vrh liste. Gužva je u svakom slučaju jer imaju RH preko 20k vozila na opozivu. Prvo probaj kod njih, pa onda u SLO. Iskreno, ako toliko gubi tekućine, ja ga ne bih ni na kratke relacije vozio. I da, obavezno provjeri koji model će ugrađivati (ako ne ideš kod Tomića). Jer navodno da još ima starih modela na lageru, pa to ugrade samo da prolongiraju izmjenu. Uglavnom, od BorgWarnera je zadnji model koji nema problema s tim.
Staro 27.03.2025., 13:54   #79176
Colop
Premium

Datum registracije: Sep 2011
Citiraj:
Autor medo Pregled postova

Dok sam ih vozio činilo mi se da ga muči prebacivanje po dvije brzine primjerice iz 6. u 4. i sl. pa mu dulje treba da se zbroji. Ovo što opisuješ mi se događalo i na usponima - ja stišćem a on kao da sekundu-dvije ne registrira da sam stisnuo gas. Onda bi ga ja panično opalio refleksno misleći da auto ne ide pa bi motor počeo vrištati…

Inače diže okretaje kada čisti onaj svoj filter čestica (GPF ili kako ga već zovu u VAGu). Motor pri tome ode u dosta više okretaje nego d-zlo.

Mene na DSG isto živcira kada se spuštam brzom cestom put Splita, i veliki je pad, i umjesto da šalta u višu, ovaj ga drži tipa u četvrtoj na 4000 okretaja.

ZF-8 naravno nema tih problema.
Colop je offline   Reply With Quote
Staro 27.03.2025., 13:55   #79177
calypso
Premium
Moj komp

calypso's Avatar

Datum registracije: Oct 2002
Citiraj:

Nisam primjetio nikakve probleme koje opisujete sa DSGom... Mislim da se kod Audija DSG zove S-Tronic, uglavnom tog imam... Prebacivanje po dvije brzine nize nisam jos nikada dozivio, ne znam o cem pricas... A ovo kasnjenje sam primjetio, ali to je mozda pola sekunde i jedino ako mi je volan okrenut u stranu, ja to pripisujem kontroli quattra, a ne DSGa, jer bi se auto vjerojatno u mjesto okrenuo da ga elektronika ne obuzda...

Citiraj:
Autor Master_Hrc Pregled postova
Mozda postoji jos jedna Austrija pa pricamo o dvije razlicite
Uglavnom, autoput im je vrh, konstantno ga obnavljaju, ali i onaj "izvorni" im je odlican. U odnosu na njihov, rvacki A1 je sprdacina. Toliko udaraca, ulegnuca, onda onih prelaza kod mostova i vijadukata kao da sam udario u rub ceste, da je to nevjerojatno.

Ermm, bio sam sarkastican
Ne znam stvarno, zadnji put sam bio u Austriji pred par godina i pi*zdio kolko su im losi autoputevi prema Grazu... Doslovno ko da po betonskim plocama vozim, svako malo preskace... Mislim da je slicna cesta bila prema Samoboru i Dugom Selu tu kod nas, kao da je od nekih ploca sastavljena...

Ja nisam bio sarkastican, europljani su budale... Idu mi na zivce kako debilno voze po nasim autoputevima po ljeti, pa to je kriminal... On vidi debilno ogranicenje koje na 60km/h na autoputu i on stvarno vozi 60km/h... Ja mislim da se debili iz HACa zajeba*vaju i stavljaju ta debilna ogranicenja potpuno besmisleno i onda gledaju na kamerama koliko budala se upeca... Sto posto...

GMKTec K8Plus
AMD Ryzen 7 PRO 8845HS, 3.80-5.10GHz 8-core
64GB DDR5-5200 (2x32GB), quad-channel
NVMe1 - 512GB Micron 3400, PCI-E 4.0 x4
NVMe2 - 512GB Samsung PM981, PCI-E 3.0 x4
AMD Radeon 780M integrirana grafika

2x EIZO EV2336WFS3-BK
23" 1920x1080 IPS

Dell Latitude 7390
intel i7 8650U, 1.90-4.20GHz, 4-core
32GB DDR4
512GB Samsung PM981, PCI-E 3.0 x4
intel UHD 620
13.3" FullHD IPS Touchscreen

calypso je offline   Reply With Quote
Staro 27.03.2025., 13:59   #79178
calypso
Premium
Moj komp

calypso's Avatar

Citiraj:
Autor Colop Pregled postova
Mene na DSG isto živcira kada se spuštam brzom cestom put Splita, i veliki je pad, i umjesto da šalta u višu, ovaj ga drži tipa u četvrtoj na 4000 okretaja.

ZF-8 naravno nema tih problema.
Pa decko koci motorom, sto bi ti htio?

Kod mene je slucaj da ga na nizbrdicama moram prebacivati u Sport mod tako da mi prebaci u nizu i onda koci motorom... Da ga pustim u Drive modu odletio bi u 3PM negdje kolko se ovaj ne bi sjetio usporit...

GMKTec K8Plus

2x EIZO EV2336WFS3-BK
23" 1920x1080 IPS

Dell Latitude 7390
32GB DDR4
intel UHD 620

Staro 27.03.2025., 14:13   #79179
Mario92
Omicron Alpha resident
Moj komp

Mario92's Avatar

Datum registracije: Jun 2009
Nisu Europljani krivi kaj se voze po pravilima, dapače, nego su debili ili HAC ili FPZ ili ko god obrazuje i zapošljava ekipu kaj meće absurdne limite brzine.

Zapravo, isključivo jedini debili u ovoj priči su HAC, i ŽCZŽ kaj su uopće dopustili da nam ceste dojdu do takvog jadnog stanja.

Ryzen 7 5700G

AsRock B550 Pro4

HyperX Fury DDR4 3000MHz (4 x 16GB)

Kingston A2000 1TB NVMe

Intel 660p 1TB NVMe

Fortron Hexa 400W

Random PC case

Proxmox VE

95% of the world is retarded, I'm glad I am the 10%.
Fujitsu U7311

Intel i5 1135G7

16GB DDR4 3200MHz

SK Hynix P31 Gold 1TB

13.3" FHD IPS

Mario92 je offline   Reply With Quote
Staro 27.03.2025., 14:14   #79180
sinisa1989
Bazinga
Moj komp

sinisa1989's Avatar

Citiraj:
Pa decko koci motorom, sto bi ti htio?

Kod mene je slucaj da ga na nizbrdicama moram prebacivati u Sport mod tako da mi prebaci u nizu i onda koci motorom... Da ga pustim u Drive modu odletio bi u 3PM negdje kolko se ovaj ne bi sjetio usporit...

ZF8 u kombinaciji s coasting opcijom ga prebaci u ler
Staro 27.03.2025., 14:23   #79181
calypso
Premium
Moj komp

calypso's Avatar

Citiraj:
Autor Mario92 Pregled postova
Nisu Europljani krivi kaj se voze po pravilima, dapače, nego su debili ili HAC ili FPZ ili ko god obrazuje i zapošljava ekipu kaj meće absurdne limite brzine.

Zapravo, isključivo jedini debili u ovoj priči su HAC, i ŽCZŽ kaj su uopće dopustili da nam ceste dojdu do takvog jadnog stanja.
Ma europljani su budale, nema se tu sta dalje objasnjavat... Malo se previse drze propisa... Da im kazes da smiju udahnut 5 puta u sat vremena, trudili bi se na najjace...

Citiraj:
Autor sinisa1989 Pregled postova
ZF8 u kombinaciji s coasting opcijom ga prebaci u ler
ZF8 je 8-speed Tiptronic, to nije DSG koliko znam... Kod Audija je to jednostavno - Tiptroni su automatski mjenjaci, S-Tronic su DSG, a Multitronic su CVT...

Sad sam malo ispitivao statisticko pogadjalo i dodatno guglao jer mu nis ne vjerujem... Kod mene je izgleda DL501 S-Tronic, al to je DSG... Ima 7 brzina, to pouzdano znam i radili smo DSG rekalibraciju pred 2 godine jer je malo znao trzat kada bi na 130km/h na uzbrdici mijenjao brzinu u nizu... Doslovno sam imao filing ko da me netko mlatne sa strane u auto pa da me translatira malo u stranu... Nakon rekalibracije toga vise nema...

GMKTec K8Plus

2x EIZO EV2336WFS3-BK
23" 1920x1080 IPS

Dell Latitude 7390
32GB DDR4
intel UHD 620

Staro 27.03.2025., 14:31   #79182
RaneZ
Vršni visioc
Moj komp

RaneZ's Avatar

Datum registracije: Jun 2005
Citiraj:
Autor John Creasy Pregled postova
a(plus uzeo za rezervu zimmerman sport coat z i ds2500)
Ces da cvilis ko macici za majkom
Staro 27.03.2025., 14:34   #79183
Cuky
jedan i jedini :D
Moj komp

Cuky's Avatar

Datum registracije: Sep 2005
Citiraj:
Autor Mario92 Pregled postova

A sta bi rekao na onog debila sto je na hrpi zagrebackih cesta izmjenio smjer glavne ceste i raspored na semaforima (nekad je bilo jedna traka za ravno i desno, a druga za lijevo. Sad po novom je lijevo+ravno jedna, a desno druga)?

Ne moram ni govorit kakve se guzve rade kad samo jedan od auta na semaforu u traci za ravno+lijevo odluci ic lijevo. Nema prolaza nikom kroz taj semafor.

Zadnje izmijenjeno od: Cuky. 27.03.2025. u 15:15.
Cuky je offline   Reply With Quote
Staro 27.03.2025., 14:44   #79184
1v@n
The mighty pirate
Moj komp

1v@n's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Citiraj:
Nisam primjetio nikakve probleme koje opisujete sa DSGom... Mislim da se kod Audija DSG zove S-Tronic, uglavnom tog imam...
Imaš stari auto, iz perioda u kojem nisu fušali kao danas. Od tri DSG-a koje sam vozio u zadnjih 5 godina (Golf 7 1.5, Golf 8 GTI, A3), jedino je ovaj u GTI radio kak spada. Na G7 je kuckao i nije znao normalno prebacivati na nizbrdici, na A3 ga ulovi zbunjenost.
Mogu samo usporediti s automatikom na BMW-u koja je besprijekorna. Prvi automatik koji mi čita misli

CPU: Intel Core i7 8809G
MBO: Intel NUC8i7HVK
RAM: 2x16GB Crucial DDR4 2400
GPU: Radeon™ RX Vega M GH

SSD: 2x Samsung 970 Evo Plus 500 GB M.2
LCD: BENQ PD3200Q
Periferija: Microsoft Sidewinder X6, Logitech Performance MX
1v@n je offline   Reply With Quote
Staro 27.03.2025., 14:48   #79185
Ivo_Strojnica
PRO
Moj komp

Ivo_Strojnica's Avatar

Datum registracije: Apr 2010
Citiraj:
Autor Cuky Pregled postova
A sta bi rekao na onog debila sto je na hrpi zagrebackih cesta izmjenio smjer glavne ceste i raspored na saforima (nekad je bilo jedna traka za ravno i desno, a druga za lijevo. Sad po novom je lijevo+ravno jedna, a desno druga)?

Ne moram ni govorit kakve se guzve rade kad samo jedan od auta na semaforu u traci za ravno+lijevo odluci ic lijevo. Nema prolaza nikom kroz taj semafor.
daj ne zezaj, pa koja je to budala napravila?
Odbijam ovo virovati.
Staro 27.03.2025., 14:55   #79186
mrva_zg
Premium
Moj komp

mrva_zg's Avatar

Datum registracije: Feb 2010
Staro 27.03.2025., 14:55   #79187
calypso
Premium
Moj komp

calypso's Avatar

Citiraj:
Autor 1v@n Pregled postova
Imaš stari auto, iz perioda u kojem nisu fušali kao danas. Od tri DSG-a koje sam vozio u zadnjih 5 godina (Golf 7 1.5, Golf 8 GTI, A3), jedino je ovaj u GTI radio kak spada. Na G7 je kuckao i nije znao normalno prebacivati na nizbrdici, na A3 ga ulovi zbunjenost.
Mogu samo usporediti s automatikom na BMW-u koja je besprijekorna. Prvi automatik koji mi čita misli
Hmhm... A valjda spada pod starije... Iz 2018 je, valjda je to staro... Ima 83.000km, realnih... Kupljen je sa 45.000km u Flensburgu tamo negdje krajem 2021... S obzirom da je Njemacka bila u lockdownu, a ovo je bio neciji sluzbeni auto, nije se uopce vozikao... I onda je doso meni, a tek sto ga ja ne vozam, to je smijesno... Po tjedan dana stoji sparkiran, ulovi se rdja na diskovima od stajanja... Eto, sve sam ti rekao kad sam u malo manje od 4 godine kolko ga imam napravio 40.000km...

Al definitivno hvala za informacije o DSGu i problemima u tom segmentu... Imam dojam da sto je auto noviji, to je blesaviji... I pozeljno ga je preskocit... Jos kad vidim sve te touch piz*darije, grozim se toga...

GMKTec K8Plus

2x EIZO EV2336WFS3-BK
23" 1920x1080 IPS

Dell Latitude 7390
32GB DDR4
intel UHD 620

Staro 27.03.2025., 16:00   #79188
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
A šta da ti ja kažem kad mi je prije par godina auto po ljeti stajao na istom mjestu 2,5 mjeseci! Paučina se skupljala na njemu. Ja sam se okolo đirao na skuteru, a auto je stajao na parkingu. Vjerojatno bi stajao još i više da nisam morao s njime na neki koncert u ZG.
btw, u RI planiraju Park&Ride
https://www.novilist.hr/rijeka-regij...g-za-dva-eura/
Staro 27.03.2025., 16:05   #79189
listerstorm
Registered User
Moj komp

listerstorm's Avatar

Datum registracije: Apr 2011
Citiraj:
Autor Mommistake Pregled postova
Kakva tekućina?
hladnjak

Citiraj:
Autor Colop Pregled postova
Antifriz i EGR opoziv?
da

Citiraj:
Mozda da probas u Sloveniju na neki servis otici?
Daleko mi je to iz Osijeka

Citiraj:
Ako se vidno smanjuje, to je već kritično. Ja u posudi nisam primjetio razliku, a rekli su da je počeo gubiti tekućinu. Prvi pregled sam čekao par mjeseci, ali nakon pregleda su stigli dijelovi i bilo je riješeno unutar 2 tjedna. Konkretno, prošli petak sam pokupio auto (mijenjali su EGR hladnjak i zračni jastuk na volanu). Uglavnom, javi se Tomiću i ovlaštenim u HR pisanim putem. Objasni im situaciju (gubitak tekućine bla bla) i vjerujem da bi trebao doći prije na red. Meni su najprije rekli da ću čekati dijelove nekoliko mjeseci, a na kraju su to riješili unutar 2 tjedna. Drugim riječima, ako je kritično, ideš na vrh liste. Gužva je u svakom slučaju jer imaju RH preko 20k vozila na opozivu. Prvo probaj kod njih, pa onda u SLO. Iskreno, ako toliko gubi tekućine, ja ga ne bih ni na kratke relacije vozio. I da, obavezno provjeri koji model će ugrađivati (ako ne ideš kod Tomića). Jer navodno da još ima starih modela na lageru, pa to ugrade samo da prolongiraju izmjenu. Uglavnom, od BorgWarnera je zadnji model koji nema problema s tim.
Thx za info, evo usporedbe, razlika 2 tjedna
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	prije.jpg‎
Views:	74
Size:	124.1 kB
ID:	28099   Click image for larger version

Name:	poslije.jpg‎
Views:	77
Size:	41.6 kB
ID:	28100  
listerstorm je offline   Reply With Quote
Staro 27.03.2025., 16:07   #79190
zgmmax
(-(-(-(--)-)-)-)
Moj komp

zgmmax's Avatar

Datum registracije: Sep 2009
Tak i meni stoji preko tjedna, za vikend ga upalim da odem nekam sa djecom na izlet.

Al meni, ne zahrđaju diskovi, al se osjeti ono struganje prvih par kočenja dok se ne skine taj neki sloj prašine/masnoče/šta već

Isto tak mi je bilo i na diskovima na biciklu dok se nije vozio neko duže vrijeme.
zgmmax je offline   Reply With Quote
Staro 27.03.2025., 16:33   #79191
sinisa1989
Bazinga
Moj komp

sinisa1989's Avatar

Citiraj:
hladnjak

Thx za info, evo usporedbe, razlika 2 tjedna
Nakon dijagnostike su mi rekli da izbjegavam dulja putovanja i vožnju u komadu. Na papiru nešto drugačije piše

Ne znam koliko dugo se voziš tako i koliko km imaš, ali prva uputa od njih je da u slučaju gubitka tekućine vozilo nikako ne voziti. Time se pokušavaju ograditi. Između 4.3. i 20.3. valjda su poslali 15 notifikacija da imam opoziv.
Kod mene je ovo 3. hladnjak. Prošli je bio mijenjan kod njih 2022. i nije imao ni 40k km. Tekućinu je izgubio u te nepune 3 godine. S tim da tekućina nije ni došla do minimalne točke. Bila je nešto ispod pola između min i max.
Staro 27.03.2025., 16:41   #79192
listerstorm
Registered User
Moj komp

listerstorm's Avatar

Citiraj:
Nakon dijagnostike su mi rekli da izbjegavam dulja putovanja i vožnju u komadu. Na papiru nešto drugačije piše

Ne znam koliko dugo se voziš tako i koliko km imaš, ali prva uputa od njih je da u slučaju gubitka tekućine vozilo nikako ne voziti. Time se pokušavaju ograditi. Između 4.3. i 20.3. valjda su poslali 15 notifikacija da imam opoziv.
Kod mene je ovo 3. hladnjak. Prošli je bio mijenjan kod njih 2022. i nije imao ni 40k km. Tekućinu je izgubio u te nepune 3 godine. S tim da tekućina nije ni došla do minimalne točke. Bila je nešto ispod pola između min i max.
Sad sam u zadnjih 2 tjedna primjetio pad u posudi...onda ovo kako izgleda bolje uopće ne vozit?

Poslao sam im e-mail da se u posudi vidi gubitak tekućine.
Staro 27.03.2025., 16:47   #79193
zkljaja
Brat od Đon Vejna
Moj komp

zkljaja's Avatar

Ne voziti, glikol iz antifriza koji nestaje se može zapalit u hladnjaku EGRa
Staro 27.03.2025., 17:16   #79194
listerstorm
Registered User
Moj komp

listerstorm's Avatar

Onda najbolje da ga uopće ne vozim, jedino tih 7-8 km koliko mi treba do Tomića kad me pozovu?
Staro 27.03.2025., 17:33   #79195
medo
#erase startup-config
Moj komp

medo's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Citiraj:
Nisam primjetio nikakve probleme koje opisujete sa DSGom... Mislim da se kod Audija DSG zove S-Tronic, uglavnom tog imam... Prebacivanje po dvije brzine nize nisam jos nikada dozivio, ne znam o cem pricas... A ovo kasnjenje sam primjetio, ali to je mozda pola sekunde i jedino ako mi je volan okrenut u stranu, ja to pripisujem kontroli quattra, a ne DSGa, jer bi se auto vjerojatno u mjesto okrenuo da ga elektronika ne obuzda...
S-Tronic je isti DSG mjenjač kao u VW i Škodi samo se kod Audija zove S-Tronic jer je to Auuudiii

Probaj voziti malo više auta iz koncerna pa javi kad ga začepiš nekad prešalta i po četiri niže pogotovo kada u 7. brzini kruza za 1200 okretaja pa se volan trese skupa s cijelim autom (VW Passat 1.6 TDI npr.)

Kada šalta po jednu ili tri brzine onda šalta jako brzo jer je brzina u koju prebacuje na drugom kuplungu ali kada šalta dvije ili četiri niže onda je brzina u koju prebacuje na istom kuplungu pa mu treba dulje.
Staro 27.03.2025., 17:34   #79196
calypso
Premium
Moj komp

calypso's Avatar

Citiraj:
Autor coconut Pregled postova
A šta da ti ja kažem kad mi je prije par godina auto po ljeti stajao na istom mjestu 2,5 mjeseci! Paučina se skupljala na njemu. Ja sam se okolo đirao na skuteru, a auto je stajao na parkingu. Vjerojatno bi stajao još i više da nisam morao s njime na neki koncert u ZG.
btw, u RI planiraju Park&Ride
https://www.novilist.hr/rijeka-regij...g-za-dva-eura/
8icom? Sretno... Taj autobus vozi dva puta dnevno...

Davno sam rekao da u Rijeci treba napraviti pontonski parking... Dakle, nakrcas ga do 9 ujutro ujutro sa 200-300 auta, otplutas nasred Kvarnera sa njim, i onda ga vratis u 3 popodne...

GMKTec K8Plus

2x EIZO EV2336WFS3-BK
23" 1920x1080 IPS

Dell Latitude 7390
32GB DDR4
intel UHD 620

Staro 27.03.2025., 17:39   #79197
d0X
Kostolomac
Moj komp

d0X's Avatar

Datum registracije: Jun 2006
Citiraj:
8icom? Sretno... Taj autobus vozi dva puta dnevno...
Citiraj:
Autotrolej će u vršnim jutarnjim i popodnevnim satima uvesti dodatnih 17 polazaka autobusa na liniji broj 8, na trasi između Torpeda i Jelačićevog trga.
Staro 27.03.2025., 17:40   #79198
calypso
Premium
Moj komp

calypso's Avatar

Citiraj:
S-Tronic je isti DSG mjenjač kao u VW i Škodi samo se kod Audija zove S-Tronic jer je to Auuudiii

Probaj voziti malo više auta iz koncerna pa javi kad ga začepiš nekad prešalta i po četiri niže pogotovo kada u 7. brzini kruza za 1200 okretaja pa se volan trese skupa s cijelim autom (VW Passat 1.6 TDI npr.)

Kada šalta po jednu ili tri brzine onda šalta jako brzo jer je brzina u koju prebacuje na drugom kuplungu ali kada šalta dvije ili četiri niže onda je brzina u koju prebacuje na istom kuplungu pa mu treba dulje.
E, pa da... Ajudin...

Pa nije bas da mi se vozi vise auta iz koncerna VW... Imam ovo sto imam, dok me sluzi, super...

Nisam primjetio da mi se ikada volan tresao kada je kruzao auto... Sve fino i glatko radi... I definitivno nisam primjetio da salta po par brzina odjednom, ali mozda zato sto ne gledam bas u to u kojoj brzini vozim... Kad ga stisnem, trenutno presalta u nizu i odo ja svojim putem... Jbg, ima 245KS, mozda mu ni ne treba da presaltava u neku totalno nizu, jer ima dovoljno momenta i u prvoj nizoj?

GMKTec K8Plus

2x EIZO EV2336WFS3-BK
23" 1920x1080 IPS

Dell Latitude 7390
32GB DDR4
intel UHD 620

Staro 27.03.2025., 17:41   #79199
calypso
Premium
Moj komp

calypso's Avatar

Citiraj:
Autor d0X Pregled postova
Autotrolej blablabla
Dobro sto ce oni uvesti nove polaske, no tko ce to tocno voziti? Muku muce sa vozacima iovako ionako... A 8ica je stvarno drek linija, doslovno dvaput dnevno vozi...

GMKTec K8Plus

2x EIZO EV2336WFS3-BK
23" 1920x1080 IPS

Dell Latitude 7390
32GB DDR4
intel UHD 620

Staro 27.03.2025., 17:48   #79200
d0X
Kostolomac
Moj komp

d0X's Avatar

Datum registracije: Jun 2006
Kifla me boli tko će voziti. Najavili jesu, prenio sam ti jer mi se činilo da nisi pročitao.

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na