|
![]() |
#79171 |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#79172 |
Premium
Datum registracije: Sep 2011
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#79173 | |
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
Automobili
Citiraj:
“Ma nemogućeee, to je deesge, haloo” ![]() Dok sam ih vozio činilo mi se da ga muči prebacivanje po dvije brzine primjerice iz 6. u 4. i sl. pa mu dulje treba da se zbroji. Ovo što opisuješ mi se događalo i na usponima - ja stišćem a on kao da sekundu-dvije ne registrira da sam stisnuo gas. Onda bi ga ja panično opalio refleksno misleći da auto ne ide pa bi motor počeo vrištati… Inače diže okretaje kada čisti onaj svoj filter čestica (GPF ili kako ga već zovu u VAGu). Motor pri tome ode u dosta više okretaje nego d-zlo. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#79174 | ||
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Citiraj:
![]() Uglavnom, autoput im je vrh, konstantno ga obnavljaju, ali i onaj "izvorni" im je odlican. U odnosu na njihov, rvacki A1 je sprdacina. Toliko udaraca, ulegnuca, onda onih prelaza kod mostova i vijadukata kao da sam udario u rub ceste, da je to nevjerojatno. Citiraj:
![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#79175 | |
Bazinga
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#79176 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2011
|
Citiraj:
Mene na DSG isto živcira kada se spuštam brzom cestom put Splita, i veliki je pad, i umjesto da šalta u višu, ovaj ga drži tipa u četvrtoj na 4000 okretaja. ZF-8 naravno nema tih problema. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#79177 | ||
Premium
Datum registracije: Oct 2002
|
Citiraj:
Citiraj:
Ja nisam bio sarkastican, europljani su budale... Idu mi na zivce kako debilno voze po nasim autoputevima po ljeti, pa to je kriminal... On vidi debilno ogranicenje koje na 60km/h na autoputu i on stvarno vozi 60km/h... Ja mislim da se debili iz HACa zajeba*vaju i stavljaju ta debilna ogranicenja potpuno besmisleno i onda gledaju na kamerama koliko budala se upeca... Sto posto... ![]()
![]() |
![]() |
#79178 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() Kod mene je slucaj da ga na nizbrdicama moram prebacivati u Sport mod tako da mi prebaci u nizu i onda koci motorom... Da ga pustim u Drive modu odletio bi u 3PM negdje kolko se ovaj ne bi sjetio usporit... ![]()
![]() |
![]() |
#79179 |
Omicron Alpha resident
Datum registracije: Jun 2009
|
Nisu Europljani krivi kaj se voze po pravilima, dapače, nego su debili ili HAC ili FPZ ili ko god obrazuje i zapošljava ekipu kaj meće absurdne limite brzine. Zapravo, isključivo jedini debili u ovoj priči su HAC, i ŽCZŽ kaj su uopće dopustili da nam ceste dojdu do takvog jadnog stanja.
![]() |
#79180 | |
Bazinga
|
Citiraj:
ZF8 u kombinaciji s coasting opcijom ga prebaci u ler ![]()
![]() |
![]() |
#79181 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() ZF8 je 8-speed Tiptronic, to nije DSG koliko znam... Kod Audija je to jednostavno - Tiptroni su automatski mjenjaci, S-Tronic su DSG, a Multitronic su CVT... Sad sam malo ispitivao statisticko pogadjalo i dodatno guglao jer mu nis ne vjerujem... Kod mene je izgleda DL501 S-Tronic, al to je DSG... Ima 7 brzina, to pouzdano znam i radili smo DSG rekalibraciju pred 2 godine jer je malo znao trzat kada bi na 130km/h na uzbrdici mijenjao brzinu u nizu... Doslovno sam imao filing ko da me netko mlatne sa strane u auto pa da me translatira malo u stranu... ![]()
![]() |
![]() |
#79183 | |
jedan i jedini :D
Datum registracije: Sep 2005
|
Citiraj:
Ne moram ni govorit kakve se guzve rade kad samo jedan od auta na semaforu u traci za ravno+lijevo odluci ic lijevo. Nema prolaza nikom kroz taj semafor. Zadnje izmijenjeno od: Cuky. 27.03.2025. u 15:15. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#79184 | |
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
Mogu samo usporediti s automatikom na BMW-u koja je besprijekorna. Prvi automatik koji mi čita misli
![]() |
![]() |
#79185 | |
PRO
Datum registracije: Apr 2010
|
Citiraj:
Odbijam ovo virovati.
![]() |
![]() |
#79186 |
Premium
Datum registracije: Feb 2010
|
![]() |
#79187 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() ![]() Al definitivno hvala za informacije o DSGu i problemima u tom segmentu... Imam dojam da sto je auto noviji, to je blesaviji... I pozeljno ga je preskocit... Jos kad vidim sve te touch piz*darije, grozim se toga...
![]() |
![]() |
#79188 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
A šta da ti ja kažem kad mi je prije par godina auto po ljeti stajao na istom mjestu 2,5 mjeseci! Paučina se skupljala na njemu. Ja sam se okolo đirao na skuteru, a auto je stajao na parkingu. Vjerojatno bi stajao još i više da nisam morao s njime na neki koncert u ZG. btw, u RI planiraju Park&Ride https://www.novilist.hr/rijeka-regij...g-za-dva-eura/
![]() |
#79189 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2011
|
hladnjak da Daleko mi je to iz Osijeka Citiraj:
|
![]() |
![]() |
![]() |
#79190 |
(-(-(-(--)-)-)-)
Datum registracije: Sep 2009
|
Tak i meni stoji preko tjedna, za vikend ga upalim da odem nekam sa djecom na izlet. Al meni, ne zahrđaju diskovi, al se osjeti ono struganje prvih par kočenja dok se ne skine taj neki sloj prašine/masnoče/šta već Isto tak mi je bilo i na diskovima na biciklu dok se nije vozio neko duže vrijeme. |
![]() |
![]() |
![]() |
#79191 |
Bazinga
|
Nakon dijagnostike su mi rekli da izbjegavam dulja putovanja i vožnju u komadu. Na papiru nešto drugačije piše ![]() ![]() Ne znam koliko dugo se voziš tako i koliko km imaš, ali prva uputa od njih je da u slučaju gubitka tekućine vozilo nikako ne voziti. Time se pokušavaju ograditi. Između 4.3. i 20.3. valjda su poslali 15 notifikacija da imam opoziv. Kod mene je ovo 3. hladnjak. Prošli je bio mijenjan kod njih 2022. i nije imao ni 40k km. Tekućinu je izgubio u te nepune 3 godine. S tim da tekućina nije ni došla do minimalne točke. Bila je nešto ispod pola između min i max.
![]() |
#79192 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2011
|
Citiraj:
Poslao sam im e-mail da se u posudi vidi gubitak tekućine. |
![]() |
![]() |
![]() |
#79195 | |
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
![]() Probaj voziti malo više auta iz koncerna pa javi ![]() Kada šalta po jednu ili tri brzine onda šalta jako brzo jer je brzina u koju prebacuje na drugom kuplungu ali kada šalta dvije ili četiri niže onda je brzina u koju prebacuje na istom kuplungu pa mu treba dulje. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#79196 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() Davno sam rekao da u Rijeci treba napraviti pontonski parking... Dakle, nakrcas ga do 9 ujutro ujutro sa 200-300 auta, otplutas nasred Kvarnera sa njim, i onda ga vratis u 3 popodne...
![]() |
![]() |
#79197 |
Kostolomac
Datum registracije: Jun 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#79198 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() Pa nije bas da mi se vozi vise auta iz koncerna VW... ![]() Nisam primjetio da mi se ikada volan tresao kada je kruzao auto... Sve fino i glatko radi... I definitivno nisam primjetio da salta po par brzina odjednom, ali mozda zato sto ne gledam bas u to u kojoj brzini vozim... Kad ga stisnem, trenutno presalta u nizu i odo ja svojim putem... Jbg, ima 245KS, mozda mu ni ne treba da presaltava u neku totalno nizu, jer ima dovoljno momenta i u prvoj nizoj?
![]() |
![]() |
#79199 |
Premium
|
![]() |
|
|