|
![]() |
#79141 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2002
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#79142 | |
Freelancer
Datum registracije: Jan 2007
|
Citiraj:
https://www.autotepisi.hr/ Sve proslo ok i kvaliteta vrlo dobra...
RS1 - MB: WS X299 Asus Sage, CPU: i7 9800X, RAM:128GB, GPUs: 3*RTX 3090 24GB RS2 - MB:Asus X99-E WS, CPU: i7 6850K, RAM:128GB, GPUs: 2*RTX 4090 24GB Zadnje izmijenjeno od: Lewis. 27.03.2025. u 09:20. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#79143 |
Premium
Datum registracije: Jul 2021
|
Dječaci tnx za preporuku i da ne lutam previše.
![]() |
#79144 |
Premium
|
![]() |
#79145 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2011
|
Citiraj:
Pa na A1 izvan sezone mozes komodno voziti 130-150 km/h tempomat i opušteno voziti, jer je toliko skup da mi se znalo desiti da od Splita do Šibenika vidim sve skupa 15 auta u mom smjeru. Po nekim drugim AC tipa talijanske put Venecije/Milana/Genove količina stresa na 100 km/h je neusporedivo veća nego kod nas na 150. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#79146 | |
Premium
|
Citiraj:
Samo promatraj kako ljudi oglupljuju sada kada su statisticka pogadjala ChatGPT, DeepSeek i slicni (popularno zvani AI) uzeli maha... Kroz par godina vise ni na WC se nece sjetiti otici ako im AI ne savjetuje tako... Malo manje se oslanjati tehnologiju, vise na vlastite reflekse, pogotovo u prometu... Sve bi ja vozace stero na tecaj sigurne voznje pa nek uzivo dozive gluposti koje im se mogu desiti u prometu, htjeli to oni ili ne...
![]() |
![]() |
#79147 |
Bazinga
Datum registracije: Nov 2007
|
Ja konkretno mogu svjedočit kako sam se zbog glupe navike i oslanjanja na senzore zaletio doma u parapet. Svaki dan n puta parkiram unazad na isto mjesto. Ne gledam ni u ekran, samo bacim oko u retrovizor da vidim ravninu. Taj dan uzeo VW-a bez ikakvih pomagala. Idem u rikverc i očekujem bip bip bip. Umjesto bip bip bip čujem tup i pljesak s balkona.
![]() |
#79149 | |
Premium
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#79151 |
49%winner
Datum registracije: Sep 2007
|
Upravo to sto calypso kaze, odvozim zimi od Pule do tunela bez puno muke, ali tamo od Zga do SB-a malo umrem iznutra od muke. Nema te asistencije koja bi te odmorila. Al da, uljenis se kad je mirno i monotono, to stoji. Lane keeping assist mi je zapravo ful koristan kad recimo otvaram bocu (vode), cackam po infotainmentu (sigh), cistim naocale... I onda si razmisljam, da mi i izleti zivina na autoputu, mogu samo kociti i moliti se da ce proci. Pitam se dal bi mi tu asistencija mogla sta pomoci, because ljudski refleksi i monotonija... Ima tko iskustva s tim situacijama? Mene je jednom bas nedavno adaptivni tempomat "spasio" kad sam preticao kolonu kamiona na A3, pa se neki kombi odlucio ubaciti ispred mene sa 110 km/h. Auto je prvi poceo kociti dok sam ja stigao stisnuti papucicu. Mislim da sam u tom trenu pricao nesto ili pogledao u drugom smjeru jer kad sam vratio pogled auto je vec kocio.
![]() |
![]() |
#79152 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Teško će ti neka živina izletiti na autoputu jer s obje strane on ima ogradu od 2m visine cijelom dužinom. Veća je vjerojatnost da će ti se to desiti na nekoj lokalnoj cesti. Tehnologija definitivno zaglupljuje. Vozio sam razne krame i s nijednom nikada nisam lupio negdje ili očešao susjedni auto. Otkad imam aute nakrcane senzorima, već mi se par puta desilo da sam bočno očešao auto o susjedne.
![]() |
#79153 |
Bazinga
|
![]() |
#79154 |
Vocna iglica u mudante
Datum registracije: Oct 2005
|
ae desi se.. stara je prije 20g gađala sitnim kamenčićem susjedovu mačku koja je srala po nadstrešnici i umjesto mačke pogodila zadnju šajbu od auta koja se rasula u paukovu mrežu.. isto je dobila pljesak od starog odrađen veliki servis na autu ![]() kupljene druge brembo 310 čeljusti (plus uzeo za rezervu zimmerman sport coat z i ds2500) jer su one na autu bile sjebane, na jednom šarafu nanovo provrtan navoj.. naravno nije trebalo tokarit diskove kako mi je prvotni majstor mrkonja pametno rekao, bilo je do čeljusti koje nije pregledao kako spada ae ![]() auto nema nikakve senzore, u zadnja dva mjeseca me spasilo samo pravovremeno kočenje.. prvi put na autocesti kad mi je kamion izletio pred mene u lijevu traku, klasično njihovo obilaženje drugog kamiona.. ja 150 u lijevoj traci i taman dolazim do njega a on se baca ispred mene ![]() druga situacija, cesta do našica kroz šumu, mali srndač visine farova mi je izletio, zagrijani diskovi i pločice su odradili posao da ga ne sameljem.. odskakutao je veselo u šumu, vidio sam na retrovizoru |
![]() |
![]() |
![]() |
#79155 | |
Premium
|
Citiraj:
Da se ne pitam statisticko pogadjalo zasto je to tako, da li netko zna teoriju iza toga?
![]() |
![]() |
#79156 |
Vocna iglica u mudante
|
i meni rđaju diskovi kad auto odstoji 15minuta na kiši.. odmah čim krenem odradim par laganih kočenja, stisni pusti stisni pusti kočnicu da skine naslage i deri dalje naprijed Zimerman sport coat z nazad Tarox sport japan |
![]() |
![]() |
![]() |
#79157 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Citiraj:
Oksidacija metala koja dolazi kod izloženosti vlazi i kisiku. Ja ti mogu reći da je meni hrđa počela tek sada kada sam preselio a garaža mi je još u izradi, tj. auto je vani. Do sada je bio garažiran, nisam to primjetio. Važno je da hrđa nestane kod kočenja, ako ne nestane, onda su diskovi loši i treba vidjeti. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#79158 |
Vocna iglica u mudante
|
to je to, po kiši najviše bude, vlaga u zraku je to.. ionako je samo površinski i skine se s par kočenja.. i auto nije garažiran, stoji pod orahom.. jbg garaža puno znači, meni su se prošle godine preko ljeta lagano odljepile oplate na vratima.. budala nisam stavljao ništa ni na šajbu prednju, auto je gorio na suncu |
![]() |
![]() |
![]() |
#79159 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() Prije ovog bijelog Allroada sam imao dva crna Allroada... Jbt, u ta dva crna sam mogao po ljeti jaja pec kolko bi se sve uzarilo unutra... Ovaj bijeli je uredno barem 10-15C hladniji po najjacem suncu od tih crnih... ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#79160 |
Premium
|
Sto se tice voznje po autoputu, nebi vam mozda bio stres da se ne vozite 150 ![]() Sad se nesto prica da razmisljaju da u cijeloj Austriji bude ogranicenje 100ku. Tako da podrzavam. |
![]() |
![]() |
![]() |
#79161 | |
Premium
|
Citiraj:
Europljani su budale, IMHO... Vidjelo se u koroni kolke su ovce kad su ih pozatvarali da sjede doma, osobito Nijemce... :/
![]() |
![]() |
#79162 |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#79163 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() Apsolutno, svi europljani su teske budaletine, i mogu se ugledati u Balkan ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#79165 | |
49%winner
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
![]() ![]() 308ica me jos neko vrijeme grijala po glavi jer onaj kus stakla je toliko zracio toplo, kao radijator.
![]() |
![]() |
![]() |
#79167 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2011
|
Pozdrav društvo, Dobio poruku za opoziv i javio se Tomiću. Gledam zadnja 2 tjedna tekućinu i vidim da se smanjuje razina. A naručili me za 26.05. ![]() Pretpostavljam da je onda najbolje ići samo kratke relacije (na posao i u šoping) - cca 5-6 km. |
![]() |
![]() |
![]() |
#79168 | |
Premium
|
Citiraj:
Ovo drugo potpisujem, teske budaletine... Ko da su roboti, a ne ljudi... Kriticko razmisljanje nula bodova...
![]() |
![]() |
#79169 |
Premium
|
Mozda da probas u Sloveniju na neki servis otici?
![]() |
#79170 |
Premium
|
![]() |
|
|