|
![]() |
#361 | |
¯\_(ツ)_/¯
Datum registracije: Sep 2016
|
Citiraj:
i eto, neispravna dokumentacija... puf, kazna i to tebi. Al dobro, još kod INE imaš izbor a što sa onim trgovačkim putnicima od ROTO DINAMIC, LEdO, Franck koji ista ta sranja rade samo imaju one malo veće printere, na takvim računima nisu baš i male cifre da bi se s tim zajebavao oće li ti poreznik, ako odeš u kontrolu, se držat propisa ko pijan plota ili će te pustit zbog kopija računa... Uvijek ovisiš o nekom trećem i kakav je njemu horoskop. Nikad niš konkretno. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#362 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2018
|
Orwell ja mala beba za ove. Citiraj:
![]() |
![]() |
#363 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
A šta će biti sa zgradama? Do kraja godine zgrade će dobiti pravnu osobnost i OIB-ove. Hoće li upravitelj morati za svaku zgradu sklapati ugovor sa mojeRačunom? Znam upravitelja koji mi kaže da je prošle godine primio 17k računa za svoje zgrade - majstori, HEP, osiguranje,... A ima i osjetno većih upravitelja od njega. GSKG trenutno ima 11k zgrada, što znači da za njih godišnje primi bar 500k računa.
![]() |
#364 |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
ne, ne, ne primam e-račune niti koristim bilo šta od toga... znači od 1.1.2026. g. kreću velike promjene? ja ću morati izdavati račune putem eračuni i primati ih? nema više ovako kao do sada cile-mile?
![]() |
#365 | |
Uptime 99.99%
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
Ionako sam mailom slao racune. Sent from my SM-S911B using Tapatalk
![]() |
![]() |
#366 |
Premium
Datum registracije: Sep 2011
|
Ne znam za one lihvare sa https://portal.moj-eracun.hr/ ali slanje e-računa sa mog posrednika je 0,08 € + PDV. Tajnica mi kaže da je sada cijena slanja obične pošiljke u kojoj se nalazi jedan list formata A4 oko 50 centi, a ako šalješ preporučeno + povratnica cijena dolazi na cca 2,5 eura. Tako da nije jeftinije od pošte. |
![]() |
![]() |
![]() |
#367 | |
Uptime 99.99%
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#368 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#369 |
Uptime 99.99%
|
Ko bankari su postali, a svaka cast drzavi, uveli su novi parafiskalni namet. Nakon sto uvedu naplatu arhiviranju samo cekam da uvedu naknadu za primanje e-racuna.
![]() |
#370 |
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
Osobno koristim Fira finance za racunovodstvo, 50€ godisnje bez fiskalizacije, ukljuceno mi je 3 e-racuna mjesecno. Kad i uvedu ovo da moramo svi izmedu poslovnih subjekata koristiti e-racun meni i dalje nece prelaziti 3 mjesecno tako da mi svejedno dok ne moram za fizicke osobe slati e-racune. https://e-racuni.com/hrracuni/cjenik/ ovi imaju besplatno slanje e-racuna, ali ne pise koliko komada nego pise sve skupa 70 racuna mjesecno u free tieru, ne vjerujem da svih 70 mogu biti e-racuni |
![]() |
![]() |
![]() |
#371 |
¯\_(ツ)_/¯
|
ja za neke klijente koristim e poslovanje, nemaju puno tih e računa pa imaju prepaid model od 5€ (4 + pdv) za 6 mjeseci, a slanje 1 računa košta 8 centi. OK je integracija u naš program pa to ide bezbolno. Kako napravimo fakturu u svom programu kliknemo pošalji e račun i to se sve odradi u pozadini. Na njihovo "portalu" samo popratim ako sve uredno prošlo i to je to.... Neko je pitao kako će on sad izdavat te e-račune, ako je dobar servis tj provider i integracija sa tvojim softverom - neće ti se ništa mijenjati. Eventualno ćeš dobit dugme "pošalji e račun" i to je to. |
![]() |
![]() |
![]() |
#372 |
Premium
Datum registracije: Sep 2018
|
![]() |
#373 | |||
Premium
|
![]() |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#374 |
Uptime 99.99%
|
Kako sam predvidio, kod fine je akcija arhive racuna prvih 6mj besplatno, a nakon toga naplata.
![]() |
#375 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#376 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Ček ček. Ja sam kao obrtnik dobio par eracuna od drugih firmi jer eto tako su se oni navikli. Mozda ih svezajedno imam 5 ili 10,ne mogu se ni sjetiti. Imam li obvezu cuvanja tih racuna u xml-u (jer ih nemam,samo sam ih skinuo i platio u pdfu) preko tuđih eracun servisa ili prodavači imaju obvezu cuvanja tih eračuna? Jer me moj eracun servis preko kojih sam dobijao te racune stalno spama u inbox da se trebaju cuvati earhive ali trazi registraciju. JA uopce nemam account preko tog servisa uopce. |
![]() |
![]() |
![]() |
#377 | |
Premium
|
Citiraj:
nemam ni ja, izgleda da na tom sranju od e računa nitko nema račun osim ovih velikih pošiljatelja ala VIP i slično. Imaš obvezu čuvanja u xml formatu. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#378 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2007
|
Citiraj:
Kako ja to gledam; to je obveza samo onima kojima je eRačun obvezan, znači državnim tvrtkama i javnoj nabavi i onima koji su samovoljno prešli na sustav eRačuna. Oni moraju sve račune imati u elektronskom obliku jer je to izvorni originalni račun. Mi svi drugi koji koristimo stari papirnati račun, to je ok...do iduće godine kada navodne kreće fiskalzacija 2.0 i kada će svima eRačun biti obvezan, tada se stvari mijenjaju i tada ćemo svi biti obvezni čuvati .xml Do sada nam nije bio obvezan i ne vidim zašto bi morao imati arhivu nekih računa koje sam ja uredno printao i unosio u svoj program klasičnim putem. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#379 | |
¯\_(ツ)_/¯
|
Citiraj:
da. sve ono drugo je tj nije originalna vjerodostojna isprava. tj nisi je u tom obliku zaprimio nego u .xml sve drugo tj svi drugi oblici su "prevođenje" |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#381 | |
Premium
|
Citiraj:
Jednom čovjeku kojeg poznajem su tražili 25 000 eura za dump arhive. Čovjek ih stjerao u neku stvar ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#382 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#383 |
BIND SOFT d.o.o.
Datum registracije: Feb 2006
|
Da li moramo cuvati izlazne racune u xml? Ako da, kako da mi onda fina dadne jer pametnjakovici nisu nista dali kad su izdali osim svog racuna. Nazivcirali su me da sam presao u Fira servis. S njima nikakvih problema i sve na jednom mjestu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#384 | |
Premium
|
Citiraj:
Nemam pojma stvarno, mi koristimo Minimax za izradu računa i e poslovanje za slanje e računa. U Minimaxu pored svakog e-računa u pdfu mi stoji i taj isti račun u xmlu |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#387 |
Uptime 99.99%
|
![]() |
#388 |
Uptime 99.99%
|
Navodno ce drzava ponuditi svoje rijesenje za eracun, to ce biti namjenjeno malim firmama i biti ce besplatno. Sent from my SM-S931B using Tapatalk
![]() |
#389 |
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|