|
![]() |
#31 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Ne znam jel tko vec naveo, ali i Kleinanzeigen ima nesto slicno kao buyer protect na Njuskalu. Zove se "Direkt kaufen" i kao prodavac moras imati njemacki iban, ali koliko znam kao kupac mozes i paypalom platiti. Placa se nesto sitno po kupnji, ali se prodavcu nece isplatiti novci dok kupac ne potvrdi da je sve ok. Inace, ja stalno i kupujem i prodajem preko Kleinanzeigen i nikad nisam imao problema. Jednom su me pokusali prevariti sa nekom komunikacijom za kacigu, ali me spasio paypal jer su odbili transakciju pa mi je postalo sumnjivo pa sam odustao. Par dana nakon toga mi se javi pravi vlasnik tog racuna sa upitom da li sam ostecen jer je prijavljivao slucaj policiji. Ali ja sam u DE, pa nisam mjerodavan ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#32 | |
Premium
Datum registracije: Dec 2020
|
Citiraj:
Za obavijestavanje koristis neki njihov vec postojeci sustav ili imas neku aplikaciju, skriptu za nove oglase? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#33 | |
El Mattador
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#34 | |
Čika Zeljeni
Datum registracije: Sep 2013
|
Citiraj:
- nažalost PRVI put u svom životu sam nasjeo na scam, i to zahvaljujući (svojoj naivnosti, kao prvo) kleianzeigenu. O čemu se radi? Imam u planu promijeniti komponente u kompu i odlučio si uzeti neke dijelove preko tog sr*nja. Nailazim na dosta prihvatljivu cijenu procesora i gledam - account aktivan od 2013, s jako pozitivnim feedbackom i još nekoliko oglasa. Javljam se, dogovaram slanje i plaćanje preko njihovog servisa. Korisnik odgovara kako mu bolje odgovara plaćanje paypalom i i snizi mi cijenu za taj fee koji kleinanzeigen uzima. Rekoh dobro, koji je mail za uplatu i ovaj pošalje, sve izgleda ok. Međutim navodi mi ako mogu platit Friends & family opcijom, da je dugo na oglasniku i da je imao probleme oko isplate novca kada se koristio drugi način plaćanja. (*da samo napomenem - nije prvi put da plaćam PaypalF&F načinom, i sve do sada je prošlo uredno...ali...) Uglavnom - uplaćujem iznos i nakon uplate izleti mi "pravo" ime na Paypalu, u formatu Gonzales Maria Esmeralda Scamero... E tad sam vidio - I ate a shit. Prijavio odmah kleinanzeigenu, i mogu reći da su nakon manje od dana obrisali njegov account. Prijavio Paypalu, znajući da ništa od novca, ali neka mu bar zatvore račun, i to se otegnulo na 2-3 dana pisanja. Da li je deaktiviran - još uvijek ne znam i nikad neću saznati. Zato - te "jeftine" stvari izbjegavajte ili dobro provjerite (eto hint gore od @supreunknown - tražiti sliku s nečim). Ovo što kleianzeigen dozvoljava je žalosno, da sam na kraju i ja sam postao žrtva. Čuvajte se tih prijevara, jer ako nešto izgleda "too good to be true, than - it`s a scam" Zadnje izmijenjeno od: GreenLife. 28.02.2025. u 14:02. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#35 | |
El Mattador
|
Citiraj:
Nije Kleineinzeigen kriv. . Kriv si ti (i ja) što plaćamo mimo njihovog servisa za plaćanje a očekujemo njihovu zaštitu. Kada druga strana u porukama napiše svoju PayPal adresu fino ti se pojavi upozorenje (Sicherheit Risiko - Security Risk) i obavijest da uvijek plaćaš preko njih a ne direktno prodavaču. U tom slučaju oni ne mogu ama baš ništa nego bannati taj račun. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#36 | |
Premium
|
Citiraj:
Mogu preuzeti odgovornost u smislu brze reakcije i obavijestavanja korisnika u takvim slucajevima. To sto korisnici placaju preko paypal friends je njihov problem ali ovaj njihov buyer protect isto nije Bogom dan. U principu ti moras cekat kad posaljes robu da ti ovaj drugi odobri transakciju. Ja sam jednom to cekao tjedan dana nakon sto je roba stigla na lokaciju. Izlika je bila da lik koristi vise racuna na kleinanzeigen pa nije vidio. Je mos mislit. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#37 | |
Premium
Datum registracije: Dec 2020
|
Citiraj:
koliko shvacam taj njihov buyer protect je tzv "escrow" nacin kupovine/prodaje sto je dobro medutim kako su kolege napisali u sustini je nevjerovatno da ti zapravo placas zastitu; lijepo prilikom registracije svoj OIB, mjesto stanovanja, prebivalista pa da te vidim kako ces mi mutikasit. Ako tebi netko moze poslati na kucnu adresu u HR kaznu zbog prebrze voznje u Madarskoj moze se napraviti i dobar site za kupvinu/prodaju ali jbg nebi bilo dodatne zarade za njih, tako da taj KZ.DE maltene lovi u mutnom kao i taj koje kakav olos i naravno odricu se bilo kakve odgovornosti ako nije koristena P&P zastita no kako je i kolega napisao mi ih sami koristimo... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#39 | |
El Mattador
|
Citiraj:
A, osim toga, koji to oglasi imaju obavezu uzimanja podataka od korisnika ? Kartice i/ili Klarna - jedini načini plaćanja. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#40 | |
®
Datum registracije: Jan 2006
|
Citiraj:
![]() E ali ima sada buyer protect, prodao sam u pon jedan kostim i to je islo direktno preko Hermes dostave, mogu provjeriti funckionira li isto i za druge drzave, pa se javim. Mozda da koristis paypal onu opciju za kupovinu? Mislim da platis par posto provizije, ali si siguran. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#41 | ||
Registered User
Datum registracije: Feb 2022
|
Citiraj:
Citiraj:
1. Ti kao prodavač meni pošalješ ispravnu matičnu, dođe kod mene i ja joj savijem pinove i kažem da si takvu poslao. 2. Isto tako ti mogu namjerno poslati pokvaren proizvod i reći da si ga ti pokvario. 3. A može se jednostavno dogoditi da nešto crkne u transportu pa kupac i prodavač krive jedan drugog. Ajde ti sad reci koji to sustav zaštite, oib, adresa, paypal... može zaštiti obje strane i bilo što dokazati? Kad dođe do problema, jedna strana će uvijek popušit, i nema te zaštite koja će bilo što jamčiti. Kad kupuješ/prodaješ polovnu robu budi spreman na rizik i ne očekuj puno. Ako hoćeš sigurnost, imaš novo u trgovini, jamstvo, povrat, pa uživaj.
![]() |
![]() |
#43 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Premium
|
Ma da, znam. Koristim bas jako cesto Kleinanzeigen i za kupiti i za prodati, ali sam bio iz nekog razloga uvjeren da ide i Paypal na "Sicher bezahlen". Sad vidim da mi je konto direktno povezan na tu opciju pa sve ide automatski. Valjda sam zato mislio da je Paypal ![]() A Paypalom iskljucivo preko ove "sigurne" opcije. Vecinom onda prodavci traze da se plati dodatno tih par Eura za tu Paypal naknadu, ali radije tako nego da ostanem bez novca i robe. |
![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
El Mattador
|
Evo jedan primjer friškog pokušaja scama: https://www.kleinanzeigen.de/s-anzei...189575-173-719. 270 EUR za OP13, prava prilika ! ![]() Račun je iz 2013. ime i prezime. Dakle, izgleda kao legit jer je ta osoba tu prisutna već 12 godina. Tko bi posumnjao, osim cijene naravno. Poslao sam upit da želim kupiti i ekspresno sam dobio ljubazni odgovor da mogu kupiti i da mogu platiti sa PP F&F. Na to sam poslao "super, može! Ali dajte pošaljite sliku cijelog paketa skupa sa mojim nickom i datumo na vrhu". Nakon toga nema više odgovora. Letimičnim pregledom ponude dolazimo do ovoga: https://www.kleinanzeigen.de/s-anzei...290756-173-695 Naravno, ovo je jadni pokušaj prevare jer svatko sa imalo pameti će znati da OP13 ne može biti 270 eura trenutno. Da je stavio 550 EUR i slično možda bi i prošlo. EDIT: Ipak dobivam odgovor: "Mogu to uraditi, ali zašto bih to uradio" (op a, da uslika sa mojim nickom) ![]() Odgovorio sam mu da se želim uvjeriti da je to ta boja mobitela koja se oglašava. ![]() ![]() Sad ćemo vidjeti da li će se čovjek potruditi. Jedanput sam isto ovako trolao jednog tipa koji se na kraju jadan trudio papirić sa mojim nickom nekako Photoshopom nakeljiti na Mikrotik switch ali nikako mu nije uspjevalo postaviti ga na vrh uređaja nego uvijek ispred. ![]() EDIT2: Nema odgovora. Šteta ! A baš sam se ponadao... Zadnje izmijenjeno od: Matta. 12.03.2025. u 09:16. |
![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
®
Datum registracije: Jan 2006
|
Ima ih ko suge, jesu to njima provalili u sustav ili kako dodu do usera? |
![]() |
![]() |
![]() |
#50 |