Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Razno
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 20.02.2025., 21:01   #1
valid_
Premium

Datum registracije: Dec 2020
Njemacka verzija njuskala/oglasnika, postoji mogucnost koristenja van DE?

Dragi ljudi,

naisao sam na par zanimljivih oglasa na stranici https://www.kleinanzeigen.de medutim kada se pokusam registrirati - mail ne stize a citao sam na nasim i SLO forumima da je vec netko prije kupovao sa te stranice no vidim da je stranica/servis navodno promijenila vlasnika te pretpostavljam da je nemoguce vise od tamo kupovati direktno..

Ako imate iskustva molim prosvjetlite me. Vidim da imaju krasne oglase i cijene su pristupacne za razliku od Ebaya i ostalih vecih igraca..
valid_ je offline   Reply With Quote
Staro 20.02.2025., 21:09   #2
Mirkopoter
Mirko, a ne Harry
Moj komp

Mirkopoter's Avatar

Datum registracije: Nov 2009
A kak ti to tamo misliš kupovati uopće? Ne vjerujem da će ti itko htjeti slati u HR. Ja imam račun tamo i kupovao sam, ali isključivo na adresu u GER. Registrirao sam se normalno iz HR.
Oglas

Oglas
Staro 20.02.2025., 21:14   #3
tomek@vz
Premium
Moj komp

tomek@vz's Avatar

Datum registracije: May 2006
To je samo za lokalno stanovnistvo.
Staro 20.02.2025., 21:47   #4
kasko
Premium
Moj komp

kasko's Avatar

Datum registracije: Apr 2007
Imam račun na toj stranici i kupovalo se svašta od tamo. Svaki put platio preko paypala i svaki put uredno sve, meni se to čini mahom bolje od njuškala.

Sigurno preko 10 itema sam tamo kupio od cca 20 EUR do kakvih 2k EUR.

Sent from my 23127PN0CC using Tapatalk
kasko je offline   Reply With Quote
Staro 20.02.2025., 22:08   #5
OuttaControl
Premium
Moj komp

OuttaControl's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Moze se narucivat iz de, sve je volja prodavaca.
OuttaControl je offline   Reply With Quote
Staro 20.02.2025., 22:50   #6
Exy
Premium
Moj komp

Exy's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
možda bi se tamo dalo stavit svoju mailbox.de adresu...
Exy je offline   Reply With Quote
Staro 20.02.2025., 23:08   #7
mamikulcic
Premium

Datum registracije: Mar 2019
Dobra volja prodavača ako želi slati van DE. Jernom kupovao zvučnike i prodavač uredno poslao. Kasnije sam trebao još neke sitnice ali prodavači ili nisu odgovorili ili nisu htjeli slati...
mamikulcic je offline   Reply With Quote
Staro 21.02.2025., 01:44   #8
Eladio
..starija garda
Moj komp

Eladio's Avatar

Datum registracije: Dec 2002
Kupio tamo neke stvari za motor.. na adresu u DE

MojSkuter
---------------------------------PEACE
Eladio je offline   Reply With Quote
Staro 21.02.2025., 07:42   #9
Matta
El Mattador
Moj komp

Matta's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Ja ju redovno provjeravam, odlična mi je za dosta stvari.
Evo kratko plusevi i minusi:

Pozitivno:
- Hrpa stvari se može naći, doslovno svega
- Povoljne cijene
- Za razliku od klasičnog ebay.de, lakše se možeš dogovoriti sa prodavačem da pošalje u Hr.
- Dosta će prodavača prihvatiti PayPal Good&Services ili Revolut opciju plaćanja

Negativno:
- Većina ne želi slati bilo gdje izvan Njemačke
- "Direkt kaufen" opcija, kojom praktički odmah plaćaš i "tjeraš" kupca da šalje na njemačku adresu (tipa Mailbox) meni ne prolazi ni sa jednom karticom koju imam.
- Onaj koji želi poslati van Njemačke obično inzistira da se plaćanje obavi PayPal Friends&Family opcijom, što ostavlja kupca praktički bez ikakve garancije da će kupac poslati artikal, ako pošalje da li će biti to taj artikal, i ako je to taj artikal da li će biti u opisanom stanju.
- Kao i Njuškalo, scammeri su svakodnevna pojava (uvećana x puta), treba biti oprezan.
Staro 21.02.2025., 20:37   #10
valid_
Premium

hvala narode na iskustvima, idem vidjeti neki drugi mail servis, gledam ko budala gmail, outlook - registracijskog maila nema, no dobro snaci cu se nekako..

Treba nam neki Europski Oglasnik sa povoljnom dostavom i pravnom zastitom pa j.. mu misa nemamo tu uniju bezveze valjda..
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 22.02.2025., 06:07   #11
tomek@vz
Premium
Moj komp

tomek@vz's Avatar

Racunajte da mnogo te "ultra jeftine robe" zapravo ni ne postoji. Osobno izbjegavam Kleinenzeigen u sirokom luku jer im je zastita podataka, kupca i prodavaca ravna 0. Prije par tjedana mi je hackiran racun , samo sam dobio mejl da mi je mejl izmjenjen u nesto@gmx.com i sekundu nakon toga da sam stavio neki artikl na prodaju. Njihov 2FA sljaka da samo moras potvrdit novi mejl. To je to. Nadi gresku. Prijavio supportu slucaj isti tren. Iduci dan mi dode na stari mejl poruka da su uocili cudne aktivnosti na racunu i resetirali isti te mi poslali lozinku na mejl. Ok logiram se i imam sto vidjeti. Lik je unutar nekoliko sati uspio namagarciti 6-7 ljudi , svakog po 60 eura za artikl koji ne postoji (neko sranje za miomirise, novo kosta nekih 300 Eura). Svaki pun drugi paypal Account ali uvijek na istu fintu kao sto je moj glavni mejl (npr. prezime@gmx.com). Imao je valjda 30 upita. Screenshotovi, opet posaljem na support - i dalje osim automatiziranog odgovora nista. Reko zajebi to ak nemogu kak spada 2FA na tom govnu imat - brisem Account. Tek iduci dan mi dolazi poruka od supporta da su primjetili cudne aktivnosti ali da posto sam zatrazio brisanje racuna da ce se racun za 60 dana izbrisat. Nit su se dotakli teme 2FA niti kako je bitanga dosla do mog mejla za registraciju niti dali ce korisnici biti obavijesteni da su prevareni iako sam im i to u originalnom mejlu napomenuo. Ok napomenem ponovo + sad mi vec dolaze mejlovi obavijesti na stari E-Mail account sa upitima korisnika kad ce im roba stici. Odgovor supporta: mogu mi aktivirat racun pa ja mogu odgovorit. U ovom trenu sam im spominjao vec hebo sve po spisku al reko pusti nije vrijedno zivaca. Drugi dan - pocele mi dolaziti obavijesti na novi mejl Account koji sam kreirao pred cca 6 mjeseci i koji sam i na kleinanzeigen tad promjenio (onaj koji je provaljen). Ok opet mejl supportu sa upitom kako je moguce da se na zakljucanom accountu izmjenjen mejl i opet pitam za one 3 stavke odprije (2FA, odgovor korisnicima....). Ovaj put isti genericni odgovor dosao od drugog support djelatnika kao i prvi puta, sa ponudom da mi opet aktiviraju racun ako zelim odgovoriti korisnicima i da su oni sad prebacili na stari mejl account. Totalni nesposobnjakovici koje nije briga nit za korisnike nit za prodavace, samo da im se generira lova od sponzora i klikanja. Od 2019-e su u kritici bas zbog ovakvih pizdarija ali se nazalost ne mijenjaju. Tak da vam je moj savjet decki - ili zaobidite platformu i koristite ebay koji ima 2FA ili generirajte neku hebenu i dugu lozinku jer se cini da cuvaju podatke korisnika u plaintext formatu (kod mene je bila 12 znakovna lozinka sa svim mogucim random znakovima, brojkama, slovima). Jos moram policiji sve skupa prijaviti jer ce i ti korisnici trazit lovu natrag pa ce bit veselja
Staro 22.02.2025., 11:56   #12
^SuperUnknown^
Prečupavi mod

^SuperUnknown^'s Avatar

Datum registracije: Mar 2005
Uzeo sam nekoliko (S)VHS i jedan DCC deck na Grincajgenu i sve je proslo iznad ocekivanja, odlicno spakirano, stiglo u .hr bez ostecenja, uz brzi dogovor i naravno - uplata preko PayPal Friends&Family
No ja bih rekao da sam imao srece, sa vise strana sam dobio savjet za povecani oprez, npr. jedna od najjednostavnijih stvari je zamoliti prodavaca da vam slika predmet sa napisanim vasim imenom ili nickom na papiru u istom kadru Ako to odbije ili nema odgovora znate koliko je sati. Zapravo ga koristim ako bas naletim na neke nemoralno jeftine ponude, onda sam spreman i riskirati, sejvao sam mu gomilu kljucnih rijeci u pretrazi i salje obavijesti kad se tako nesto pojavi, ako je cijena ultra niska ulijecem
Jedan od indikatora je i koliko je seller dugo registriran na sajtu, kakve su mu ocjene itd, mada nista ne mora biti garancija da cete ispusiti. Rizik je tu, kao uostalom i kod svih oglasnika

Member of PCE 100+kg demolition squad

Primary macine:
Apple Mac Pro 5,1
2x Six-Core Intel Xeons X5690@3.46 GHz
64 GB ECC DDR3 800 MHz
Geforce GTX 980 4 GB
Blackmagic Intensity Pro PCI-E HDMI capture/output card
Terratec Cinergy HTC USB XS HD + EyeTV
Kingston 120GB SSD
30 TB HDDs
Sharkoon QuickPort@USB
Optiarc DVD RW AD-7170A
Samsung DVDRAM GE20LU10@USB@Desk
Mac OS X 10.12.3
Apple Alu Keyboard shared via Teleport
Logitech G400 shared via Teleport

Secondary machine:
Apple Mac Pro 2,1
2x Quad-Core Intel Xeons X5365@3 GHz
22 GB DDR2 FB-DIMM 667 MHz
Geforce GTX 970 4 GB
Terratec Cinergy HTC USB XS HD + EyeTV
OWC Mercury Electra 6G SSD 120GB
Seagate 500GB 7200.10
Hitachi 1000GB 7K1000.B
Seagate 1000GB 7200.11
Hitachi 7K3000 3000GB
Sharkoon QuickPort@USB
Optiarc DVD RW AD-7170A
Samsung DVDRAM GE20LU10@USB@Desk
Mac OS X 10.10.3
Apple Alu Keyboard shared via Teleport
Logitech MX518 shared via Teleport

Work rig:
Apple Mac Pro 1,1@2,1
2x Dual-Core Intel Xeons 5150@2.66 GHz
2x Quad-Core Intel Xeons X5365@3 GHz
13 GB DDR2 FB-DIMM 667 MHz
Geforce GTX 660 2GB
Corsair Force Series F120 SSD 120GB
Seagate 500GB 7200.12
2xWD Black 1000GB
Hitachi 7K3000 3000GB
2xSeagate 500GB 7200.10@IcyBox
Seagate FreeAgent Xtreme 1500GB@FW 400
WD Elements 2000GB@USB (Time Machine)
2xSharkoon QuickPort@eSATA
2xPioneer DVR-111D (Superdrive)
Mac OS X 10.10.3
2xDell UltraSharp 2405FPW 24" Widescreen TFT@1920x1200
Sony KDL-26U2000 26"@HDMI
Apple Alu Keyboard
Logitech MX518

LAP:
Apple Macbook Pro 3,1
Intel Core 2 Duo 2.53 GHz
4 GB DDR2
Kingson 180 GB SSD
Seagate 320 GB HDD

* Looking in:
2xHP ZR24w 24" Widescreen TFTs@1920x1200
Samsung 243T 24" Widescreen TFT@1920x1200
* Listening to:
iRiver H320 + Sennheiser PX 40
Technics SA-EX320
iPhone 6S 64GB black
iPad 16GB WiFi 4.3.2
* Connected via:
90/90 Mbps Iskon Trio
* "Powered" by:
UPS APC Smart-UPS1500VA
* Playing:
Tama Arstar II
Yamaha DTXPRESS IV Special

Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11
^SuperUnknown^ je offline   Reply With Quote
Staro 22.02.2025., 15:14   #13
valid_
Premium

Citiraj:
Autor ^SuperUnknown^ Pregled postova
Uzeo sam nekoliko (S)VHS i jedan DCC deck na Grincajgenu i sve je proslo iznad ocekivanja, odlicno spakirano, stiglo u .hr bez ostecenja, uz brzi dogovor i naravno - uplata preko PayPal Friends&Family
No ja bih rekao da sam imao srece, sa vise strana sam dobio savjet za povecani oprez, npr. jedna od najjednostavnijih stvari je zamoliti prodavaca da vam slika predmet sa napisanim vasim imenom ili nickom na papiru u istom kadru Ako to odbije ili nema odgovora znate koliko je sati. Zapravo ga koristim ako bas naletim na neke nemoralno jeftine ponude, onda sam spreman i riskirati, sejvao sam mu gomilu kljucnih rijeci u pretrazi i salje obavijesti kad se tako nesto pojavi, ako je cijena ultra niska ulijecem
Jedan od indikatora je i koliko je seller dugo registriran na sajtu, kakve su mu ocjene itd, mada nista ne mora biti garancija da cete ispusiti. Rizik je tu, kao uostalom i kod svih oglasnika

Hvala na detaljnom pojasnjenju, zanima me, zasto ih traziti da uslikaju kadar sa nickom i predmetom jel to moze kako pravno posluziti ako dode do problema? Nisam bas previse koristio paypal za "friends & familiy" osim za poznate osobe. Koliko shvacam ako me tu zezne zapravo nemogu nikako povratiti novac?

Vidim i da kleinanzeigen.de nudi mogucnost sigurne kupnje jel sljaka ili?
Staro 22.02.2025., 15:15   #14
frezer
Premium
Moj komp

frezer's Avatar

Datum registracije: Jan 2018
Šteta što nemam pojma o njemačkom jeziku.
Kupio bih Fritz!box ruter. Izbor je ogroman i prave cijene. 7490 po 15 eura. Složiš si mash za siću
frezer je offline   Reply With Quote
Staro 22.02.2025., 15:55   #15
Matta
El Mattador
Moj komp

Matta's Avatar

Citiraj:
Autor valid_ Pregled postova
Hvala na detaljnom pojasnjenju, zanima me, zasto ih traziti da uslikaju kadar sa nickom i predmetom jel to moze kako pravno posluziti ako dode do problema? Nisam bas previse koristio paypal za "friends & familiy" osim za poznate osobe. Koliko shvacam ako me tu zezne zapravo nemogu nikako povratiti novac?

Vidim i da kleinanzeigen.de nudi mogucnost sigurne kupnje jel sljaka ili?
Slika je čisto da si siguran da artikal postoji. Jer ako platiš sa PayPal F&F nemaš apsolutno nikakve zaštite. Neki kupci primaju i PayPal Goods&Services ali većina ne, jer se boje da će kupac tvrditi da nije primio artikal (a jest) i da će tražiti povrat novca od PayPala. Svatko puše i na hladno.
Ima opcija "direkt kaufen" koja ide preko njih ali meni sa HR karticama (i sa Revolutom) ne radi.

Citiraj:
Autor frezer Pregled postova
Šteta što nemam pojma o njemačkom jeziku.
Kupio bih Fritz!box ruter. Izbor je ogroman i prave cijene. 7490 po 15 eura. Složiš si mash za siću
Zato postoji google translate.
Osim toga, većina govori engleski tako da neće niti to biti problem.
Staro 23.02.2025., 10:03   #16
domina
Premium
Moj komp

domina's Avatar

Datum registracije: Nov 2006
od 2018. kupujem tamo, izbor je ogroman i cijene su ok. S tim da sam do 2020. naručivo na DE adresu, a od 2021. nadalje samo na HR adresu.
Kao što je kolega outtacontrol rekao, slanje u HR je volja prodavača.
Samo treba biti jako oprezan jer od kad su se ukrainci raselili po eu, ima jako puno scammera, baš ukrainci.
Čim ti šalju iban iz drugih zemalja, obići u širokom luku.
Ja sam inzistirao na slikanju opreme sa pivom, recimo uzimo sam alat pa sam ih zamolio da stave flašu pive u kutiju i poslikaju. Do sad nisam imo negativnih iskustava.
Ganc novi stolni cirkular sam kupio, čovjek poslo špedicijom uz plaćanje 100 eura poštarine, i dalje sam ušparo 400 eura nego kod naših pohlepnjača.

Imo sam slučaj da lik jako povoljno prodaje poteznu pilu i još daje free usisavač uz to. Bilo mi sumnjivo, pitam ga koje je marke usisavač jer se na slikama nije dobro vidjelo, nakon što mi je reko, uz pomoć google lensa sam uspio nać, naravno da nije bio taj.
Odje... ga, nakon manje od 24h sam dobio poruku od supporta da sam bio u kontaktu sa scammerom. Imo sam više takvih kontakata, svaki put sam od supporta dobio dojavu da se radi o scammeru.
Najsigurnije je pogledati koliko star je prodavateljev acc, ako je više od 5 god, trebalo bi bit sigurno...
I ako je jako povoljno, treba bit jako oprezan. Nisu švabe glupi, neće oni spustit cijenu samo tako.
domina je offline   Reply With Quote
Staro 23.02.2025., 11:23   #17
tomek@vz
Premium
Moj komp

tomek@vz's Avatar

Citiraj:
Autor ^SuperUnknown^ Pregled postova

Osim ak im netko mazne racun ko meni . 5 godina sam ga koristio i imao top ocjene i eto ljudi povjerovali i platili liku. Tak da treba biti dosta oprezan.
Staro 23.02.2025., 16:02   #18
mkey
Premium
Moj komp

Datum registracije: Sep 2018
Citiraj:
Autor domina Pregled postova
Ja sam inzistirao na slikanju opreme sa pivom, recimo uzimo sam alat pa sam ih zamolio da stave flašu pive u kutiju i poslikaju. Do sad nisam imo negativnih iskustava.
Je li neki određeni brand u pitanju ili može koje god Da mi pošalje fotografije s ožujskim odmah bi ga prijavio. Možda nije scammer ali ima loš ukus.
But there’s a reason. There’s a reason. There’s a reason for this, there’s a reason education sucks, and it’s the same reason that it will never, ever, ever be fixed. It’s never gonna get any better. Don’t look for it. Be happy with what you got. Because the owners of this country don't want that. I'm talking about the real owners now, the real owners, the big wealthy business interests that control things and make all the important decisions. Forget the politicians. The politicians are put there to give you the idea that you have freedom of choice. You don't. You have no choice. You have owners. They own you. They own everything. They own all the important land. They own and control the corporations. They’ve long since bought and paid for the senate, the congress, the state houses, the city halls, they got the judges in their back pockets and they own all the big media companies so they control just about all of the news and information you get to hear. They got you by the balls. They spend billions of dollars every year lobbying, lobbying, to get what they want. Well, we know what they want. They want more for themselves and less for everybody else, but I'll tell you what they don’t want: They don’t want a population of citizens capable of critical thinking. They don’t want well informed, well educated people capable of critical thinking. They’re not interested in that. That doesn’t help them. Thats against their interests. Thats right. They don’t want people who are smart enough to sit around a kitchen table to figure out how badly they’re getting f*cked by a system that threw them overboard 30 f*cking years ago. They don’t want that. You know what they want? They want obedient workers. Obedient workers. People who are just smart enough to run the machines and do the paperwork, and just dumb enough to passively accept all these increasingly shittier jobs with the lower pay, the longer hours, the reduced benefits, the end of overtime and the vanishing pension that disappears the minute you go to collect it, and now they’re coming for your Social Security money. They want your retirement money. They want it back so they can give it to their criminal friends on Wall Street, and you know something? They’ll get it. They’ll get it all from you, sooner or later, 'cause they own this f*cking place. It's a big club, and you ain’t in it. You and I are not in the big club. And by the way, it's the same big club they use to beat you over the head with all day long when they tell you what to believe. All day long beating you over the head in their media telling you what to believe, what to think and what to buy. The table is tilted folks. The game is rigged, and nobody seems to notice, nobody seems to care. Good honest hard-working people -- white collar, blue collar, it doesn’t matter what color shirt you have on -- good honest hard-working people continue -- these are people of modest means -- continue to elect these rich c*cksuckers who don’t give a f*ck about them. They don’t give a f*ck about you. They don’t give a f*ck about you. They don't care about you at all -- at all -- at all. And nobody seems to notice, nobody seems to care. That's what the owners count on; the fact that Americans will probably remain willfully ignorant of the big red, white and blue dick that's being jammed up their assholes everyday. Because the owners of this country know the truth: it's called the American Dream, because you have to be asleep to believe it.
mkey je offline   Reply With Quote
Staro 24.02.2025., 17:36   #19
domina
Premium
Moj komp

domina's Avatar

Pa kak su ti maznuli acc? Ja kad se pokusam ulogirat na svoj accimam problema jer zaboravim pass.
Btw sto se pive tice, bio sam u svabiji i probo dosta piva,pa ih pohvalim kak svabe imaju naj pive, pa se okrene na zajebanciju i odma skuzis svabu jer oni bas vole kad hvalis njihovo. A da je scamer, boljela bi ga ona stvar.
Staro 24.02.2025., 17:41   #20
quazar912
Premium

quazar912's Avatar

Datum registracije: Nov 2008
ja naručivao sa kleineanzeige.
uredno došlo.

uglavnom su odgovorili dali bi poslali u HR ili ne.

Thule nosač
quazar912 je offline   Reply With Quote
Staro 24.02.2025., 19:51   #21
tomek@vz
Premium
Moj komp

tomek@vz's Avatar

Citiraj:
Autor domina Pregled postova
Pa kak su ti maznuli acc? Ja kad se pokusam ulogirat na svoj accimam problema jer zaboravim pass.

Na to pitanje nisam dobio sluzbeni odgovor. Suska se da su im podaci korisnika procurili.
Staro 24.02.2025., 20:58   #22
tizhu
Premium

Datum registracije: Sep 2014
kolega s posla preko njih kupio desetak HI FI uređaja unatrag 5 godina možda i više.
čak je i meni jedan nabavio prošle godine.
po njegovom nikada problema.
tizhu je offline   Reply With Quote
Staro 24.02.2025., 22:05   #23
domina
Premium
Moj komp

domina's Avatar

ja sam sebi uzeo cijeli set wharfedale diamond 10 seriju.
10.7
10.2 sa stalcima
centralni
sub
denon avr 2312. 1000eura +100 eura poštarina.
lik mi je prvo par dana sliko kad je pakiro sve u kutije i dok je bio pri kraju s pakiranjem sam mu uplatio.
za te novce sam onda mogo kupit eventualno 10.7 ganc nove, a ovi su bili ko novi.
najjače od svega je kaj je on bogec to moro prodat zbog djece, tak je reko, a moje je taman bilo na putu .
kod njih se hifi itekako isplati.
Staro 25.02.2025., 07:49   #24
Matta
El Mattador
Moj komp

Matta's Avatar

Ja sam uzeo dosta mrežne opreme i par Minisforum PC-a tamo.
Uglavnom, 90% sam ultra zadovoljan.
Staro 26.02.2025., 12:47   #25
valid_
Premium

Citiraj:
Autor Matta Pregled postova
Slika je čisto da si siguran da artikal postoji. Jer ako platiš sa PayPal F&F nemaš apsolutno nikakve zaštite. Neki kupci primaju i PayPal Goods&Services ali većina ne, jer se boje da će kupac tvrditi da nije primio artikal (a jest) i da će tražiti povrat novca od PayPala. Svatko puše i na hladno.
Ima opcija "direkt kaufen" koja ide preko njih ali meni sa HR karticama (i sa Revolutom) ne radi.

Zato postoji google translate.
Osim toga, većina govori engleski tako da neće niti to biti problem.

jel artikal postoji..😁 o jesam li ja naivan i imao srece do sada. Hvala jos jednom!
Staro 26.02.2025., 13:15   #26
Juice
Fresh Juice

Juice's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Ja očito krive artikle želim dofurat u HR, nitko nije htio slat
Npr. Kettler formula na pedale iz 90ih
Juice je offline   Reply With Quote
Staro 26.02.2025., 15:03   #27
TomG
®

TomG's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Ja sam do sada kupio hrpetinu stvari jer zivim u Minkenu i nikad nisam imao problema. Do duse vecinom sam osobno preuzimao predmete.
TomG je offline   Reply With Quote
Staro 26.02.2025., 17:48   #28
quazar912
Premium

quazar912's Avatar

Datum registracije: Nov 2008
Citiraj:
Autor TomG Pregled postova
Ja sam do sada kupio hrpetinu stvari jer zivim u Minkenu i nikad nisam imao problema. Do duse vecinom sam osobno preuzimao predmete.
ti nisi mjerodavan. ti si u švabiji (kao kad mi kupujemo preko njuškala i netko napravi 50-100-150km da preuzme robu)

ovdje se govori o kupovini sa njemačkog malog oglasnika iz zemlje trećeg svijeta.
gdje mi uglavnom nemamo nikakve zaštite kao kupci (doduše nemamo ni preko njuškala)

kadsam kupovao, pogledao koliko je taj član aktivan tamo, recenzije i što ima za prodaju.
kontaktirao da na prevedenom hrvatskom jeziku i vidio dal čeli slat u HR nakon moje uplate.
u svakom trenutku sam bio svjestan da moža izgubim novce jer lik ne pošalje. nisam do sad imao takav slučaj.

Thule nosač
quazar912 je offline   Reply With Quote
Staro 26.02.2025., 20:03   #29
mkey
Premium
Moj komp

Datum registracije: Sep 2018
Njuskalo ima onaj buyer protect i to mi se čini da radi OK. Iako pojma nemam što se dogodi u slučaju spora
But there’s a reason. There’s a reason. There’s a reason for this, there’s a reason education sucks, and it’s the same reason that it will never, ever, ever be fixed. It’s never gonna get any better. Don’t look for it. Be happy with what you got. Because the owners of this country don't want that. I'm talking about the real owners now, the real owners, the big wealthy business interests that control things and make all the important decisions. Forget the politicians. The politicians are put there to give you the idea that you have freedom of choice. You don't. You have no choice. You have owners. They own you. They own everything. They own all the important land. They own and control the corporations. They’ve long since bought and paid for the senate, the congress, the state houses, the city halls, they got the judges in their back pockets and they own all the big media companies so they control just about all of the news and information you get to hear. They got you by the balls. They spend billions of dollars every year lobbying, lobbying, to get what they want. Well, we know what they want. They want more for themselves and less for everybody else, but I'll tell you what they don’t want: They don’t want a population of citizens capable of critical thinking. They don’t want well informed, well educated people capable of critical thinking. They’re not interested in that. That doesn’t help them. Thats against their interests. Thats right. They don’t want people who are smart enough to sit around a kitchen table to figure out how badly they’re getting f*cked by a system that threw them overboard 30 f*cking years ago. They don’t want that. You know what they want? They want obedient workers. Obedient workers. People who are just smart enough to run the machines and do the paperwork, and just dumb enough to passively accept all these increasingly shittier jobs with the lower pay, the longer hours, the reduced benefits, the end of overtime and the vanishing pension that disappears the minute you go to collect it, and now they’re coming for your Social Security money. They want your retirement money. They want it back so they can give it to their criminal friends on Wall Street, and you know something? They’ll get it. They’ll get it all from you, sooner or later, 'cause they own this f*cking place. It's a big club, and you ain’t in it. You and I are not in the big club. And by the way, it's the same big club they use to beat you over the head with all day long when they tell you what to believe. All day long beating you over the head in their media telling you what to believe, what to think and what to buy. The table is tilted folks. The game is rigged, and nobody seems to notice, nobody seems to care. Good honest hard-working people -- white collar, blue collar, it doesn’t matter what color shirt you have on -- good honest hard-working people continue -- these are people of modest means -- continue to elect these rich c*cksuckers who don’t give a f*ck about them. They don’t give a f*ck about you. They don’t give a f*ck about you. They don't care about you at all -- at all -- at all. And nobody seems to notice, nobody seems to care. That's what the owners count on; the fact that Americans will probably remain willfully ignorant of the big red, white and blue dick that's being jammed up their assholes everyday. Because the owners of this country know the truth: it's called the American Dream, because you have to be asleep to believe it.
mkey je offline   Reply With Quote
Staro 27.02.2025., 14:29   #30
domina
Premium
Moj komp

domina's Avatar

Citiraj:
Autor Juice Pregled postova
Ja očito krive artikle želim dofurat u HR, nitko nije htio slat
Npr. Kettler formula na pedale iz 90ih
ma gle, nije ni meni, bio sam uporan, a fala bogu da ih ima 90+ miljona, pa svako malo neko stavi na tržnicu ono šta ti treba.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno