|
![]() |
#5582 |
Premium
Datum registracije: Sep 2018
|
![]() |
#5583 |
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
Adaptacija kuće/stana
Upravo tako. Stiropor je dobar primjer. Najbolji primjer su aerogeli. Sastoje se od 97-98% zraka, lagani su kao pero a najbolji toplinski izolatori poznati čovjeku. https://en.m.wikipedia.org/wiki/Aerogel |
![]() |
![]() |
![]() |
#5584 | |
NITKOV
Datum registracije: Oct 2004
|
Citiraj:
Dakle nije mi hladno nego samo imam osjećaj hladnoće. Ko da izađemo van na -20 c, ja u pernatoj jakni, ti gol do pasa i veliš da nije hladno, samo ti tjelo brže gubi toplinu....
![]() |
![]() |
#5586 |
Dobro je sve.
Datum registracije: Sep 2012
|
@sti ma netreba mi za garažu več dvorišna klizna vrata koja su teška .. Nisam čita sve ali radija sam prije tjedan dana laminat u hodniku i sobama(jugoparket) hodnik koji je niži od soba za 2,3cm i urađen pločicama. U hodnik sam stavija stiropol 2 cm debljine sa nekspandirajućom pur pjenom koja drži odlicno i na stiropol foliju za laminat i to je to puno toplije plus nema više razmaka a visine između lajsni sjele odlično. Prije toga svega pita sam meštra jednog kao šta napravit reka mi je stavi osb ploče pa na njih folija i laminat ili stiropol pjena ili lipilom za pločice .. Ja izabra najčistiju soluciju koja me ispala biče 100 eura i malo kičme rad,eto tek toliko ako neko ima sličnu situaciju. Poslano sa mog SM-S918B koristeći Tapatalk Zadnje izmijenjeno od: Tajl3r. 16.02.2025. u 14:04. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5587 |
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5588 |
Premium
|
Nije bio sarkazam, samo šala. Vidio sam da je dosta sličica na wiki od NASA pa sam zato pitao. Mislim da je i Monk jednom davno imao taj materijal u jednoj od epizoda i kazali su kako je pregrada od tog materijala došla bila od našana ![]()
![]() |
#5589 | |
Premium
Datum registracije: May 2008
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#5590 |
Dobro je sve.
|
Xps (fragmatov)na pločice znaci hodnik je rađen pločicama ,na xps folija i gore laminat..zasad sve ok ali vrijeme ce pokazat a nema gdje mislim na razmicanje ,sriča nije neki velik hodnik i ako bude problema odradit cu drugčije. Poslano sa mog SM-S918B koristeći Tapatalk Zadnje izmijenjeno od: Tajl3r. 17.02.2025. u 10:14. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5592 | |
49%winner
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
I kod mene je sve u istoj razini (plocice i yu parket) pa bi volio jednom dignuti to na xps i laminat. Najvise iz razloga jer ispod mene se ne grije i da dobijem nesto izolacije zimi. Da ne zivim u tom stanu vjerojatno bi cupao to van, ali ovako kad si pustio korijenje i jos s djetetom, malo je teze. Jedino da bi to kvalitetno napravio moram i vrata promjeniti, tj izbiti van stare yu stokove koji idu u pod inace cu sutra imati rupe u laminatu. Ili barem podrezati trenutne stokove.
![]() |
![]() |
![]() |
#5593 |
Premium
Datum registracije: Sep 2011
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5594 | |
Dobro je sve.
|
Citiraj:
Na sve te 3 sobe 3 vrata sam skida ta 2 cm cirkularom(možeš i ubodnom pilom ako je dobra i imas preciznu ruku)doli na dno vrata jer ta drvena vrata koja su toliko debela i teška da je to dns neviđeno bilo mi ih je šteta bacat prominija sam im brave i kvake a prije toga pitura(ofarbao) i stavija gumu dolje onu kao protiv propuha jer sam namjerno ostavija između vrata i laminata 2mm za zatvaranje/otvaranje. I da to je gore kat a doli je apartman sad se i puno manje čuje nekakva buka . Poslano sa mog SM-S918B koristeći Tapatalk Zadnje izmijenjeno od: Tajl3r. 17.02.2025. u 13:52. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5595 |
49%winner
|
Vrata su nazalost sva kriva i nijedna vise ne idu lagano pa su za otpis u jednom periodu. Nazalost kartonska su, nema u njima nis posebno da bi ulozio u njih kune ![]() Umjesto folije bi cak stavio i te ploce od 3mm. Mozda daju nesto malo vise na izolaciji, nagadjam. Inace, kad spominjete osjecaj topline, soba se grije 24/7 na 21C, na podu je yu parket na betonu, a kat ispod se uopce ne grije. Dok presvucem pelenu djetetu noge mi se zalede. I shit you not! Ovaj parket se toliko ohladi od ispod da ga valjda ni otvoreni plamen ne bi zagrijao odgore ![]()
![]() |
![]() |
#5596 | |
Dobro je sve.
|
Citiraj:
Poslano sa mog SM-S918B koristeći Tapatalk |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5597 |
Premium
|
![]() |
#5598 |
Freelancer
Datum registracije: Jan 2007
|
![]() |
#5599 |
49%winner
|
Moderna vrata se ugradjuju kao suhomontazna, dakle na gotov pod (pragove dogovaras unaprijed s prodavacem vrata, da ne profulas). Yu vrata su se prvo ugradjivali stokovi, pa pod oko stokova, pa na kraju krila.
![]() |
![]() |
#5600 |
Premium
|
Jel tko ugrađivao nedavno ventilator u wc? Treba mi nešto kvalitetno, po mogučnosti da u sebi ima senzor vlažnosti i onda da se sam automatski pali po potrebi jer se radi o wcu bez prozora. Cijena nije bitna, ovo imam namjeru jednom odštemati u wcu i nakon toga samo mijenjati ventove. Trenutno ne postoji ventilator, pa ne postoji ni rupa. Treba biti zidni. Zadnje izmijenjeno od: Colop. 18.02.2025. u 13:55. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5601 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Ima li netko kakav kontakt u gradja.hr? Toliko neodgovornu trgovinu još nisam susreo, dva tjedna se natežem oko ponude. Da nisu više nego upola jeftiniji od Bauhausa i lokalaca, ne bih se uopće trudio.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5602 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2012
|
Mogu samo potvrditi da su katastrofa. Doduse kod nas u RI je sada to Maxmart, iako ja i dalje ne kuzim je li to ista firma, ili dvije razlicite. Kako god, vise nemaju cijenu MPC za gotovinu koja je uvijek bila niza, a da ne govorim da vrata koja su na webu od gradje 353,00€ mi nude u poslovnici za 600+. S druge strane, na telefon za info za web gradje se ne javlja nitko. Nisu vise i Bauhaus ni Pevex nesto, ali gradja se bas jako srozala |
![]() |
![]() |
![]() |
#5603 |
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
Koliko znam Gradju su podjelila dva brata i drugi je to renameao u MaxMart |
![]() |
![]() |
![]() |
#5604 | |
Premium
|
Citiraj:
Reći ću vlasniku idući put kad ga vidim ![]() Doduše, oni su se bacili u turizam, mislim da im je Građa sekundarni posao. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5605 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
Ljudi kaj bi se moglo staviti na unutarnje zidove do max 2cm debljine u svrhu toplinske izolacije? Knauf ploče ili postoji kakav stiropor materijal? |
![]() |
![]() |
![]() |
#5606 |
Registered User
Datum registracije: Mar 2011
|
Ako su takvi oko slaganja ponude, zamisli što će biti tek kada platiš i koliko ćeš čekati. I još plus naknadne promjene i problemi. Ja bi to zaobišao koliko god jeftinije bilo, mislim da ćeš na kraju uštediti i vremena i živaca. A možda i novaca na kraju. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5608 |
Premium
Datum registracije: Oct 2009
|
Sa čime najlakše skinuti pljesan od vlage na krovnom prozoru u kupaoni? Probao sam sa nekim pufas odstranjivaćem pljesni ali nije se pokazalo uspješno. Dali ima neki takav premaz ili bez brušenja i ponovnog lakiranje neće ić?
![]() |
#5609 |
Premium
|
Sam sam se našao u sličnom problemu, zaključak je: to što je crnilo još uvijek prisutno ne znači kako je plijesan još uvijek živa. Ne izbjeljuje svako sredstvo plijesan, niti svako sredstvo koje izbjeljuje uspješno i dubinski ubija plijesan.
![]() |
#5610 |
PRO
Datum registracije: Apr 2010
|
Ekipa, htio bih malo termalno izolirati garažu. imate li kakvih savjeta kako tome pristupiti? mislija sam doslovno složiti stiropor po zidovima, ali me zanima da li ima nešto pametnije, a da nije preskupo?
![]() |
|
|