|
![]() |
#78331 |
Premium
Datum registracije: Aug 2009
|
To onda ispada i dosta dobra ponuda. Ma gledao sam i VW i sjedio u njemu na auto show-u ali dobro nije to bilo dugo, a izmedu njih sjedio jos u tisucu drugih auta, pa nisam bas niti pridao tome paznju. Znam samo da mi se na ''DE'' autima vise svidala kvaliteta materijala od azijata. Ovdje u CH vec ima dosta tih novih Tiguana, vjerujem da s njim neces pogrijesiti. Ja sam na Tarraco, sto je isti Tiguan prosle generacije i mogu ti reci da sam jako zadovoljan, a znam i dvojicu koji trenutno nemaju problema sa Tiguanom. |
![]() |
![]() |
![]() |
#78332 | |
Premium
Datum registracije: May 2018
|
Citiraj:
Kodiaq ima max moment na 1500rpm, Quashai na 4800rpm. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#78333 |
Premium
Datum registracije: Jul 2006
|
Tarraco je super. Mislim to je ista platforma, samo ih više nema. Sad je cupra terramar kao zamjena koji je malo manji, meni je i on lijep, ali se ženi ne sviđa. Da istina, qasqai je atmosferac, nisam vozio turbobenzinac prije ovog probnog.
![]() |
#78336 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2011
|
Citiraj:
Daj im par mjeseci, naći će se nešto. Ovo govorim kao polu vlasnik Tiguana. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#78337 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Ja bi prvi stavio LPG u njega. Em da se vozim za tipa 80centi po km ali možda i više samo da raspizdim sve one tzv puriste a doma im u dvorištu stoji čunirani čadžavi EGR off DPF off 316dizlo s M značkama ![]() Jedino kaj ne bi napravio je stavio onu bačvu u gepek, to je odvratno. Ali ovak na prvu, čak se i sama instalacija u motornom prostoru čini dosta urednom. U glavnom baš me zanima kaj će sve bit sjebano na tom autu.
![]() |
#78338 |
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
Jedva čekam nastavak. E38 mi je u top 5 najljepših auta ikad napravljenih i vjerojatno jedini ikad dostižan ![]() Bit će zanimljivo vidjeti deplinifikaciju u detalje. Vozio sam se jednom u Daliborovom E38 750i L7, također s plinom i ovako iz sjećanja, ovo kod Sretena je puno bolje estetski izvedeno. U vožnji nema nikakve razlike, to je svemirski brod od auta tako da mi je svejedno na koje gorivo ide. Jedan poznanik sličnog toka razmišljanja kao ovaj koji je stavio LPG u B12 je rekao…”imam love, al nisam budala da je rasipam”
![]() |
#78339 |
Premium
Datum registracije: May 2008
|
Plin može samo biti koristan, da se liječo složiti instalacija da se ništa ne vidi, toroidna boca u prtljažnik i to je to. U nekim zemljama plin čak i pomaže za bolju eko kategoriju ili kod starijih bez katalizatora da isto budu ekološkiji.
![]() |
#78340 |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
UNP kao alternativno gorivo je na lošem glasu isključivo radi needuciranosti većine korisnika koji ne shvaćaju UNP instalaciju kao dodatni kit nego kao transformaciju benzinca u plinaša. Cilj im je isključivo ušteda odnosno što više km za što manje €. Takvi pojedinci ujedno nisu baš niti velikodušni prilikom održavanja vozila. Prednosti su svakako visoka oktanska vrijednost cca 110, ekološki prihvatljiviji produkti izgaranja i osjetno manje onečišćenje motornog ulja tijekom rada. Na kraju je tu i ušteda na razlici cijene goriva. I da, s dobro podešenim sustavom auto ide jednako dobro kao i na benzin, pogotovo kod motora poput ovog iz primjera - indirektno multipoint ubrizgavanje. |
![]() |
![]() |
![]() |
#78341 | |
Fresh Juice
|
Citiraj:
Zanimljiv je Tayron, nisam ni znao za model dok nisi napisao. Pogotovo ak daju takav popust od 3,5k eura. Valjalo bi se razmislit o njemu. Kakvi su ti motori 1.5 eTSI? Jel to isti kaj je i u Škodama i ostalim? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#78342 |
Moderator
|
![]() |
#78343 |
Fresh Juice
|
Je, to svjetleće mi je užas. Al ostatak auto mi je dobar. Haha i ormari imaju bolji dizajn od ovog |
![]() |
![]() |
![]() |
#78344 |
49%winner
|
Pa moraju izmisliti neki svjetleci falus koji bi te dizao na cesti kada su im svi modeli apsolutno identicni dizajnom. Dodaj tome Skodu i Seata i imas clusterfuck modela koji se trude biti unikatni, a izgledaju ko klonovi. Jasno, u 50 nijansi misje sive, crnoj, bijeloj ili tu i tamo neka rijetka tamnoplava i trula crvena. Booooring! Nije ni cudo sto na gepek moraju velikim slovima napisati proizvodjaca ili model, pa ni sam vlasnik ne bi nasao svoj auto na parkingu bez malo pomoci
![]() |
![]() |
#78345 |
Premium
|
Da, taj 1.5 TSI mHEV je isti kod sve VW grupacije. Ima 150KS, isključuje 2 cilindra kod ujednačene vožnje radi štednje i potrošnja je pristojna. Taj osvjetljeni znak je opcija, ne dolazi serijski.
![]() |
#78346 |
Fresh Juice
|
Vi iskusniji, jel se okej pokazao taj 1.5 ili ima nekih mušica? Ženi se isto sviđa auto, zeleno svjetlo od nje ![]() @Matijac - jel ga možda ima u nekom salonu već izloženog ak znaš? |
![]() |
![]() |
![]() |
#78347 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
@xlr Problem je što lukavci napišu ime firme crnim slovima koja su praktički nevidljiva na svim podlogama osim bijele.
![]() |
#78348 | |
Avocado
Datum registracije: Aug 2005
|
Citiraj:
Natankaš do čepa, 30L plina i auto sigurno ide 500km po svakoj posjeti benzinskoj. ![]()
![]() |
![]() |
#78349 |
Premium
|
Nema ga još. U Vž stiže kroz 1-2 tjedna, a u Čk krajem veljače, ali sve R line model, plug in hibrid. Možes probati voziti kodiaqa s istim motorom, ja sam to napravio.
![]() |
#78350 | |
Moderator
|
Citiraj:
Nije mi jasno cemu je lik isao na dodatni 100-120 litreni spremnik u gepeku.
![]() |
![]() |
#78351 |
Avocado
|
Jedino što mi pada napamet je da su se morale odraditi duže distance sa 12 cilindara, pa je onda 100L dodatno dobro došlo ![]() Puno stane u taj toroid bome, ne bih nikad rekao. Frankfurt - ZG u jednom šusu i još ostane za kruzanje po gradu...
![]() |
#78352 |
Owner
Datum registracije: Sep 2008
|
Nisam vidio taj popust u konfiguratori, ti se u salonu dovije na tu konacnu cijenu ili? |
![]() |
![]() |
![]() |
#78353 |
Premium
|
To ti nedaju ni preko maila ni na poziv, ali kad sam tamo bio osobno mi je spustio, mislim da je to do uvoznika i prodavača. Na email mi je samo odgovorio da dođem pa da se dogovorimo o cijeni.. jer sam preko maila pitao ima li kakav popust.
![]() |
#78354 | |
Moderator
|
Citiraj:
![]() Mada je dosta naših road assist kamioneta imalo LPG instalacije, uključujući i ovu malu igračkicu. Skoro pa ko 1.0 ekoboost ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#78355 |
Avocado
|
Pih, niti 7L.. ![]() Nađe se koja tanka s LPG, ali nije to uopće razvikano ovdje. Najčešće se tanka LPG u američke v8 pickupove poput dodge ram. Ima jedna ženska koja vozi tu u kvartu do Lidla kroz 30 zonu gdje se dva fićeka ne mogu mimoići. Bitno da sjedi više od svih i da motor brbuće. ![]()
![]() |
#78356 |
Premium
Datum registracije: Dec 2009
|
ljudi molim za pojašnjenje, isprobavam više app za upozorenje o kamerama al nijedna mi ne radi kak treba, zadnju sam instalirao popularni Waze, znam gdje su kamere i prolazim pokraj i ništa, niakvo upozorenje ne dobijem. zašto? |
![]() |
![]() |
![]() |
#78359 |
Premium
Datum registracije: Jan 2005
|
Je li ucrtana kamera? Pokazuje li onaj "krug opasnosti" oko nje? Waze kao da diskriminira je li kamera aktivna ili ne (barem kod onih "postavili smo X kućišta, a kamera imamo X/2 pa ih premještamo"). Zadnje izmijenjeno od: generic. 02.02.2025. u 13:19. Razlog: falio završni " |
![]() |
![]() |
![]() |
#78360 |
Moderator
|
Ekšli fizičkih kamera imaju samo x/3. Dakle u pravilu tek svako treće kućište ima kameru.
![]() |
|
|