|
![]() |
#38101 |
Premium
Datum registracije: Apr 2006
|
Drugi vikend idem u Osijek. Ako neko ima dobro mjesto za preporučit u okolici gdje se može pojest riječna riba? Tipa brudet, čips od šarana, šaran na rašljama i slično. Sent from my 2312DRA50G using Tapatalk |
![]() |
![]() |
![]() |
#38102 |
Vocna iglica u mudante
Datum registracije: Oct 2005
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#38104 |
Fresh Juice
Datum registracije: Sep 2007
|
Didin konak, Baranjska kuća u Karancu, Crna svinja, Kod Varge u Bilju |
![]() |
![]() |
![]() |
#38105 |
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#38107 |
Premium
|
Zvao danas za rezervaciju. Didin konak nema mjesta ni subota ni nedjelja. Dobili stol Kod Varge u subotu. Perkelt će se jesti, mora se nazvat 2h ranije za minimalno dvije porcije. Jedino ako me uvjerite da je riblja plata za dvoje bolja. ![]() U Didinom konaku sam bio prije 6 godina i htio sam ponovit, ali ništa na žalost. |
![]() |
![]() |
![]() |
#38108 |
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
Žderonje
Stari kotač Rezerviraš stol za osam ljudi deset dana unaprijed. Dođeš sa ekipom, nemaju stol. Rekoh “vidi dolje slobodnih stolova, stanemo tamo”. “A nee, to je rezervirano….” “Pa ja sam rezervirao!” “Za vas nemamo nažalost za toliko ljudi…” Idi znaš kamo…. |
![]() |
![]() |
![]() |
#38109 |
Registered User
Datum registracije: Jun 2021
|
Sreća je što u krugu od parsto m. od kotača ima(š) granu, kod dede i marinero, pa se može tamo valjda ubacit. |
![]() |
![]() |
![]() |
#38110 |
aka Edo, aka Syncros
Datum registracije: Mar 2005
|
Ekipa, u kojem dućanu mi je najbolje uzeti odojka za pečenje i svinjsku lopaticu? Ovi po mesnicama nisu normalni sa cijenama? |
![]() |
![]() |
![]() |
#38111 |
Fresh Juice
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#38112 |
Nikad sit, uvijek žedan
Datum registracije: Jun 2005
|
Dal netko koristi airfryer? Neke preporuke? Dosta trošimo rernu za 3 krumpira i 3 komada mesa, i htio bi to em smanjiti, em ubrzati proces. tnx
![]() |
#38113 |
Fresh Juice
|
Fora stvar je airfryer, više manje sve kaj sam probao iz njega mi je okej. Ninja je među boljima, ne znam jel ima kod nas al ima na Amazonu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#38114 | |
The mighty pirate
|
Citiraj:
Moji su uzeli nekakav, serija 9000. Čuda rade u tome + veza s mobitelom i programiranja i recepti i svašta nešto. Kažu preporod
![]() |
![]() |
#38115 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Citiraj:
Kupio primarno iz istog razloga koji ti spominješ. Kupi i nećeš požaliti, dapače, lupat ćeš se po glavi da zašto nisi prije kupio. Samo jedan savjet, sve mora biti dobro "navlaženo" bilo uljem/mašću ili da ima svoju kožu, ili zamotati u ALU foliju radi održavanja vlage na vanjskom sloju hrane, u suprotnom bude jako suho izvana, a iznutra je uvijek mekano ionako. Evo recimo primjer, pileća prsa, bez folije, izvana kao kamen ![]() Dakako, izvadiš iz folije i, ovisno o komadu mesa/povrća ostaviš sa svake strane od 5-20 min (tih 20 min extra je trebalo kada sam pekao komad mesa od 1kg) A nedavno sam si napravio pileći batak i zabatak sa kožim gore, pa to je bilo najbolje ispećeno ikada, meso mekano i soćno, a koža kao na odojku, samo je pucketala u ustima ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#38116 |
Premium
|
uzeo bi starcima električni roštilj. najviše za ispeć ribu (štuka, grgeč, som, smuđ). nemamo nikakvog iskustva sa električnim roštiljima pa me zanimaju vaša iskustva i preporuke konkretno sa ribom. žica ili ploča? bacio sam oko na prvi google rezultat i vidim u pevexu ima žičanih već od 35e. jel to čemu?
![]() |
#38117 |
Premium
Datum registracije: Jun 2007
|
ja imam neki delimanov s plocom. u pravilu je ok za par komada mesa i na brzinu. za 2 osobe npr. ali cim imam malo vise mesa i kad se ugrije onda imam osjecaj da termostat cesto iskljucuje i nema vise onu vrucinu koja je potrebna i kao sto je na pocetku. pod vise mesa mislim na toliko da moram drugi put stavljat jos komad mesa na plocu. za recimo 3 osobe i vise. npr pekao sam 2 pastrve i top su se ispekle i nije bilo takvih problema. |
![]() |
![]() |
![]() |
#38118 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Citiraj:
Nikad neću prežaliti taj novac, taj roštilj je, osim kvalitete izrade, u rangu s roštiljima od 50-100EUR. Ne kažem da je loš, ali je overrated na treću potencijalu. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#38120 |
Fresh Juice
|
Kao srdele na šest načina ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#38121 |
Omicron Alpha resident
Datum registracije: Jun 2009
|
Moram priznati da me iznenadi kad sam videl preporuke za pizzeriu Plima u Bistri, jel tam dvaput i oba puta se razočaral u nekvalitetu. Nije mi žal kaj su zatvoreni, eto ![]() Ali kaj se tiče fine pizze, Bimbo u Zaprešiću mi je super, evo fakat kad god smo otišli nismo bili razočarani. Fina porcija, fini sastojci, favorit mi je Zaprešićka s punjenim rubom. U prostoru su gde je prije bil Batak, na glavnoj cesti, kod Švige
![]() |
#38122 |
Registered User
Datum registracije: Jul 2018
|
Gdje se u Zagrebu ili okolici moze kupiti domace janje i negdje ga odvesti ispeci? Ako moze kod istog tog covjeka koji i prodaje janje.
![]() |
#38123 |
Fresh Juice
|
Frend kod Ivanića se bavi uzgojem janjaca, ima stado od 300tinjak ovci, vrti ih na ražnju doma, a mislim da i dostavlja u ZG, ovisno o dogovoru. Ak ti nije predaleko |
![]() |
![]() |
![]() |
#38124 |
Registered User
Datum registracije: Jul 2018
|
![]() |
#38125 |
Fresh Juice
|
Jel ima možda netko ili neki svoj izvor za slaninu od crne svinje i dobre suhe kobasice? Ove godine se nije ništa radilo spletom okolnosti pa sam u potrazi |
![]() |
![]() |
![]() |
#38126 |
Premium
Datum registracije: Mar 2018
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#38127 |
Premium
Datum registracije: Sep 2011
|
Vi koji imate air fryere. Tipa batak li zabatak pileći, koliko dugo to pečete i na kojoj temperaturi? što god probam ili dobijem sirovo ili prepečeno. |
![]() |
![]() |
![]() |
#38128 |
Premium
|
Mislim da sam ja otkostene zabatke na 18min 200c, u zagrijanu fritezu. Ali ako imas inaj termometar sto se ubode, probaj kontrolirati, kad je meso u sredini preko 65c, dosta je. Iako su zabatci zahvalni ako su malo jace, samo bude kozica bolja ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#38129 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2011
|
Citiraj:
Nemam, očito moram kupiti taj termometar. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#38130 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Nisam odavno pekao batake u airfryeru, ali koliko se sjecam po 10 minuta na 180 sa obe strane, pa onda pojacam na 200 i pustim jos 10 minuta da kozica bude res pecena. Mozes probati meso staviti u alu foliju prvih 20 minuta da ga ne presusi, pa onda izvaditi iz folije i zapeci na 200. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|