Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Svaštara
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 13.01.2025., 06:32   #5431
madox
Premium
Moj komp

madox's Avatar

Datum registracije: May 2007
Hvala na odgovorima!
Taj knauf zid bi trebao nositi TV....i napraviti odjeljenje spavace sobe od walk in ormara....koje je sada jedna zajednicka prostorija.
Da li bi mozda bila bolja ideja napraviti nesto stolarski a da moze nositi tv (39"), a okolo staviti ploce. Ne treba zvucno izolirat i nece se stavljati vrata.
madox je offline   Reply With Quote
Staro 13.01.2025., 06:42   #5432
lowrider
Premium
Moj komp

lowrider's Avatar

Datum registracije: May 2008
Za čistu oregradu najjefrinija opcija je kako sam opisao, naravno može i dupli knauf, al nema potrebe.
Za tv od iza, umutar kbaufa ubaciš samo drvenu ploču, i ona će nositi i veću težinu.
10cm zid ti je idealan ako ćeš ubacivati ona najjeftinija vrata od 130-150eu, ona su 10cm široka (štok).
Staro 13.01.2025., 08:27   #5433
Renesis
Ex-Gastarbajter
Moj komp

Renesis's Avatar

Datum registracije: Sep 2003
Citiraj:
Autor OuttaControl Pregled postova
Plin, indukcija, ploca?
Indukcija bez razmisljanja ^^

Skuplje od plina, da. Ali kupujes komfor. Voda zakuha ekspresno, kad ti nesto zakipi samo prebrises krpom i vozi dalje....

Mene nece nitko vise potjerat natrag na plin

Abit IS7-E + TR NB-1
Intel Pentium 4 2.8E@3500(250*14, 1.45V) na vodi
2x512Mb DDR Kingston (2.5-3-3-7, 200Mhz)
ATI Radeon 9800PRO 128Mb @ default (412/385 max)
Audigy 2 ZS, SkyStar 2, Hauppauge WinTV, Hitachi 160Gb
Logitech Z-5500, Xerox XA7-19i
Moja makina - tišina je prednost

A. Einstein - Samo su dvije stvari neograničene, ljudska glupost i svemir, a za svemir baš i nisam siguran.

Homemade custom kanta - projekt
Homemade vodeno part1
Homemade vodeno part2
Renesis je offline   Reply With Quote
Staro 13.01.2025., 09:26   #5434
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Sad sam na ploci za kuhanje, svaka cast onome tko s tim moze zivjeti. Kuhas, nesto ti padne na plocu, izgori, smrdi... Przis kremenadle lijevo, poprska ti sve "ringle", moras ih odmah prati inace izgori ulje... Dvaput dnevno cistim tu plocu.

Prije sam imao plin. Jbt zagori mi juha od gljiva, sve se zasere, ali ringla je cista jer sve pada dolje na spaher a ne na ringlu i kuhaj dalje, ko ga jebe. Ne moras ga prati danima, ne smrdi, ne gori nista. Idiot proof!

Ne znam kakva je ta indukcija po tom pitanju kad se sfleka i kuha, gori li sve na ploci ili ne. Gledam posto poto taj spaher promjeniti i vratiti se na plinsku bocu.
Staro 13.01.2025., 09:33   #5435
udarnik60
Premium

Datum registracije: Mar 2015
Citiraj:
Autor xlr Pregled postova
Sad sam na ploci za kuhanje, svaka cast onome tko s tim moze zivjeti. Kuhas, nesto ti padne na plocu, izgori, smrdi... Przis kremenadle lijevo, poprska ti sve "ringle", moras ih odmah prati inace izgori ulje... Dvaput dnevno cistim tu plocu.

Prije sam imao plin. Jbt zagori mi juha od gljiva, sve se zasere, ali ringla je cista jer sve pada dolje na spaher a ne na ringlu i kuhaj dalje, ko ga jebe. Ne moras ga prati danima, ne smrdi, ne gori nista. Idiot proof!

Ne znam kakva je ta indukcija po tom pitanju kad se sfleka i kuha, gori li sve na ploci ili ne. Gledam posto poto taj spaher promjeniti i vratiti se na plinsku bocu.
Koji k....

Ili nabavi odgovarajuće posude ili opreznije kuhaj. Prema tvom opisu problema ovo je čisti problem kod tvog kuhanja.

Staklo keramička ploča za kuhanje je milijun puta lakša za održavanje nego bilo kakva plinska tako da nešto radiš krivo. Čišćenje doslovno traje 30 sekundi. Ako ti se baš nešto slučajno i zapeče, imaš onaj strugač.

Ako ti pečenje mesa zašprica ploču onda ti zašprica i plin.... Nije tu problem ploče.

Od kada imam to sam se preporodio što se tiče čišćenja i održavanja. Kupi si neki sprej za ploču, nanesi, sačekaj i obriši.

Sent from my motorola edge 40 using Tapatalk
udarnik60 je offline   Reply With Quote
Staro 13.01.2025., 09:41   #5436
Renesis
Ex-Gastarbajter
Moj komp

Renesis's Avatar

Datum registracije: Sep 2003
staklokeramika je problem jer zgrije sve zivo i onda se puno lakse zapece kad iskipi, ali opet kako kaze udarnik, krpom obrises i pici dalje.

na indukciji je to jos daleko lakse jer je staklo toplo samo ispod lonca, sve ostalo mozes ruku drzat na tome. posljedicno, brisanje je lako

Abit IS7-E + TR NB-1
Intel Pentium 4 2.8E@3500(250*14, 1.45V) na vodi
2x512Mb DDR Kingston (2.5-3-3-7, 200Mhz)
ATI Radeon 9800PRO 128Mb @ default (412/385 max)
Audigy 2 ZS, SkyStar 2, Hauppauge WinTV, Hitachi 160Gb
Logitech Z-5500, Xerox XA7-19i
Moja makina - tišina je prednost

A. Einstein - Samo su dvije stvari neograničene, ljudska glupost i svemir, a za svemir baš i nisam siguran.

Homemade custom kanta - projekt
Homemade vodeno part1
Homemade vodeno part2
Renesis je offline   Reply With Quote
Staro 13.01.2025., 09:57   #5437
prileee
laser
Moj komp

prileee's Avatar

Datum registracije: Oct 2009
Ne bi se slozio s vama dvojicom oko "obicne" ploce a pogotovo da je "ploča za kuhanje je milijun puta lakša za održavanje nego bilo kakva plinska". Naravno ne indukcija nego obicna. To sranje je pokora za cistit ako ti ista kapne i zagori. Nije bas samo "krpom obrises", vrelo je jos masu nakon kuhanja, ergo nemozes odma ni ocistit, itd.

Indukcija ftw, @xlr isprobaj indukciju i neces se vratit na nista drugo.

Indukcija >> plin >>>> obicna ploca
Staro 13.01.2025., 10:19   #5438
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Prile razumije moju bol. Doslovno robijam oko spahera, to je jedina stvar u kuhinji koja mi NE olaksava posao i moram misliti o njoj. Imam sve, strugac, sredstvo, zbilja se lako ocisti za minutu kad je hladna. Preporod. Kad je vruca nemas je sta dirati. Kao sto rekoh, perem je barem jednom dnevno jer moram. Nema mi nis gore kad krenem kuhat, a ringla je masna i nisam to skuzio golim okom. Nema nazad, smrdi i dimi i mos se jebat dok se ne ohladi. I lonac ti usere od ispod. Kad je vruca, operi je ti krpom heh Kapne ti nesto preko ruba lonca na vruci dio, u trenu izgori i zasmrdi kuhinju. Nemojte mi reci da vam se to nikad ne dogodi (ili vasim zenama). Ili najbolji scenario, kuhao su na dvije ringle, maknes lonac s jedne, a nastavis kuhati na drugoj. Ako ti ista kapne na ovu praznu ringlu mos se slikati s tom krpom.

Kad kazem plin mislim na ovakve ploce, ne one moderne kao ploce:
https://vacom.hr/wp-content/uploads/...2220FX__1.jpeg

Plin sam oduvijek imao i to je tlaka cistiti i mrzio sam to, ali daleko vise prasta prskanje, prljanje, kad ti kapne malo bolonjeza dok kusas, kad ti prekipi, sve! Dok ne isprljas ringlu. Onda je govno i smrdi/gori kao ploca, ali to bas moras uspjeti bez da je lonac na njoj. Kad je lonac on je stiti. Jbga, nekad sam plinski spaher cistio jednom u 10-15 dana, jer sam mogao tako

Moram provjeriti i dio oko struje ako budem isao na indukciju (stare su instalacije). A moram naci nekoga i probat kako radi. Znam da ce mi ostati isti problem zbog prskanja i redovitije brisanje/pranje.
Staro 13.01.2025., 12:41   #5439
franzD
Premium

Datum registracije: Apr 2015
Citiraj:
Autor xlr Pregled postova
Moram provjeriti i dio oko struje ako budem isao na indukciju (stare su instalacije). A moram naci nekoga i probat kako radi. Znam da ce mi ostati isti problem zbog prskanja i redovitije brisanje/pranje.
Nazivna snaga indukcije je uglavnom do 2000W po zoni, ako te brine struja uzmi dvostruku, ne četverostruku (ili kombo indukcija/plin).
Kao što su ti rekli, kad ti nešto prekipi/prska kod indukcije to neće zagorjeti jer se staklo grije od posude, a ne obratno. Ostatak ploče uglavnom topao ili vruć, ali ne dovoljno da se išta zapeče.
Ostatak čišćenja je kao i staklokeramike, ravna ploha koju samo prebrišeš ili ostružeš/prebrišeš, nemaš zajebancije oko plamenika.
franzD je offline   Reply With Quote
Staro 13.01.2025., 12:52   #5440
OuttaControl
Premium
Moj komp

OuttaControl's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Ja sam zapravo pitao madox koja mu je ploca gdje je to staklo al neka sam malo podiga temu Ako je indukcija onda komotno stavi naljepnicu, da je plin il ploča, nebi ti bas bilo veselo.

Imam indukciju iako sam ja htio pola plin al zena me natjerala 100% indukciju i ne zalim. Indukcija se ekstremno lako cisti, nikad mi nista nije zagorilo na staklu, ako je ima ono strugalo, al koristio jednom u 5 godina.

Mana indukcije je sto ti treba ekstrmno jaka napa, inace ti kapa kondenzacija u hranu dok kuhaš . Razlog je jer ne zagrijava niti zrak okolo tako da para čim takne hladni zrak se pretvara u kapljice koje se stvaraju na filteru nape pa kaplju dole.

Nazivna snaga svake ploce moze bit 2000 al vecina ih ima limitaciju, a taj "Max Boost" mod koristis par minuta dok voda ne zavrije, jer za nista drugo nije, sprži prebrzo. Uglavnom koristis na 70-90% a to je nekih 1000-1500w.
Isto tako svaka indukcija koju sam vidio ima podesivi limitator gdje je mozes smanjiti na tipa 3 ili 4 ili 5kw pa ce ti rasporediti snagu izmedju ploca, kuhat ce se sporije nego na full ali ce se i dalje sve kuhati. Isto tako se limitira sama ako spojis samo na jednu fazu mislim na 3.6kw, neznam jeli to feature svake al svaka koju sam ja vidio to ima.
OuttaControl je offline   Reply With Quote
Staro 13.01.2025., 13:09   #5441
murina
Premium
Moj komp

murina's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Mi imamo Bosch sa ugradnom napom i iako sam bio skeptičan, to jako dobro funkcionira.
Staro 13.01.2025., 13:11   #5442
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Odlican info i prije nego sam uopce krenuo istrazivati, bookmarkiram! Tnx ekipa!
Staro 13.01.2025., 18:33   #5443
mkey
Premium
Moj komp

Datum registracije: Sep 2018
Sad ste me sjetili, gdje kupiti ringle za plinski šporet. Slao sam neke mailove po raznim končarevim servisima, ali me ne doživljavaju. Pretpostavljam da je to standardno pa ne mora biti njihovo, da/ne?
But there’s a reason. There’s a reason. There’s a reason for this, there’s a reason education sucks, and it’s the same reason that it will never, ever, ever be fixed. It’s never gonna get any better. Don’t look for it. Be happy with what you got. Because the owners of this country don't want that. I'm talking about the real owners now, the real owners, the big wealthy business interests that control things and make all the important decisions. Forget the politicians. The politicians are put there to give you the idea that you have freedom of choice. You don't. You have no choice. You have owners. They own you. They own everything. They own all the important land. They own and control the corporations. They’ve long since bought and paid for the senate, the congress, the state houses, the city halls, they got the judges in their back pockets and they own all the big media companies so they control just about all of the news and information you get to hear. They got you by the balls. They spend billions of dollars every year lobbying, lobbying, to get what they want. Well, we know what they want. They want more for themselves and less for everybody else, but I'll tell you what they don’t want: They don’t want a population of citizens capable of critical thinking. They don’t want well informed, well educated people capable of critical thinking. They’re not interested in that. That doesn’t help them. Thats against their interests. Thats right. They don’t want people who are smart enough to sit around a kitchen table to figure out how badly they’re getting f*cked by a system that threw them overboard 30 f*cking years ago. They don’t want that. You know what they want? They want obedient workers. Obedient workers. People who are just smart enough to run the machines and do the paperwork, and just dumb enough to passively accept all these increasingly shittier jobs with the lower pay, the longer hours, the reduced benefits, the end of overtime and the vanishing pension that disappears the minute you go to collect it, and now they’re coming for your Social Security money. They want your retirement money. They want it back so they can give it to their criminal friends on Wall Street, and you know something? They’ll get it. They’ll get it all from you, sooner or later, 'cause they own this f*cking place. It's a big club, and you ain’t in it. You and I are not in the big club. And by the way, it's the same big club they use to beat you over the head with all day long when they tell you what to believe. All day long beating you over the head in their media telling you what to believe, what to think and what to buy. The table is tilted folks. The game is rigged, and nobody seems to notice, nobody seems to care. Good honest hard-working people -- white collar, blue collar, it doesn’t matter what color shirt you have on -- good honest hard-working people continue -- these are people of modest means -- continue to elect these rich c*cksuckers who don’t give a f*ck about them. They don’t give a f*ck about you. They don’t give a f*ck about you. They don't care about you at all -- at all -- at all. And nobody seems to notice, nobody seems to care. That's what the owners count on; the fact that Americans will probably remain willfully ignorant of the big red, white and blue dick that's being jammed up their assholes everyday. Because the owners of this country know the truth: it's called the American Dream, because you have to be asleep to believe it.
mkey je offline   Reply With Quote
Staro 13.01.2025., 22:21   #5444
GreenLife
Čika Zeljeni
Moj komp

GreenLife's Avatar

Datum registracije: Sep 2013
A nitko ne spominje zamjenu kompletnog pribora za kuhanje ako se uzima indukcija

Radio sam i na klasično strujno kolo, na staklo-keramici i na indukciji - ali plin ostaje plin. Možeš ga najbolje regulirati i raditi neka jela koja na ni jednom od strujnih ne možeš.
Staro 13.01.2025., 22:36   #5445
Lewis
Freelancer
Moj komp

Lewis's Avatar

Neznam, meni nepase kad nemogu raditi "basting" Steka sa maslacom ako nije na plin, ili ako trebam malo zapeci luk za miris kod juhe od rajcice i slicno, indukicja nula bodova u tom smislu...

Da je fancy za vidit i odrzavati jest, ali nije bas za sve vrste kuhanja plus kao sto je kolega vec spomnuo treba i sudje prilagodit/mjenjat .

P.S. Imam jedan indukcijski prenosni "reso" od AMCa vec 20 godina i susreo sam sve prednosti i mane ali za mene u kuhinji i dalje plinski "breneri" su zakon .

Naravno svatkao bira sebi ja samo iznosim moj dio price, ne nagovaram nikoga, ni za, ni protiv.....
Staro 13.01.2025., 22:39   #5446
prileee
laser
Moj komp

prileee's Avatar

@Greenlife Moze neki primjer? Indukcija elektrolux koju imam ima range od 1-14 i P sta je najjace, i mogu regulirat sta god mi treba, od drzanja na toplo na 1-2 do pakla na P. I promjena je instant, kao i na plinu.

Kuhao sam i na plin i ne vidim neku prednost u odnosu na indukciju. Evo maloprije isao skuhat njoke za juneci but "na gulas" koji mi je od jucer ostao, nadia sam na P i trenutak nepaznje zajedno sa malom tecom i pokipila mi je voda. Pribacia na drugo polje i ovu vodu obrisao instant s trulexom i vozi dalje. Posude mi je staro 3 godine, nema crtice na sebi. Dok sam u podstanarima imao staru strujnu plocu, posude je izgledalo kao sida od dole od svakog sranja, makar i slane vode kad zagori.

A promjena posuda je cinjenica, makar danas svo posude podrzava sve vise manje. Imao sam i jednu tecu kupljenu na kile u spara, vulgaris zeljezo i isto jer radila.

edit: ok evo sta kaze @Lewis polijevanje steaka maslacem jer pretpostavljam nemozes nagnuti tavu je mozda jedan primjer. Ja nagovaram svakog da proba indukciju, previse prednosti ako mene pitas.
Staro 13.01.2025., 22:48   #5447
Lewis
Freelancer
Moj komp

Lewis's Avatar

Citiraj:
Autor prileee Pregled postova
edit: ok evo sta kaze @Lewis polijevanje steaka maslacem jer pretpostavljam nemozes nagnuti tavu je mozda jedan primjer. Ja nagovaram svakog da proba indukciju, previse prednosti ako mene pitas.
Da, treba nagnit i tavu dosta tako da je maslac i dalje na "vatri" a steak "u zraku" sto na idnukciji ne igra .
Plus razlike pripreme steaka na raznim vrstama tavi - teflon tavi, inox, ljevano zeljeznoj itd... itd..
Staro 13.01.2025., 23:00   #5448
Juice
Fresh Juice

Juice's Avatar

Ne znam, meni indukcija nije previše sjela. Korisito plin cijeli život, žena indukciju, sad kad smo uređivali stavili smo naravno indukciju. Sve je to okej, lijepo izgleda, brzo zagrije vodu al plin mi pruža osjećaj veće kontrole. I nije da imam neku žnj indukciju, Bosch Series 8.
Da je tolko zakon indukcija bila bi u profesionalnim kuhinjama
Juice je offline   Reply With Quote
Staro 13.01.2025., 23:52   #5449
Mar
Suit up!
Moj komp

Mar's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Indukcija nije za wok definitivno
Istina je da plin pruža puno bolju kontrolu od indukcije, meni neka glupa Beko na 7 pali a na 6 je slaba, na vikendici mi je Electrolux koji je puno bolji ali opet ako ne kuhaš 5 jela dnevno indukcija je super i lagana za održavanje.
Staro 14.01.2025., 08:21   #5450
d0X
Kostolomac
Moj komp

d0X's Avatar

Datum registracije: Jun 2006
Ima li jednostavno kombiniranih ploča, 2 kola indukcija 2 plin?
Staro 14.01.2025., 14:26   #5451
prileee
laser
Moj komp

prileee's Avatar

Citiraj:
Autor Mar Pregled postova
Indukcija nije za wok definitivno
Istina je da plin pruža puno bolju kontrolu od indukcije, meni neka glupa Beko na 7 pali a na 6 je slaba, na vikendici mi je Electrolux koji je puno bolji ali opet ako ne kuhaš 5 jela dnevno indukcija je super i lagana za održavanje.

Imam de buyer mineral b wok za indukciju i odlicno sluzi svrsi, barem jednom mjesecno. Ima ravno dno, doduse relativno malog promjera ali je wok odlican.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Staro 14.01.2025., 15:31   #5452
dukee
Premium
Moj komp

dukee's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Citiraj:
Autor Lewis Pregled postova
Da, treba nagnit i tavu dosta tako da je maslac i dalje na "vatri" a steak "u zraku" sto na idnukciji ne igra .
Plus razlike pripreme steaka na raznim vrstama tavi - teflon tavi, inox, ljevano zeljeznoj itd... itd..

Pa jebemu zeca tavica je ta koja ima odredenu temparaturu kada zaljevas steak i ne prestane peci istog trena kada ju nagnes. Vec godina to radim na indukciji na dobrim tavama i ispadne isto kao i na plinskom.
dukee je offline   Reply With Quote
Staro 14.01.2025., 15:39   #5453
Lewis
Freelancer
Moj komp

Lewis's Avatar

Citiraj:
Autor dukee Pregled postova
Pa jebemu zeca tavica je ta koja ima odredenu temparaturu kada zaljevas steak i ne prestane peci istog trena kada ju nagnes. Vec godina to radim na indukciji na dobrim tavama i ispadne isto kao i na plinskom.
Kod mene drukcije iskustvo tkoa d aneznam kako ali ja raidm "basting" zadnjih 2 minute i ako dignem/nagnem nekih 30-40 stupnjeva tavu 2 minute sa indukcije nema tu vise tog intenziteta kao sa plinom (na djelu koji zelim grijati)..

P.S. Napominjem imam indukciju od AMCa sa 9 zona/snage te plin, tako da ne bubam to sad napamet onako "cuo sam na internetu"...

Evo ovo meni na indukciji bas ne uspjeva (moze se ak se mora/nema durga opcija ali nije to to ) kad se ovo za kraj treba steak zalijevati maslac/ulje/zacine ali sa nagnutom tavom....

https://youtu.be/tjQWzOFFxKU?t=1925
Staro 14.01.2025., 19:16   #5454
franzD
Premium

Datum registracije: Apr 2015
Da ne ispadne da pametujem, ali indukcija je meni praktičnija za 95% stvari koje kuham. Za onih 5 posto na željeznoj tavi koju moja indukcija ne voli jer se "pregrijava", a i koje u pravilu znatno više prskaju, imam plinski rešo za 20 eura koji izbacim na dvorište/balkon.
franzD je offline   Reply With Quote
Staro 15.01.2025., 08:12   #5455
OuttaControl
Premium
Moj komp

OuttaControl's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Citiraj:
Autor d0X Pregled postova
Ima li jednostavno kombiniranih ploča, 2 kola indukcija 2 plin?
Samo electrolux ima dobru, indukcija i plin, po meni najbolja kombinacija, a pametna je i franzD

Što se tiče kontrole ja imam vecu kontrolu nego na plinu sa indukcijom. U matere mi je plin i na velikoj ringli nikad ne mogu dovoljno smanjit da vrlo vrlo malo krcka, nego treba prebaciti na malu ako je slobodna, a cak ni tu nije dovoljno slabo ko na indukciji kad je jedan, jedino što na plinu puno lakše možeš vizualizirat.

Jos jedna, po meni gamechanger indukcije je - turn off after X minutes. Ali da plin ima svoje best of, ima, ima dosta...
OuttaControl je offline   Reply With Quote
Staro 16.01.2025., 08:46   #5456
dukee
Premium
Moj komp

dukee's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Citiraj:
Autor franzD Pregled postova
Da ne ispadne da pametujem, ali indukcija je meni praktičnija za 95% stvari koje kuham. Za onih 5 posto na željeznoj tavi koju moja indukcija ne voli jer se "pregrijava", a i koje u pravilu znatno više prskaju, imam plinski rešo za 20 eura koji izbacim na dvorište/balkon.

Dali ti je rjesena ventilacija ispod ploce? Jer dosta stolara ne probusi rupe ispod indukcije nego samo ostavi 1cm prostora i to dosta ploca ubije na tezim "okretajima"
dukee je offline   Reply With Quote
Staro 16.01.2025., 13:29   #5457
Colop
Premium

Datum registracije: Sep 2011
Imam problem sa gljivicama. Stan je u suterenu.

Znači iznad ovog mjesta nalazi se obična ploča, koja je prije par mjeseci tretirana sa Draco smjesom za impregnaciju, da bi se spriječilo vlaženje.
To je najvrući dio stana, jer konkretno ljeti kako je gore bila ploča nisi mogao staviti ruku na ploču i gljivice su se samo tu pojavile..

U međuvremenu stan iznajmljen studentima iz jedne nordijske zemlje koji su navikli hodati po stanu u kratkim majicama, ali ne i povremeno otvoriti vrata da se prozrači.

Moje plan je sljedeći, kada studenti odu prvo ću raspaliti odvlaživače 2-3 dana da rade bez prestanka, + upaliti klime na odvlaživanje.

Nakon toga sve dobro poprskati odstranjivače pljesni, sastrugati, i staviti impregnaciju protiv pljesni, i opet upaliti odvlaživače.

Nakon što se to osuši, ja bih tu stavio kombinaciju knaufa i nekog stiropora čisto radi toplinske izolacije tog dijela ulaza.

jel ima to smisla?

Colop je offline   Reply With Quote
Staro 16.01.2025., 13:41   #5458
lowrider
Premium
Moj komp

lowrider's Avatar

Datum registracije: May 2008
Ček, iznad tog stropa je što, drugi stan?
Ovo s pločom i vručinom nisam skužio.

U biti da, da nalijepiš stiropor, zamaskirat ćeš problem na duže vrijeme bar
Staro 16.01.2025., 13:48   #5459
Colop
Premium

Datum registracije: Sep 2011
Citiraj:
Autor lowrider Pregled postova
Ček, iznad tog stropa je što, drugi stan?
Ovo s pločom i vručinom nisam skužio.

U biti da, da nalijepiš stiropor, zamaskirat ćeš problem na duže vrijeme bar

Iznad stropa je ništa

Iznad tog stropa je betonska ploča koja služi kao terasa, dakle nema nikakve izolacije od elemenata tipa žbuka,estrih ili nešto slično tome.

Ne bi htio zamaskirati nego pokušati riješiti problem.
Colop je offline   Reply With Quote
Staro 16.01.2025., 14:37   #5460
Matijac
Premium
Moj komp

Matijac's Avatar

Datum registracije: Jul 2006
Pa to ti je to, sam si si odgovorio na pitanje.

Ako je gore gola deka, treba staviti hidroizolaciju (bitumen ljepenka V4, hidroizolacijske membrane ili čak sad imaš hidroizolacijske premaze), toplinsku izolaciju, najbolje XPS bar 3cm, pa folija, estrih u padu, hidroizolacija i pločice (ako se radi o prohodnoj terasi). To je po PS-u. Ako ti iznutra napraviš sve ovo kaj si napisao, svejedno imaš problem od gore, ako su ti financije problem za početak gore napravi hidroizolaciju da se spriječi prodor vlage, ali tada nemoj hodati po tome jer će se sa vremenom potrošiti.

Matijac je offline   Reply With Quote
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na