|
![]() |
#77941 |
MadModerator
Datum registracije: Sep 2002
|
Ako je situacija dosta loša, tj. da je loš miris uvijek prisutan, onda prvo odvesti nekome tko ima generator ozona, da s time pobije sve živo i neživo i usput će ubit sve mirise. Nakon toga detaljno pranje auta, izvaditi van sve što se može, sva sjedala, baš sve. Onda dobro oprati unutrašnjost i s Puzzijem ili nekim sličnim uređajem (bitno je da može izvlačiti vodu iz namještaja) dobro sve očistiti. Dok voda koja se usisava ne bude čista, znači da nije čisto. Isto ponoviti sa sjedalima. Na kraju još promijeniti filter kabine. I nakon toga auto nema nikakav miris. Kasnije samo redovno čistiti auto (usisavanje, čišćenje stakala, plastike dobro oprati s nekim sredstvom a ne samo prebrisati) i neće biti loših mirisa. Za DIY treba imati samo taj Puzzi (može se unajmiti) ili bilo koji sličan uređaj i odvojiti jedan-dva dana da se to odradi.
![]() |
#77942 |
Varilnik
Datum registracije: Jan 2008
|
Jeftilen Android ugrađen u Sparka. Za sada jako zadovoljan kako radi s obzirom da je izašao 80 eura s kamerom. Sve radi dosta brzo osim nekoliko "težih" aplikacija (Chrome, Gmaps...), ipak je to dosta slabašan hardware. Here i waze rade dosta brzo, puno brže od gmapsa. Morao sam zamijeniti 2 žice od napajanja da se ne boota svaki puta iz nule kad se auto ugasi već da bude u standby-u tako da je u sekundi up čim se da kontakt. Još mi je ostalo prepraviti limene nosače da ga malo više izbacim van i naručiti okvir za Sparka jer ovaj stock koji je došao u paketu ne prati masku baš najbolje. Bitno da je draga zadovoljna jer je to njezin autić ![]() https://youtube.com/shorts/4Klg01OOZ3s Zadnje izmijenjeno od: SaleFFS. 05.01.2025. u 15:17. |
![]() |
![]() |
![]() |
#77943 |
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
Provjeri koliko struje cuca taj standby da ne bi popio akumulator preko noci ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#77945 |
Varilnik
|
Frend koji mi je pomogao kod ugradnje ima tako isto spojeno na Accordu već godinama i kaže da zna ne sjesti u auto i po 3 tjedna i nikad problema. Taj savjet za žice mu je dao frend koji se profi bavi ugradnjom multimedije u aute i kaže da se uopće ne treba brinuti. Spark se vozi gotovo svaki dan pa ću vidjeti i pratiti situaciju. |
![]() |
![]() |
![]() |
#77946 |
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
Pouzdanije i dugotrajnije baterije u razvoju https://www.carscoops.com/2025/01/ko...elf-in-a-fire/
![]() |
#77947 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Citiraj:
to ne radi niko u kućnoj radinosti. previše posla i prekomplicir. + najam Kerhera i treba gledat da se to radi 6-9 mj kad jetoplo da se posuši vlaga inače opet plijesanj. ja imam tu bočicu jer želim neku light aromu u zraku. ne kako bi prikro mirise. filter kabine mijenjam, imam gumene tepihe a po zimi stavim i odvlaživač u auto. klasično čišćenje auta se podrazumijeva. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#77948 | |
Premium
Datum registracije: Jul 2017
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#77950 |
49%winner
Datum registracije: Sep 2007
|
Pa rade, ali nema nista lose u tome sto oni ili ti zelite oprati uprđena i uznojena sjedala. To bi valjda bilo pod normalno kada kupis recimo polovnjaka. Ako si iole cista osoba i ne koristis auto za prijevoz kupusa i svinja, neces to morati ponavljati vjerojatno nikad vise. Nas polovnjak smo dali na dubinsko i nakon toga 6 godina ni trunke mirisa/smrada. Otisao je dalje bez mirisa, sa 190t km. Nema mi nis gore kad udjem i 10+ godina star auto a auto smrdi na carape ili vlagu jer ga nitko valjda nikad nije oprao. A na retrovizoru borici vise od prvog tehnickog '91.
Zadnje izmijenjeno od: xlr. 05.01.2025. u 18:03. |
![]() |
![]() |
![]() |
#77951 |
Premium
Datum registracije: Jul 2017
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#77952 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Ako pogledaš ISO car audio konektor (i razumiješ šta je šta) onda znaš o koje dvije žice se radi, manja: https://pinoutguide.com/CarAudio/Car...r_pinout.shtml i veća varijanta: https://pinoutguide.com/CarAudio/car...o_pinout.shtml Interesira te A tj. Power sekcija i pinovi: 8 - GND, obično crna, potrebna u svim kombinacijama 7 - ACC+ (kontakt), crvena 4 - Batt+, žuta Igra je oko pozicije i funkcije žica na br. 4 i 7, nekada je (bilo na strani auta ili na strani radija) naprosto zamijenjena funkcija pa ako želiš normalu treba ih zamijeniti. Kao dobar primjer, nekada je Pioneer uz radio davao ovakve kabele > https://www.ebay.co.uk/itm/405314501822/ na kojima ima predviđeno za jednostavnu zamjenu i/ili izmjenu logike. Ta normala podrazumijeva da: - ključ nije u bravi > samo br. 4 ima napajanje, zamišljeno da "samo" postavke / memorija stanica ima napajanje, trebalo bi da ima min. potrošnju (šta manju to bolje) - ključ u bravi i u poziciji gdje br. 7 dobije napajanje > glavno napajanje radija Netko ne želi da mora staviti ključ u bravu i dati kontakt (da bi stvar radila) pa onda spoje zajedno crvenu i žutu na br. 4. To je ta nezgodna kombinacija kod koje se može desiti da radio isprazni akumulator ako ima loše rješenu internu logiku. Bolje izvedene kontakt brave (nebitno o marki i cijeni) imaju poziciju prije "kontakta" na kojoj br. 7 već dobije ACC+ tj. 12V. That's all folks ![]() Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 05.01.2025. u 19:15. |
![]() |
![]() |
![]() |
#77953 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Evo malo ulja na vatru ekipe koja voli uspoređivat Sretena i Borka ![]() BTW ulili su krivo ulje u M70 no ok, meni je veća fora kad ekipa pali i turira motore na autima koji stoje godinama.
![]() |
#77955 |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
![]() Rade univerzalke i po snijegu. Čak i ovaj čudnovati pogon na sva 4 isto. Doduše za pokrenuti se u neugaženom snijegu sam trebao isključiti traction control. Malo me panika uhvatila dok se toga nisam sjetio 😅 Sent from my iPhone using Tapatalk |
![]() |
![]() |
![]() |
#77957 | ||
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
Citiraj:
![]() Iskreno ja sam htio provozat RWD na Sljeme ili kud već ali jebiga, poso je htio drugačije pa sam morao dosadnim roktavim kedijem put juga. ![]() A kad smo već kod puta, danas imao intervenciju u Požegi, prema istoku sve 5. Ali povratak, majko mila, koji je to kaos na autocesti. Gotovo da sam se osjećao ugroženim onako sav okružen švapskim autima Zlovenskih i Austrijskih tablica. Svi nadrkani, kamperi u lijevoj traci. Lik ti sjedi na braniku i blica dok voziš u koloni 150. Dvajest kilometara dalje lijeva ide 140 desnom možeš i 160 jer nema nikog pa moraš bit u prekršaju jer ih ''obilaziš'' s desna. Mislim kruna bi im s glave opala da se prestroje. I onda šečer na kraju, dođeš do naplate ZG istok i fala kurcu ovi bosanski slovenci nemaju ENC ali čekaj malo... Tak jasno da će se pravit grbavi i uletit u Fast ENC traku i taman 50m prije račvanja kao ''joj sorry kriva traka, daj da se samo ubacim jer ja sam gastarbajter i ne znam rvacki''. I tak jasno ne samo da dignu živac ekipi koja već pola sata čeka u svojoj traci na naplatu nego i tebi jer uredno zablokiraju Fast ENC traku. Tak jasno sve do jednog kockastoglavi vozači (vjerujem većinom rentanih) Audija zlovenskih tablica. Ali ok, prošlo je i to ![]()
''Of all the things I've lost I miss my mind the most'' Mark Twain Zadnje izmijenjeno od: Wolverine. 05.01.2025. u 20:36. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#77958 |
Premium
|
Automobili
![]() Prvo u kraju di me ne znaju 😃 Lokacija je negdje na Japetiću Edit: sad sam pogledao šta internet kaže o Miniju kao snježnom vozilu, malo me sramota šta nisam prije jer ispada da je više nego korektan. Evo jedan italijan huligan https://youtu.be/qemL6pLMlkM?si=a2tHz9fGW5sPK71Y Jeli ovo GTV? 🙉 https://burin.hr/oprez-na-rijeckoj-z...Yr_unKPi-Rj9lg Sent from my iPhone using Tapatalk Zadnje izmijenjeno od: murina. 05.01.2025. u 23:48. |
![]() |
![]() |
![]() |
#77960 |
Varilnik
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#77961 | |
Premium
Datum registracije: Jun 2007
|
Citiraj:
![]() vrlo vjerojatno ova https://www.index.hr/oglasi/auto-mot...rk-16v/6449034 barem po felgama. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#77962 | |
Brat od Đon Vejna
Datum registracije: Nov 2007
|
Citiraj:
Divljak, izgasio traction control na autu... Tebi ko je dao vozačku….odma za zatvora..
![]() |
![]() |
#77963 | |
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
![]() https://www.youtube.com/watch?v=Ffbv0qg299M |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#77966 |
Premium
Datum registracije: Dec 2015
|
Nedavno ste se raspricali o jump starterima. Pa me zanima jel to to sa slike ili je ovo pak nešto drugo? I jel to može za auto? Pise do 300ah a kako se nekužim... https://ibb.co/gDRmbzg Poslano sa mog motorola razr 40 ultra koristeći Tapatalk Zadnje izmijenjeno od: android-split. 06.01.2025. u 13:38. |
![]() |
![]() |
![]() |
#77968 | |||
Premium
|
Automobili
Citiraj:
To nikad nije bilo upitno, veliki sam fan Pande ![]() Citiraj:
Automatik, hibrid. Bez isključenog traction controla na mjestu u neugaženom snijegu: mrtav, uopće ne vrti kotače. Bilo me strah da će živčano provrtit i ukopat se ali se zapravo baš elegantno izvuče, bez ikakve drame. Citiraj:
Zajebano ![]() Nisam prijavio da sam nedavno opet završio sa Alfom na šlepi. Otišla neka plastična pizdarija od 20€ u mjenjaču. Ostao u 4. brzini na križanju Vukovarske sa Velebitskom (jedno od jačih križanja u St). Momentalno nastao teški krkljanac. Nekao sam se iskumplužio do stanice za bus i stajao jadno kraj auta da bude nedvojbeno da nisam krkan i da se ne mogu maknuti sa stanice bez pomoći. I akumulator je bio skoro mrtav, pa sam kupio novi. Serviser je preporučio start-stop akumulator, ne znam ima li to kakvog smisla ![]() ![]() ![]() Jedan Suzuki sa Visa ![]() ![]() ![]() Zadnje izmijenjeno od: murina. 06.01.2025. u 17:25. |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#77969 | |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Citiraj:
Tehnološki start-stop akumulatori bi trebali biti nešto bolji od običnih baš zbog start-stop igrokaza. Sa druge strane vidim da su skratili garanciju, prije su davali 3 god. Ako se ne varam, ti imaš malu ergelu auta ali ne znam jeli imaš garažu ? Ako imaš garažu onda nabavi pametni punjač i sjeti se svako toliko priključiti punjač na auto koji ne koristiš svaki dan, pametni punjač zato da ne moraš trčati kad je punjenje gotovo nego sam pređe na održavanje pa tako može stajati x dana. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#77970 |
Premium
|
Ne znam od kojeg broja kreće ergela ali žena i ja imamo 3 komada ![]() Nemam garažu, imam parking ispred kuće i pretplatu za javnu garažu. Imam punjač ali mi nigdje nije zgodno da stoji uštekan jer to mjesto ispred kuće okupira Mini kojeg punimo preko noći. Ova druga dva povremeno uštekam da se napune do kraja. Na Vitari mi se dogodi da ostavim upaljena svjetla, a ovaj u Alfi je star 4 godine i imao je više od nekoliko pražnjenja zbog stajanja. Volio bih imati garažu za 2 auta, može biti i negdje van grada. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|