|
![]() |
#2221 | |
Premium
Datum registracije: Jun 2007
|
Citiraj:
dosta poznanika je kupilo kucu ili stan u zadnjih 3-4 godine i nisu imali takvih problema. a ta kuca niti nije na oglasnicima nego sam sa strane saznao da bi je prodao da moze mamu smjestit u stan jer je ova kuca prevelika za nju a on se ne misli do mirovine vracati u hr. pa sam mu se javio i rekao je da bi prodao. zato i sad krecemo on i ja ispocetka trazit sta nam sve treba da bi to obavili. naravno uz sve ove savjete cu biti pazljiv s njim oko svega toga. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2222 |
Premium
Datum registracije: Sep 2018
|
![]() |
#2223 | |
Vocna iglica u mudante
Datum registracije: Oct 2005
|
Citiraj:
sretno s kupnjom, nadam se da će proći kako treba.. saznat ćeš iz prve ruke jesu iznimke ili pravilo ![]() od starog bratić prije 20 i nešto godina je tražio mog starog da mu bude jamac za neki kredit, u ono doba kad je to bilo popularno i neregulirano.. hvala bogu da stari nije pristao, kasnije je ispao kuršlus s ovima koji jesu.. ae |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2224 |
amigo
Datum registracije: Dec 2007
|
Tu i tamo pogledam na njuškalu nekretnine koje se prodaju u mom gradu, pa primjećujem da bi znalo biti da se još prije gradnje neka zgrada oglašava npr da ima top izolaciju tog i tog tipa s kamenom vunom x cm itd. Međutim, kad nakon nekog vremena zgrada bude u fazi izgradnje i počne se stavljati fasada, vidim da se ugrađuje stiropor. Naravno da je kamena vuna nekolio puta skuplja, pa me zanima jel investitor obavještava ljude koji su zakaparili stanove, jel se snizuje cijena kvadrata kod takvih promjena? S tim da je ovo vidljivo golim okom, tko zna kakve se stvari sfušare a da kupci ni ne vide. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2225 |
Raindrops keep fallin'...
Datum registracije: Feb 2005
|
Iz osobnog iskustva; Obećano: Vailant klima, podno grijanje u kupaoni, rampa na ulazu na parking, vuna 15/16 cm, slobodan izbor parketa i pločica. Dobio: ništa od navedenog a vuna je 12 cm. S tim da je dio zgrade (haustor) trebao završiti u 5 cm stiropora ali je nadzorni dežurao dok se fasada radila pa investitor nije uspio u toj ideji. To je Hrvatska.
![]() |
#2226 |
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
Vjerujem da je jedino "rjesenje" privatna tuzba, sudski procjenitelj itd..? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2230 |
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
STAN: kupovina, krediti, APN...
Znam za samo jedan slučaj u ulici pored staraca. Zagorac je više-manje sve napravio kako treba. Susjedi su gledali svaki dan kako je gradio jer su neki kupili tamo stanove za svoju djecu. Čak ih je jednom zeznulo vrijeme kada se od kiše natopila izolacija na fasadi pa su morali sve skidati dolje, pustiti da se osuši i opet. To ih je prilično koštalo ali je građevinac rekao da oni uvijek planiraju nepredviđene troškove a i da nije tako to se mora napraviti. Nisu ljudima dizali cijene kvadrata zbog toga. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2231 |
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
da mi je znati koliko ih je micalo natopljenu vunu jednom kad su ju stavili po kisi... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2233 | |
Premium
Datum registracije: Dec 2011
|
Citiraj:
https://www.rockwool.com/syssiteasse...list_vlaga.pdf Zadnje izmijenjeno od: adaksinjo. 05.01.2025. u 16:44. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2234 |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Za ljude kojima je relevantno, ja sam bio u procesu prelaska iz stana u kuću, te sam tražio apn da me izuzme od vraćanja subvencije, što je bilo legitimno, provjeili u banci itd., čak sam telefonski dobio potvrdu da mogu biti izuzet i da razlog preseljenja (vjenčanje) je dovoljan razlog da me izuzmu. No... Poslao sam sve papire na vrijeme, početkom 11. mjeseca, 2 preudgovora, vjenčani list, uporabnu od kuće itd. Riješenje sam dobio jučer. 2 puna mjeseca za jedan potpis. Imajte to na umu ako ćete jednog dana biti u istoj situaciji, ja sam prekrdačio datum na ugovoru, nisam mogao predati stan na vrijeme. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2237 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Citiraj:
Meni je to bio ustvari jedan od razloga zašto sam kupio novogradnju kada sam kupovao stan, da ne plaćam porez. Kupiti stan, pa ga namjestiti, pa dati 10% kapare i još platiti porez na to, većina mladih ljudi se bori, porez je samo ulje na vatru. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2238 |
Brat od Đon Vejna
Datum registracije: Nov 2007
|
Država i dalje subvencionira potražnju umjesto ponude, dok god je tako, rezultati će biti negativni za kupce i čisto zgrtanje love od strane investitora...
![]() |
#2239 | |
PREMIUM
Datum registracije: Dec 2014
|
Citiraj:
Točno tako, još jedan promašaj od tzv mjera. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2244 |
Prvoklasni Krkan
Datum registracije: Jan 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2246 | |
Laughing Man
Datum registracije: Sep 2005
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2247 |
aka Edo, aka Syncros
Datum registracije: Mar 2005
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2249 |
Owner
Datum registracije: Sep 2008
|
ovo je top kamata, najbolje na trzistu. Ne znam koji su drugi uvjeti ali prema EKS tu nema dodatnih osiguranja. vec znam barem petero frendova, susjeda koji idu tamo a jedan koji je realizirao kredit u drugoj banci prije koji mjesec. meni se postavlja pitanje, kako će hpb izdržati takav pritisak i kaoss ..to će ludnica tamo biti.. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|