|
![]() |
#20251 |
Premium
Datum registracije: Aug 2013
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20252 |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Ali zašto? Zamjenio sam ih kroz 8 godina većima, svi još uvijek rade. Da drugi proizvođači imaju Amilight odmah bi ih uzeo. Sada sam složio floating wall s ledicama pa je puno bolje, ali nemam baš puno zamjerki na Philips kada pričamo o 4k LED TV-u. U OLED Mini-LED vodama, tu Philips više nema šta raditi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#20254 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20255 |
Premium
|
Samo jedan je krepao, popravak bio skuplji od samog tv-a. Ostali još rade negdje kod staraca i po viksama. ![]() Nema problema, no ne može se komparirati s LG-om OLEDom, koji je još jeftiniji od tog Philipsa, samo zato. |
![]() |
![]() |
![]() |
#20258 | |
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
LCDi, Plazme i ostali televizori - pročitaj prvi post prije postavljanja pitanja
Citiraj:
Baš taj je uzela frendica prije pola godine. Razočaralo me malo. Nemam ga s čime puno usporediti ali… prikaz 24fps filma je trzava katastrofa ako se isključi ona frame rate interpolacija. Ako se uključi onda to onda više ne izgleda kao film. Blue Planet s tom i interpolacijom ina trenutke čudno izgleda. Dosta fula na valovima i sličnim teksturama. TV program izgleda koma. Loše skalirano s puno artefakta od kompresije. Kvaliteta izrade je čini se (puno) bolja kod LGa. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20259 | |
Premium
Datum registracije: Jul 2005
|
Prošle godine c4 65" je sigurno bio skuplji od 1600€ tako teško da je jeftiniji bio LG. Citiraj:
Generalno mi služi za gledanje filmova u 4k a i full hd izgleda pristojno i mogu pogledat. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20263 |
Budget gamer
Datum registracije: Nov 2017
|
Ovaj tv nativno ima 144hz? Kad se ps5 uključi bude vrtilo 120hz normalno kako treba preko hdmi 2.1? https://www.mall.hr/tv-prijemnici/tc...4-hz-google-tv Od sadržaja bih gledao preko stremia, youtubea (zato isključivo gledam android/google tv OS) i IPTV. Nešto malo zemaljske programe. Veličina 65+ inč i do 1000 eura. Možda se protegnem do 75inch ali ne znam koliko je potrebno Jel ima što bolje od ovoga? Znači najbitnije mi je da ima google/android tv, da ps5 ide nativno i normalno na 4k 120hz, da je 65+ inch i do 1000€ +-. Zaboravio napomenuti da ne mislim kupovati firestickove, shieldove i ostalo i zato isključivo idem na android/google tv. |
![]() |
![]() |
![]() |
#20264 |
Premium
|
Ako igra dozvoljava, onda će se to i osjetiti. Nećeš ti tih 144hz vidjeti kod gledanja tv-a ili nešto, to je ako npr. spojiš komp. PS5 neće vrtiti ni jednu igru na 120FPS-a u 4k, barem koliko ja to znam. Ali da, u teoriji, 2.1 hdmi bi trebao vrtiti igre na 144hz. U praksi, komp hoće, ps neće. |
![]() |
![]() |
![]() |
#20265 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Meni OLED C9 počeo dobivati neke crne točke, a na bijelo-sivim nijansama se vidi zapečen taskbar. ![]()
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20266 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
A jebiga, nije to idealna tehnologija za vrtit windowse gore. A i to je sad već dobrano ostario model iz 2019.g. I tko je vidio imat taskbar vidljiv cijelo vrijeme na OLEDu, to je prvo što moraš sakrit ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#20267 | |
Budget gamer
|
Citiraj:
Ma znam ja to da neći vidjeti kod gledanja tv a i da rjetko koja igra puni 120hz u 4k Bilo je pitanje je li to najbolje što se može uzeti do cca 1000€ +- a da zadovoljava sve potrebe |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20268 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Moj isti se koristi bar 8 sati dnevno na 100% brightness , ima godinama mrtve pixele na rubovima al ostalo je i dalje ok al nisu se windoze puno koristile |
![]() |
![]() |
![]() |
#20269 | |
Premium
|
Citiraj:
Da budemo na čisto, nije to najbolji tv, ali je najbolji za te novce. Ja gledam tv do 2500EUR, 85", MiniLED ili OLED, 144hz, bolje od TCL-a u tom rangu nema. Vjerujem da je tako i za tvoju dijagonalu. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20270 |
Premium
Datum registracije: Aug 2014
|
Imaš taj tcl jeftinije 400 eura u ehome i 300tinjak u protisu i centru tehnike Poslano sa mog |
![]() |
![]() |
![]() |
#20272 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Jel ima ko od vas G4? Gledam 65" cijena je oko 1800€ i naravno u užem krugu je Sony Bravia 8 cca 2200€. Navodno bi G5 trebao donijet vidljiviji napredak, samo je pitanje kak će se taj napredak odrazit na cijenu.. Inače, prioritet mi je kvaliteta slike svih rezolucija.. A ovo puštanje promo materijala s fensi bojama u 4k rezi, za to je dobar bilo koji oled. Kolko je "bitan" ovaj ATSC 3.0? LG je zakinut za tu opciju dok Sony ima podršku za isti. |
![]() |
![]() |
![]() |
#20274 | |
Budget gamer
|
Citiraj:
Jebiga, nesto me koci da dam 2tis eura za oled sa svime sta trazim. Moram cijeli stan opremiti a razlika u cijeni mi je prakticki cijela blagovaona i manji wc. A trenutno nemam OLED i ne patim sa bude slika 10/10. Do prije cca 4 godine sam igrao pc igre na xx godina starom lcdu 720p rezolucije. Toliko o tome. Tako da se sve vise cini da ce to biti TCL. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20276 |
Budget gamer
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20278 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Citiraj:
imam ja nesto manje od mjesec dana, ulovio za 1500 dok je bila akcija ako ces tako gledati, uvijek ce sljedece godine biti nesto bolje i mozes tako cekati u nedogled, koliko je zapravo bolje ce se znati tek nakon testova, pocetna cijena za novu generaciju je uvijek visoka, a riskiras da se prethodna generacija rasproda (npr. gledao sam da uzmem G3 i nisam mogao naci da mi se isplati u odnosu na G4, barem ne u Hrvatskoj) ATSC ti na nasim prostorima ne znaci bas nista presao sam sa Sony 55 XG95 na LG 65 G4, i moram priznati da na prvu i nisam bio posebno impresioniran, razlog je vjerojatno sto se ovaj Sony i dan danas dobro drzi plus sto sam imao postavke koje bi trebale rezultirati sto "realnijom" slikom, ocita razlika (osim velicine TVa koja isto nije bila jako velika) je bila kut gledanja i blooming (koji na Sonyu nije bio toliko strasan ak se gleda tocno okomito, pri kutu se vec vise vidi)... a onda sam pustio Pacific Rim (4K DV remux) i to je vec bila druga prica ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20279 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Citiraj:
Drugi dio bolda me zanima, jel to ispada da tvoj pet godina stari lcd i dalje drži lekciju daleko nadmoćnijem G4 po pitanju nekih stvari? Kolko sam čitao-pratio, navodno se G4 opasno približio sonyu po pitanju skaliranja slike tj motion-a, a pogotovo dok pričamo o nižim rezolucijama, gdje se onda vidi kak telka hendla s programima, osim naravno preciznosti i raspona boja, gdje se stavlja naglasak a zanemaruju ostale stvari.. Čuj ne sumnjam da bi Pacific Rim k4 remux bio odličan i na mojoj telki, ali, stvarni uvjeti korištenja tv-a su ipak daleko od 4k rezolucije, osim ak ne mislim vrtit promo materijal i divit se kvaliteti slike ![]() Ali, kaj je da je, cijena je odlična za taj oled. Jasno mi je da od čekanja nema niš, al dok gledaš kronologiju oled televizora, napredak je vidljiv ak uspoređujemo sa cca 3-4god. starijim oled tv-ima, znači još ima tu prostora za napredak, a navodno LG se nabrijava sa G5 oledom. Gledam usporedne testove G4 vs A95L, potonji je značajno skuplji al nije tolko bolji da opravdava cijenom koja je veća 1000€+ od G4. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20280 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |