|
![]() |
#6571 | |
Strichek Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
Moj 15 pro 2mj, 211 ciklusa 100%. Punim ili original punjač ili Satechi qi charger. U autu spajam sa ugreen kablom po potrebi.
![]() |
![]() |
#6573 |
Fresh Juice
Datum registracije: Sep 2007
|
iPhone mobiteli - 2. dio
Moj je nakon 15 mjeseci na 89%, broj ciklusa nemam pojma gdje vidjet. Punim ga uvijek po noći na Zgreen kabel. A s tim postotkom se ni ne zamaram. Tak ionak će mob biti zamijenjen prije nego taj postatak bude ključan da baterija ne drži više. A i službeni je ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6574 |
Registered User
Datum registracije: Jan 2018
|
Pa pod baterijom ti je ciklus meni je na 88 posto mob iz 8/23...star znaci godinu i pol 338 ciklusa boli me ona stvar,iduci Bozic kupujem novi,kakav god ovaj bio do onda... |
![]() |
![]() |
![]() |
#6575 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Ja ga isto tako punim, ne biram jel original ili ne, nekad se ugasi jer ostane bez baterije nekad ga punim kad je na 20% , ovisi o danu i nije me puno briga o punjacima. Uvijek se puni do 100%. Imam original, ldnio, ugreen , u autu ugreen naprijed i ldnio otraga, 14 pro max ima 91% nakon 2.5 godine. Nema sanse da budem rob mobu, on ima da bude moj ili leti dalje. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6576 |
Fresh Juice
|
iPhone mobiteli - 2. dio
Delete |
![]() |
![]() |
![]() |
#6577 | |
Omicron Alpha resident
Datum registracije: Jun 2009
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#6579 |
Premium
Datum registracije: Mar 2015
|
krivo.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#6580 | |
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
Imaš u Microsoft Storeu HEIF/HEIC dodatak koji instaliraš. IrfanView može otvoriti HEIC bez toga ako se dobro sjećam. BTW: nemam Win11 ali na Linuxima mogu stavljat i skidat fileove sa i na iPhone. Svaki app ima svoj folder i ikonu. Moralo bi raditi pod Windozama. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6581 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Pitao sam vas prije par dana za iPhone 15 pro bateriju i ona je sad počela baš padat dosta. 25.12. je bila 92%, a sad je već na 91%. Sad sam gledao na redditu i masa je ljudi kojima je sličan broj ciklusa/mjeseci otkako su kupili uređaj i postotak. Evo što je jedan objavio: Citiraj:
Jel moguće da baterija tako ode i da se ne može nikome "žaliti" za ovo? Nova baterija je navodno 150e sa ugradnjom... Zadnje izmijenjeno od: Sony1. 29.12.2024. u 21:16. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6582 |
Premium
|
iPhone mobiteli - 2. dio
Izgubio si 10% imu godinu dana. To je normalno osim ako ti je telefon ugasen u ladici. Nekome ode brze ,nekome ne, ovo 80% i cuvanje je po meni nonsens ali eto, raja se kune u trajanje 4-5 godina. Zadnje izmijenjeno od: spawn. 29.12.2024. u 22:59. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6584 |
Premium
|
iPhone mobiteli - 2. dio
Ovisi kako se koristi. Ciklusi punjenja, zagrijavanje, jacina signala 4g/5g, upotreba procesora kod igranja, youtube, losi/dobri punjaci itd. Danasnji prosjek je 10% godisnje ali kod nekih 4-5%. Iz nekog razloga na pro max modelima slabije pada( 14 pro max u godinu dana je izgubio 3%). Imam i ja 88% na jednom i11 vec 4 godine radi stalno ali zato imam i 14 pro 87% 2 godine radi stalno. 14 pro radi teze stvari dosta vise nego sto je radio 11 i punio se svim i svacim. Ali na 87% stoji vec 3-4 mjeseca i baterija drzi cijeli dan. Mislim da je taj postotak nonsens?, mijenjas kad ti vise baterija ne drzi onako kako ti treba drzati. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6589 |
Premium
Datum registracije: Feb 2015
|
Moj 14 pro, sad će 2 godine, 95 posto zdravlja. Mislim da je to ok. Punim ga kombinirano nekad original apple punjač, nekad anker, većinom ga čupam nakon 80% ali nekad ostane do kraja i napuni se do 100%. Zadovoljan sam zdravljem.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6590 |
Premium
Datum registracije: Jul 2006
|
iPhone 13 - 86% battery health - 487 ciklusa - avg. temperatura 25°C i 82.51% od orginalnog kapaciteta po PowerUtil - u upotrebi od 4. mjeseca 2023, znači nekih godinu i 8 mjeseci. Od prvog dana na originalnom brzom Apple punjaču (15w ili 20w), namješteno da puni do 80%, pa dopuni do 100% prije samog buđenja, nažalost nonPro modeli nemaju da možeš ograničiti do 80% punjenje. Sljedeći mob ide na najsporiji mogući punjač jer 99% se puni po noći, a brzi samo po potrebi - na brzom se ugrije poprilično, ako se dobro sjećam to šteti bateriji, ista stvar i sa hladnoćom. Dugo vremena je bio 99%, pa do 95% onda nekako brže pada, trenutno je na zadnjem iOS 17.x, mislim da uradim upgrade na iOS 18.x da će još pasti. ![]() Zadnje izmijenjeno od: tOta. 30.12.2024. u 13:05. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6591 |
Premium
Datum registracije: Oct 2009
|
Da ponovite gradivo i skužite da je taj postotak totalna glupost https://www.youtube.com/watch?v=Y8-NvOxOarY |
![]() |
![]() |
![]() |
#6592 |
The mighty pirate
|
O tome pričam... iPhone 8 - 94% iPhone 13 - 86% 4 godine razlike Tko je god koristio iphone dulje od jedne smjene generacije, primijetio je da se taj postotak na iOS 17 i 18 sve brže spušta. Što brže padne na niske brojke, to su sretniji u Appleu jer ćeš ili kupiti novi ili zamijeniti bateriju. Sretniji su i preprodavači jer će skinuti cijenu zbog tog postotka, a baterija je i više nego ok. Ne smiju više usporavati uređaje s novijim verzijama OS-a, ali izmišljati stanje baterije mogu.
![]() |
#6593 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Kaže GSMA da glasine kažu kako će novi SE koštati 500$ https://www.gsmarena.com/next_iphone...news-65900.php
![]() |
#6594 |
#erase startup-config
|
iPhone mobiteli - 2. dio
iPhone SE 16GB: star 8 godina radi kod punice s tvorničkom baterijom iPhone SE 32GB: star 7.5 godina - baterija neupotrebljiva nakon 4 godine iPhone 7: skoro godinu dana je bio na 100% i onda je naglo počelo padati. Nakon četiri godine baterija neupotrebljiva (81%). iPhone SE2: kupljen tu na Tržnici star tri mjeseca. Godinu i kusur je bio na 100% zdravlja baterije i onda u par mjeseci palo na 94%. Nakon četiri godine baterija neupotrebljiva (83%). iPhone 15: star 8 mjeseci, baterija je na 100% i 84 ciklusa. Od prvog dana postavljen prag punjenja na 80% Svi navedeni mobiteli su punjeni gotovo isključivo na originalnom Apple 5W punjaču do 70-75% i rijetko kada pražnjeni ispod 20-25%. Stalno su u low power modu. Za usporedbu, stara u penziji ima 6 godina star Honor 10 Lite za soma kuna kojem tvornička baterija drži i drži… Sad sam joj dao iPhone 7 s novom OEM baterijom i već se žali kako baterija ne traje… |
![]() |
![]() |
![]() |
#6595 |
Omicron Alpha resident
|
Jako čudno, jer imam iP7 i iP11 i nijedan nije neupotrebljiv sa >80% baterije. Niti da se baterija tak razvali s takvim načinom korištenja. Ja punim svoj skoro isključivo na wireless, s tim da sam baš neki dan maknul sve random punjače i prebacil se na Ankerove QI2 magsafe punjače, bez nekih problema
![]() |
#6596 |
Registered User
Datum registracije: Jan 2018
|
ja izbjegavam te bezicne,ne znam zasto...vec treci mob imam s tom opcijom ali nisam nikad punio bezicno..mislim da to vise steti nego kabel...vjerojatno sam u krivu |
![]() |
![]() |
![]() |
#6597 |
Omicron Alpha resident
|
A i da i ne... Wireless definitivno više grije bateriju i sporiji je od žice, tak da dugoročno vjerujem da skrati trajanje baterije mada bi rekel da je skoro pa nezamjetno. Čak i zadnji Qi2 standard puni do 15W tak da bi rekel da je sigurnije nego ovi 60W i brži punjači. Punim bežično mobitele još od nikad prežaljene Lumie i ovi današnji punjači su ipak dosta efikasniji i sa hrpom zaštita i senzora koji prate stanje baterije pa se ne sekiram. Pogotovo ak je punjač neki renomiraniji brend (Anker, Belkin, Satoshi itd)
![]() |
#6598 |
#erase startup-config
|
Pa ako mobitel punim 2-3 puta dnevno umjesto svaka sva dana kad je bio nov onda je to meni neupotrebljivo. Ako izgubim pola baterije nakon dva FaceTimea s familijom za blagdane onda je to neupotrebljivo. To je mrcvarenje. Prije koji mjesec smo stavili novu originalnu Apple bateriju u SE2. Trebalo mu je skoro duplo dulje da se napuni pa ne kužim kako on mjeri taj kapacitet ali sigurno nije bilo 80 i nešto posto (upotrebljivog) kapaciteta. I naravno, baterija opet traje dva dana ![]() Osobno koristim bežićno punjenje ako nemam druge opcije a to je skoro nikada. To zagrijava sve feromagnetske materijale u mobitelu koje ne bi grijalo na žici. Osim toga očito Greta i zeleni vole bežićno punjenje budući da je puno manje efikasno od punjenja na žicu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6599 | ||
The mighty pirate
|
Citiraj:
Citiraj:
Imaš 3U Tools ako te zanimaju konkretni podaci. Konkretno, 13 Pro ima 3076 mAh bateriju. Moj je trenutno na 84%, dakle 2572 mAh. S tih po tebi "neupotrebljivih" 84%, i dalje ga stavim na punjenje jednom dnevno, navečer prije spavanja. Da tebi bude "upotrebljivo", očito ti treba akumulator koji ćeš nositi na leđima, pa ne znam čemu forsiranje ovakvih gluposti da je nešto "neupotrebljivo". 84% od 24 sata je 20 sati. Neupotrebljivo? ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|
|