|
![]() |
#5401 |
Premium
Datum registracije: May 2008
|
Zašto dvostruki posao? Pričekaj dok sve ne skupiš, i stavi izolaciju i fasadu. Sad ići trošiti lovu i materija na žbukanje, pa na to stiropor/vunu , pa gletanja, završni sloj
![]() |
#5402 | |
Prvoklasni Krkan
Datum registracije: Jan 2006
|
Citiraj:
Pretpostavljam da ne može čekati jer se mora useliti. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5403 |
Premium
|
Ahaaa, termo žbuka iznutra. Ja sam mislio da želi vani neko privremeno rješenje. Jer nije po nekom zakonu da moraš u nekom roku izvana staviti neki završni sloj na novogradnju?
![]() |
#5404 |
overpowered
Datum registracije: Mar 2006
|
Da interna. Zatvorili stepeniste pa zato. Isto tak me zanima nneka isplativa verzija ograde za stepennice. financije presusile jer sau majstori gamad
![]() |
#5405 | |
Premium
|
Citiraj:
Možeš punu zidanu od ytonga 10 cm,pa pogletaš/ožbukaš, naljepiš nešto, možeš kupiti gotove one drvene stupove, polakiraš i ušrafiš u gazišta+gotovi rukohvati na metre.
![]() |
![]() |
#5406 |
Brat od Đon Vejna
Datum registracije: Nov 2007
|
Ne uspijevam naći po netu da je netko ugrađivao ovakvu vrstu kuhinjske nape, ali da je izlaz sastrane, obično su izlazi na samom zidu gdje se ista ugrađuje. Ploča za kuhanje bi bila uz desni zid, iznad toga je otvor kuhinjske vertikale, pa bi ispuh morao napraviti 90° udesno iz nape, 90° uz ćošak zida i 90° u otvor ventilacije. Recirkulirajuću izvedbu apsolutno ne želim, a ni klasične ugradbene mi nisu napete... Ovo je trenutna situacija: ![]() (uzet screenshot iz videa pa je low Q) Ima tko takvog iskustva?
![]() |
#5407 |
laser
Datum registracije: Oct 2009
|
Kod roditelja imamo identicnu takvu situaciju, vanjski zid je desno i tu je probivena rupa. Napa je bosch 90 cm, nesto skoro identicno ovakvo: https://www.bosch-home.hr/hr/mkt-pro...nape/DWB96BC50 Odvod je rijesen fleksibilnim crijevom i skriven u ovaj aluminij/lim koji ima dva dijela (vidi se na slici 1), pa ga mozes ili produziti u vis ili zalomiti u stranu da sakrijes crijevo. Znaci napravljen je L. Kod tebe ako razumijem dobro je vise Z ideja pa ti mozda bude nedostajao komad za sakrit jer je predvideno za 1 lom. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5408 |
Brat od Đon Vejna
Datum registracije: Nov 2007
|
Tako je, više je "Z" situacija, čini se najbolje ne koristiti taj zadnji okvir već da crijevo izlazi od gore i mota se udesno...a samo crijevo učvrstiti u zid ovako: ![]()
![]() |
#5410 |
Émile Flournoy
Datum registracije: Oct 2003
|
Kupio sam staru kuću u kojoj je priključak struje već bio aktivan. Priključak na mrežu je jednofazni a u razvodnom ormariću je kombinacija podesivog limitatora i fidovke - podešeno na 20A i plombirano. Tih 20A bi odgovaralo zakupljenoj snazi od 4.6 kW i to je ok ali nakon što sam prebacio vlasništvo nad priključkom na sebe u papirima koji su došli uz ugovor vidim da za snagu stoji 5.5 kW. Idući limitator je 25A i on ide za zakupljenu snagu od 5.75 kW pa se pitam pod što spada ovih mojih 5.5 kW ? Da li mogu dokupiti samo razliku od 0.25 kW i tražiti da stave klasični 25A limitator što bi mi za sada bilo dovoljno ? Svakako sam planirao izbaciti staru 300mA fidovku i staviti novu 30mA A klase. Na šalteru u HEP-u mi nisu znali odgovoriti pa pitam tu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5411 |
Premium
Datum registracije: Aug 2014
|
Samo traži skidanje limitatora Poslano sa mog |
![]() |
![]() |
![]() |
#5413 |
Premium
|
Nakon kupnje isto nekretnine koja je stajala jedno vrijeme, zvali su me iz Hepa da zamijene brojilo, stavili su novo, i mislim da ti ono sve odrađuje i limitira,nema više tzv "pancera" itd. Tako da vjerojatno ako imaš staro brojilo, budu to isto odradili
![]() |
#5414 |
tiki
Datum registracije: Sep 2007
|
Da, najelegantije je da ih pitaš da ti maknu limitator i da ti stave novo brojilo sa daljinskim očitanjem koje je limitirano na 5,75 Nema više limitatora, ali pancer je i dalje tu |
![]() |
![]() |
![]() |
#5416 |
Premium
|
![]() |
#5417 |
Prvoklasni Krkan
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5419 |
Émile Flournoy
Datum registracije: Oct 2003
|
Moram sve provjeriti... Za sada je klasika: U kpmo-u na fasadi postoji keramički osigurač, mislim da je reda 80A i on je tu da štiti vod do strujomjera. Limitator je u razvodnom ormaru unutar kuće. U selu je stupna trafostanica a distribucija do kuća zračna. Pretpostavljam da udaljeno očitavanje nije moguće preko mreže. U susjedstvu je nova kuća koja ima plastični samostojeći kmpo i na boku ormarića je divajs sa fotografije: |
![]() |
![]() |
![]() |
#5420 | |
Prvoklasni Krkan
|
Citiraj:
Na tome sada HEP radi, imaju neki rok, par godina. Frajer u HEPu mi je rekao da na ovaj način plaćaš svaki mj točno koliko si potrošio, a važnije je da ti više ne moraju dolaziti gasiti struju ako ne platiš nego da će ti navodno isključiti daljinski odmah po neplaćanju računa. Do sada si mogao nakupit par mj prije isključenja, a sada će ti oni kao gasit struju odmah čim ne platiš 1 mj. Ovo je sve navodno, tako mi je rekao barba iz HEPa. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5422 | |
Fresh Juice
|
Citiraj:
Kaj se tiče plaćanja po potrošnji, moglo se uvijek samo je trebalo javit stanje (ili unijet na stranici), nova brojila isključuju taj korak javljanja stanja. S tim da kolko sam vidio nemaju sva nova brojila mogućnost daljinskog očitanja. Kod punca su ugradili brojilo 11 C 10919 koje nam tu mogućnost. Ne vidim uopće svrhu zašto su mijenjali brojilo. Ajd, ne mogu se ljudi više s magnetom zafrkavat al dar da onda ima daljinsko očitanje. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5423 |
overpowered
Datum registracije: Mar 2006
|
Nazalost ne, probal bum naucit al imam 2 male bebe pa je slobodno vrijeme nepostojeci faktor trenutno
![]() |
#5424 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Je li tko mjerio kamene vune kad se skroz dekompresiraju, jesu li dimenzije točne ili ima odstupanja i koliko?
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5425 | |
49%winner
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#5426 |
Premium
Datum registracije: May 2007
|
Pozdrav ekipa! Selim u stan gdje su prijasnji vlasnici iza kaljenig stakla u kuhinji stavili svoje slike. Ima tko kakvu ideju oko lijepnjenja folija preko kaljenog stakla da ne moram razvalit svo staklo i stavljati novo. Zna li netko tko bi to radio? Takodjer trebao bi preporuku za nekog knaufera...treba mi napraviti zid 2m visine,3m duzine i cca 10cm sirine. Pucajte ideje... Thx |
![]() |
![]() |
![]() |
#5429 | |
Premium
|
Citiraj:
Taj zid će dosta koštati, a da imalo sam nešto znaš slagati, prišparao bi dosta. Zid debljine 10cm radi se od cw-uw profila 7.5cm, tako kad sa obje strane našrafiš knauf, dobiš točno 10cm debljinu, natrpaš nutra vune da nebude šuplji i to je to Naravno plin, bez razmišljanja. Najjeftiniji po potrošnji
![]() |
![]() |
#5430 | |
Suit up!
Datum registracije: Dec 2004
|
Citiraj:
To je još uvijek standardna dimenzija za štok a puno je masivniji sa 2x pločama. Ili ako mora baš biti 10cm onda opet duple ploče ali 5cm CW profili.
![]() |
![]() |
|
|