|
![]() |
#361 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#362 | |
Premium
Datum registracije: Jul 2021
|
Citiraj:
Odeš u Bauhaus, kupiš kabel na metre plus utikače i složi struju. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#363 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Za produžetak od 2 - 3 M neće biti problem, materijal : https://www.chipoteka.hr/elektronika...-mm-2630402571 + https://www.chipoteka.hr/elektronika...-21-2630402517 + neki kabel 2x0.75 i dužine po želji. |
![]() |
![]() |
![]() |
#365 |
jedan i jedini :D
Datum registracije: Sep 2005
|
Imas i ove, musko zensku kombinaciju, puno su jednostavniji za sloziti https://www.chipoteka.hr/konektori-z...bel-2630402578 https://www.chipoteka.hr/konektori-z...bel-2630402518 |
![]() |
![]() |
![]() |
#367 |
Premium
Datum registracije: Dec 2004
|
Postoje i gotovi produžni kablovi, imam 2-3 takva od 2m sa Aliexpressa, vjerojatno ih ima i kod nas |
![]() |
![]() |
![]() |
#368 |
Moderator
|
Postoje gotovi ali: - vjerojatno ne u (svakoj) lokalnoj selendri pa ti čekaj kineza - pogađaj koliku vlas kose aka žicu je stavio kinez a ovdje se baš traži normalna žica kako bi bio što manji pad napona ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#369 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Koliko sam pretražio nabrzinu vidim ovi na Aliju su svi standardne duljine konektora 10mm. Kod mene je 12 na routeru i kraći konektor ne dosegne do kraja. Nikky, misliš da je 0,75mm2 žica dovoljna ili da idem na više? |
![]() |
![]() |
![]() |
#370 |
Moderator
|
Dosta će biti za tih cca 3 M ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#371 |
NePremium clan
Datum registracije: Oct 2006
|
Pozdrav, Planiram uskoro krenuti sa el. instalacijom po kuci pa bih odmah provukao i mrezne kablove. Imam dostupan neki cat 5e kabel (ostalo frendu, ono pevec bauhaus) ali mi izgleda poprilicno jadno, vidio sam gore preporuku za draku, cijena je ok posto mi ne treba puno (<100m). Ici odmah sa cat7 ili staviti ovaj 5e pa u buducnosti upgrade kada bude potrebe? Ako bi odmah isao sa cat7,a posto sam planirao staviti tem modul (a vidim da oni imaju gotove samo cat 5e i cat6 module) zanima me da li je ovo odgovarajuca kombinacija - keystone i nosac Hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#372 |
Moderator
|
Varijanta nosač / okvir za keystone modul je zgodna jer možeš kombinirati više stvari, od toga da uzmeš bolji keystone modul ili od druge tvornice, isto tako u keystone varijanti zna biti i drugih "priključaka", npr. HDMI a ne samo tel. / mreža. Kad već radiš stavi "minimum" Cat6 / Cat6a / Cat7, kasnije ćeš beštimati zbog duplog posla, neče ti se dati, razlika u cijeni ne opravdava sada na novo vuči Cat5e. Svakako pazi kod nabavke da sve bude iste kategorije, kako kabel tako i keytone moduli, u protivnom bi mogao imati problema prilikom spajanja / sastavljanja. Isto tako zna biti "kraćih" i "dužih" keystone modula, sa dužima bi mogao upasti u probleme pri montaži modul utičnica tj. da nemaš dovoljno dubine ili (možda još gore) da slomiješ mrežni kabel. Za početak dobro razmisli šta i gdje trebaš, gdje ti je neko centralno mjesto, liniju do lokacije TV - a svakako stavi duplu .... prođi kroz temu jer smo govorili o tome. |
![]() |
![]() |
![]() |
#373 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Malo dižem temu iz prašine... Ekipa, trebao bi preporuku za mrežni ormarić u koji će stati router (router će vjerojatno biti visine 15cm), patch panel 12 portova, switch 8 portova, napajanje za rack i eventualno polica za router (ako će izvedba biti takva da će mi trebati). E sad, caka je u dimenzijama - širina i dubina ormarića nije problem, može biti koliko god treba ali visina ormarića ne smije prelaziti preko 45cm. Odnosno, moglo bi se do max. 63cm visine iz neke modifikacije okoline. Malo sam gledao okolo i Lanberg proizvodi mi se čine OK ali problem je (trenutna?) dobavljivost njihovim 19" modela, odnosno accessoriesa za njihove 19" ormariće. Ili ja nisam dobro gledao... Uglavnom, bilo kakva preporuka je dobrodošla...thx Zadnje izmijenjeno od: The AC. 24.12.2024. u 15:55. |
![]() |
![]() |
![]() |
#374 |
Moderator
|
Izbroji koliko "U" visine ti treba, svaka asocijacija je namjerna 😀 Ne zaboravi ako ćeš trebati DC / AC UPS. Ako je iznutra klasični 19" rack onda svačiji accessory ide unutra. |
![]() |
![]() |
![]() |
#375 |
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
amazon ima brdo 19" rackova, ti vjerojatno mozes ugurati neki 7HU |
![]() |
![]() |
![]() |
#376 |
49%winner
Datum registracije: Sep 2007
|
Vec dugo gledam i trazim neki 10" rack, ali cak i da odem na 19", jedno je sigurno - 3D printat cu si te police i dodatke. Preskupi su... Pa eto uzmi i to u obzir ako nesto nije dobavljivo. Ako ne koristis wifi od rutera, razmisli da ga polegnes "na trbuh". Nis ne gubis, samo ces si usparati bar 1 U.
![]() |
![]() |
#377 |
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
10-14€ je jedna polica, metalna. Meni se ne bi dalo zafrkavati s printanjem ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#378 | |
Nikad sit, uvijek žedan
Datum registracije: Jun 2005
|
Citiraj:
Koliko U ti treba? Te tvoje dimenzije su zapravo jako komotne ![]() Ja sam bio u sličnoj situaciji, uzeo sam na kraju ovo, i to sa amazona jer su kod nas bili dosta skuplji. https://www.amazon.de/-/en/dp/B001GD...fed_asin_title RPi/switch rack set šarafa, iako dolazi i s rackom nekoliko: https://www.amazon.de/-/en/dp/B07Q83...sin_title&th=1 PDU: https://www.protis.hr/products/detai...unit-1u/141183 Ovo sam isto uzeo, ali nisam na kraju koristio, sve sam terminirao na patch panelu: https://www.protis.hr/products/detai...h-brush/125577 Ovo sam uhvatio nekidan na prezi, fakat je fora stvar, naravno ako ti to treba, i spreman si platiti. Intellinet double section wall mounted rackovi. Pre fora je, ako trebaš nešto brzinski preštekati, otvoriš cijeli ormar kao debela vrata, i imaš zadnju stranu na izvolte. https://intellinetsolutions.com/prod...cabinet-713849
Sent from AS/400. Zadnje izmijenjeno od: Pupo. 24.12.2024. u 18:56. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#379 | ||
Premium
|
U biti da dam još malo konteksta (što sam trebao i u startu): Dakle, kum privodi gradnju kuće kraju pa je na red došla i mreža. Skupio je sve vodove u ćošak kuće u potkrovlju gdje je napravio galeriju iznad sobe. Kako krov pada tako je onda od poda galerije pa do krova svega 47cm prostora u tom ćošku. Zato gledamo da maksimalno uštedimo prostor a ako ne nađemo nešto adekvatno onda možemo uzeti neki ormar visine 60cm pa da bude malo odmaknut od zida. Svi kabeli (uključujući struju) će u biti ulaziti kroz desni bok ormarića. Citiraj:
![]() A u biti treba mi struja, patch panel i polica na kojoj će biti router i switch. Dakle 3U + xU, gdje xU ovisi o routeru koji će se kako vrijeme prolazi mijenjati. Gledao sam i da sve bude prostrano a po ovome šta sam isčačkao po internetima ispada da možemo dobiti 6U ormarić s obzirom na ograničenje visine od 45cm. UPS će doći kasnije s vremenom vjerojatno. Da, amazon još nisam uzeo gledati. Po ovome što sam do sada vidio, za 47cm visine dobiješ max. 6U. Citiraj:
Da, slažem se, cijene polica su katastrofa. Wifi rješavamo zasebnim AP-ovima (ta delikatesa će tek doć na red) tak da router i planiram tutnut na bok. Puno hvala na linčićima, pogledam... i da, ovaj transformers ormarić je zanimljiv ![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#380 |
Moderator
|
Ako je kuća, malo mi izgleda mršavo sa 12 kabela na patch panelu i 8 - port switch ![]() Da ne bude kasnije, šta sam bio gulp pa nisam onda sve provukao / predvidio. Za switch nije problem, lako stanu i 2x 8 - port u 19". |
![]() |
![]() |
![]() |
#381 |
Premium
|
E moj Nikky, nije me se slušalo kada sam isto to govorio, sad je gotovo. ![]() ovih ekstra 4 portova na panelu su za nakon useljenja i "E, jel bi mogli možda provuć još koji kabel kroz ovaj i onaj bužir?" ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#382 |
Moderator
|
Pa fino kažeš: Može, kako da ne, satnica i materijal je xx toliko (sa varijantom da ne može proći) pa vi gospodo vidite ![]() Ajd bona, switch se lako ubaci u neku sobu ako pofali priključaka. |
![]() |
![]() |
![]() |
#384 |
Moderator
|
Ih, u svinjskim polovicama, kiselom kupusu ..... ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|