|
![]() |
#6541 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6542 |
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
![]() |
#6543 | |
Premium
|
Citiraj:
Zahvaljujem na svakoj pomoći, ali ios je ipak dosta različit od androida, ima funkcija koje i ne razumin čemu služe. Ipak smatram nakon svega da je iphone bolji od androida. Još nisam skužija kako ide brisanje podataka sa iclauda, duplira mi je slike, pa sam zaustavija sinhronizaciju. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6545 | |
Premium
|
Citiraj:
Ima tu puno stvari na iphonu koje su različite od androida, nekome kao meni koji cili dan ne visi na mobu triba vrimena za sve shvatiti, najlakše je zvati, odgovoriti na poziv, slikati itd. Međutim ima tu i previše dodatnih radnji koje triba sve skužiti. Bitno je da možeš naučiti od drugih iskusnijih, što nije nikakva sramota, učiš dok si živ, i iz tih razloga hvala svima koji pomognu kad triba. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6546 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
iPhone mobiteli - 2. dio
Ne prbacuju se nazalost. Probao sam sve zivo i iphone kad dobije slike kreira podatke o tim slikama i ubacuje ih u trenutku kad importiras slike. Android je laksi jer svi brandovi imaju android pa je svejedno s kojeg na koji prebacujes slike, to je open sustav i slika je tamo samo jedna datoteka a galerija samo ocitava. Ios kad napravis sliku baca podatke o slici u nekoliko baza i samsu sliku gdje se cuvaju. Ako u tim datotekama nema podataka o slici , galerija (aplikacija) kreira trenutak kad je slika importirana i taj podataka (metadata) ubacuje u te baze i to je iosu trenutak kad si napravio tu sliku. U ios se ne mogu prebaciti slike po principu copy-paste kao na androidu nego to nazivamo import zbog zatvorenog sustava. Ako u iphone copy pasteas s nekim alatom slike u telefon, moras obrisati sve baze da bi galerija app kreirao nove kad se otvori galerija inace neces vidjeti nijednu sliku koju si prebacio. Ios je zatvoren sustav i radi toga ima ga neki vole a drugi ne bas. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6547 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
Vidi malo ovaj link - https://www.reddit.com/r/ApplePhotos...g_pictures_to/
![]() |
#6548 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
šta se mučiš sa slikama !!!! i to još na android-u prema iosu kad imas google photos i tamo garant čuvaš te iste slike nikakav import na ios, lijepo skineš google photos app i sve imas a ios trpa slike na google maps i bok jedino podesi na max kompatabilnost, da roka u jpeg, inače gura svoj format pa kad trebas te iste slike skinut na windows, belaja . .ne otavara |
![]() |
![]() |
![]() |
#6549 |
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6553 |
Extrema Thule
Datum registracije: Feb 2005
|
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#6554 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6555 |
Premium
|
iPhone mobiteli - 2. dio
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6556 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Može i sa drugog uređaja. Ja sam prebacivao slike sa androida (pixel) na laptop i zatim na iphone (icloud) i u apple photos aplikaciji su mi sve slike poredane kronološki. Fotka slikana androidom 19.1.2023 i dodana u icloud par mjeseci kasnije: https://ibb.co/hRzF1N9 |
![]() |
![]() |
![]() |
#6557 |
Premium
|
Zar nema svaka fotka u EXIF-u neke osnovne informacije kao što je upravo datum fotkanja? Jedino ako se to ne prenosi iz nekog razloga (u što sumnjam) nego se izgubi prilikom importa u iOS... Jer sortirati samo po datumu importa/kada je file na iOS-u createan, namjerno ignorirajući EXIF je malo blesavo ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6559 |
Premium
|
Ja sam prebacio sa p30 na i13 direkt. Sve su slike bile pomijesane bez redoslijeda datuma itd. Na drugom broju sam prebacio sa s23 na i14 pro max. Također ništa. Ženi prebacio sa s21 ultra na i14 pro. Ništa, sve pomijesano. U prva dva slucaja direkt sa move to ios. U trecem sa 3utools import. Ovo sa prebacivanje na laptop pa sa clouda nisam probao jer sam imao cloud 5gb a slika 60gb. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6560 |
Premium
Datum registracije: Dec 2004
|
Pomiješane su jer iphone po defaultu sortira slike prema vremenu dodavanja u library, a ne po vremenu slikanja. Naravno, fotke se ne prebacuju na mob redoslijedom slikanja. Čak mislim da opcija za promjenu sortiranja nije ni postojala do nedavno |
![]() |
![]() |
![]() |
#6561 |
Premium
|
iPhone mobiteli - 2. dio
Da, nije postojala opcija i sve je bilo pomijesano. Sada imas i opciju ispravljanja i datuma fotografiranja i mjesto fotografiranja. Prije par godina kada se prebacivalo preko itoolsa direkt u folder slika u sistemu, morao si obrisati 3 data fajla i restartati mob. Tada ti je galerija ponovo stvarala bazu i upisivala u sliku datum importa kao vrijeme slikanja i dobio si puno slika s istim datumom. Bas cu sutra prebaciti slike sa jednog a52 na i14 da vidim da li ce zadrzati sve informacije Zadnje izmijenjeno od: spawn. 22.12.2024. u 15:49. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6562 |
Premium
Datum registracije: Aug 2021
|
Da li je netko uspio prebaciti neku datoteku sa iphonea na windows 11 pc koristeci wifi ili kabel? Nisu u igri slike i videi, vec neke zip datoteke. Zbog toga se ne vide kada ih spojim na pc putem kabela. Probao sam i sa iTunesom i ista stvar. Znam da mogu koristiti gdrive, icloud i druge cloude, ali to bih rado izbjegao. Sent from my iPhone using Tapatalk |
![]() |
![]() |
![]() |
#6563 |
The mighty pirate
|
![]() |
#6564 |
aka Mali Mirko
Datum registracije: Nov 2001
|
problem sa fotografiranjem
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6566 | |
Premium
|
Citiraj:
Tnx. Gledao sam to jucer i nisam uspio skuziti kako radi. Uglavnom, totalno neintuitivno i neprakticno. Npr. Kad spojim telefon imam popis aplikacija koje mogu dijeliti datoteke. E sad, ja sam trebao prebaciti zip i za prebacivanje tog zipa sam trebao odabrati Operu jer sam s Operom taj zip skinuo. Dodatno, ne mogu prebaciti samo taj zip, vec samo cijeli downloads folder od Opere. U obratnom smjeru sa pc-a na iphone bi trebalo funkcionirati slicno. Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6568 |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Na iPhone 15 pro mi je zdravlje baterije na 92% (300 ciklusa) i uredaj je kupljen u prvom mjesecu. Jel moguće da je auto punjač (koji nije original) skurio tako bateriju? |
![]() |
![]() |
![]() |
#6570 | |
Premium
|
Citiraj:
Ne vjerujem da je do punjaca, pamet koliko i kada se treba puniti baterija se nalazi u mobitelu, ne punjaču. iP13 sam punio na 10 razlicitih punjaca, cak i na onom od laptopa, jedino original nisam nikad koristio. Bez obzira na to baterija je nakon godinu dana i dalje bila na 99 ili 100% Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|