|
![]() |
#31 |
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
Ne moraš biti vozač da bi znao da netko loše vozi. Ne moraš biti ni nogometaš da vidiš da netko loše igra. Tako ne trebaš biti ni gaymer da vidiš sa neka igra ne izgleda puno bolje od neke slične igre prije 10ak godina. Trebaju ti samo zdrave oči. |
![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Ali mi sa lošim očima volimo živjeti u iluziji te alternativnoj stvarnosti ...drugim riječima hebeš budalu, u neznanju je spas ![]() ![]() ![]() Inače u HR imamo 3.8 milijuna izbornika. Ako netko zna, zna balkanac kako drugi treba raditi ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#33 | |
aka Mali Mirko
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#34 | ||
I encompass, and I eclips
Datum registracije: Jul 2010
|
Citiraj:
Sve izgledaju dobro za današnje standarde , e sad što je opravdano šta ne i jesu dobro optimizirane, barem ove novije ne znam reć. Poanta je da igre traže više, a ne izgeldaju ništa pretjerano bolje od igara prije 5 i više godina. jedan bf3 ako se malo nafriza i skine blue tinta izgleda kao da je izašao prošle god, a ne prije 13-14 god tako da o čemu pričamo? o kojem velikom grafičkom napretku? indiana jones traži boga isusa od hardvera, a crysis je izgledao bolje još prijne koliko godina. Citiraj:
a šta mi jesmo mi igrači? ili neigrači? prolaznici, turisti?
![]() |
![]() |
#35 |
smeghead
Datum registracije: Mar 2005
|
A o kojim rezolucijama pricamo, i kojim postavkama med/high/ultra? Ako se jos uvjek igra na 1080p nijedna igra nije prezahtjevna. Slazem se da vecina igri dode bugovita day1 i onda se krpaju, i najbolje je pocekat godinu dana i kupit na popustu. Kao sta je kolega gore rekao ima hrpa igri koje izgledaju kao filmovi, koliko dobro graficki izgledaju. Meni u igri grafika nije najbitnija stavka, ali je jedna od bitnijih stvari. Za rtx me nije briga i uvjek je off. Poslano sa mog SM-S908B koristeći Tapatalk |
![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
ODUZIMAM VAM RIJEČ
Datum registracije: Aug 2005
|
kod mene je situacija takva da sjene uvijek savljam neki low/medium, ne interesiraju me uopće, sve nafrljim ali sjene ne, a to čak dosta i zauzima grafičku a ovi novi fićri RTX path tracing, to je sve vezano uz te sjene i svjetlost i kad to smanjim/isključim meni igre rade top
![]() |
#37 |
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
Nakon Detroit: Become Human sam očekivao da će industrija krenuti u tom smjeru što se grafike tiče, a na kraju većina toga što sam probao odigrati u zadnje 2-3 godine je meh. Sve ono gore što je Mladen naveo sam probao jer je free na GamePassu osim Last of Us koji nema za xbox. Cyberpunk završio još na PC-u za vrijeme prvog patcha. Sve je to lijepo, ali dosadno i repetitivno. Odigrao sat/dva i brisanje jer se ništa ne događa.
![]() |
#39 |
Registered User
Datum registracije: Jun 2021
|
Današnji gaymeri i timejdžeri ni neznaju nit mogu shvatiti kako se u naše doba svake godine dizala ljestvica novih dostignuća u grafici i izgledu igara. Usporedi igre iz tipa 1996. il 1997. i 2000. i usporedi 2014. i 2024. nema šanse da će neka igra 10g kasnije djelovat da padneš na guzicu u odnosu na 2014. Ono što je po meni polje gdje nerazumljivo nema nikakvog pomaka, čak štoviše, došlo je do regresije, je interaktivnost prema stvarima i okolišu. Pa jebate, u 2. polovici 90ih si imao igre gdje si mogao lomit stolice, prozore, kante itd. čak u build engineu a kasnije u normalnim 3d engineima, a gledam sad resident evil remakeove, osim onih tipa eksplodirajućih bačvi, ništa. Druga stvar isto lacking, nestajanje mrtvih enemya - pa još davni doom je postavio standard koliko je ubercool da nakon prolaska nivoa posvuda su leševi monstera, imaš osjećaj da si nešto odigrao, ovak ispada sve neka fikcija i fatamorgana. Ja bi da sam "developer" bi smanjio grafiku i efekte za 10g. no išao na max interaktivnost i količinu iste, pa čak i do razine revolucionarnog i nikad previše razvijenog dalje red factiona. |
![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
The mighty pirate
|
Došao je neki dan WRC na Gamepass i instaliram ja to fino, rekoh napokon neki noviji rally za gušt. Izletim u kuruzu, i očekujem da ću polomiti ispred sebe sve što nije konkretno stablo. Jok... stabljika ko betonski stup. Delete
![]() |
#41 |
Premium
Datum registracije: Sep 2018
|
Baš sam jučer poslušao ovaj podcast vezano za predmetnu temu: https://www.youtube.com/watch?v=NzDpj2K1dKk Ne slažem se sa svime što čovjek zbori, međutim ima tu puno istine. Znam po sebi, neke filmove koje sam apsolutno rasturao kao mlađi sada su mi skoro pa negledljivi. Ljudi se mijenjaju.
![]() |
#42 | |
Premium
|
Citiraj:
današnja destrukcija i tu se slažem, pre malo je takvih naslova Kaj se tiče leševa ima ih u Stalkeru 2 kolko voliš ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
|
red faction institucija odavno.... i spomenimo fear koji možda nije imao toliko destruckije ali je ispred svog vremena po svemu posebno AI ali u indiana jones možeš bacit bocu i psa možeš prepasti bičem. super.
![]() |
#45 |
Dobro je sve.
Datum registracije: Sep 2012
|
Pa vecini koji duze igraju je jasno sve. Ovim ostalima gejmurima sta su zadovoljni sa ovim stanjem igri i na nacin kakve ne zavrsene izlaze, da im je copi pasta gemplej i glavne price toliko isprazne,predvidljve ,suplje njima Svaka Cast svaka budala ima svoje veselje tako i ja. Grafiku ne zelim ulazit to nije glavna bit dobre igre ali opet tu se preseravaju developeri sa zahtjevima hardvera a ono igra gofno neoptimizirano pa cekaj jedan,dva ,tri patch da rijese ako ikad rijese... Najzalosnije sta sam od spomenutih odigra sve osim dvije, neke jos pokusavam zavrsit do kraja i dan dns ali ono natjeravam se kad uvatim dragocjenog vrimena (sta je neko ode spomenija) ali neide nije to to. Poslano sa mog SM-S918B koristeći Tapatalk Zadnje izmijenjeno od: Tajl3r. 11.12.2024. u 22:17. |
![]() |
![]() |
![]() |
#46 | |
#erase startup-config
|
Kako moderne igre varaju na kvaliteti i bespotrebno troše hardverske resurse
Citiraj:
![]() ![]() Kao što je rečeno npr. 1994-2004 su bili tektonski pomaci u vizualizaciji igara. Jako mi je drago što sam tada bio mlad. Deset godina poslije je bila velika razlika. Zadnjih deset godina…. meh :-/ |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
|
ti ili si u mirovini ili živiš sam, tako da samo rokaj. preporučio bi ti da dnevno barem 1h provedeš vježbajući, svakako će imati veće benefite od igranja video igara. u svakom slučaju, drago mi je da ima realnih ljudi koji su duže u gaming svijetu i vide na što se sve to svelo
![]() |
#49 |
Premium
|
Evo tipkam ovo sa radnog mjesta i ne živim sam...ali deda sam, imam unuke, nemam malu djecu i vaše brige. Makar ja se igram cijeli život (nikad me nije zanimao novac i trčanje za istim), i dok sam imao dječije probleme. Nahodam se na poslu dovoljno. Doma noge na stol ili na krevet i gamepad u ruke, za sve ostalo imam ženu ![]() Kaj se tiče dužine gaming svijeta igram se od arkadnih automata, prvi su došli u dom sportova...pa nakon treninga košarke igrao se Phoenix....ljubav je ostala od tada za cijeli život. I da igre su danas bolje nego ikada....nisu više toliko svježe za veterana ali i dalje su inovativne i odlične. |
![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Premium
|
ovaj meme samo djelomično poentira. Poentira po pitanju RT-a, koje je zadnjih pet godina donio samo probleme, tj. više problema nego koristi. Cijena igraćeg hardvera je došla do razine polovnog auta, krš od auta ali u voznom stanju ![]() Osobno sam RT odhebao kupovinom nesposobne grafičke za isti tak da ga ne palim ni u tragovima, te ne dolazim ni u napast. Znam da grafa ne može pa čak ni ne isprobavam razlike...jednostavno ne postoji i živim sretno. Upscaling je odlična stvar ako gejmate na velikom TV-u, kao i HDR. 4K uz upscaling je dostižan bez problema, stalker 2 je prva igra koju moram igrati na monitoru i 1440p zbog zahtjevnosti. HDR poboljšava iskustvo...boje su više izražene a kad netko uperi svjetiljku ili sl. moraš škiljiti jer ti peče oči poput pravog reflektora. Sve to funkcionira savršeno jer ne sjediš ispred TV-a na pol metra...barem ja ne i mane koje vidiš na monitoru uz upscaling ne vidiš na TV-u. Meni puna šaka brade. Frejm gen je doveden do jako visokog nivoa, čak i ovaj driverski afmf 2...opet pričam o TV-u...ako je isti HRR osjetiš odmah razliku između 60 i 120 fpsa. Sve to produžuje aktualnost grafe...a ima igara koje izgledaju fenomenalno. |
![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Registered User
Datum registracije: Jun 2021
|
Nezanimljivo mi je ovo, pog. ova prva igra s telekinetičkim bacanjem bačvi i stolica (!) na neprijatelje. Ok, HL2 je imao gravity gun i slične sheme, no tu sve djeluje pretrivijalno i jednostavno s obzirom da se istodobno s drugim oruž. u ruci mogu ta telekineza sranja izvoditi. Htio bi vidjet destruktivnost nivoa koja je random tj. nevezana za "core" igrivost, znaci ne da te igra tjera da to radis non stop, nego da slucajno se izvodi nešto jer tipa pogodiš stup. @1van Mrzio sam uvijek vožnje gdje je pola metra od staze tj. ceste stavljen nevidljivi zid, pri udarcu u kojeg auto se toliko zaustavi da prođu te svi konkurenti, basicly moraš resetirat stazu; zato mi je top bilo nešto ko Nfs4 gdje imaš gro mjesta za vožnju gdje poželiš. |
![]() |
![]() |
![]() |
#54 | |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Citiraj:
Red Faction?
Lenovo LOQ 15AHP9: AMD Ryzen 5 8645HS / 16GB DDR5 / Micron M.2 2230 1TB / Sandisk Extreme Pro 1TB / Intel AX210 / Radeon 760M + Geforce RTX 4050 / Windows 11 Pro Acer Aspire V3-574G: Intel i3 5005U / 8GB DDR3 / Seagate 1TB HDD / Geforce GT 940M / OpenSuse Tumbleweed XFCE |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#55 | |
The mighty pirate
|
Citiraj:
Kako? ![]() ![]() Zapravo, prva dva nastavka su još i najrealnija jer si mogao sjebati motor nepravilnim mijenjanjem brzina. Od open world utrka, prvo Test Drive Unlimited pa Forza serijal su bez konkurencije. Zaigram Wreckfest tu i tamo i ne mogu vjerovati koliko su uspjeli unazaditi Flatout serijal. Ako nisi, odigraj prvi Flatout. Revolucionarna igra u svoje vrijeme, a bome i danas kad je staviš pored Wreckfesta koji je samo grafički bolji, ali sterilan i dosadan
![]() |
![]() |
#56 |
Kostolomac
Datum registracije: Jun 2006
|
Za open world Monster Truck Madness 2. Startaš trku koju nikad ne završiš jer se odeš zafrkavati offroad ![]() A Flatout 1 i 2 su mi bili vrh takvog tipa igara. Odlična zabava i soundtrack. Šteta za Wreckfest, koliko se sjećam dugo je bio u produkciji. Očekivao sam da će biti dostojan nastavak Flatouta. |
![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
Debeli gad
Datum registracije: Jun 2010
|
Neke da (Ghost of Tsushima, Red Dead Redemption II, Spider Man, Metro Exodus, The Callisto Protocol), neke ne (ostale s liste). Zašto pitaš? RDR II se upravo peti put pokušavam natjerati igrati no opet me nakon 2 dana napušta volja. Ghost of Tsushima mi je stvarno ok igra, igrao sam Horizon Zero Down i također je ok igra pa pretpostavljam da je i Forbidden West dobra igra. Ni jedna od navedenih mi ne spada u 100 najboljih igara koje sam igrao. Na tu listu od novijih igara mi upada jedino Sekiro. |
![]() |
![]() |
![]() |
#59 | |
|
Citiraj:
Dobro fali tu nostalgije, ali prvi flat kao što kažeš kad teškom mukom skupljaš djelove, tražiš prečace, guraš ekipu u balvane...sate i sate zabave... svaka današanja igra je kopija neke stare, i osim grafike, ne nudi ništa bolje ni više. razumijem da nostalgija igra svoje, ali jednostavno nije to to.
![]() |
![]() |
#60 | |
ODUZIMAM VAM RIJEČ
Datum registracije: Aug 2005
|
Citiraj:
tema je isključivo izgled i cijena tog izgleda po hardver, a ne da dajete vaše viđenje igre, mini recenzije, i slično, za to ima tema baš te igre
![]() |
![]() |
|
|