|
09.12.2024., 13:48 | #1 | |
Buying Bitcoin
Datum registracije: Feb 2007
|
Kako moderne igre varaju na kvaliteti i bespotrebno troše hardverske resurse
Evo jedan zanimljivi tehnološki osvrt na današnje igre i kako moderna industrija vara na njima, naletio na to slučajno zahvaljujući Asmongoldu. U videu dominira tematika raznih metoda renderinga (i kako se to zlorabi) i prilično je techy/geeky, pa kome bude teško za pratiti, ovdje je i Asmonglodov reaction video: https://www.youtube.com/watch?v=aq2sdrJVEMU Citiraj:
|
|
09.12.2024., 20:48 | #2 |
Premium
Datum registracije: Sep 2018
|
Vidim da nas jobito drži u istoj niši.
Oglas
|
|
09.12.2024., 21:17 | #3 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
Ne znam baš da bi to nazvao "varanjem", ispada da se radi o nekakvoj globalnoj zavjeri zlih game developera Prije će bit da se naprosto događa ono što je prisutno i u svakoj drugoj branši, lijenost, nesposobnost, neukost, nerazumijevanje tehnologije, vidi dolje ovog koji tvrdi da devovi jednostavno pouključuju sve što postoji jer je to najlakše Kriza kompetencije je definitivno prisutna a bit će sve gore kad čovjek pogleda mlade generacije |
09.12.2024., 22:28 | #4 |
Premium
|
Varanje u kontekstu toga da se nešto što ne valja prikriva nečim drugim što ne valja Mislim da je izraz. Ne znači da se radi o zavjeri, neko kako kažeš, lijenost, glupost, nebriga i sve ostalo što ide s time.
10.12.2024., 08:32 | #6 |
Registered User
Datum registracije: Jun 2021
|
Bit će urlanje kad se otkrije da ti DRM igre koriste tvoj komp dok gaymaš za mining. |
10.12.2024., 08:38 | #7 |
I encompass, and I eclips
Datum registracije: Jul 2010
|
10.12.2024., 09:07 | #10 |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
mislim da bi Biljana Borzan u EU parlamentu mogla tome stati na kraj
Oglas
|
|
10.12.2024., 09:42 | #11 |
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
|
10.12.2024., 10:13 | #12 | |
Premium
|
Citiraj:
Čisto sumnjam da ne bi primijetio da mi komp majna Osobno se ne zabrinjavam previše, najmodernija igra koju sam u zadnje vrijeme odigrao je BG3, ali kad vidim ove planove o većoj uključenosti "AI-a" u sve to, sve mi se čini da ću pod stare dane igrati isključivo GoG igre |
|
10.12.2024., 10:46 | #13 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
Citiraj:
Developeri, odnosno firme koje ih zapošljavaju jednostavno prebacuju trošak na stranu korisnika. Umjesto da njihovi developeri potroše vrijeme na optimizaciju koda (što proizvođača softvera košta) jednostavno kažu "treba vam to i to da vrtite taj softver" i prebace trošak na korisnika. Na nekakvom Core2Duo, 4GB RAM, sa WinXP i Officeom 2003 se sa strane prosječnog korisnika moglo raditi sve za što ti danas treba 4+ coreova, 16GB RAMa, ultrabrzi SSDovi i slično. Jer nam je Microsoft objasnio da WinXP sa Officeom 2003, makar i air-gapan, nije dobar za napisati diplomski ili knjigu nego nam treba Win11 kojem nađu dva-tri zero daya mjesečno. |
|
10.12.2024., 10:46 | #14 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
10.12.2024., 18:31 | #17 |
Premium
Datum registracije: Jul 2019
|
Iskreno, već neko vrijeme mi je to na pameti. Kvaliteta opada GADNO, što priče, što grafike, što želje za resursima. (AAA igre naravno). S druge strane imaš pridošlice i indie devove, koji imaju duplo bolju prezentaciju za manje love i resursa. JEDNOSTAVNO da nemože biti jednostavnije. SVI imamo backlog igara koji nemožemo završiti u 3 života. NE kupuj i ne plaćaj preplate dok nisi završio što posjeduješ. Da svi tako razmišljamo, prodaja bi pala 100% valjda, AAA naslova, i s time bi digli ljestvicu ... jer potrošač dirigira lovom, nitko drugi. |
10.12.2024., 19:07 | #18 |
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
Kad se samo sjetim demo scene u prvoj polovici 90-tih šta je ekipa izvlačila iz 4kb asembliranog koda… slika i zvuk. Gledali smo ih kao bogove. Danas sa svjetlosnim godinama jačim hardwareom imamo igre koje izgledaju kao pretjerano komprimirani h264 na torrentima. Tužno. |
10.12.2024., 19:33 | #19 | |
Premium
|
Citiraj:
Inače se ne slažem da je vrijeme igara sa dobrim sadržajem završilo, ima dobrog sadržaja koji izlazi iz malih studija koliko hoćeš. Iako je to sve subjektivno, naravno.
10.12.2024., 19:53 | #21 |
Banned
Datum registracije: Feb 2007
|
Igrali ste Senua's Saga: Hellblade II, Cyberpunk 2077: Phantom Liberty, Alan Wake II, Ghost of Tsushima, Avatar: Frontiers Of Pandora, A Plague Tale: Requiem, The Last of Us Part II, Red Dead Redemption II, Horizon Forbidden West, Spider Man, Metro Exodus, The Callisto Protocol...? |
10.12.2024., 21:05 | #22 | ||
Premium
|
Citiraj:
Najnormalnije se pokreće na modernom PC-u sa zadnjim Winsima. Samo imajte dovoljno jak CPU, "- a fast pc, at least a p2-350" Citiraj:
|
||
11.12.2024., 00:12 | #24 | |
Dobro je sve.
Datum registracije: Sep 2012
|
Citiraj:
Od navedenih je jedna ili dvi mozda izasla zavrsena i da valja i stacemo sad Poslano sa mog SM-S918B koristeći Tapatalk |
|
11.12.2024., 00:23 | #25 |
laser
Datum registracije: Oct 2009
|
Slazem se s mladenxyem, ima top igara koje pola kmecavaca tu sigurno nije odigralo. Cisti primjer pretjeranog hipsterskog elitizma, pa sad kao nista ne valja jer ste odrasli u drukcije vrijeme, na "4k asembliranog koda" i slicne price, dajte molim vas. |
11.12.2024., 08:26 | #27 | ||
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Citiraj:
Da. Jedino sto mi je zbilja sjelo iz ove liste su Horizon Forbidden West i Metro Exodus. Odlicna prica, sve na mjestu. Ostalo je meni osobno (opet naglasak na ovo posto je vecina igara koje si izlistao OK za vecinu) ili bilo predosadno ili nije moj tip igre ili vec videno/losije izvedeno. Moj je problem najcesce sto se cesto reciklira isti viden sadrzaj samo - neoptimiziraniji kao sto je vec spomenuto. Citiraj:
Ocekivano nije trebalo mnogo da se u civiliziranoj raspravi identificiraju osobe nizeg praga tolerancije i vokabulara. Mda moderne igre su originalne izvedbe koje su zabavne satima , danima pa i godinama igranja. Zato vecina online ekipa trubi da je vecina AAA igara koje su izasle unatrag zadnjih par godina neoptimirana reciklaza i vise igra Indie igre koje su cesto i zabavnije. Da se razumijemo - za mene je OK igra dobar singleplayer ili platformer sa dobrom pricom koju kad igram zelim odigrat do kraja zbog dobre price i nista ne stuca na normalnom modernijem racunalu ak treba na 720p low/medium postavkama. Odlicne igre se igraju godinama i ne dosade. Tu i tamo izade neki dobar FPS i platformer ali recimo izbor zbilja dobrih RTS strategija nakon C&C RA2/YR Revenge kroz CNCNet / Supreme Commander i Starcraft/2 je - suho. Warhammer: Dawn of War iako konceptom drukciji takoder rado odigram (1,2,3). Total War serijal (Shogun 2 i Warhammer II) mozda jednom na godinu odigram ali nebih rekao da je losa igra. Ashes of singularity me ugodno iznenadila ali odigram jedan skirmish i dosta. Northgard i Terra Nil su interesantan koncept koji rado odigram tu i tamo ali za to si moram uzet vremena uvijek. Homeworld 3 me apsolutno razocarao u odnosu na 1 i 2, dok se Worms serijal nakon xy godina uvijek rado odigra (i klinac mi se navukao). NFS Serijal od kad je presao na FF vibe mi ne sjeda ali zato Assetto Corsa, Project Cars 1/2 , Dirt i Grid serijal pune praznine (i zeljno iscekujem AC EVO). Neki dan igrao GT7 kod frenda kratko - razmisljam uzet PS4 Pro samo radi njega. GT2 i 4 se i dalje preko emulatora na PC-u igraju. Forza Horizon 4 s druge strane iako igra u kojoj imam vjerojatno najvise sati na Steamu vrlo brzo dosadi (gustanje autima u freeroaming modu je jedini gust). Od FPS-ova trenutno vise pratim HL2 modove (koji nisu bas optimizirani al hebiga s obzirom koja ekipa radi i sa kojim resursima tu nebrem gundat posto je prica i izvedba jednostavno top). Ostalo je klasika - Bioshock serijal, Crysis serijal, Borderlands serijal, Doom (sve do Eternala koji mi nije sjeo zbog skakutanja), Fear serijal, HL1/2 serijal , Halo, Left4Dead1/2, Metro serijal , Quake 1/2/3/4, Red Faction serijal , Wolfenstein (od RTCW do Old Blood...Young Blood imam al mi nije sjeo), System Schock 2, Shadow Warrior 1/2 , Singularity, Titanfall 2. Dead space 1/2/3 sa dodatnom dozom horora su mi super sjeli (i zato mi je Callisto Protocol gori jer je u sustini isti koncept ali po sebi teza igra). Kad mi pukne film samo drmnem malo Devil May Cry 4/5. God of War je predobar. Mass effect odigram mozda jednom u 2 godine. Igre poput Some ili Star Wars: Force Unleashed (1/2) odigram jednom u 2/3 godine i nemam poriv jos jedno vrijeme ponoviti. Tomb Raider serijal takoder OK za odigrat jednom godisnje. Mozda. Witcher 3 sam igrao duze al mi je uvijek nekako dosadio. Civ 3/5 rijetko odigram jer sesije traju po par sati i tu se malo vise faktora moraju poklopiti da mogu u miru odigrat jedan skirmish. Isto kao i Cities Skylines. Ah da i Trine serijal mi je OK za tu i tamo. Trenutno s klincem igram Rayman Origins i Ratchet & Clank: Rift Apart. Ok igre. Preporuke za nekaj da je novo u tom stilu igara a da nije na ovdje opisanoj listi?
11.12.2024., 08:33 | #28 | |
I encompass, and I eclips
Datum registracije: Jul 2010
|
Citiraj:
Igram navečer kasno, ujutro kao zombi na posao...i jako dobro biram igru koju ću odigrati jer je vrijeme dragocjeno. sve te nabrojane su kvalitetom ok, ali 7/10, osim par hitova kao rdr2 koji jesam odigrao u dahu, (doduše prije djece). ugl. poanta mog upisa je da igrao bi da stignem, ali ne stignem, ali se slažem s naslovom, igre ne izgledjau ni upola impresivno više, gameplay je postao repetativan i kopiraju jedni druge , a vrh nekima je šta za otvaranje vrata trebaju 3 tipke i par poteza na gamepadu u indiana jones. svakom njegovo. na šta te igre liče, a zahtjevi bolesni, ne bi li ko poletio kupiti još nešto skupog hardvera da bi se razočarao kad pokrene igru koju ju dugo čekao, koja je vjerojatno neki remake ili remaster, i onda shvati da nema one čarolije koju je imala kad ju je igrao kao klinac
11.12.2024., 10:48 | #30 |
laser
Datum registracije: Oct 2009
|
Meni je ocekivano da igre ne izgledaju ni upola impresivno kao prije, hw je kao i u drugim stvarima dosegao limit odavno, pomaci su minorni, nesto dodatno wow je jedino eventualno VR, ali i dalje ima dobrih igara koje nisam odigrao. Neke niti necu jer ili nemam vremena jer zivot kao i kod svih, ili nisu zanr koji me interesira, ali sam ih pogledao po youtubeu, twitchu ili na drugim recenzijama. A ocekivat da ti (bilo koja) igra da caroliju koju je imala bilo koja druga kad si je upalio kao dijete prvi put je potpuno nerealno. |
|
|
Oglas
|
|
Uređivanje | |
|
|