|
![]() |
#1892 | |
Registered User
Datum registracije: Feb 2017
|
Citiraj:
Zemi si mont ljepilo na bazi polimera, a ne silikona pa si miran. Eto https://www.izolirka.hr/katalog-proi...r-panel-440-g/ Sent from my SM-S908B using Tapatalk Zadnje izmijenjeno od: markotornic. 25.11.2024. u 07:31. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1893 | |
Premium
Datum registracije: Jul 2006
|
Citiraj:
Napraviti malo veći otvor da rozeta lustera pokrije (ona je ono 10cm promjera, napravim otvor 7cm, stavim ovaj profil po dužini i na sredini probušim rupu stavim kuku i maticom osiguram. To bude sa svake strane 0,5m dodatnog ojaćanja. Bude to ok onda? Ima profil i od 2metra takav pa bi sa svake strane bilo 1metar dodatnog raspoređenja terera.
![]() |
![]() |
#1895 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2018
|
Citiraj:
Tako ćeš rasporediti teret malo,neće ti biti sav teret na jednoj točki i to će držati. Mi smo često znali ubaciti jednostavno komad drvene letve/daske gdje dolazi lampa/luster,koji šaraf kroz ploču da drži letvu na mjestu i poslije nemaš brige kod montiranja. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1896 |
Premium
|
Knauf drže profili koji nisu pored mjesta gdje izlazi luster. Fora je u tome što je već stavljena ukrasna stiropor rozeta (https://idealnidom.com/wp-content/up...r-rozete-1.jpg). Tak to izgleda, zaljepljena je i ne može se skinuti da se ne strga. Zato mi jedina opcija kružnim borerom otvoriti rupu u knaufu veličine 6-7cm, kroz koju mogu ubaciti ovu lajsnu iz bauhausa ili neku armaturnu šipku, baš dasku ne mogu jer ne može rupa biti šira (mora ju prekriti rozeta od lustera koja je oko 8cm široka). Čisto da se rasporedi težina. Ako uspijem staviti na alu nosače knaufa još bolje. Ako ne onda samo na taj knauf da bolje podnese težinu.
![]() |
#1897 |
Suit up!
Datum registracije: Dec 2004
|
Šta je iznad knaufa? Ako te brine ubuši iznad neku tiplu iako tih 5kg i nije neka težina. Imaš one plave Knauf tiple. Nema tu neke poluge i velike težine tako da mislim da će držati bez problema sama ploča.
![]() |
#1898 |
Premium
|
Iznad su drvene grede, ali ne znam jesu li na tom mjestu. Montažna kuća je, znaci ili je drvena greda ako imam sreće ili je samo vuna na parnoj brani, a onda ne mogu ništa. Da sam znao unaprijed gdje bude luster ništa lakše, sad kad je sve pomalano i stavljena rozeta nemam puno manevarskog prostora, jedino to da krunom izbusim rupu, stavim alu lajsnu da se rasporedi teret. Znam da tipla drži i više od 5kg, ali ne znam za tu jednostruku knauf ploču drži li toliko na jednom mjestu. Ili da stavim ovo https://www.bauhaus.hr/stropne-kuke/...ama/p/10660990 Pa to ubušim sa one 2 kišobran tiple. Ako bi to držalo onda mi se to najjednostavnije čini. Luster je na lancu oko 5-7kg ne znam točno, ali tu negdje.
Zadnje izmijenjeno od: Matijac. 25.11.2024. u 16:59. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1899 |
Suit up!
Datum registracije: Dec 2004
|
Zašto ne nazoveš Knauf i pitaš ih. Mislim da će ti ploča držati ali opet tko pita ne skita.
![]() |
#1900 | |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
![]()
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1901 |
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
Khm, isprika ako je offtopic, no trazim vanjske led bozicne lampice za npr balkonsku ogradu. Trazim nesto gusto i oku ugodno, a ne one kinezijanere od 10 ledica po metru. Imate kakav prijedlog, moze online kupnja a moze i lokalno... hvala puno ![]()
![]() |
#1902 |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Pratim! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1904 |
Nikad sit, uvijek žedan
Datum registracije: Jun 2005
|
![]() |
#1905 |
EMP moderator
|
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1906 |
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
Koje ljepilo za zidne kupaonske plocice? 60x120. https://www.ceresit.hr/proizvodi/pol...l?gad_source=1 Nekaj od ovoga ili cemix ili samoborka? |
![]() |
![]() |
![]() |
#1911 |
ODUZIMAM VAM RIJEČ
Datum registracije: Aug 2005
|
s obzirom da sam svaki dan bio s majstorom, grunt spominjao nije, hidroizolaciju jeste ![]() https://i.ibb.co/NKKwXSk/IMG-1420.jpg
![]() |
#1913 |
ODUZIMAM VAM RIJEČ
Datum registracije: Aug 2005
|
feal, tamo sam uzeo sve, skoro 500 kvadrata (nemam parket, sve pločice) pa je bio ok i popust ![]() zapravo sad kad gledam slike vidim da sam sve CM17 uzeo, neka šema za podno grijanje je kakti bolje pa ajde
![]() |
#1914 | |
NITKOV
Datum registracije: Oct 2004
|
Citiraj:
Ogledala su se ljepila neutralnim silikonom. I dan danas stoje i nema šanse da otpadnu. Pokušaji skidanja obično završavaju lomljenjem ogledala. Akvariji se rade od stakla. Lijepe se silikonom. Tak da pisalo na kartuši ljepilo, brtvilo ili silikon, meni svejedno dok piše neutral na njemu. Uzmi obični silikon i zalijepi dvije keramičke pločice njime. Probaj odvojit. Nema šanse. A ne piše ljepilo na njemu... ![]() Tak da, ja ću i dalje ogledala lijepit neutralnim silikonom, a ostale stvari sa Sikom FC11 i neću fulat.
![]() |
![]() |
#1915 |
EMP moderator
|
Bome, meni običan sanitarni silikon ne može baš lijepiti, to je valjda samo za ispuniti šupljine. Stara tuš kabina je bila učvršćena takvim silikonom i sve sam rasturio bez previše napora. Lajsne na kadi i male kutne police za šampone mi otpale nakon par tjedana. Apsolutno sve je bilo očišćeno i odmašćeno prije montaže. Ako mi ostane ovog ljepila za ogledala, zalijepit ću time.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1916 |
NITKOV
Datum registracije: Oct 2004
|
Tuš kabine se obično učvrščuju vijcima, silikon je samo zaštita od vode. Police za šampone se ne lijepe silikonom, no generalno, ako je iole bolji silikon, trebalo bi držat. Probaj Siku. No stavi nekoliko pruga silikona između dviju pločica i dobro ih stisni, pusti da se osuši pa ću te pitat kak ćeš ih razdvojit. Zaljepio hrpu kvadrata ogledala na iveral neutralnim silikonom i eto stoje, neki već godinama.
![]() |
#1917 |
EMP moderator
|
Bili su vijci na tuš kabini, silikon po sredini i na vanjskim spojevima. Pločice zalijepljene silikonom još nisam imao prilike razdvojiti, sve ostalo sam uspješno skinuo. Puno veći problem mi je bio skinuti ostatke silikona s materijala, ali sam silikon puca bez greške. Ono ljepilo što sam uzeo za ogledala na iveral je odlično, ni da mrdne, a vrata nisu baš savršeno ravna. Posljedica toga je laaagano iskrivljen odraz po rubovima, ali nebitno, bitno da ne pada, više je za dekoraciju nego ogledanje. ![]()
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1918 |
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
Ima li netko ideju kako skinuti zapecene nalijepnice sa PVC stolarije? https://drive.google.com/file/d/1PFu...ew?usp=sharing |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|