Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Svaštara
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 22.11.2024., 11:05   #1861
Colop
Premium

Datum registracije: Sep 2011
Citiraj:
Autor mamutarka Pregled postova
skupio sam nešto ponuda, raspon cijena je od 2800 - 4600€, pa ćemo vidit, hormanu sigurno neću tolke pare za to dat, valjda su i ova ''jeftinija'' dobra, vrata ko vrata, garancije imaju svi

Točno to. Jedino bi gledao neki dobar motor sa 5 godina garancije, i to je to.
Colop je offline   Reply With Quote
Staro 22.11.2024., 12:26   #1862
Mommistake
Premium
Moj komp

Mommistake's Avatar

Datum registracije: Nov 2008
Ne znam gdje pitati, pa ću ovdje.

Preporuka dobrog smart zvona za kuću, ali mora imati napajanje na struju, imam vani kabel + i - i to je to.

Unutarnja jedinica mora mati "zvučni" koji nije na usb-c ili nešto slično, isto tako na struju.

Ima netko iskustva?
Mommistake je offline   Reply With Quote
Staro 22.11.2024., 12:32   #1863
Colop
Premium

Citiraj:
Autor Mommistake Pregled postova
Ne znam gdje pitati, pa ću ovdje.

Preporuka dobrog smart zvona za kuću, ali mora imati napajanje na struju, imam vani kabel + i - i to je to.

Unutarnja jedinica mora mati "zvučni" koji nije na usb-c ili nešto slično, isto tako na struju.

Ima netko iskustva?

Ja imam ovaj kući:
https://hikvision-hrvatska.com/hikvi.../category/692/

Nama dolazi na mobitel, a vjerojatno se može složiti i tablet unutra.

Ali pogledaj sada na amazonu, imaš Ringove, Blinkove, i te gluposti po valjda sitnim cijenama
Staro 22.11.2024., 12:33   #1864
Mommistake
Premium
Moj komp

Mommistake's Avatar

Citiraj:
Autor Colop Pregled postova
Ja imam ovaj kući:
https://hikvision-hrvatska.com/hikvi.../category/692/

Nama dolazi na mobitel, a vjerojatno se može složiti i tablet unutra.

Ali pogledaj sada na amazonu, imaš Ringove, Blinkove, i te gluposti po valjda sitnim cijenama
A htio bi imati unutarnju jedinicu isto tako, da bude normalno zvono + mi onda otvori app na mobu da vidim s drugog kata tko je dolje.

Gledao sam ovo:
https://smarterhome.sk/en/aqara/aqar...-c03-1374.html

Ali problem je što je ovo na baterije i unutarnja jedinica se napaja na usb-c, što mi je glupo, htio sam montirat unutarnju na zid.
Staro 22.11.2024., 12:38   #1865
Colop
Premium

Citiraj:
Autor Mommistake Pregled postova
A htio bi imati unutarnju jedinicu isto tako, da bude normalno zvono + mi onda otvori app na mobu da vidim s drugog kata tko je dolje.

Gledao sam ovo:
https://smarterhome.sk/en/aqara/aqar...-c03-1374.html

Ali problem je što je ovo na baterije i unutarnja jedinica se napaja na usb-c, što mi je glupo, htio sam montirat unutarnju na zid.

https://www.amazon.de/s?k=ring+doorb..._ts-doa-p_1_19

Ring je navodno jako dobar.
Mozes ti na HIk koji sam ti poslao gore spojiti i tablet, samo to si već onda na nekih 400-500 eura AFAIK
Staro 22.11.2024., 12:40   #1866
Mommistake
Premium
Moj komp

Mommistake's Avatar

Da, ali trebam unutarnju jedinicu koja zvoni.

Ovo što si linkao to nema ako dobro vidim.

Ili krivo gledam?

Neću samo mobitel da bude notificiran, želim baš unutarnju jedinicu, pravo zvono.
Staro 22.11.2024., 12:45   #1867
adaksinjo
Premium
Moj komp

adaksinjo's Avatar

Datum registracije: Dec 2011
https://www.amazon.de/-/en/ring-chim...s%2C133&sr=8-1

ovo je "unutarnja jedinica" za Ring zvono koje ti je gore linkao kolega.
kod nas unutarnju jedinicu, odnosno zvučnik koji (osim na mobitel) javlja kad netko vani pozvoni, glumi Echo dot tako da mi je taj Chime koji sam ti linkao višak u cijeloj priči.
adaksinjo je offline   Reply With Quote
Staro 22.11.2024., 12:48   #1868
Mommistake
Premium
Moj komp

Mommistake's Avatar

Odlično, hvala puno!

Bacim oko.
Staro 22.11.2024., 12:57   #1869
Juice
Fresh Juice

Juice's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Citiraj:
Autor mamutarka Pregled postova
skupio sam nešto ponuda, raspon cijena je od 2800 - 4600€, pa ćemo vidit, hormanu sigurno neću tolke pare za to dat, valjda su i ova ''jeftinija'' dobra, vrata ko vrata, garancije imaju svi
Mi imamo Hormana i na drugoj lokaciji dva komada nekih kineskih. Ne znam, meni nema neke razlike, i jedna i druga rade bez problema, čvrsta su, reagiraju odmah.
Kod ovih kineskih je jedina boljka daljinski. Godinu-dvije i prdne, kontakti na gumbićima se poderu. Al ajd, za njih je daljinski par eura, samo se doma isprogramira.
Hormanov daljinski nikakvih problema, al jbg, zamjenski daljinski košta 50 eura

Mogu ti poslat kontakt ovih kineskih ak hoćeš pa vidi za ponudu.
Juice je offline   Reply With Quote
Staro 22.11.2024., 12:59   #1870
mamutarka
ODUZIMAM VAM RIJEČ
Moj komp

mamutarka's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
može, ak je zg ili dostavlja zg, samo šalji
Staro 22.11.2024., 13:11   #1871
Colop
Premium

Citiraj:
Autor Juice Pregled postova
Mi imamo Hormana i na drugoj lokaciji dva komada nekih kineskih. Ne znam, meni nema neke razlike, i jedna i druga rade bez problema, čvrsta su, reagiraju odmah.
Kod ovih kineskih je jedina boljka daljinski. Godinu-dvije i prdne, kontakti na gumbićima se poderu. Al ajd, za njih je daljinski par eura, samo se doma isprogramira.
Hormanov daljinski nikakvih problema, al jbg, zamjenski daljinski košta 50 eura

Mogu ti poslat kontakt ovih kineskih ak hoćeš pa vidi za ponudu.

Mi imamo neka xy vrata, ali smo na njih stavili Horman motor.
Daljinski košta ko kajgana Sv petra, tipa 100 ili 120 eura ali motor ima mogućnost blue secure, da imaš daljinski od vrata na mobitelu.
Naravno,svatko gleda kako što više zaraditi moraš kupiti set digitalnih ključeva koji košta 5 komada 39 eura.
Super je što mozes generirati jednokratne ključeve i recimo poslati dostavljaču putem sms-a ulu whats upa.
Staro 22.11.2024., 13:54   #1872
skitnica
Debeli gad

skitnica's Avatar

Datum registracije: Jun 2010
Ima li tko iskustva s "puzzle" deckingom tipa:
https://www.ikea.com/hr/hr/p/runnen-...siva-90238111/
https://www.bauhaus.hr/ploce-za-tera...ice/p/28243278

Trebam popločiti terasu (160x360) i nekako mi se ovo čini najbolja opcija s obzirom da ne moram paziti na padove za drenažu, mogu ih podignuti i očistiti ispod.
Kakva je trajnost i nosivost ovih stvarčica?
skitnica je offline   Reply With Quote
Staro 22.11.2024., 14:38   #1873
Renesis
Ex-Gastarbajter
Moj komp

Renesis's Avatar

Datum registracije: Sep 2003
Citiraj:
Autor Colop Pregled postova
https://www.amazon.de/s?k=ring+doorb..._ts-doa-p_1_19

Ring je navodno jako dobar.
Mozes ti na HIk koji sam ti poslao gore spojiti i tablet, samo to si već onda na nekih 400-500 eura AFAIK
ja sam gledao uzeti neke Hikvision stvari preko aksonet.pl, ispadne puno jeftinije nego kod nas.

Abit IS7-E + TR NB-1
Intel Pentium 4 2.8E@3500(250*14, 1.45V) na vodi
2x512Mb DDR Kingston (2.5-3-3-7, 200Mhz)
ATI Radeon 9800PRO 128Mb @ default (412/385 max)
Audigy 2 ZS, SkyStar 2, Hauppauge WinTV, Hitachi 160Gb
Logitech Z-5500, Xerox XA7-19i
Moja makina - tišina je prednost

A. Einstein - Samo su dvije stvari neograničene, ljudska glupost i svemir, a za svemir baš i nisam siguran.

Homemade custom kanta - projekt
Homemade vodeno part1
Homemade vodeno part2
Renesis je offline   Reply With Quote
Staro 22.11.2024., 15:20   #1874
pero_dinamit
Registered User

pero_dinamit's Avatar

Datum registracije: Mar 2011
Citiraj:
Autor skitnica Pregled postova
Ima li tko iskustva s "puzzle" deckingom tipa:
https://www.ikea.com/hr/hr/p/runnen-...siva-90238111/
https://www.bauhaus.hr/ploce-za-tera...ice/p/28243278

Trebam popločiti terasu (160x360) i nekako mi se ovo čini najbolja opcija s obzirom da ne moram paziti na padove za drenažu, mogu ih podignuti i očistiti ispod.
Kakva je trajnost i nosivost ovih stvarčica?
Ja imam iz jyska, uzeli od tamo jer su nam taman odgovarale dimenzije. Imam ih već 4-5 godina, ali ih krajem jeseni spreman u spremište. Za sada nikakvih problema, tipa jednom godišnje ih premažem zaštitnim lakom i toeto. Za nosivost ne znam, imam nekakvu vanjsku komodu, stol, ormar i to sve normalno drži, nema škripanja ili uvijanja drveta.

Mislim da mi sestra ima taš te iz Ikee i ona ih stalno drži na balkonu koji je stalno na suncu/kiši. Isto nikakvih problema. Na njemu ima nekakve kutije, roštilj i stolice i sve to dobro "drži".
pero_dinamit je offline   Reply With Quote
Staro 22.11.2024., 15:32   #1875
Colop
Premium

Citiraj:
Autor Renesis Pregled postova
ja sam gledao uzeti neke Hikvision stvari preko aksonet.pl, ispadne puno jeftinije nego kod nas.

Jel sigurno to?
Jedino loše iskustvo kupovine na amazonu unutar x godina imao sam od poljske firme koja mi je prodala neispravnu pumpu,uredno zatvorenu u origi ambalažu, i sa security naljepnicama netaknutima.
Prvo sam mislio da je pumpa bila DoA, ali mi je vodoinstalater komentirao da je pumpa bila ljepljena silikonom
Staro 22.11.2024., 15:36   #1876
Renesis
Ex-Gastarbajter
Moj komp

Renesis's Avatar

Datum registracije: Sep 2003
ono sto sam izguglao pise da je legit. Ima i u estoniji jedan webshop sa mrvicu visim cijenama.

Abit IS7-E + TR NB-1
Intel Pentium 4 2.8E@3500(250*14, 1.45V) na vodi
2x512Mb DDR Kingston (2.5-3-3-7, 200Mhz)
ATI Radeon 9800PRO 128Mb @ default (412/385 max)
Audigy 2 ZS, SkyStar 2, Hauppauge WinTV, Hitachi 160Gb
Logitech Z-5500, Xerox XA7-19i
Moja makina - tišina je prednost

A. Einstein - Samo su dvije stvari neograničene, ljudska glupost i svemir, a za svemir baš i nisam siguran.

Homemade custom kanta - projekt
Homemade vodeno part1
Homemade vodeno part2
Renesis je offline   Reply With Quote
Staro 22.11.2024., 19:20   #1877
mamutarka
ODUZIMAM VAM RIJEČ
Moj komp

mamutarka's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
sad imam drugi problem s garažnim vratima, ko god je slao ponudu upozorava me na sivu antracit boju da može bit svašta s vremenom jer su vrata na južnoj strani

stolarija na kući mi je antracit, i to je jedina boja koja mi odgovara, jebiga

dal ima neki premaz ili nešto after što mogu stavit? dal oni to kažu čisto da se ograde, ili je stvarno problematično?
Staro 22.11.2024., 19:50   #1878
Matijac
Premium
Moj komp

Matijac's Avatar

Datum registracije: Jul 2006
Ja sam našao ovdje: https://www.megateh.eu

Dosta jeftinije nego kod nas, vise nego duplo.

Matijac je online   Reply With Quote
Staro 23.11.2024., 00:11   #1879
adaksinjo
Premium
Moj komp

adaksinjo's Avatar

Datum registracije: Dec 2011
naša kinesko talijanska se nakon 5 godina drže ko prvog dana. jednom godišnje operem miniwashem i vozi dalje...
adaksinjo je offline   Reply With Quote
Staro 23.11.2024., 08:53   #1880
Matijac
Premium
Moj komp

Matijac's Avatar

Može kišobran knauf tipla na spuštenom stropu jednostrukog knaufa držati 5kg? Luster ima 5kg. Ili da ne riskiram?

Staro 23.11.2024., 09:22   #1881
mkey
Premium
Moj komp

Datum registracije: Sep 2018
Reci ženi da ne može i gotovo
But there’s a reason. There’s a reason. There’s a reason for this, there’s a reason education sucks, and it’s the same reason that it will never, ever, ever be fixed. It’s never gonna get any better. Don’t look for it. Be happy with what you got. Because the owners of this country don't want that. I'm talking about the real owners now, the real owners, the big wealthy business interests that control things and make all the important decisions. Forget the politicians. The politicians are put there to give you the idea that you have freedom of choice. You don't. You have no choice. You have owners. They own you. They own everything. They own all the important land. They own and control the corporations. They’ve long since bought and paid for the senate, the congress, the state houses, the city halls, they got the judges in their back pockets and they own all the big media companies so they control just about all of the news and information you get to hear. They got you by the balls. They spend billions of dollars every year lobbying, lobbying, to get what they want. Well, we know what they want. They want more for themselves and less for everybody else, but I'll tell you what they don’t want: They don’t want a population of citizens capable of critical thinking. They don’t want well informed, well educated people capable of critical thinking. They’re not interested in that. That doesn’t help them. Thats against their interests. Thats right. They don’t want people who are smart enough to sit around a kitchen table to figure out how badly they’re getting f*cked by a system that threw them overboard 30 f*cking years ago. They don’t want that. You know what they want? They want obedient workers. Obedient workers. People who are just smart enough to run the machines and do the paperwork, and just dumb enough to passively accept all these increasingly shittier jobs with the lower pay, the longer hours, the reduced benefits, the end of overtime and the vanishing pension that disappears the minute you go to collect it, and now they’re coming for your Social Security money. They want your retirement money. They want it back so they can give it to their criminal friends on Wall Street, and you know something? They’ll get it. They’ll get it all from you, sooner or later, 'cause they own this f*cking place. It's a big club, and you ain’t in it. You and I are not in the big club. And by the way, it's the same big club they use to beat you over the head with all day long when they tell you what to believe. All day long beating you over the head in their media telling you what to believe, what to think and what to buy. The table is tilted folks. The game is rigged, and nobody seems to notice, nobody seems to care. Good honest hard-working people -- white collar, blue collar, it doesn’t matter what color shirt you have on -- good honest hard-working people continue -- these are people of modest means -- continue to elect these rich c*cksuckers who don’t give a f*ck about them. They don’t give a f*ck about you. They don’t give a f*ck about you. They don't care about you at all -- at all -- at all. And nobody seems to notice, nobody seems to care. That's what the owners count on; the fact that Americans will probably remain willfully ignorant of the big red, white and blue dick that's being jammed up their assholes everyday. Because the owners of this country know the truth: it's called the American Dream, because you have to be asleep to believe it.
mkey je offline   Reply With Quote
Staro 23.11.2024., 09:41   #1882
domy_os
EMP moderator

domy_os's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Jedna kuka ili ima neka baza s više rupa? Što je iza knaufa? Ako ne možeš objesiti blizu ili na CD profil, niti na čvrsti zid ispod pomoću navojne šipke ili diana vijka, e onda imaš problem. Stavi ili neku metalnu podlogu da se masa rasporedi ili uguraj komad armaturne šipke, dužinu prilagodi prostoru unutar knaufa, pa na nju objesi.

Nisu slomili u kratko vrijeme. Slamali su godinama, desetljećima pa i stoljećima. Svaka odgledana epizoda Big Brothera, svaki dečko koji ne zna niti promijeniti žarulju, a kamoli uzeti sjekiru i pocijepati drva, svaka cura koja misli da je briga za vlastitu obitelj robija, ali rad za par tisuća kuna u korporaciji 12 sati dnevno blagodat, svako promicanje terora političke korektnosti, svaka podrška promociji svih oblika poremećenosti… Sve to nas je dovelo do ovdje. Korona je samo zakucavanje lopte u gol nakon što je obrana već izigrana i golman odletio u prazno.

Lenovo ThinkPad T14 Gen 2 + Lenovo ThinkPad Universal Thunderbolt 4 Dock

CPU: Intel Core i7-1165G7 @ 2.8 GHz
RAM: 2 x 16 GB DDR4-3200
SSD: Samsung 970 EVO Plus 2 TB NVMe M.2
LCD: 14" FHD IPS 400nits Low Power
WLAN: Intel Wi-Fi 6 AX201
WWAN: Quectel EM120R-GL 4G LTE CAT12

LCD monitor: AOC AG493UCX
Keyboard: Razer Huntsman V2 Analog
Mice: Logitech G502 Proteus Spectrum
SB: Mackie Onyx Producer 2x2
Speakers: 2 x JBL LSR305
MFP: Canon Pixma MP240
NAS: Synology DS420+ with 4 x WD Red Pro 8 TB
HDD Dock: LC Power LC-DOCK-U3-CR + 12 x Hitachi/Samsung/Seagate/WD 1/2 TB

domy_os je offline   Reply With Quote
Staro 23.11.2024., 10:33   #1883
Matijac
Premium
Moj komp

Matijac's Avatar

Citiraj:
Autor mkey Pregled postova
Reci ženi da ne može i gotovo
Haha. Nažalost ne mogu

Iznad su drvene grede, negdje, montažna kuća je. Samo što nisam unaprijed znao gdje će biti luster pa nemam pripremljeno, a rupa je taman veličine da strujni kabel visi.

A mogu staviti armaturnu šipku NA knauf profile, jer su sa strane knauf profili pa na to lancem objesim luster? To je jedna opcija ili da probušim kružnim borerom rupu taman koju prekrije rozeta od lustera pa da nađem grede, ubušim dasku u grede i na dasku onda tiple i luster.

To je ta taj od 5kg, a imam ih par visilica od 2kg, to mogu na kišobran tiplu ili neku jaču za knauf?

Zadnje izmijenjeno od: Matijac. 23.11.2024. u 10:40.
Staro 23.11.2024., 11:37   #1884
webstartm
Sandy!!!
Moj komp

webstartm's Avatar

Datum registracije: Sep 2008
Uz kabel bi negdje triba bit knauf profil. Meni je tako bilo u sve 4 prostorije, uz rupu za kabel na 1cm udaljenosti je knauf profil. Pa sam lustere/plafonjere bušia direkt kroz knauf profil sa knauf crnom vidom
A sama knauf ploča jednostruka može vjer 2kg, 5kg nisam baš siguran
webstartm je offline   Reply With Quote
Staro 23.11.2024., 11:45   #1885
markotornic
Registered User

Datum registracije: Feb 2017
Citiraj:
Autor fanATIk Pregled postova
Bilo koji neutralni silikon je dobar za ljepljenje ogledala. Sanitarni nikako, samo neutralni.
Silikoni nisu za ljepljenja. Montazna ljepila su ta koja treba, napr Pattex One4all. Recimo crveni. Za ogledala u svakom slucaju nikakvi express ili slicno jer imaju otapala koja kogu nagristi povrsinu.

Sent from my SM-S908B using Tapatalk
markotornic je offline   Reply With Quote
Staro 23.11.2024., 14:33   #1886
fanATIk
NITKOV
Moj komp

fanATIk's Avatar

Datum registracije: Oct 2004
Naj pričat gluposti. Pitaj bilo kojeg staklara, ili jednostavno proguglaj čime se lijepe ogledala. Neutralni silikon je odgovor. Acetatni silikoni ne, jerbo će nagrist srebro odozada.

Kolega je bio stavio link
https://tkk-group.com/hr/proizvodi/mirror-adhesive
Nemoš vjerovat, al to je silikonsko ljepilo / brtvilo...

Asrock FM2A78M-DG3+
Athlon II 860k + Lc Power Lc-cc-120
G.SKILL RipjawsX series 8 GB
Palit GTX 460
Samsung SSD 850 EVO 250 GB, WD 640GB, Hitachi 500GB
Corsair VS550
Thermaltake Core V21
22"LCD LG W2242T
MX Revolution
Logitech X-230
Logitech K740
Canon CanoScan 4400F
Win 10

Unique case by fanATIk

fanATIk je offline   Reply With Quote
Staro 23.11.2024., 18:36   #1887
Darko150
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jul 2017
Zalijepio sam mnoga ogledala neutralnim silikonom na iveral i nikad problema... Treba samo paziti da se ne zatvori izlazak zraka...
Darko150 je offline   Reply With Quote
Staro 24.11.2024., 17:28   #1888
Pupo
Nikad sit, uvijek žedan
Moj komp

Pupo's Avatar

Datum registracije: Jun 2005
Dal ima tko Puzzi ili neki drugi ekstraktor ovdje?
Koju kemiju koristite za kauče/stolice/tepihe?

tnx
Staro 24.11.2024., 21:27   #1889
Wolverine
Moderator
Moj komp

Wolverine's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Citiraj:
Autor Pupo Pregled postova
Dal ima tko Puzzi ili neki drugi ekstraktor ovdje?
Koju kemiju koristite za kauče/stolice/tepihe?

tnx

Imam Karcher SE4100
Koristim ovo ali iskreno dobro bude i s ovime

Intel Core i5 2520
8GB DDR3 Patriot
Intel HD3000
256GB LiteOn LMH-256V2M mSATA
NEC USB 3.0 ExpressCard
14" 1366x768
Windows 10 Pro x64

Asus P6T SE w/P6T WS Pro BIOS mod
Intel Xeon X5650 @ 4,0 GHz + TT Frio OCK
4x 2GB Mushkin SilverLine Stiletto 1600
Gigabyte GTX 560Ti
Kingston V300 120GB + 640GB WD AAKS + 1TB WD EARS + 2,5'' Hitachi 500GB
DVD-RW LiteOn SATA
Corsair HX520
TT Chaser MK-1
Philips 200WP7ES / LG 32LG6000 Scarlet
Samsung ML-2160 / CL I-Trigue 5600
Logitech MX3200
Windows 10 Pro x64

Intel DP67BG
Intel G1610
2x 2GB Kingston HyperX Limited Edition 1600 MHz
Hitachi 250GB
VTX3D HD6670
DVD-RW Asus SATA
FSP 350 PNF
CoolerMaster Cavalier
ViewSonic VX922
Win7 x64 SP1

Wolverine je offline   Reply With Quote
Staro 24.11.2024., 21:54   #1890
Cuky
jedan i jedini :D
Moj komp

Cuky's Avatar

Datum registracije: Sep 2005
Citiraj:
Autor Matijac Pregled postova
Može kišobran knauf tipla na spuštenom stropu jednostrukog knaufa držati 5kg? Luster ima 5kg. Ili da ne riskiram?
Moze. Mislim da ti kisobran tipla drzi 30ak kila ako se ne varam. Bitno je samo da ne dodje vlaga na knauf plocu pa da zato popusti. Inace nemas brige.
Cuky je offline   Reply With Quote
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na