|
![]() |
#2011 |
Premium
Datum registracije: Sep 2011
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2012 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Još kad bi taj panel bio na fronti i s normalnim, a ne touch tipkama... ![]() Bosch veš mašinu sam dva puta vraćao natrag i na kraju tražio povrat love i zadržao Quadro koja redovno pere i duplo veću količinu veša skoro 20 godina bez kvara. Kupio Bosch usisavač, odmah nakon isteka garancije se jedan filter raspao i nema zamjenskog, ali nije neophodan, bagless system ništa ne valja, a vuče lošije od 600 W slabijeg usisavača na vrećicu. Susjedu montirao hladnjak, ne ide ispod 10°C. To su moja dobra iskustva s Boschom. ![]()
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2013 | |
Premium
|
Citiraj:
Sve razumijem, točno tako ja imam stajalište o Samsung perilicama za robu. Nemam ni ja neko ekstra dobro mišljenje o Boschu, ali ovaj perilica za suđe je stvarno dobra. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2014 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Dok je Bosch bio made in germany je i valjao .. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2015 |
Fresh Juice
Datum registracije: Sep 2007
|
Ima i danas modela koji su made in germany samo ih kod nas nema puno i to su mahom series 8 ili eventualno koja 6. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2016 |
Banned
Datum registracije: Mar 2013
|
imate preporuku za bijelu tehniku ? ( pečnica, suđerica, ploča, napa, električni protočni bojler ? ) vidim za suđericu se spominje bosch serija 6. Najviše me brine taj električni bojler, nažalost zgrada je starogradnja i svi moramo zamijeniti plinske bojlere za električne. :/ |
![]() |
![]() |
![]() |
#2017 |
Moderator
|
Jeli baš mora protočni bojler ? Nemožeš sačekati cca 5 - 10 min. dok ugrije 10L ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2018 | |
Sandy!!!
Datum registracije: Sep 2008
|
Citiraj:
Beko pere od 2016 Vox pere od 2021 Tesla pere od 2023 Bez kvarova za sad Odusta san davno od skupe bijele tehnike, kad je starcima riknila Bosch perilica posudja 5 dana nakon garancije,motor, pa im riknia libreherr frizider slicno tako itd. Daj najjeftinije sa najvise garancije i dokle radi radi. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2019 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
https://www.kingtrade.hr/geberit-sif.../4556/product/ https://exterim.hr/prikljucak-perili...proizvod-6292/ Koji da uzmem, ili neki treci samo da mogu online? exterim ima prikljucak za susilicu(manji) ali kingtrade ima nepovratni ventil sta mi je bolje, ima li neki treci? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2020 | |
Premium
|
Evo, ova 8ica je made in germany, ugravirano debelim slovima sa strane. ![]() Citiraj:
Mislim da je mi je komentirao prodavač da su samo 8ice made in germany, ostalo je poljska i češka. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2021 |
Nikad sit, uvijek žedan
Datum registracije: Jun 2005
|
Dramite, pa to ima i moj bosch serije 4 i većina ostalih perilica. Ok, nije to defaultni/Eko program, ali uredno postoji 70stupnjeva/55 min ili sličan program.
![]() |
#2022 |
49%winner
|
Ovu sudjericu imam od veljace, perem iskljucivo na auto modu, svaki dan jednu masinu. Nekad to traje 2 sata, nekad krace. Masina sama odluci koliko ce dugo prati valjda na temelju sporke vode u koritu. Program po speckama traje 170min, ali to bude redovito krace. Vidim da do 70 C ide samo za pranje unutrasnjosti, a kod auto moda se drzi na 50-60 C. Ima opcije extra power i extra hygiene koje dizu temp u zadnjem ciklusu pranja, ali produzuju vrijeme pranja i ne rade u auto modu nego samo u onim predefiniranim modovima (eco, 30, 60, 90...). https://www.allmall.hr/perilica-posu...68697/product/
![]() |
![]() |
#2024 |
Moderator
|
A kad su svi danas nestrpljivi, ne znaju ili ne žele planirati barem 10 min. unapred ![]() Još nekako ti mali protočni za u kuhinju ali se nemoj navući na veliki u kupaoni bez da je dobra el. instalacija + neki traže čak i trofazno + limitator(i) i zakupljena snaga ... eto veselja. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2025 | ||
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Citiraj:
nije problem da radi dok je jamstva, nego kad krenu kvarovu podjamstvom a servis ne dolazi ili rastegne na mjesec i više dana popravak ![]() kod mene electrolux od 2009, radi i sve, al me strah ša uzet kad krepa? mora bit ugradbena sa kontr. pločom naprijed,da se vide tipke i display Citiraj:
Zadnje izmijenjeno od: quazar912. 30.10.2024. u 14:59. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#2026 | |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
OK, znači može se još naći normalnih perilica suđa, samo kontrole obavezno moraju biti naprijed jer nemam gdje kupiti novu frontu. Na drugoj lokaciji već mogu izmišljati jer nije ugradbena.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2027 |
Moderator
|
Zaboravljaš da po defaultu nije dovedeno 3 faze na bojler. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2028 |
Premium
Datum registracije: Sep 2014
|
ako želiš išta pametno napravit u životu sad ti je prilika: pozovi nekoga da ti napravi da ti struja ne probija i da je ne osjetiš kad se pereš bokte ludi u šumu okrenuo. doći će ti gosti stisnut će krivo bojler umjesto svjetla ili ćeš ti zaboravit ugasit .. ma nikad ne znaš .. neko će ti poginut u kući ... kaj ti treba to? lako ako ti pogineš ... bar znaš od čega je. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2030 |
Premium
|
Jel bojler mora biti uzemljen kod svih vrsta bojlera ili samo kod protočnih? ne znam ništa o struji, bježim od struje, ali s obzirom na kvalitetu majstora u zadnje vrijeme, izgleda da moraš sve kontrolirati još jednom nakon njih. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2031 | |
tiki
|
Citiraj:
Kod svih |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2032 |
Moderator
|
Kod svih ! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2033 |
3.14zda ®
Datum registracije: Nov 2005
|
Pozdrav momci, Trebamo uzet ugradbenu napu za novu kuhinju pa se dvoumimo izmedju neke Bosch Serie 6 86cm i Faber Inca 70cm nape, cijena je u korist Boscha 80 EUR niza, ali Faber ima 5 god jamstvo, a Bosch 2 god. Obje su cca 400 EUR. Nadalje, kak funkcinira ono spajanje s indukcijom, da se napa sama upali kad se ploca upali, to mora bit neka posebna ili? Gracias. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2034 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2006
|
Citiraj:
Moraju napa i indukcija imati oznaku da rade bežično, ali po meni to ti je bacanje novaca. Ako želiš nabrzinu nešto podgrijati( a zato i uzimaš indukciju da uštediš na vremenu, a ne na novcu bilo zbog kuhanja bilo zbog čišćenja) svaki put će ti se paliti napa što je debilno. Npr. u 22h navečer ti se pije nešto toplo, treba ti 10-15 sekundi da podgriješ i sad će svi oko tebe slušati indukciju a ti ćeš za to vrijeme ispustiti manje pare iz lončića nego što ćeš izdahnuti istu količinu pare u narednih par minuta. Što se tiče načina funkcioniranja, napa bi se trebala paliti kad upališ neki od krugova za grijanje. Mislim da se ne pali ako samo upališ indukciju.Isto tako je pitanje rasvjete. Da li se rasvjeta na napi pali uvijek ili se pali ručno. Ponekad je nećeš htjeti upaliti jer neće biti potrebe za time.
![]() |
![]() |
#2035 |
Moderator
|
Šta gluplje i šta duža garancija to bolje. Vidim da ti (za sad) igraju različite širine, svakako bi bilo dobro da konkretni model vidiš uživo, pogotovo zbog doživljaja, ugradnje i rasvjete. Iz gore navedenog Faber napa, dobre su im ![]() Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 19.11.2024. u 13:36. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2036 |
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
ako ti stane, mozda ovako nesto? https://www.bosch-home.hr/hr/mkt-pro...-nape/DHL555BL ja sam isao na nju jer ima 2 motora, fi150 cijev i jako je tiha. kad treba puhat, na brzini 3 izvlaci masu van ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2037 |
3.14zda ®
Datum registracije: Nov 2005
|
Dvoumim se izmedju ove dvije : FABER https://www.ekupi.hr/hr/Ku%C4%87ansk.../p/EK000400542 BOSCH https://www.ekupi.hr/hr/Ku%C4%87ansk.../p/EK000325461 Bosch bi bila jeftinija jer je na Diners dobar popust, a mislim da sve imaju po 2 motora...a i Bosch je mrcina od 86cm.... EDIT: prosla baka s kolacima, smradovi bosanski skinili Diners 20% popusta ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2038 |
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
Baš sam razgovarao s čovjekom za nape jer idemo uskoro u renoviranje stana. Faber je navodno top. Caka je kao i sa svakom drugom napom da treba paziti za koji promjer rupe je dizajnirana jer u protivnom neće dobro raditi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2039 |
Moderator
|
Vidi i ovdje > https://faber.ehome.hr/proizvod/fabe...art-ev8-led-x/ Računaj da ćeš skoro cijeli prostor poviše nape izgubiti, šta za samu napu, šta za odvodno crijevo ako imaš tu mogućnost. Ovisno kakve gornje elemente misliš kovati, razmisli o modelu kojem se izvlači dio, samo primjer, ovu imaš u 60 i 90 cm širine > https://faber.ehome.hr/proizvod/fabe...a-touch-ev8-x/ |
![]() |
![]() |
![]() |
#2040 |
Registered User
Datum registracije: Aug 2006
|
Jučer na e-kupi za kartice Erste banke (uključujući i Diners) popust 20%. Trajalo za prvih 400 kupaca i ugasilo se poslijepodne. Više nema odbrojavanja koliko je kupaca platilo navedenom karticom tako da sumnjam da je tako brzo isteklo. Samo su maknuli s naslovnice reklamu bez navođenja da je "kontingent" potrošen. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|