|
![]() |
#5371 |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
steta, ja sam pred koju godinu tamo uzeo i bili su dosta povoljni. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5372 |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5373 |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
ima i galekovic blizu v. gorice |
![]() |
![]() |
![]() |
#5374 |
Premium
Datum registracije: Sep 2018
|
![]() |
#5375 | |
gadget freak
Datum registracije: Oct 2009
|
Citiraj:
Radio sam posao koji usko surađuje sa istima, i poznam dosta ekipe, i znam kako rade normalni, i znam pojedince koji su se svim silama usmjerili na ekipu koja plaća stolove 3,4,5 i više tisuća eura, ili im rade kuhinje od 30-40-50.000 eura, pa onda kuknjava što takvih nema svaki mjesec, a u birtiji im je glavna priča neću ja radit za kikiriki.... Da im je dvije hrastove daske sušene u sušari 30 dana i debele barem 10cm platiti 50 eura, kupiti epoksi na akciji za 200 eura, a stol naplatit barem 5000 eura i ležat ostalih 3 tjedna nakon što to slože i pobruse, i onda kukat kako je posla malo i ne isplati se.... Dok na drugu stranu imaš stolara koji svoj posao i više nego dobro naplaćuje, ali nije nerealan s cijenama, radi vrhunski kvalitetno, daje radnicima vrlo dobre plaće, i zatrpan je poslom odavde do zagreba non stop. Vidim da sam otišao u opširne priče, ali poanta je da itekako ima posla u toj industriji, sirovine ima, dakle JEDINI problem mogući je manjak radne snage, ali ništa drukčije nije u bilo kojoj grani proizvodne industrije u hr, no opet tu dolazimo do adekvatne plaće - oni koji pošteno plate svoje radnike, nemaju takvih problema.
![]() |
![]() |
#5376 |
Premium
Datum registracije: Sep 2018
|
Ja sam samo generalno komentirao ono što se događa posvuda. Oni koji počnu "djelomično zatvarati" preduzeće redovito ubrzo nakon toga, ovisno o troškovima, prdeknu. Rješenje nije raditi manje, nego naći profitabilni posao. Što u pravilu nije trivijalno. Što se tiče cijena, svako tržište ima svoju cijenu i to je normalno. Kada sam frajeru platio košnju od 4h 400€ shvatio sam da nemam pojma o ponudi i potražnji ![]()
![]() |
#5377 |
Banned
Datum registracije: Mar 2013
|
Adaptacija kuće/stana
Sljedeći tjedan stižu prozori, rekao je da me još nazove zbog staklene stijene umjesto pvc prozora, pa pošibam slike kad bude gotovo. Edit: nadoplata za staklenu stijenu + komarnik jedan na nju 540€. Znaci sad sve zajedno na kraju ispadne 2800-2900€. Zadnje izmijenjeno od: devaa. 23.11.2024. u 13:52. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5378 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Bok, Molim vas građevince i sam-svoj-majstore početnu preporuku za planiranje remonta poda vikendice u jednoj sobi. Kuća je zidana bez fasade i izolacije, na podu je samo nalijepljena PVC obloga, nisam dizao da vidim jel ima nešto izolacije još, kuća je iz pedesetih, Zagorje. Ispod je dio podruma koji se ne koristi, znači izolacija od zraka ![]() Želja je isprazniti sobu i obnoviti podove i zidove. Pa bih volio čuti preporuke što mislite najrpirje o podu, kako se to pretpstavljam ljepilo skida i što staviti na pod. vjerovatno laminat. HVala,
![]() |
#5379 |
Premium
Datum registracije: May 2008
|
Dal ćeš stavljati kakvu izolaciju? Ja sam friško slagao na goli beton (ispod je garaža): prostorija 12m2, pod poravnat s glet masom na to 2 cm XPS stiropor pa 3 cm stepprock tvrda kamena vuna, pa dva sloja 12mm osb (okomito jedan sloj na drugi, šrafljen gornji sloj u donji) i na to ću mislim staviti LVT.
![]() |
#5380 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Citiraj:
LVT je ?
![]() |
![]() |
#5382 |
Premium
|
Prostorija je na polukatu, tako da nisam s ničim trebao nivelirati. Al možeš s debljinom stiropora, debljinom osb ploča itd. Pa i nije više toliko skup LVT ima ih od 20tak eu po m2, prednost je da je tanak, 3-4mm, ide i tanka folija ispod. Tako da možeš skombinirati visinu koju hoćeš. Ili staviš laminat, s njim isto kombiniraš ukupnu debljinu,
![]() |
#5383 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Trebam vrata za vanjsku terasu, dolje je betonski zid visine 1m, a na njega je napravljena streha na 80mm željeznim stupovima. Zid od betona smo izrezali, nakon što se uredila fasada po zidu ostala mi je širina rupe nekih 107-108cm sa stupovima s obje strane, a htio bi vrata visine nekih cca 160cm. Ovako nešto razmišljam, ali da su malo zatvorenija: https://www.bauhaus.hr/kovane-ograde...ezo/p/26853936 Sad gledam kako takva vrata napraviti. Nisam baš bravar pa mislim ili uzeti gotova ako nađem dimenziju ili angažirati bravara. Pevex, bauhaus i ekipa - slabi izbor, problem naći dimenziju. Lokalni bravar - 1000€+ za cinčano željezo ili za istu cijenu Al-Fe kombinacija čelični okvir + "daske" za ispunu od gotovih Alu profila. Teško prilično, 150+ kg u procjeni... Cijena mi se čini malo puno obzirom da gotovih ima po puno manjoj cijeni... Mišljenja? Ima kakvih boljih trgovina s gotovim takvim vratima, di da tražim? |
![]() |
![]() |
![]() |
#5384 |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Imam jedan prekidač za svijetlo koji je zbog glupog nacrta na kući promjenjen i pomaknut iza vrata, što mi je totalno neintutivno. Da ne štemam sada oko štoka od vrata, imam koju opciju bežićnog prekidača za svijetlo + nekakva smart bežićna žarulja? Hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#5385 |
Registered User
Datum registracije: Nov 2014
|
Ovako na prvu, drugarica Ikea Poslano sa mog RMX2170 koristeći Tapatalk |
![]() |
![]() |
![]() |
#5386 |
49%winner
Datum registracije: Sep 2007
|
Eeee da, to sad i ja trazio, wifi tipka konkretno koja bi mogla pokretati smart zarulju... Ali ili su skupi ko vrag (20+ eura samo tipkalo, nalazio sam ih na amazonu, jako su rijetki), ili moras istresti pare na zigbee/aqaru ili sl. ekosustav i imati hub koji ne zelim jer mi je sve na wifiju/google homeu. Ako itko zna neki cheap wifi prekidac da radi s google homeom, slusam ![]()
![]() |
![]() |
#5388 |
Brat od Đon Vejna
Datum registracije: Nov 2007
|
Je li možda netko imao situaciju u stanu koji je imao "turbo" bojler te želio instalirat novi? Kontaktirao sam ured dimnjačara, s njihove strane nisam dobio info što mi je opcija osim nadanja da je trenutni ispravan i može se servisirati. Na vertikali su 4 stana, svi sa turbo bojlerima, ne vjerujem da bi bili voljni raditi izmjene na dimnjaku i kupovati nove bojlere. Turbo bojleri su na slobodnom tržištu u Bosni i Srbiji, međutim, ovisim o dimnjačaru hoće li mi tolerirati izmjenu istoga, te nemam garanciju na isti. Od jednog majstora sam dobio info da imaju u ponudi polu-kondenzacijski bojler koji u nekoj kofiguraciji nema potrebe za promjenom dimnjaka radi kondenzata. Od drugog majstora sam dobio "mig" da dimnjačar ne može zakonski raditi probleme ukoliko sam stavim novi bojler radi ne mogućnosti popravka staroga, i.e - ako mi netko u fušu zamjeni bojler Kakva su vaša iskustva? Prerovao sam google ali nisam konkretno rješenje našao, prije nego dobijem ključeve i angažiram dimnjačara...
"South-Korea is the only nation whose national sport has a sequel." Zadnje izmijenjeno od: zkljaja. 06.12.2024. u 11:15. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5389 |
Fresh Juice
|
Dva iskustva za centar Zagreba, oba su praktički vezana za potres. Prva lokacija - dimnjaci dobili po piksi, ništa nepopravljivo, no nakon dimnjačara bila i plinara i podijelila plombe na brojila. Zgrada ima 25-30 stanova. Išlo se u sanaciju po hitnom postupku, svi su mijenjali bojlere u kondenzacijske, svi dimjaci sanirani. Trošak bojlera smo snosili mi (u to vrijeme je bio aktualan i neki fond pa se iznos ili dio iznosa za bojler vratio nakon nekog vremena), a dimnjake smo platili iz pričuve. Prije puštanja u pogon dimjačar je izdao atest Druga lokacija - dimnjaci nešto malo dobili po piksi. Zgrada je manja, deset stanova, nemaju svi grijanje na plin, oni koji imaju dobili plombe. U sanaciju se nije išlo jer postojeći dimnjaci ne idu ravno, imaju neke pregibe pa bi bila hebada za postavljat, zgrada nije za to, nije potrebno svim stanarima i nedaju novce iz pričuve. Znam za par stanova da je skinula plombu i nastavilo koristit plin, mi smo na struju prebacili. Sad kako ovi koji su skinuli plombu i dalje funkcioniraju i kako prolaze na godišnjoj kontroli od strane dimnjačara ne znam. Također ni u plinari s obzirom da imaju potrošnji, a plombirani su. Ako ćeš stavljat kondenzacijski kako ćeš riješit dimnjak i dovod zraka bojleru? Imaš mogućnost na fasadu? Sam rješavat dimnjak je skupa igra. GPZ ima smjernice za fasadne bojlere. Možda su u međuvremenu postrožili i ne smije se više na fasadu, ne znam. Najelegantnije rješenje je da zamijeniš za turbo bojler opet. Ima servisera koji i dalje imaju zalihu tih bojlera i mogu ih zamijenit. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5390 |
Premium
|
Turbo bojler radi slično, što se tiče dimnjaka, uvlači iz dimnjaka zrak i ispuhuje, ima manja cijev unutar veće. Radi se samo o brzini i tlaku tih plinova. Sjećam se da su kod mene išli beki proračuni jer sam htio staviti drugu marku bojlera koju sam sam nabavio povoljnije od opcije koju su oni nudili. Bilo je natezanja, al sam riješio, al.oba su bila kondenzacijska. Dimnjak se ne treba radi kondenzata, to je odvod obični kroz plastičnu cijev za vodovod, kod mene fi 40mm
![]() |
#5391 |
Fresh Juice
|
Ispravak, atmosferci su bili na one dvije lokacije gore. Zabrijao sam da je turbo=atmosferac. U principu onda ima pripremu već u dimnjaku. Samo odvod kondenzata treba riješit. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5393 | |
Brat od Đon Vejna
|
Citiraj:
Beretta je valjda razvila bojler isključivo radi takvog slučaja gdje ljudi nisu u mogučnosti mijenjati dimnjak, a ne mogu nabavit novi Turbo bojler. Kondenzat se skuplja i "neutralizira" u za to namjenjenoj posudi...ali servis koji ih zastupa kaže da dimnjačari često nemaju sluha za to rješenje. https://beretta.com.hr/proizvodi/rez...ijski/ciao-at/ "Turbo" bojeler = tradicionalni bojler Trenutno je dimnjak "dvocjevni" pa nije konfiguracija sa manjom cijevi unutar veće...
![]() |
![]() |
#5394 | |
Fresh Juice
|
Citiraj:
Kaj se tiče klasik bojlera, ne trebaš u BiH porezat, serviseri imaju rabljene. Jedino ak novi želiš ako ih tamo ima |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5395 |
Brat od Đon Vejna
|
Par plinaša mi je reklo da je dimnjačareva zadnja, pa ću ga pozvati na lokaciju nek mi veli uživo šta mi je činiti.
![]() |
#5396 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2017
|
Pitanje/preporuka: U kupatilu u stanu imamo mozaik u tus kabini koji su ugradili prethodni vlasnici. S godinama mozaik polako otpada na dnu i na jednoj strani. Supruga je odabrala plocice koje bi stavila i dogovorila majstora. Doticni je poceo odugovlaciti i na kraju smo odlucili potraziti drugog majstora. Drugi je dosao pogledati i preporucio da se mozaik ne skida te da se radi impregnacija i lijepe plocice preko toga valjda? Jer na jednoj strani je rigips, pa ako krenu skidati plocice pokidat ce rigips bit ce vise posla itd. Da li se preporuca impregnacija pa stavljati nove plocice ili sve skinuti, vise radova i napraviti kako spada? |
![]() |
![]() |
![]() |
#5397 |
Premium
Datum registracije: Nov 2018
|
Kvalitetna impregnacija i nema problema...po seljački "kvarc grund",on ostavi fino hrapavu površinu da bolje drži. Nećeš imati nikakvih problema,napravio sam more kupatila keramika na keramiku, podova da i ne pričam dok sam se time bavio. Skine se ono što slabo drži,to je normalno,a ostalo se ostavi ,ako sve dobro drži,ništa se ne skida...grundira se kvalitetnim grundom i uzme se pošteno ljepilo,ne neko žnj smeće i nemaš brige. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5398 | |
Registered User
Datum registracije: Apr 2017
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5400 |
overpowered
Datum registracije: Mar 2006
|
Poz ekipa adaptiram kuću (oko zaprešića) pa me zanima ima li smisla zbukanje sad po zimi ili to bolje na proljeće napraviti? Također dali da se ide na običnu žbuku ili termo/nešto drugo, kuća jako hladna (ići će fasada u budućnosti)
![]() |
|
|