|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
HDMI na DVI
pozz htio sam spojiti jedan android box na stariji moitor LG koji nema HDMI nego samo DVI I VGA kupio HDMI-DVI adapter ali monitor javlja da provjerim input signal na tom monitoru grafa (rx 550) je uredno davala sliku preko DVI kabela ovakav kabel je bio veza PC na monitor i takav adapter sam kupio ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: May 2010
|
Pa mogao si poslikat kakav adapter si to kupio umjesto tog kabla....
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Također treba provjeriti koje rezolucije podržava monitor pa prena tome postaviti u box - u, jer ako šalje previsoku / ne podržanu isto će biti "no signal". Na DVI bi mogla biti bolja slika u odnosu na VGA. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Premium
|
Citiraj:
hm, prije je bio spojen sa drugim monitorom prek HDMIja koji je odma dao sliku "out of the box" - mislio sam da će i sad biti tako (ista je reza koju prodžavaju oba monitora) nemam drugi monitor sa DVI pa ne mogu probat spojio na TV preko HDMIja i odma dobio sliku |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
Box->Monitor / HDMI->HDMI ? Box->TV / HDMI->HDMI ? Ako je tako, to je totalno nebitna informacija za tvoj problem. Moze sad konacno slika tog famoznog HDMI-DVI adaptera kojeg si kupio? Odakle je, model, dvosmjeran, jednosmjeran itd... jer nije svaki adapter isti.
![]() |
#7 | |
Premium
|
Citiraj:
da - box - mon HDMI-HDMI ovaj LG monitor ima samo DVI pa sam kupio ovaj https://www.mall.hr/hdmi-adapteri/si...pinski-u-dvi-m nigdje nije pisao smjer signala |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
|
Jel imas bilo kakvu graficku/komp sa DVI izlazom? Ako imas onda stavi taj adapter na komp/graficku i spoji HDMI kabl iz adaptera na tv za pocetak, to ce dati neke odgovore/cinjenice.
![]() |
#9 | |
Premium
|
Citiraj:
imam na tom kompu gdje je bio taj monitor prije (spojen preko DVI kabla ) budem tako probao ![]() EDIT - gone in 60 seconds - naravno da u kontra smjeru ima slike (grafa+DVI- HDMI adapter pa preko HDMI kabla u monitor Zadnje izmijenjeno od: quazar912. 10.11.2024. u 13:31. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
|
Eto rijesena enigma, bez obzira sto trgovci pisu u opisu artikla i naslova taj adapter sto imas radi na sljedeci nacin: DVI izlaz iz grafe ili maticne pa pretvorba u HDMI za monitor, tv ili projektor. Znaci taj adapter ne vrsi pretvorbu HDMI izlaznog signala na DVI ulazni signal. Trebas ovakav adapter i onda na njega ide taj DVI kabl sto vec imas, prema monitoru. ![]()
![]() |
#13 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Jok, hrpu takvih adaptera kao što je on kupio koristim/sam ljudima stavljao, ali uvijek sam koristio HDMI kablove, ne DVI. Bez obzira što je na kojoj strani, uvijek je radilo, ukopčan adapter u ekran ili grafiku. Ali za DVI kabal bi možda trebao takav od 15 cm kakvu si sliku stavio. Takav tip imam ja za DP-DVI vezu s DVI kablom, ali HDMI i DVI "pretvorba" je jednostavnija. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Premium
|
Citiraj:
Ostaje vrlo mala sansa da monitor ne prepoznaje automatski source pa javlja da nema signala, u tom slucaju treba manualno na monitoru prebaciti na DVI pod source signal no ako i tada nema slike adapter je takav kakav je. Trebao je kupiti gotov kabl, ovakav: ![]() Ovakav kabl radi sta god i na koju stranu prikopcao.
![]() |
![]() |
#15 |
Moderator
|
Kako je rekao kolega, adapter ne mora biti dvosmjeran, a ljudi i trgovci "drkaju pojmove" jer ne prate logiku šta je izvor (source) a šta je cilj (destination). Evo jedan gdje se u opisu navodi HDMI na DVI-D > https://www.chipoteka.hr/adapter-goo...ulk-8080510029 direkt u monitor + jedan HDMI - HDMI kabel. Evo druga varijanta, gotovi HDMI - DVI-D kabel > https://www.links.hr/hr/kabel-delock...n-1m-200600304 piše dvosmjerni, mora raditi sa jednim ili drugim predloženim. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Premium
|
![]() |
#17 | |
Premium
|
Citiraj:
da, tako sam i ja shvatio po tom prvom linku - oba smjera jer nije pisalo drugačije dakle probaću naći i taj kabel što je Nikki stavio, tu nema potrebe za više od full HD i 60Hz EDIT - ak ima neko da mu je viška nek šibne PM za trgovinu |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Moderator
|
OK, evo mu još jedna varijanta, Roline VALUE Code: 12.99.3115 https://www.lost.hr/ponuda-roline/it...-241-m-f-0-15m https://www.adm.hr/adapter-hdmi-mdvi...63804/product/ https://www.reichelt.com/de/en/hdmi-...5-p274854.html na zadnjem linku ima slika koja kaže da je dvosmjerni, a (u ovoj varijanti) potrebni DVI-D - DVI-D kabel već ima. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|