|
![]() |
#76831 | |
Dobro je sve.
Datum registracije: Sep 2012
|
Citiraj:
Poslano sa mog SM-S918B koristeći Tapatalk |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#76832 |
PRO
Datum registracije: Apr 2010
|
ekipa, da li znate nekog u zagrebu ili okolice zagreba tko bi mi moga isprogramirati da su mi neke postavke isključene na Kiji Sportage? UŽASNO me nervira to fakin pištanje, ne vidim smisao. Pišti kad prilaziš raskrižju, pišti kad se promini znak za brzinu, pišti kad prijeđeš tu brzinu, pišti kad se vratiš unutar raspona brzine....sve se to da isključiti, ali svaki put ko da ulazim u kokpit aviona pa klikam po postavkama.....
![]() |
#76833 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Citiraj:
Svaki dio koji se ugrađuje mora biti atestiran i homologiran. Ako tebi ovlašetni servis kaže da oni ugrađuju nešto i to nije homologirano, to znači da to nije prenamjenjeno za naše ceste tako dugo do kad ne bude homologirano. A to mi nema smisla. Homologacija se radi samo kada se novi/rabljeni auto uvozi ili kada se dovršava nepotpuno vozilo u državi gdje će se isporučiti. Ali u tom slučaju auto mora biti nov, tvoj to više nije. Kod rabljenih vozila koja su kupljena kod nas, homologacija se ne radi već se ugrađuju homologirani dijelovi. Eventualno atest treba napraviti. Ako tebi ovlašteni ugrađuje stepenicu koja odgovara tehničkim uvjetima vozila i samoj geometriji vozila, koji ujedno trebaju biti homologirani. Ako nisu homologirani dijelovi (i to je moguće), trebaš dobiti skicu, tehnički opis i način ugradnje od servisa. Prije same ugradnje. Pa s tim na inspekciju i tek onda ugradnja. Nikakva homologacija ti ne bi trebala. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#76834 |
49%winner
Datum registracije: Sep 2007
|
@Ivo: Nisam siguran da ide jer bi se sigurno vec proculo :/ Ljudi mi se smiju, ali dijelom i zbog toga sam na kraju uzeo Suzukija jer je kod njega pistanje vise kao ding i moze se stisati na nizu razinu (trajno) pa ga s upaljenom mjuzom doslovno ne cujem. Kiu nisam cuo uzivo, ali Renaulta jesam i naporan mi je. Bilo je to nezgodno vrijeme za kupovinu auta jer nitko nije imao testne modele sa tim pistavcima, taman u vrijeme kad su stizali na trziste. Vidi u postavkama auta imas li mogucnost ugasiti beeper za obavjesti. Kod mene je prilaz raskrizju totalno nevezan za ovo speed limit stanje. Ugasio sam beeper za sve te bezvezne obavjesti na razini auta a time se ugasio info za prilaz raskrizju.
![]() |
![]() |
#76835 |
Premium
Datum registracije: Nov 2010
|
ima li netko preporuku dobrog "basic" dashcama?
![]() |
#76837 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Stari na Yaris Crossu ima upozorenje za izlazak preko crte kojeg treba gasiti svaki put kada upališ auto. U mom Capturu ima dugme lijevo koje sam stisnuo da se to isključi i od onda je ostalo tako. Jedino Start/Stop moram gasiti ručno, opet na dugme, svaki put. Ono što pokušavam isključiti je paljenje svjetala kod gašenja i izlaska iz auta. Iako je u postavkama označeno na off, i dalje radi.
![]() |
#76838 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#76839 |
Premium
Datum registracije: Jul 2019
|
Po pitanju zvukova upozorenja, od svih auta u kojim sam bio i imao, daleko najriritantniji su Citroeni. U kiji sam mogao smanjiti zvuk tih sranja, u citraču nemogu. Gledam opet si kupiti Alfu za "daily car", a citrač nek stoji samo kad trebam prevesti 7 ljudi i 2 krave odjednom, i zakvačiti prikolicu. Bogme broj Alfi se dosta smanjuje po oglasima, najsretniji bi bio sa 147, mada žena pili me s đulietom. Nemogu izbaciti 2014.g. iz glave, kad je za 4.500 EUR sa nekih cca 100.000 km stajala 147 3.2 V6 u Sesvetama na prodaju, na njoj sve ispravno i uredno, ali nitko je nije pogledao jer je stajala kraj "Švaba". Danas bi dao 8k bez problema za tako uščuvan primjerak, al jbg, nema ih. |
![]() |
![]() |
![]() |
#76840 |
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
Automobili
|
![]() |
![]() |
![]() |
#76842 | |
Nikad sit, uvijek žedan
Datum registracije: Jun 2005
|
Citiraj:
Bio bi najsretniji da me auto sam vozi a ja da surfam, odgovaram na mailove, watever. A onda eventualno neki vikend funcar za napraviti krug po sljemenu il zagorju i onda parking do sljedećeg puta.
![]() |
![]() |
#76843 |
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#76844 |
Nikad sit, uvijek žedan
Datum registracije: Jun 2005
|
![]() |
#76845 |
Premium
Datum registracije: Jun 2007
|
nedavno sam udario srnu i pitao sam policajca jel bi vrijedila snimka s kamere da sam ju imao montiranu. kaze on meni da ovisi o sucu ali jednom kad sudac ili policajac vidi na snimci srnu ne moze ju vise obrisat iz glave i zna sta se dogodilo. tak bi vjerojatno bilo i u slucaju prometne. ako mu pokazes snimku bit ce mu lakse donijet odluku ko je kriv. |
![]() |
![]() |
![]() |
#76846 |
Premium
Datum registracije: Feb 2009
|
Kad smo već kod Dashcamova, kakvo vam je ramišljanje o ovim što imaju bateriju u sebi? Po specifikacijama, sve te baterije izdržavaju visoke temperature, ali kad zaprži 40 stupnjeva usred ljeta, ne znam da li bi mi bilo svejedno :/ |
![]() |
![]() |
![]() |
#76847 |
Premium
|
Kako ste mi sad sa onim Ioniqom gore bacili bubu u uho, ufff..... Ovi "obicni" hibridi se ne mogu puniti i ne mogu voziti samo na bateriju, jel tako? Znaci moram traziti plug-in hibrida? Ima li nesto na sto moram posebno paziti kod kupnje jos? |
![]() |
![]() |
![]() |
#76848 |
Brat od Đon Vejna
Datum registracije: Nov 2007
|
![]() |
#76849 | |
The mighty pirate
|
Citiraj:
![]() Meni je najbolja ona koja je najmanja i ima ok cijenu, tako da sam uzeo ovu Mini 2. Ne treba mi ekran, ne trebaju mi nikakve posebne tipke i čudesa. Ima tipku za spremanje konkretnog klipa kad zatreba, može isto napraviti i glasovnom naredbom i to je sve što sam tražio. Potraži okolo reviewe ako tražiš nešto specifično. Tu kod mene su Nextbase najpopularnije, 9 od 10 prodanih su njihove ako je vjerovati čovjeku u trgovini. Vjerojatno ima masa kineskih klonova, sve je to više manje ista stvar, ali radije sam uzeo konkretan brand koji ima konkretnu softversku podršku. Vidi koja ti se uklapa dizajnom na mjesto gdje si je zamislio imati i to je to. Vjerujem da svaki može puniti bateriju kočenjem i radom motora, pa kasnije trošiti bateriju. A3 koji trenutno vozim je plugin, ali nisam ga još nijednom uštekao jer nemam gdje. Firma mi pokriva samo gorivo, a i kad bi bio lud da ga uštekam i to platim, nemam vremena čekati da se napuni. Kad ispraznim bateriju, vozim se 2 dana na benzin u charging modu da ga napunim i onda opet jedan dan na bateriju i tako u krug.
![]() |
![]() |
#76850 | ||
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
![]() Citiraj:
Krivo, pogledat će slike prvog tehničkog i vidit da tada nije imao ugrađen taj dio i tražit ga da odradi mali atest. Tako mogu reći i da pun kufer E46 i E39 ima fejk M-paket pa svejedno traže da odradiš mali atest ako vide da ranije auto to nije imao. FFS meni je lik skužio da su mi štopovi ranije imali narančaste žmigavce a da sad imam štopove s bijelim žmigavcima. Desit će se da ako gleda slike bude tražio mali atest i da se to upiše u prometnu. Ako ne gleda, onda ćeš proći bez atesta i u pravilu si onda miran jer u pravilu gledaju samo fotke sa zadnjeg pregleda.
''Of all the things I've lost I miss my mind the most'' Mark Twain Zadnje izmijenjeno od: Wolverine. 06.11.2024. u 18:45. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#76851 | |
Premium
|
Citiraj:
Ma ne, mislio sam da li se moze ovaj obicni hibrid cisto na struju voziti ili samo pomaze ovom benzincu da manje trosi? Plug-in bi mi odgovarao jer ga mogu puniti u garazi, a za njega znam da moze i samo na struju voziti. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#76852 | |
The mighty pirate
|
Citiraj:
Pitanje je samo koliko može Nego, nevezano za ovo. Jučer ujutro na putu na posao...nisam stigao uslikati kak spada, a i bio je predaleko da vidim točnu oznaku modela. Ovo bi trebala biti jedna od zadnjih verzija kocke, samo ne mogu nigdje naći Alpina B6 i C2 modele s ovakvim stražnjim svjetlima. Ne vjerujem da je samo Alpina look, jer je imao Alpina oznake modela i naprijed i otraga. ![]() Vjerojatno 2.7 https://www.gieldaklasykow.pl/alpina.../#&gid=8&pid=2
Zadnje izmijenjeno od: 1v@n. 07.11.2024. u 01:09. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#76853 | |
Avocado
Datum registracije: Aug 2005
|
Citiraj:
Ovako na prvu bih rekao da nije original. Felge se čine square setup (otraga se čine preuske, Alpina bi trebala imati staggered set) i facelift Mtech zadnji branik, bočne plastike na vratima i pragovima, prednji branik mi se isto tako čini facelift Mtech. Naljka na gepeku je tak zamuljana da uopće ne podsjeća na B3 ili B6... Ne bi bilo niš loše i da je obični 325i jer je uz tvorničku šperu milina za vozit. Subjektivno ali M20 zvuči odlično čak kao komplet serija s katalizatorom. Okini jednu fotku sprijeda ako ga opet vidiš. ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#76854 | |
Premium
Datum registracije: Jul 2013
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#76855 | |
The mighty pirate
|
Citiraj:
Dok sam mobitel našao i upalio, bilo je prekasno. Probao sam po registraciji naći, ali i to je zamuljano pa mi nijedna kombinacija ne prolazi. EDIT: išao sam tražiti malo po lokalnim forumima i meetovima i našao ga ![]() Mislio sam da je ovaj, ali nakon provjere tablice, ovaj je 1989. a onaj gore 1991. Vidim samo kubikažu, a po tome su isti motori. https://www.classicandsportscar.com/...eets-its-maker
Zadnje izmijenjeno od: 1v@n. 06.11.2024. u 20:22. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#76856 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
''Of all the things I've lost I miss my mind the most'' Mark Twain Zadnje izmijenjeno od: Wolverine. 06.11.2024. u 20:54. |
![]() |
![]() |
![]() |
#76857 |
Premium
Datum registracije: Aug 2014
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#76859 |
The mighty pirate
|
Kopam i dalje po internetima i našao sam i prednju stranu ![]() Nemam tiktok, radi video i bez accounta https://www.tiktok.com/@ridewifme/vi...13749306182945
![]() |
#76860 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Evo malo perverzije za ekipu koja voli šarafiti How to Build a Rally Car from Scratch
![]() |
|
|