|
|||||||||||
|
|
#76711 |
|
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Doslovno nijednog ne bi vozio Osim u teroteskom slučaju kad bi morao izabrati nekog weekend drivera pa bi uzeo ovog E39 540i. Ovaj prvi Merc je nakaradan, a to govorim kao vlasnik Merc karavana ![]() Ovaj crni E30 (?) sa zlatnim BBS-ovima, NHF ali stari moj previše puta si pogledao Rane ![]() Ako govorimo o vikend vozilima, tu svatko ima svoje, no ove priče o dnevnoj vožnji auta starih 30 godina kao nekakvom osiguranju od navale Kineza su IMO smiješne. Koliko troši E38 sa V8? Kunu po kilometru? Tu ispušiš svaku uštedu na posjetima mehaničaru ![]() Ima puno novijih kvalitetnih auta, evo jutros članak na Indexu kako 80% Toyota do 20g starosti još uvijek vozi, worldwide. Radije ću uzeti tu činjenicu kao polazište nego anegdote lokalnih mehaničara. Moj otac vozi Avensisa sa 450+ tisuća km koji još nije imao ni srednji, a kamoli veći kvar. |
|
|
|
|
|
#76712 |
|
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Nitko pri zdravoj pameti neće uzet E38 740i ili još bolje 750i za vozit svaki dan do lokalnog Kauflanda i nazad. Ali da bi ga vozio radije nego eto spomenuti Avensis, bi. Ne, ono je E28 a Rane nisam gledao ni jednom. ![]() Ako je onaj w124 nakaradan onda ne znam kaj je nova E ili S klasa s onom tacnom preko cijele širine interijera i svim onim LED trakama ![]() Jebiga, svatko voli nekaj drugo, bilo bi dosadno da svi vole i cijene iste stvari.
|
|
|
#76713 |
|
Premium
|
Između tog W124 i nove E klase sa techno party interijerom za kinesku publiku imaš još 5 generacija, pa biraj Ja u svom iz 2020 imam analogni cluster i jedan središnji zaslon, koji mi je btw nezamjenjiv i nikad više ne bi mogao uzeti auto bez Car Playa. Zadnje izmijenjeno od: sti. 02.11.2024. u 14:39. |
|
|
|
|
|
#76714 | |
|
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
![]() Onog prvog Mercedesa samo majka može voljeti. Izgleda kao da ga vozi mali od Topalovića koji je položio vozački ![]() |
|
|
|
|
|
|
#76715 |
|
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
Općenito istočna europa u principu ne cijeni oldtimere, nego brand i kič. Djeci je usađeno da moraju imati novo i skupo i ne možeš vidjeti vlasnika nekakvog oldtimera, a da je mlađi od 35. Eventualno netko tko je odrastao u familiji koja se bavi autima. Ako i nabave nekakav projekt, u većini slučajeva to ostane zaboravljeno u garaži jer si ne mogu priuštiti vratiti ga u vozno stanje. Svuda sam bio, ali jedino u UK možeš vidjeti 50+ godina stare aute na cesti na dnevnoj bazi. Nedavno sam prošao pored Bentleya iz 20-ih dok sam išao na posao ujutro. Svaki dan ih je na cesti barem desetak. I to ne samo skupih i ekskluzivnih modela, bude od Forda, MG-a, Toyote i Nissana, do TVR-a, Jensena, pa i Ferrarija (nedavno u kvartu prošao pored Testarosse). S frendovima ovdje se obično raziđem, ja odem na oldtimer meetove, dok oni odu na super i hyper car meetove. Skoro svi do jednog oldtimera dođu na meetove na vlastiti pogon, dok dobar dio modernijih dolazi na labudicama. Nema mi draže nego kad na putu na meet vidim u prometu sve te aute. Netko to ne voli i draže mu je da auto ima autopilot i radi na baterije. Šta sad, nismo svi isti ![]() Evo i nešto slika sa zadnjeg, Motorsport day u Brooklands muzeju (crna pozadina registracije znači da je na autu sve "originalno" tj. sukladno specifikaciji proizvođača.) ![]() ![]()
Zadnje izmijenjeno od: 1v@n. 02.11.2024. u 15:21. |
|
|
|
|
|
#76716 |
|
Kostolomac
Datum registracije: Jun 2006
|
|
|
|
|
|
|
#76717 |
|
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
Ono je 328 GTB, imaš gore i crni 348 TB, ali Testarosse nažalost nije ovdje bilo. Imam s drugih meetova slika, pa čak i bogohulnu električnu konverziju ![]() Ferrarije ne mogu vidjeti od 1999. na dalje. Nekome paše 360 Modena i novije, ja ih ne mogu vidjeti. Možda su mi 2-3 modela oku ugodna od tad, ali sve ostalo mi je kič i nakarada. Viper je od čovjeka iza ovog profila, pa baci oko. Ima krasnu garažu https://www.instagram.com/universalc...IxczBtNmNjag== Auto je 1 od 3 Final Edition modela u UK, samo 360 ih je napravljeno. Tu je objašnjeno u čemu je fora
Zadnje izmijenjeno od: 1v@n. 02.11.2024. u 15:56. |
|
|
|
|
|
#76719 |
|
Premium
|
Upravo se vratili sa probne voznje jednog G6 cabrio. Prvi dojam: auto je brutalno malo presao, jako je dobar i „utegnut“, nista ne klapa ni ne bruji. Ali, ipak je to na kraju samo Golf koji je u voznji kao kocija i osjetis svaku rupu, a o udobosti nema ni price. Ono sto me iznenadilo je da definitivno nije pravljen za ljude moje visine. Sa vozackim sjedalom u najnizem polozaju mi je sastav izmedju sajbe i krova tocno u liniji ociju, tako da sam na svakom semaforu morao saginjati glavu da vidim isti. Ima i nekih gluposti na njemu koje mi se apsolutno ne svidjaju, tipa aftermarket LED farovi, ali uz njega idu i gotovo novi originalni tako da to i nije neki problem. Ponio sam bio i dijagnostiku koja mi je izbacila gresku na senzoru tlaka turbine, tako da ga nismo uzeli. Trazimo dalje, a curama sam dao da razmisle da li jos uvijek zele cabrio ![]() Zadnje izmijenjeno od: WraGG. 02.11.2024. u 17:12. |
|
|
|
|
|
#76720 |
|
Moderator
|
Žena i ja smo gledali uzet neki Z3/Miatu kao vikend/zabavan auto. Brzo nas prošlo kad skužiš da je jako usko područje uvijeta kad je ekšli ugodno vozit sa spuštenim krovom. Ljeti je sunčano ne želiš spustit krov jer te prži sunce, zimi je hladno, ako brže voziš smeta... Dok smo bili prek bare rentali smo Mustanga cabria i sa spuštenim smo se krovom vozili možda 10-ak minuta ![]() Ali da, fora je i svako malo me čopi ta ''kriza'' da hoću cabria ![]()
|
|
|
#76721 |
|
Premium
|
Ja sam razmisljao uzeti to, cisto da maknemo sa liste zelja, voziti sezonu-dvije pa prodati. Ali da, rjesenje je i tu i tamo iznajmiti, provozati se pa vratiti. |
|
|
|
|
|
#76722 | |
|
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Citiraj:
![]() to se meni sviđa a ne da mi "uljepšava " stanje ceste i da ja imam osjećaj da ne novo asfaltirana a u stvari rupa na rupu (kak mi radi sadašnji auto) a pritom ne mislim na one sporcke koji su tvdi ko relijaši, to ne volim @iv@n - taj Viper je jedini amer koji bi stvarno htio, nikakav camaro, mustang,chevy i sl. samo dodge viper (kak bi ušao unutra ue nešto drugo, imam 6,2 feeta) kak se može neki bmw ajkula ili merc 124 sa 3-4 soma ccm mjerit sa V8 8tisuća ccm u Viperu ![]() |
|
|
|
|
|
|
#76723 | ||
|
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Nemoj biti cicija i kupi dječici pravi siguran auto a ne da se srame u tom neudobnom njemackom polupoizvodu ![]() https://www.lexus.at/modelle/lc-convertible ![]() Citiraj:
Kad sam vozio miatu i nakon 2 godine sam trazio izlike da samo sjednem u taj auto i vozim se bilo gdje. Najdraze mi je bilo se voziti na posao u Radnicku svaki dan i biti jedno pola sata u guzvi sa spustenim krovom. Da ne spominjem neki glupavi happy smile koji sam imao svaki put kad bih okrenuo kljuc. Sto se tice ovih auteka koje si stavio, slazem se sa sti-jem. Nema sanse da bih ijednog vozio osim ajde ovu carreru. Ali ove sve ostalo uzas, od dizajna do potrosnje do toga da bih se morao cijepiti protiv tetanusa .Mislim drage volje bih ih prihvatio da mi ih netko pokloni nakon sto bih se u stilu Bravehearta zaderao "Sto sam ja bogu skrivio" .Ali kao sto je ekipa rekla, svakom svoje i svatko gusta u razlicitim stvarima. Citiraj:
|
||
|
|
|
|
|
#76724 |
|
Moderator
|
|
|
|
#76725 |
|
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
|
|
|
|
|
|
#76728 | |
|
Premium
|
Citiraj:
Ali da kupujem cabrio dvosjed, ne bih dalje od Audija TT gledao. Zaljubljen sam u taj auto otkad sam ga prvi put vidio tamo nekad 99te kod frenda od starog u garazi. I sad se sjecam, ja ga gledao objesene vilice par dana prije na TV-u, dosli kod njega i kaze lik „ajd da vidis nesto u garazi“. Mislim da sam se malo upiskio u gacice kad sam ga vidio 😄 Evo ove moje sada vijecaju da li bi Clio, Captur, Golf 7 ili ipak 6 cabrio. A ja samo sutim i gledam u pod. To je tako kad te onaj odozgo blagoslovi sa zenom i tri kceri pa si u manjini i moras sutjeti da prezivis… 😄 |
|
|
|
|
|
|
#76730 |
|
gadget freak
Datum registracije: Oct 2009
|
|
|
|
#76731 | |
|
Čika Zeljeni
Datum registracije: Sep 2013
|
Citiraj:
Ok autić, ima mjesta i otraga za divno čudo. Ali to je namjenjeno da bude drugi auto u familiji. Koliko god mi se neki cabriji dopadaju - uvijek se sjetim koliko su nepraktični. Nadam se da će odustati od G6 cabria da ti koliko toliko bude lakše. |
|
|
|
|
|
|
#76732 | |
|
Premium
|
Citiraj:
Vidjet cemo, meni se ne zuri. Taman da malo provozaju F11 dok nemamo drugi auto. Steta da stoji. ![]() |
|
|
|
|
|
|
#76733 | |
|
gadget freak
Datum registracije: Oct 2009
|
Citiraj:
![]() Pa imaš ih sa 2.0tdi kolko hoćeš, i 6ice i eosa, also automat. I sad ćeš me ubit, znam, al ono, zašto ne Cascada? Ljepša od golfa , motori dobri, veća od golfa (jedino što je velika ko a5, to je preveliko?) izvana i iznutra![]() A 6ice imaš i sa 2.0tdi 81kW koji se pokazao odličnim i boljim od 103kW, tj sa manje muha. Mada to baš i nije neka sreća za vozanje po gradu na kratke ture, al ono, imho, bolja je opcija nego 1.4 mlinčić ![]()
|
|
|
|
#76734 |
|
MadModerator
Datum registracije: Sep 2002
|
VW T-Roc Cabrio, mislim da bi to bio najbolji izbor .
|
|
|
#76735 | |
|
Moderator
|
Dobra fotka ![]() Citiraj:
Uh, cabrio i diZlo, meni osobno nespojivi ali ok. ![]()
|
|
|
|
#76736 |
|
Premium
|
Meni dizlo ne smeta, ali zivim u Euro6 regiji, tako da otpada na zalost. Mislim, ja bih ga vozio jer nesto ni ne provjeravaju to tu, ali zena bi posijedila svaki put kad bi trebala u centar Stuttgarta sa njim ![]() A Cascada... a nemam pojma, nisam nikad Opela imao u zivotu. Nekako mi ti Opeli nit smrde nit mirisu, isto kao i Skode i Klitaci Al mozda, mozda...T-Roc mi je uzasan. |
|
|
|
|
|
#76737 |
|
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
Automobili
|
|
|
|
|
|
#76738 | |
|
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Citiraj:
Imam normalnog T-Roca, ali kabrio verzija je odvratna 🤮 |
|
|
|
|
|
|
#76739 |
|
Čika Zeljeni
Datum registracije: Sep 2013
|
Cascada, iako je Opel, meni je jedan od najljepših cabria. Dok sam putovao za Backnang, viđao sam jednog svaki dan parkiranog ispred kuće. Btw... A ovo bi mi bio savršeni naljednik mog Leona ![]() Zadnje izmijenjeno od: GreenLife. 04.11.2024. u 02:43. |
|
|
|
![]() |
|
|